IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 9 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Auteur:
Topic : Amateurvoetbal Vorige pagina | Volgende pagina
Tenderstrike
Nailed.Dead.Risen.
Usericon van Tenderstrike
Posted 08-11-2007 13:33 by Tenderstrike Wijzig reactieProfiel van TenderstrikeQuote dit bericht

quote:
Op 3 november 2007 16:41 schreef varanus het volgende:
Vandaag mooi voorbeeld gezien hoe het dus niet moet. Team van m´n zoon uit tegen HZVV Hoogeveen. Gemeen vlaggende grensrechter en agressieve onsportieve ouders langs de kant M´n klauwen jeukten om er ééntje op de muil te beuken, maar toch m´n verstand maar gebruikt. 4-1 verloren.


Echt... gatverdamme....


SIRE in aanval tegen geschreeuw langs de lijn

Gepost door Redactie - Bron: ANP

Gepubliceerd: donderdag 8 november 2007 @ 13:28

De meeste ouders ergeren zich in meer of mindere mate aan het gedrag van andere ouders langs de lijn van het sportveld. Het gaat dan om schreeuwen, schelden, opjutten van de kinderen en het adviseren van scheidsrechter en teamleiding.

Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO, in opdracht van SIRE (Stichting Ideële Reclame), dat is gepubliceerd aan het begin van een campagne die de overdreven bemoeizucht van ouders moet terugdringen. De campagne heet dan ook 'Geef kinderen hun spel terug'. Van de ruim achthonderd ouders met sportende kinderen die zijn ondervraagd, zegt 91 procent zich wel eens te ergeren aan het gedrag van ouders langs de lijn.



varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 20-11-2007 15:45 by varanus (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van varanusQuote dit bericht

Vanavond oefenwedstrijd van het team van m´n zoon tegen de C1 van SC Heerenveen. Leuk, maar ik denk niet dat ze daar tegen opgewassen zijn hehe...


spelfout weggehaald...


Mark
Better to rule in Hell than to serve in Heaven.
Usericon van Mark
Posted 20-11-2007 15:48 by Mark Wijzig reactieProfiel van MarkQuote dit bericht

Ooit (1994 of zo) zelf nog eens met 9-0 weggetikt door de A1 van N.E.C. Had op een gegeven moment wel de 9-1 op de schoen, maar ik schoof hem oog in oog met de keeper kansloos naast

[Dit bericht is gewijzigd door Mark op 20-11-2007 15:49]


She went and she left me like litter. She took all future summers with her. I lost all my money cuz I tried to bribe her. Now I can only afford an amateur sniper.


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 27-11-2007 8:21 by varanus (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van varanusQuote dit bericht






GAVC C1 Oefent tegen SC Heerenveen C1 (eredivisie) en Drachtster Boys C1 (derde divisie)
dit bericht is geplaatst op 25 Nov 2007 19:43



GAVC C1 hoefde deze week in competitieverband en bekerverband niet in actie te komen. Dus werd er gezocht naar een aantal sterkere tegenstanders om het ritme een beetje vast te houden.

Afgelopen dinsdag was SC Heerenveen C1 van trainer Jeffrey Talan de tegenstander. Op het kunstgras van Skoatterwald konden de Grousters zich een keer meten met een team wat uitkomt in de eredivisie.

GAVC C1 Oefent tegen SC Heerenveen C1 (eredivisie) en Drachtster Boys C1 (derde divisie)

Het was Heerenveen wat vanaf het begin met een zeer hoog tempo richting het Grouster doel combineerde. Met prachtig snel voetbal en veelal een keer raken hadden onze jongens veelvuldig het nakijken. Na 5 minuten spelen kwamen de Grousters al op achterstand.

Over de rechter kant van Heerenveen kwam een speler vrij het strafschopgebied binnen. De niet onhoudbare bal werd door keeper Simon Wester niet goed verwerkt en belandde in het doel. Na een kwartier spelen werd het twee nul voor SC Heerenveen. Een houdbaar schot stuiterde over de liggende keeper Simon Wester in het doel. Bij normaal gras springt de bal veel minder hoog op en dus is dit doelpunt deels te wijten aan het veld wat toch anders voetbalt. Het volgende doelpunt liet niet lang op zich wachten. Een snelle combinatie over links werd door de aanvoerder van Heerenveen van buiten de zestien hard tegen de touwen geknald. Een prachtig doelpunt.



GAVC kon er aanvankelijk weinig tegenover zetten in aanvallend opzicht. Verdedigend echter stond het aardig. In het centrum speelden Herre Hooghiemster en Jelte Postma en ook Fons Schut een verdienstelijke partij. Op de linksback werd Jort Altenburg niet eenmaal uitgespeeld door zijn directe tegenstander. Heerenveen kreeg maar een keer een uitgespeelde mogelijkheid in de eerste helft. Dat leverde geen doelpunt op omdat de spits van Heerenveen faalde voor het doel. Op de links midden kon Frits Johan Achenbach een aantal keren worden betrapt op een aardige actie. Ook Alex van Rees bleef redelijk eenvoudig overeind en kon zich meten met het niveau van Heerenveen. Voorin kregen Pim Kriege en Nick van der Wal geen poot aan de grond. Ook Guido Cnossen had het zwaar te verduren. Hij liet zich steeds zakken om de verdediging te assisteren en kon voorin niet voor gevaar zorgen.

Ramon Smit kwam een enkele keer los van zijn directe tegenstander maar tijd voor een vervolg was er niet. Het tempo van handelen was bij de eredivisionist zoveel hoger dan bij de onze. Wij kwamen dan ook bijna niet onder de druk vandaan. Tijd om de bal aan te nemen was er nauwelijks omdat de tegenstander gelijk druk moest zetten. We gingen dan ook terecht de rust in met een achterstand. De spits van Heerenveen bracht na een misverstand in de verdediging de ruststand op het scorebord.



In de tweede helft waarin Heerenveen een aantal tweedejaars verving door eerstejaars C spelers konden de Grousters iets meer onder de druk vandaan komen. Het leverde een aantal voorzetten op van Tobias Tilon. Toch gaven de Heerenvener geen kansen weg. Na een minuut of 10 in de tweede helft kwam er toch een doelpunt voor de Grousters op het scorebord. Alex van Rees schoot uit een vrije trap vanaf twintig meter raak met een enorme poeier. De keeper van Heerenveen was kansloos. Saillant detail is verder dat Alex van Rees als keeper destijds Heerenveen moest verlaten voor de keeper die hij nu passeerde. Een mooie sportieve revanche….

De Grouster kregen verder nog een klein kansje. Het slotakkoord was ook weer voor Heerenveen. Trainer Talan zetten twee tweedejaars aanvallers in. Deze spelers van buitenlandse afkomst waren zo snel dat ze veelvuldig langs hun man gingen. Ook hun voorzet was uitstekend te noemen. Uit twee van deze voorzetten wisten de mannen van Heerenveen nog tweemaal te scoren zodat Heerenveen verdiend won met 6-1. Toch een verdienstelijk resultaat en een mooie ervaring.





Gisteren was het de beurt aan Drachtster Boys C1 om het tegen de Grousters op te nemen.

Op sportpark de Nesserdijk combineerde Drachten makkelijk. Vooral achterin werd goed en snel ingespeeld. Veelvuldig werd om de bal gevraagd en alles was in beweging bij de Drachtsters. Een keer raken was ook hier het motto. Je kon aan de manier van voetballen wel zien dat wij nog niet zo ver zijn met onze ploeg. Bij ons gaat de omschakeling een stuk langzamer maar toch zijn we op de goede weg. Drachtster Boys probeerde over de flanken veelvuldig de achterlijn te zoeken. Een aantal keren leverde dit een corner op maar geen doelpunten. Ook vandaag was onze achterhoede onze sterkste linie. Ditmaal was het centrum toevertrouwd aan de uitstekende spelende Jelte Postma en mannetjesputter Fons Schut. Op de rechterkant speelde Jeroen Roorda sober en op de linksback had Jort Altenburg zijn directe tegenstander in zijn zak zitten.

De omschakeling van verdediging naar aanval verliep vandaag vlot. De Grousters hadden een overwicht op het middenveld waar Herre Hooghiemster het vandaag op de rechterkant mocht proberen. Met Alex van Rees mid mid en Frits Johan op links heb je spelers die een mannetje kunnen uitspelen en die een vervolg hebben. De Grousters kregen een aantal kansjes.

Pim Kriege werd op snelheid de diepte in gestuurd. Hij ging het strafschopgebied in en werd met een sliding op de bal vanachter neer gehaald. De verdediger speelde de bal en de scheidsrechter wilde niet beticht worden van marchanderen en hij gaf dan ook terecht een ingooi.

Even later werd Guido Cnossen aangespeeld. Hij draaide weg bij zijn tegenstander en werd op de rand van de zestien meter op zijn hak aangetikt op het moment dat hij de voorzet wilde geven. Ook nu geen strafschop maar wel een vrije trap. Uit de vrije trap kwam de bal voor de voeten van Pim Kriege. Ook in oog met de keeper faalde hij niet.

Niet veel later had de stand 2-0 kunnen zijn. Frits Johan kreeg de bal bij de tweede paal speelde zijn man uit en schoot van dichtbij net naast de goal in plaats van erin.

In de tweede helft het zelfde spelbeeld. De Drachtsters combineerden makkelijker en sneller maar de Grousters kregen de betere kansen.

Nick van der Wal kwam op rechts goed opstomen kon voor zijn verdediging langs en kon uithalen. Via de lat en binnenkant paal spatte de bal weer het veld in. Ook schoten van Frits Johan Achenbach en Alex van Rees hadden een beter lot verdiend. Pim Kriege was nog heel dicht bij een doelpunt. Hij kon eenmaal op snelheid het halve veld oversteken zonder tegenstander tegen te komen. Hij ging op de keeper af maar schoot te gehaast. Helaas werd dit geen doelpunt.

Toch kunnen we spreken over een verdienstelijke wedstrijd tegen een goede tegenstander die een klasse hoger speelt. Dit geeft het nodige vertrouwen na de nederlagen in de afgelopen weken in competitieverband.



Volgende week gaat het weer om het echie tegen ONS uit Sneek.






Tammo Cnossen
Geplaatst op 25 Nov 2007 19:43 door homme





spelfout weggehaald...


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 27-01-2008 14:57 by varanus (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van varanusQuote dit bericht

Eerste wedstrijd van m´n zoon van dit jaar was ook meteen weer een succes. 5-1 winst, met nog een mooi doelpunt op naam van mijn nageslacht.


spelfout weggehaald...


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 08-02-2008 19:48 by varanus (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van varanusQuote dit bericht

GAVC C1 wint ook de tweede wedstrijd na de winterstop.

Na de uitstekende wedstrijd van vorige week waarin Wolvega met 5-1 werd afgedroogd door de uitstekend op dreef zijnde Grousters die met fraai aanvalsspel door doelpunten van Tobias Tilon 2x, Alex van Rees 2x waarvan 1 een prachtige vrije trap in de kruising en een doelpunt van Nick van der Wal de Wolvegaasters op de knieën kregen was het vandaag de beurt aan Drachten.



Op het besneeuwde kunstgras van de vv Drachten was het de thuisclub die voortvarend aan de wedstrijd begon. De tegenstander van de Grousters zorgden er met aantrekkelijk aanvalsspel voor dat GAVC met de rug tegen de muur stond. Het resulteerde al na 7 minuten in een verdiende 1-0 voorsprong. De Drachtster aanvoerder kreeg alle tijd en gelegenheid om prachtig uit te halen en keeper Simon kansloos te laten. Ook na deze goal bleef de thuisclub het spel dicteren. Sporadisch kwamen de Grousters via Alex van Rees onder de druk uit. Uit de eerste de beste tegenaanval maakte Guido Cnossen tegen de verhouding in gelijk. Alex van Rees stuurde Frits Johan Achenbach de diepte in en zijn voorzet werd door Nick van der Wal keurig teruggelegd op Guido die vanaf de zestien meter verwoestend uithaalde. Dit betekende overigens niet dat de Grousters beter gingen voetballen. Drachten bleef de gevaarlijkste ploeg. Veelvuldig Zorgden de Drachtsters er voor dat ons middenveld werd overlopen. Met name de linkerspits zorgde voor veel gevaar. Gelukkig ontbrak het in de afwerking aan finesse waardoor het voorlopig 1-1 bleef. De VDM boys hadden meer overtuiging in de afwerking. Uit een vrije trap van Alex van Rees waarbij de keeper de bal net kon pareren door de laaghandende zon was Jort Altenburg er als de kippen bij om de 1-2 voorsprong op het bord te zetten. Voor de rust zorgde Frits Johan Achenbach op wonderschone wijze ook nog voor de 1-3 ruststand door een corner van Alex van Rees op juiste waarde te schatten. Hij schoot de bal met de wreef schitterend onder de lat.



De tweede helft liet een zelfde spelbeeld zien. De Drachtsters gingen vrolijk door met kansen creëren en lieten vlak na de rust de 2-3 aantekenen. Weer werd vanaf de linker kant een goede voorzet afgegeven die door de volledig vrijstaande rechtsbuiten van Drachten werd ingeschoten. Even later leek het zelfs 3-3 te worden maar Jelte Postma kon redding brengen op de doellijn. De Grousters waarbij Tobias Tilon ( die lekker uitgeslapen was) en Pim Kriege het in de tweede helft mochten proberen voor Frits Johan Achenbach en Nick van der Wal kregen iets meer vat op het spel van de Drachtsters. Zoals zo vaak was Herre Hooghiemster ook nu weer vaak de rots in de Grouster afweer. Weer uit een counter kreeg GAVC een vrije trap omdat Guido Cnossen vast werd gehouden buiten het strafschopgebied. Uit deze vrije trap was het Alex van Rees die met enig fortuin de 2-4 eindstand op het scorebord zette.



De mannen van Trainer Simon van Dijk gaan als een speer. De eerste plaats lijkt onhaalbaar maar bij de beste vijf eindigen moet toch binnen de mogelijkheden liggen. Voordat de competitie begon hadden we hier uiteraard voor getekend.



Volgende week wordt geoefend tegen Blauw Wit C1 in Leeuwarden om 10.30 uur.















Van vorig weekend nog.....
Edit: dit seizoen kunnen ze eigenlijk niet meer winnen, maar mochten ze volgend seizoen als eerste eindigen, dan wordt het landelijk voetballen en moet er een spelersbus komen hehe....





[Dit bericht is gewijzigd door varanus op 08-02-2008 19:50]


spelfout weggehaald...


Botgruis
Spray down the death
Usericon van Botgruis
Posted 13-02-2008 2:13 by Botgruis Wijzig reactieProfiel van BotgruisQuote dit bericht

http://www.dumpert.nl/mediabase/41620/dd87a94a/goal_van_de_dag.html

doet de topictitel eer aan!

"Dat ken toch helemaal niet?"
"waarom niet?"
"ja ik weet het niet"




I am the Nightrider. I'm a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 20-02-2008 16:54 by varanus (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van varanusQuote dit bericht

GAVC C1 na eerste helft al klaar met Heerenveen C1.

Met prachtig combinatievoetbal werd Heerenveen al binnen een kwartier op een kansloze 3-0 achterstand gezet en was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Met name over de flanken zorgden de Grousters voor veel gevaar. Dit resulteerde al na 6 minuten spelen in het eerste doelpunt.

Guido Cnossen werd op rechts via een mooie combinatie met Ramon Smit vrijgespeeld en leverde een goede voorzet af bij de tweede paal. Het was Tobias Tilon die op de keeper schoot. Jort Altenburg was goed meegelopen en gaf het laatste tikje. Het volgende doelpunt viel vrij vlot daarna. De in de eerste helft uitstekend op dreef zijnde Alex van Rees mocht aanleggen voor een vrije trap. De keeper bracht redding maar de rebound werd op waarde geschat door spits Pim Kriege die de 2-0 liet aantekenen. Na een kwartier kwam de 3-0 op het scorebord. Jort Altenburg ging de combinatie aan met Tobias Tilon die bij de tweede paal Guido Cnossen zag vrijstaan. Laatstgenoemde had geen probleem om de bal tot doelpunt te promoveren. De 4-0 kwam ook voort uit een prachtige aanval. Ditmaal haalde Tobias Tilon zelf de trekker over. Alex van Rees ging de 1-2 combinatie aan met Jort Altenburg. Jort zag Tobias Tilon goed het gat inlopen achter de verdediging en haalde strak uit. De keeper had het nakijken. Via alweer een snelle aanval uit het boekje over meerdere schijven ,die begon bij regisseur Alex van Rees was het voor de tweede keer Guido Cnossen die een doelpunt maakte.



De ruststand werd bepaald door Jort Altenburg die ook zijn tweede maakte van de wedstrijd. Via een vrije trap van Alex die op het hoofd belande van Herre Hooghiemstra was Jort wederom attent.

De tweede helft was een stuk minder op naar te kijken. Heerenveen wat het laatste kwartier van de wedstrijd nog slechts met 9 man in het veld stond omdat er tweed spelers geblesseerd waren uitgevallen bleef moeiteloos overeind. De Grousters vergaten te voetballen en begonnen met de bal te lopen in plaats van het snelle perfecte spel van de eerste helft.

Toch viel er nog wel wat te genieten. Bijvoorbeeld het tweede doelpunt van Tobias Tilon. Een voorzet van Guido Cnossen kwam via een slim overstapje van Pim Kriege bij Tobias terecht. Met een prachtige stiftbal verschalkte hij de keeper en maakte er 7-0 van.

Ook Heerenveen wist de hechte verdediging van de Grousters te passeren. De sterk acterende verdediging die ook deze wedstrijd weinig ruimte weg gaf liet zich eenmaal te kijk zetten toen 2 aanvallers tegenover 4 verdedigers er toch als winnaar uitkwamen.

Ook Alex van Rees pikt tien minuten voor tijd zijn doelpuntje mee. Op de rand van de zestien meter kreeg hij de bal aangespeeld van Nick van de Wal en haalde verwoestend uit waarmee de stand op 8-1 was gekomen. Op de valreep mocht Pim Kriege met zijn tweede doelpunt de eindstand bepalen. Uit een vrije trap van Alex van Rees kopte hij de bal goed langs de keeper.



Conclusie een uitstekende eerste helft een een veel mindere tweede helft tegen een onmachtig Heerenveen.





Tammo Cnossen








Ja, ging lekker gisteren, ze staan nu tweede


spelfout weggehaald...


Mies
...
Usericon van Mies
Posted 20-02-2008 18:22 by Mies Wijzig reactieProfiel van MiesQuote dit berichthttp://www.terrafyght.com

quote:
Op 13 februari 2008 2:13 schreef Botgruis het volgende:
http://www.dumpert.nl/mediabase/41620/dd87a94a/goal_van_de_dag.html

doet de topictitel eer aan!

"Dat ken toch helemaal niet?"
"waarom niet?"
"ja ik weet het niet"



zou gewoon een doeltrap moeten zijn



varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 07-03-2008 20:03 by varanus (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van varanusQuote dit bericht

M´n zoon heeft 20 maart een hele leuke oefenpot. Tegen een Deens elftal die op behoorlijk hoog niveau schijnen te voetballen. Mooi als ik vroege dienst heb, dus mooi effe kijken.


spelfout weggehaald...


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 07-03-2008 20:07 by Judge M. Wijzig reactieProfiel van Judge M.Quote dit berichthttp://www.lordsofmetal.nl

quote:
Op 7 maart 2008 20:03 schreef varanus het volgende:
M´n zoon heeft 20 maart een hele leuke oefenpot. Tegen een Deens elftal die op behoorlijk hoog niveau schijnen te voetballen. Mooi als ik vroege dienst heb, dus mooi effe kijken.
Aha, dus de helft blijft in Heerenveen achter



varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 07-03-2008 20:11 by varanus (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van varanusQuote dit bericht

quote:
Op 7 maart 2008 20:07 schreef Judge M. het volgende:
Aha, dus de helft blijft in Heerenveen achter


Wie weet


spelfout weggehaald...


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 18-08-2008 11:33 by varanus (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van varanusQuote dit bericht

Mooi weekendje voetbal gehad. Dag eerder naar huis gegaan zodat m´n zoon de eerste bekerwedstrijd mee kon spelen. Geen basisplekkie voor hem omdat ie nog niet had meegetraind, en zo zijn de regels hier nu eenmaal. Zijn team (GAVC C1, hoofdklasse), moest aantreden tegen derde divisionist (landelijk) SC Franeker. Na een kwartier stond de tegenpartij met 1-0 voor, maar 5 minuten later was de stand alweer 1-1. Na pakweg een half uurtje werd de zwakke schakel voorin vervangen door m´n zoon, die meteen de eerste bal die hij kreeg wist om te zetten in een doelpunt. Dit in zijn eerste halve minuut hehe. Van 2-1 werd het 3-1 toen de tegenpartij nog even een tandje bijzette en weer op 3-3 wist te komen. Daarna wist m´n zoon het net nogmaals te vinden en een mooie 4-3 overwinning neer te zetten. Prachtige wedstrijd, zo vond ook een ex-KNVB medewerker op de tribune, die het spel van ons team zeer aantrekkelijk vond. Over 2 weken wacht het C1 team van SC Cambuur.


En ook het eerste van GAVC wist gisteren in een aantrekkelijke wedstrijd een 4-2 overwinning te boeken. Mooi voetbalweekendje


spelfout weggehaald...


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 23-08-2008 22:34 by varanus (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van varanusQuote dit bericht


M´n eerste schrijfsel voor het clubblad en de plaatselijke sportwebsite. Wedstrijd van vandaag....






Weer bekerwinst GAVC C1

Om mezelf eerst maar even in het kort voor te stellen: Gurbe van der Wal, vader van Nick. Ik heb mezelf met de loodzware taak opgezadeld om Tammo Cnossen, die voorheen de wedstrijdverslagen van C1 schreef, te vervangen. De epistels van Tammo zijn natuurlijk moeilijk te overtreffen, maar ik zal toch een verwoede poging doen om aantrekkelijke en leesbare stukjes aan het perkament toe te vertrouwen. Tot zover de voorstelronde, over naar de harde werkelijkheid. Want het draait natuurlijk om het voetbal!

Na de zeer welkome winst van de uitwedstrijd vorige week op SC Franeker (3-4), wacht ook vandaag weer een tegenstander van formaat. LSC 1890 staat op het programma. En aangezien dit team derde divisie landelijk speelt, mag je toch ook zeker wel wat verwachten. Direct na het fluitsignaal probeert LSC dan ook meteen de druk op GAVC te leggen. De eerste vijf minuten wordt dan ook hoofdzakelijk op de helft van GAVC gespeeld De verdediging in de personen van Jelte en Fons staat echter meteen vanaf het begin steeds op de goede plaats en bal na bal wordt weggewerkt In de zesde minuut weet GAVC dan eindelijk een gaatje te vinden en gaat op oorlogspad richting het doel van LSC. Nick loopt zich echter vast, en het spel gaat meteen weer de andere kant op. Een afstandsschot vliegt recht in de armen van Simon, die het tegen alle verwachtingen in niet echt druk gaat krijgen deze wedstrijd. Want LSC lijkt maar niet in hun spel te kunnen komen. Individueel talent is zeker aanwezig, maar de samenwerking laat nog veel te wensen over.

Gevolg hiervan is dat LSC harder en meer op fysiek begint te spelen, waardoor toch weer enige druk ontstaat. Een ontsnapping van de nummer 9 wordt door onze `slidingking` Jelte vakkundig gestopt. Hierna krijgt GAVC toch de overhand wat resulteert in een aantal kansen. Via de rug van Ramon gaat de bal zelfs bijna in het net. En net als vorige week, mogen we ook vandaag weer spreken van een `gouden wissel`. Bram, die koud in het veld is gekomen voor Ludo, weet met een fraai afstandsschot in de 23e minuut het doel te vinden. De 1-0 staat. LSC verslapt hierna en kans op kans voor GAVC volgt. Zo schiet Fons over en wordt de hierop volgende doeltrap onderschept door Wessel die Bram weet te vinden. Het schot van Bram wordt echter door de keeper gestopt. Hierna gaat het spel wat op en neer naar beide helften. Ook Simon moet nog een redding verrichten. Na wat gerommel voor het doel van LSC komt de bal voor de voeten van Nick terecht, die de kans weet te verzilveren in een doelpunt. Met een aangename stand van 2-0 is het tijd voor de rust.

Na de rust mogen Menno en Fons eerst de krachten even sparen en komt de verdediging voor een groot deel op de schouders van de drie J´s. Jelte, Jelmer en Jesse moeten nu proberen om LSC van het Grouster doel af te houden. Jelmer speelt nog wat timide, maar zal ongetwijfeld nog flink groeien in zijn rol. Hij weet in ieder geval al een aantal keren goed te verdedigen. Het aanvallend werk loopt eerst nog niet van harte. De eerste goed lopende aanval vindt plaats in de veertigste minuut. Ramon weet uit deze aanval het net te vinden en tekent de 3-0 voor GAVC aan. Hierna wordt LSC amper gevaarlijk meer en ontstaat kans op kans voor GAVC. Ondanks de weelderige dames op het naastgelegen veld, die daar een duel uitvechten, weten onze jongens toch de kop bij het spel te houden. De keeper van LSC moet nog een paar keer flink in actie komen, maar weet de ploeg een nog grotere nederlaag te besparen. De frustraties bij LSC worden met de minuut groter, en als ook de leider met onvriendelijke woorden begint te gooien besluit scheidsrechter Peter reeds in de 68e minuut af te fluiten met een zeer bevredigend resultaat voor GAVC. Om dan maar met de wijze woorden van Kees Postma af te sluiten: `het collectief heeft gewonnen`..

Er zijn natuurlijk belangrijke spelers opgestapt naar B-elftallen, maar met de nieuwe aanwinsten en de eerste winsten op zak, wordt bewezen dat ook dit team veel potentie bezit. Het belooft dan ook een mooi seizoen te worden. Op naar volgende week, dan wacht in de vorm van SC Cambuur weer een loodzware tegenstander. Maar niks is onmogelijk natuurlijk, en we kijken dan ook vol verwachting uit naar deze wedstrijd.

Gurbe van der Wal


spelfout weggehaald...


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 24-08-2008 9:32 by Judge M. Wijzig reactieProfiel van Judge M.Quote dit berichthttp://www.lordsofmetal.nl

Leuk stukje Gurbe . Het zijn ook net concertverslagen he

Ik heb zelf ook weleens een wedstrijdverslag geschreven en ik merk dat dat best goed gaat na al de nodige "reviewervaring" te hebben: http://www.derat.nl/int/nl/nieuws/nieuwsitemnieuw.asp?ID=11689



varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 24-08-2008 10:32 by varanus (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van varanusQuote dit bericht

Hehe, ja, als je een concertreview kan schrijven, dan lukt een wedstrijdverslag ook wel. Is ook best leuk om te doen. En omdat er verder niemand was, heb ik dit maar op me genomen.


spelfout weggehaald...


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 30-08-2008 21:28 by varanus (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van varanusQuote dit bericht

Cambuur C1 vond het vandaag belangrijker om een oefenpot tegen AZ te spelen dan te bekeren tegen het C1 team waar m´n zoon in zit. Even afwachten wat de KNVB hier van zegt, maar waarschijnlijk ligt Cambuur er nu uit en gaat het team van m´n zoon door naar de volgende ronde...


spelfout weggehaald...


Lionheart
|"| |''| |"| >')
Usericon van Lionheart
Posted 30-08-2008 21:30 by Lionheart Wijzig reactieProfiel van LionheartQuote dit bericht

Op zijn joods.


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 30-08-2008 21:35 by varanus (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van varanusQuote dit bericht

quote:
Op 30 augustus 2008 21:30 schreef Lionheart het volgende:
Op zijn joods.


Tja, wij hadden ook liever een wedstrijd gehad...


spelfout weggehaald...


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 03-09-2008 8:24 by varanus (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van varanusQuote dit bericht

Gisteravond alsnog gespeeld. Hier mijn verslag...



Pak rammel voor C1.


Na de eerste twee partijen van Franeker en LSC te hebben gewonnen, is de opdracht van vandaag erg simpel: om een ronde verder in het bekertoernooi te komen moet er van SC Cambuur worden gewonnen. Helaas is alles net een tikkie anders gelopen…


Direct na de aftrap begint de wedstrijd voor GAVC al in mineur. De rappe mannen van Cambuur lopen om alles en iedereen heen en zorgen ervoor dat ze al na 20 seconden op voorsprong komen. Door dit vroege doelpunt zijn onze jongens direct al de weg kwijt en goed voetbal laat GAVC in de eerste helft dan ook niet meer zien. Dit in tegenstelling tot Cambuur, die door goed positiespel en individuele klasse kans na kans weet te creëren. Van onze kant wordt er nauwelijks gedekt, de tegenpartij heeft hierdoor vrij spel. Terwijl de regen met bakken naar beneden dondert stormt Cambuur keer op keer als een kudde op hol geslagen olifanten richting Grouster doel, waar Simon heel wat te verduren krijgt. Het is dan ook aan hem te danken dat de stand bij rust `slechts` 0-4 is.

Na de rust lijkt GAVC iets beter te beginnen. In de derde minuut van de tweede helft komt een pass van Samuel net niet goed aan bij Yannick, anders was er misschien een klein kansje ontstaan. De rollen draaien echter snel weer om en alweer in de 6e minuut weet Cambuur keeper Simon weer te passeren. En nadat het in de rust even droog was, zijn de kranen boven ook alweer opengedraaid en de paraplu´s kunnen de lucht weer in. Na een kort oponthoud door een blessure aan de kant van Cambuur, overigens zonder gevolgen, ligt in de 11e minuut de bal alweer in het net. De 0-7 die in de 18e minuut valt, ontstaat door een mooie actie van de spits van Cambuur die op mooie wijze een man of drie omspeelt. Door werkelijk dramatisch werk van de verdediging is het amper drie minuten later alweer raak. Na de 0-9 die in de daarop volgende minuut valt, lijkt GAVC zich eindelijk een beetje kwaad te maken. Wonder boven wonder weten de jongens het spel zelfs even naar hun hand te zetten. Na wat vliegensvlug voetenwerk van Wessel komt de bal bij Bram terecht die alles en iedereen voorbij stoomt en eigenlijk de bal alleen nog maar het open doel in hoeft te schieten. Helaas lijkt het daar een aantal graden onder het vriespunt te zijn, want Bram verstijft helemaal en weet zodoende niet te scoren. Bram weet even later wel een fraaie voorzet te geven die via het hoofd van Nick op de lat belandt. De paar kansjes die GAVC weet te creëren mogen er simpelweg niet in. Als tot overmaat van ramp Cambuur de 0-10 ook nog weet te maken, kunnen we concluderen dat ze een flinke maat te groot zijn en dat GAVC met dit verlies met dubbele cijfers een flink pak slaag krijgt te verwerken.

De jongens zullen ongetwijfeld hun verdriet delen met de ontelbare mooie dames op msn, de ouders zullen het misschien wel verdrinken, maar hoe we dit allemaal ook mogen verwerken: als iedereen er zaterdag maar weer helemaal klaar voor is, want dan begint de competitie, en daar is het verschil iets minder groot, en wordt er wel weer heel wat verwacht! ONS Top uit Sneek is dan de eerste tegenstander.


spelfout weggehaald...


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 06-09-2008 19:19 by varanus (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van varanusQuote dit bericht

C1 start competitie met gelijkspel


De messen zijn geslepen, vanaf vandaag is het weer bloedserieus, want de competitie 2008/2009 gaat van start. Voor de jongens betekent dat keihard werken, voor mij betekent dat m´n eigen onleesbare aantekeningen ontcijferen. Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen ONS Top uit Sneek op het programma…

De wedstrijd begint erg pijnlijk als al in de eerste minuut Simon gepasseerd wordt. Met angst en beven wordt er teruggedacht aan de ontmoeting met Cambuur. Gelukkig laten de heren zich niet kisten door de vroege 0-1 en besluiten met veel meer lef en durf te voetballen dan in de wedstrijd tegen Cambuur. De bal gaat over en weer en aan beide zijden ontstaan kansen, die echter ver over, naast of door de keepers worden tegengehouden. De eerste helft is hierdoor voor het publiek zeer zeker vermakelijk om naar te kijken, hoewel het voetbal zeer zeker niet van topniveau is. Veel passes en voorzetten missen net de benodigde scherpte en bereiken net niet de personen voor wie ze zijn bedoeld. Maar gelukkig voor ons geldt dat ook voor de tegenpartij. Toch komen die ook een keer of wat gevaarlijk in de buurt van het doel, waardoor Simon zelfs een keer met behoorlijk wat risico ver uit z´n doel moet komen. Doelpunten worden echter voor de rust niet meer gemaakt. Een 0-1 achterstand is gelukkig nog niet het einde van de wereld en het kan nog alle kanten op.

Dat wordt wel bewezen in de tweede helft, waarin het voetbal een stuk verzorgder is. Na een mooie corner, genomen door Ramon S, belandt de bal na een scrimmage situatie voor de voeten van Nick, die de bal in het net weet te werken en zodoende de stand al na enkele minuten spelen weer gelijk trekt. Hierna vervalt de wedstrijd in ongeveer een kopie van de eerste helft. Wederom kansen aan beide kanten. Regelmatig horen we dan ook trainer Simon, als het weer even gevaarlijk voor het Grouster doel wordt, `net sjitte litte!` roepen. Een hoofdrol vandaag is zeker weggelegd voor Ramon S die een aantal keren flink doorjaagt op de keeper van ONS Top. Ver in de tweede helft wordt deze zelfde Ramon door de keeper in het strafschopgebied neergehaald en biedt GAVC de gouden kans op de 2-1 voorsprong. Om eerlijk te zijn had ik die stand al in m´n notitieboekje neergezet. Het schot van Jelte is helaas niet verrassend genoeg voor de keeper, die de bal dan ook keurig achter het doel werkt. Ook met de daarop volgende corner kan GAVC niet de gewenste voorsprong forceren. Hierna volgen nog een aantal corners en vrije trappen, maar geen van beide keepers wordt nog gepasseerd. De punten worden deze keer, hoewel er volgens onze jongens meer in had gezeten, keurig verdeeld. Beter iets dan niets zullen we maar zeggen…

Gurbe van der Wal


spelfout weggehaald...


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 10-09-2008 15:18 by varanus (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van varanusQuote dit bericht

C1 geeft de punten weg


Als de mannen van C1 dit seizoen iets leuks willen bereiken, dan zal er harder, en meer als team gewerkt moeten worden, want op deze dinsdagavond maakten ze nu niet echt reclame voor zichzelf. Ze kunnen namelijk veel beter…

Misschien dat het zicht op het kampement van de kermisexploitanten al zenuwen in de benen van de jongens losmaakte, zo met het vooruitzicht op de kermis, want er werd behoorlijk apathisch en af en toe gewoon slap gevoetbald. Of het grootste deel van het team heeft de energie op school al opgebruikt, maar als ik zelf terugdenk aan de tijd dat ik ongeveer 14 was, kan ik me dat eigenlijk niet voorstellen… En net zoals de afgelopen twee wedstrijden presteert de tegenstander het schier onmogelijke: binnen de minuut scoren. Weliswaar in de laatste seconden van die minuut, maar toch. Laat ons hopen dat we dit niet als traditie mogen gaan zien. Met een beetje mazzel weet Nick na een mooie vrije trap van Jelte toch de gelijkmaker te maken, maar daarna zijn de boys uit Drachten toch duidelijk de dominante partij. De aanvallen van Drachten lopen goed dankzij snel werk van de spitsen, waar onze verdediging eigenlijk steeds te laat bij is. Nog voor de rust komt Drachten dan ook weer op voorsprong.

Met vers bloed in de vorm van Ludo, Ramon A en Wessel begint GAVC aan de tweede helft. Samuel, Bram en Jelmer mogen de dug-out opzoeken. Af en toe weet GAVC nog wel een redelijke aanval te creëren, maar de afwerking is steeds onvoldoende. De laatste passes en voorzetten komen steeds te ver voor de jongens terecht die het af moeten maken. Mede ook door de uitstekende keeper van Drachten, die vrijwel de gehele wedstrijd op de juiste momenten ver uit durft te komen en elke kans voor Grou om zeep weet te helpen. Nog even lijkt het nog vervelender te worden als Yannick zich lelijk blesseert. Maar na enige minuten lijkt het mee te vallen en kan hij het veld weer in. Helaas maakt het in deze fase niet zoveel uit of het team nu compleet is of niet, de bal wil maar niet in onze ploeg blijven. Er wordt te makkelijk balverlies geleden waardoor Drachten aanval na aanval op kan zetten. Ze weten nog eenmaal te scoren, waardoor er een terechte 1-3 in het voordeel van Drachten als eindstand de geschiedenisboeken ingaat.

Het toeval wil dat ik als hobby wat met peperplanten aan het klooien ben en nog een aantal vers geoogste scherpe jongens heb liggen. Wellicht is het een goed idee om aanstaande zaterdag een handvol mee te nemen zodat de jongens allemaal één daar kunnen steken waar ze volgens het overbekende gezegde horen te zitten; inderdaad, daar waar de zon niet schijnt. Misschien dat dat enige pit en vechtlust tevoorschijn kan toveren. Want dat zullen ze tegen Alcides zeker nodig hebben. Dan verwachten we weer 100% inzet van het team en anders allemaal huisarrest tijdens het kermisweekend!

Gurbe van der Wal






spelfout weggehaald...


Lionheart
|"| |''| |"| >')
Usericon van Lionheart
Posted 11-09-2008 12:30 by Lionheart Wijzig reactieProfiel van LionheartQuote dit bericht

Vermakelijk stukje weer Gurbe hehe.


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 13-09-2008 10:50 by varanus (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van varanusQuote dit bericht

Dank u hehe.. Vanavond weer een stukkie maken.


spelfout weggehaald...


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 13-09-2008 18:04 by varanus (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van varanusQuote dit bericht

Weer geen succes voor C1



Voor de eerste uitwedstrijd deze competitie moesten de provinciegrenzen overschreden worden. In Meppel stond Alcides te wachten om het tegen GAVC op te nemen.


En het leek een mooie dag te gaan worden. Een lekker nazomerzonnetje was al heerlijk aan het schijnen. Nadat de Tomtoms in waren gesteld, de tanks voorzien waren van genoeg brandstof en de landkaarten waren geraadpleegd, kon de stoet in colonne richting Drenthe. Een bloedlink avontuur zo met Carla voorop, want de snelheden gingen ver boven wat wettelijk is toegestaan. De tijd die de heenreis in beslag nam, werd in mijn auto benut met het bekijken van filmpjes op de meegebrachte mobiele telefoons. Het gegiechel achter in de auto verraadde om wat voor filmpjes het hier ging. Ik onthoud me van verder commentaar hierover.

Op het veld is het tijd om de filmpjes te vergeten en over te gaan op het voetbal. Er zal geknokt moeten worden om punten mee terug naar Friesland te nemen. En deze keer krijgen we eens niet in de eerste minuut een treffer om de oren. Sterker nog; GAVC weet op voorsprong te komen. Uit een corner van Ramon S, krijgt Samuel viavia de bal voor de voeten en weet de 0-1 voorsprong aan te tekenen. Daar mag Grou blij mee zijn, want Alcides heeft inmiddels al drie keer naast het doel van Simon geschoten. Er had dus al een hele andere stand op het bord kunnen staan. Tien minuten later weet Samuel weer te scoren. Op zich erg mooi, maar helaas passeert hij ditmaal zijn eigen keeper, nadat hij de bal totaal verkeerd raakt. Een erg sneue 1-1 dus. Vijf minuten later valt er opnieuw een eigen doelpunt. De twijfelachtige eer is nu aan Jelmer om Simon kansloos te laten. Alcides komt op deze manier wel érg makkelijk aan de doelpunten. Eén van de snelle mannen uit de Meppeler voorhoede weet vlak voor rust met een individuele actie de hele verdediging van Grou achter zich te laten en vergroot de voorsprong tot 1-3.

In de tweede helft mogen Yannick en Menno het in de plaats voor Ludo en Jelmer proberen. Helaas weten de mannen uit Meppel vlak na de rust alweer te scoren: 1-4. Maar Grou voetbalt sterker dan in de eerste helft en komt er af en toe ook uit. Vooral over links loopt het nu een stuk beter. Op het middenveld wordt er af en toe goed gecombineerd, en Yannick weet regelmatig de snelle Ramon S aan te spelen. De sterke verdedigers van Alcides weten echter steeds te storen, en de paar keren dat Ramon uit kan halen zijn niet gevaarlijk genoeg voor de keeper. Als Alcides vervolgens de aanval weer inzet, is het door gerommel in de Grouster verdediging al snel 1-5. De situatie lijkt uitzichtloos tot Bram met een hard schot scoort en zo toch nog even tegengas geeft. Er is weer een sprankje hoop. Er volgen nog een aantal mooie aanvallen van Grou, maar dezen bloeden allemaal dood door buitenspelsituaties (al gaat de vlag een paar keer te vroeg omhoog..) en goed verdedigen van Alcides. In de laatste tien minuten weet Alcides dan nog een vrije trap vanaf een mooie positie te versieren. Het schot gaat laag over de grond langs de viermansmuur en is onhoudbaar voor Simon. Een erg zure 2-6 eindstand is waar we het vandaag mee moeten doen.

De reis terug was een stuk minder gezellig….


Gurbe van der Wal





En m´n eigen nageslacht kon door een blessure niet meespelen.

[Dit bericht is gewijzigd door varanus op 13-09-2008 18:04]


spelfout weggehaald...


Dit topic is 9 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen