IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Muziek algemeen Nieuw Topic Post Reply
Auteur:
Topic : Aegisma
neefherbert
Bon Zwaard!
Usericon van neefherbert
Posted 05-08-2004 22:59 by neefherbert Wijzig reactieProfiel van neefherbertQuote dit bericht

www.aegisma.com


nieuwe cd uit, online te bestellen!


HgarrothwulfF
F.E.S.
Usericon van HgarrothwulfF
Posted 05-08-2004 23:04 by HgarrothwulfF Wijzig reactieProfiel van HgarrothwulfFQuote dit berichthttp://vilosophe.hyves.nl

wat vind je er zelf van? wat is je connectie met aegisma? waarom open je dit topic? denk je dat anderen het kenen? wil je dat?





We will rave you in your grape!! - Op 24 september 2010 12:46 schreef Hypnos het volgende: Je gedrag op het forum is een weerspiegeling van je zijn, zowel je persoonlijk zijn als je maatschappelijk zijn. bla bla bla


neefherbert
Bon Zwaard!
Usericon van neefherbert
Posted 11-02-2005 15:48 by neefherbert Wijzig reactieProfiel van neefherbertQuote dit bericht

Schaamteloze eigen promotie natuurlijk!


altx
Iron Maiden's gonna get you
Usericon van altx
Posted 11-02-2005 15:52 by altx Wijzig reactieProfiel van altxQuote dit bericht

Je hebt er een paar maanden over kunnen nadenken, dus kom nu maar eens met wat meer informatie...


Scream for mercy // He laughs as he's watching you bleed // Killer behind you // His blood lust defies all his needs // Look out I'm coming for you!


neefherbert
Bon Zwaard!
Usericon van neefherbert
Posted 02-03-2005 18:34 by neefherbert Wijzig reactieProfiel van neefherbertQuote dit bericht

In de begintijd kon de muziek worden omschreven als een mix van industriële klanken, vooral geïnspireerd door bands als Godflesh, Ministry en Lard, in combinatie met de punk van bands als het groningse Boegies en het limburgse Cradle to the Grave.
Tot twee maal toe werd er zelfs gewerkt met een echte drummer, doch dit bleek keer op keer meer een beperking dan een toevoeging voor de stijl. In de periode van 1991 tot oktober 1996 ontwikkelde de stijl zich tot een mengelmoes van invloeden uit alle mogelijke heavy metal varianten inclusief de nodige invloeden uit de Ska, folk en vleugjes klassieke harmonieën en melodieën.
In het jaar 2001 werd Aegisma door Isaak T. Heemskerk opnieuw leven ingeblazen met behulp van nieuwe gitarist Dennis A. Bolderman. De oude drumcomputer, werd vervangen door de moderne pc-variant. Het oorspronkelijke plan was het niet eerder uitgebrachte Aegisma materiaal uit de laatste periode van haar bestaan op de markt te brengen. Dit gebeurde in 2002 toen de CD “Zeeparadepaardjes” het licht zag. De opnames en het herschrijven van enkele uitgekozen nummers inspireerden het tweetal nieuw materiaal schrijven. Het resultaat werd begin 2003 uitgebracht onder de naam “In Den Vreemde” waarop Aegisma de grenzen beduidend had verlegd. Duidelijk hoorbare invloeden uit New Wave en Oosterse klanken deden hierop hun intrede. Ook stapte de band af van het principe dat alle teksten Nederlandstalig dienden te zijn. Een nummer in het Japans was hiertoe de aanzet. Met de klankkleuren van teksten in andere talen zal meer gaan worden geëxperimenteerd.

Nu presenteert Aegisma de derde full length cd, getiteld “Vleesch èn Visch”. Een titel, waarvoor bewust gekozen is vanwege de paradoxale muzikale uitspattingen. Het album vormt zich muzikaal, tekstueel en visueel rond het principe van strijdigheid en tegenstelling. Ook op dit album zal de luisteraar nog meer variatie en klanken ondergaan dan voorheen. Metal, Ska, New Wave, jaren 80 pop, zelfs licht moderne en ontzettend ouderwetse dance invloeden zijn bespeurbaar.

Een mengelmoes zonder spelregels of beperking behalve dan de eventuele onoverkomelijke eigen tekortkomingen. Het zou de muziek tekort doen een limitatieve lijst op te stellen van alle invloeden waaraan Aegisma blootstaat daar ongetwijfeld per release de lijst zou moeten aangevuld en er altijd wel één per abuis vergeten zal worden. Aegisma wordt helaas vaak verward met pretpunk / pretmetal. Aegisma benadert echter haar ‘boodschap’ eerder vanuit cabaretesk cynisme, sardonische humor en zelfspot dan via de ‘platte’ benadering.

Het valt of staat bij de beleving van de luisteraar. Er is maar één waarheid: en dat is de beleving van het individu. Beleef het dus zelf en ga desgewenst over de nek of spring een gat in de lucht. Beide reacties zijn beleving en dus positief te noemen.

Aegisma heeft dan ook maar besloten te stoppen met denken in, naar consument en markt verantwoorde patronen t.a.v. componeren, stijlontwikkeling, imagevorming en doelgroepen. Het is namelijk zinloos, daarnaast een aantasting van de eigen integriteit en we zien wel waar het schip strandt!

Aegisma is in feite niets meer dan de hersenspinsels van een duo.

Enkele recensies:

http://www.lordsofmetal.nl/showreview.php?id=4823&lang=nl

http://www.pobsite.nl/Recensies/rec37_1.html


neefherbert
Bon Zwaard!
Usericon van neefherbert
Posted 11-04-2005 19:55 by neefherbert Wijzig reactieProfiel van neefherbertQuote dit bericht

Weest er snel bij!
de derde cd "Vleesch en Visch" is bijna uitverkocht.
De 2e cd "In den Vreemde" is inmiddels volledig uitverkocht en van het debuut "zeeparadepaardjes" zijn nog enkele examenplaren verkrijgbaar

www.aegisma.com


Oud Vuil
Usericon van Oud Vuil
Posted 11-04-2005 22:45 by Oud Vuil Wijzig reactieProfiel van Oud VuilQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

Alleen samples, das dan weer jammer. Doe dan tenminste 1 volledige mp3. De zang is erg "wennen". Vooral het accent, hehe. De muziek vind ik echter meteen al zeer aangenaam.



neefherbert
Bon Zwaard!
Usericon van neefherbert
Posted 05-09-2006 17:22 by neefherbert Wijzig reactieProfiel van neefherbertQuote dit bericht

misschien dat we binnenkort van vorige cd's wat volledige nrs op mp3 gaan neerzetten.

momenteel wordt de site geupdate en op de frontpage staat alvast de nieuwe hoes en een lange crossfade sample van het nieuwe (4e alweer!) album dat binnen enkele weken gaat uitkomen!

www.aegisma.com

[Dit bericht is gewijzigd door neefherbert op 05-09-2006 17:23]


Index / Muziek algemeen Active topics Nieuw topic Post reply
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen