IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Krakers deel 3 Vorige pagina | Volgende pagina
Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 11-03-2007 10:03 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

quote:
Op 10 maart 2007 21:35 schreef chaoss het volgende:
Goed: speciaal voor Jenje en Chelman.

Ungdomshuset Denemarken:

De sociale geschiedenis van Ungdomshuset begint twee eeuwen terug. De Deense vakbeweging heeft aan het eind van de 19e eeuw een plek nodig en bouwt een eigen hoofdkwartier in een arbeiderswijk van de Deense hoofdstad. In maart 1910 wordt vanuit het huis grote internationale vrouwenconferenties georganiseerd met deelnemers uit 17 landen. De Duitse socialiste Clara Zedkin geeft er het startschot voor een viering van Internationale Vrouwendag op 8 maart om de rechten en werkomstandigheden van vrouwen te verbeteren.
In de jaren '50 wordt het pand verkocht aan de gemeente Kopenhagen, die het verder leeg laten staan.
Nha, mooi gebouw dus met een mooie nationale geschiedenis, in het teken staand van maatschappelijke ontwikkeling.
quote:
Toen in de 80er jaren de deense kraakbeweging begon te groeien claimden zei het gebouw. Na twee jaar kraakstrijd gaf de gemeente op en schonk de krakers het gebouw.

Kijk, hier gaat imho fout, zij claimden het gebouw, welk recht hebben zij op dat gebouw? Nul komma nul, het gaat gewoon om schoppen tegen heilige huisjes.

quote:
Zij noemden het gebouw Ungdomshuset (jongerenhuis) en gebruiken het pand voor verschillende doeleinden: in de concertzaal vinden concerten plaats, in de kelder zat een gaarkeuken waar daklozen goedkoop konden eten.

Faderhuset
Het pand werd in 2003 verkocht aan Faderhuset. Een christelijke sekte. De sekte staat bekend als homofobisch, Ze geloven dat homoseksualiteit te genezen valt door flink te bidden. Ze zijn tegen migranten en moslims. Een tijdje geleden kwam de sekte in het nieuws doordat een man begeleidde met een groot kruis door een wijk met migranten. Ze zongen liederen en riepen iedereen op om te strijden tegen het kwade moslim geloof. Naar men zegt beweert Faderhuset van God de opdracht te hebben gekregen het pand te kopen om het te ontdoen van Duivelse (lees: socialistische) demonen.
Vrijheid van meningsuiting, als zij dat geloven mogen ze dat, de gemeente (wie zover ik zie nog de eigenaar is) mag het pand daaraan verkopen, hun goed recht.
quote:

Voor de jongeren van Kopenhagen (niet alleen krakers, maar ook 'gewone' jongeren is er geen vervangende jeugdruimte geregeld. Dat was ook de reden waarom er tijdens de demonstraties en rellen naast de krakers en linkse activisten ook 'gewone' jongeren waren die het zat waren en gefrustreerd zijn dat er steeds minder voor hen te doen is in Kopenhagen en dat de gemeente alleen geïnteresseerd leek in de hoogst biedende en niet keek naar wie er bood.


Dus, als de gemeente niet voor vermaak zorgt, mag ik de stad terroriseren? Weer zo'n voorbeeld van een toeëigening van rechten die volledig uit de lucht gegrepen is en waarbij crimineel gedrag vergoeilijkt wordt.

quote:
Nog een paar extra puntjes:
- de burgemeester die besloot tot de verkoop van dit socialistisch pand is van de sociaal democrate.
Faderhuset had het gebouw opgekocht om het daarna te laten slopen, zodat de demonen verdreven zouden worden. Het was van te voren al bekend dat het pand gesloopt zou worden.
Burgemeester bepaalt dat niet alleen, doet ie samen met raad van bestuur, en zoals eerder gezegd, vrijheid van meningsuiting.
quote:
- De jongeren hebben geprobeerd door middel van acties geld in te zamelen, zodat ze het pand konden kopen en konden blijven gebruiken. De gemeente besloot het pand toch te verkopen aan een christelijke sekte (die meer geld had) die het wilde laten slopen.
Marktwerking, kut voor ze ..
quote:
- De gemeente heeft aangegeven de plek waar Ungdomshuset nu staat voor een paar jaar braak te laten liggen, want ze weet nog niet wat ze met de ruimte aan moet.
Is hun goed recht, staat nergens in de wet dat dat niet mag.

ETA/SEGI ga ik even niet op in heb posts van Chelman daarover op dit moment niet gelezen. Maar wat ik hier uithaal is een lakende houding van mensen, die je steeds meer ziet (niet alleen bij krakers trouwens). "Ik heb het slecht dus mijn overheid moet dat oplossen en als ze dat niet doen ga ik mijn eigen regels maken" en zich dan niets aan trekken van de rest van de bevolking ..


WMP
Usericon van WMP
Posted 11-03-2007 14:10 by WMP Profiel van WMP

Niet iedereen is er ééntje met het 'befehl ist befehl'-mentaliteit, Jenje. Sommigen denken ook nog zelf na, in plaats van allerlei kromme wetten te gehoorzamen die met enige logica niks van doen hebben.

Want, grappig, er wordt door de anti-krakers geroepen dat het zonde is dat het gebouw zo slecht wordt onderhouden en dat voor een cultureel pand, maar de nieuwe eigenaars wilden 'm... slopen. Is dat dan niet zonde?


Greycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 11-03-2007 14:56 by Greycloak (Speciaal lid) Profiel van Greycloak

Los van of het zonde is of niet, ik heb er geen moeite mee als iemand iets doet met iets wat zijn eigendom is. Het is geen cultureel erfgoed dat een staatseigendom is, het zijn niet de piramide's of wat de Taliban destijds deed met die Boeddha-beelden.
Dat het gesloopt gaat worden geeft iemand het recht nog niet om het zich onrechtmatig toe te eigenen.
En dat "befehl ist befehl" slaat imho al helemaal nergens op.


What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 11-03-2007 15:13 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 11 maart 2007 14:10 schreef WMP het volgende:
Sommigen denken ook nog zelf na, in plaats van allerlei kromme wetten te gehoorzamen

Dat vindt Willem Holleeder van bepaald wetten ook. Waar trek JIJ de grens?

quote:
die met enige logica niks van doen hebben.

Welk logica ontbreekt in de volgende scenario:

Eigenaar verkoopt legaal zijn pand. Krakkerlaken weren nieuwe eigenaar gedurende zes jaar met geweld. De overheid zet ze niet uit want ze zijn bang voor een geweldsspiraal.

Wie acteert nu volgens 'kromme wetten':

De verkoper?
De koper?
De overheid?
De krakkerlakken?


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 11-03-2007 15:27 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 10 maart 2007 21:35 schreef chaoss het volgende:
Ik zal beginnen over de ETA, omdat SEGI met deze groep in verband wordt gebracht.

De ETA is begonnen als intellectuele groep, maar werd door Franco onderdrukt.


En terecht, vanaf het begin was het een separatistische beweging die bovendien op Marxistisch-Lenininstische leest geschoeid was. Twee redenen om het tot een terroristische organisatie te bestempelen. Dit zeker met de recente Burgeroorlog in de geheugen waarin ternauwernood Spanje voor de Leninisten behoed is.


Baskische onafhankelijkheid is een even grote gotspe als de Kosovaarse onafhankelijkheid, of de Friese of de Cashubian onafhankelijkheid.

quote:

Wat heeft SEGI hier mee te maken en waarom is deze groep op de lijst terecht gekomen?

<verhaal over hoe lief de Haika, later bekend als SEGI zijn>



Andere bronnen weerleggen dit toch:

quote:
The organic network of ETA

In the last years judicial proceedings are affording an increasingly accurate image of the network headed by ETA. The examining judge Baltasar Garzón of the Audiencia Nacional (National Criminal Court), in a important order issued 20 November 1998, explained for the first time that ETA was not only an armed organization, but the apex of a whole movement that followed its guidelines, and that it was organized around an illicit structure created in 1975 and known as Koordinadora Abertzale Sozialista (KAS). When they were confronted with the possibility of being accused of unlawful assembly, KAS decided to dissolve in 1998, and next year the group Ekin appeared with a similar function.

The changes of name have not hampered the progress of the investigations that have led Judge Garzón to prosecute the leaders of several structures that make up the network of ETA, successively outlawed. The main elements in this complex were Ekin itself, outlawed in March 2001; Xaki, an organization that acted as a representative of ETA abroad, banned in March 2001; the youth wing Haika, a merger of the Spanish-Basque Jarrai and the French-Basque Gazteriak, afterwards given the name of Segi, that has played an important role in the incitement of street violence, and was banned in May 2001; the organization Gestoras pro Amnistía, in charge of the control and coordination of ETA prisoners, that afterwards was given the name of Askatasuna and was banned in December 2001; and finally Batasuna, the political party formerly known as Herri Batasuna, the political wing of ETA. In the summer of 2002 both the Spanish Parliament and the Audiencia Nacional initiated a process to ban Batasuna; the Parliament has passed a new law on political parties that allows the outlawing of parties deemed to support terrorism. And Judge Garzón, in the light of the evidence collected for years, has decreed the preventive suspension of Batasuna and prosecuted its leaders, accused of being part of ‘the terrorist complex headed by ETA’.

These structures fulfilled a large number of criminal tasks, such as the funding of ETA, the support to its cells, the dissemination of orders, or even violent actions that have been defined by some analysts as low-intensity terrorism. We will highlight at least this last aspect.

In the mid-80’s ETA compensated part of its operational weakness with the mobilization of its sympathizers who were part of the organization Jarrai. Jarrai militants were at the centre of a wave of street violence mainly aimed at material targets such as banks, offices of political parties opposed to ETA, or public transport vehicles, but also at people, thus spreading fear (‘socialization of suffering’, according to ETA’s terminology). This was known as kale borroka (street fight), and it was a breeding ground for a large number of the terrorists who have recently joined ETA cells.
http://www.gees.org/articulo/337/

Laten we zeggen dat de groep op zijn minst duistere achtergronden heeft en als zodanig kan ik het inmengen met dergelijke lieden niet echt als een bonuspunt voor de krakkerlakken beschouwen.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 18-03-2007 11:07 by Judge M. Profiel van Judge M.http://www.lordsofmetal.nl

quote:
Steeds meer geweld tegen Bossche krakers

DEN BOSCH - Krakers in Den Bosch krijgen steeds vaker te maken met agressie. Vrijdag sneuvelde voor de achtste keer een ruit van het gekraakte buurthuis Patio aan het Van Roosmalenplein.

Een onbekende gooide een baksteen door een slaapkamerraam. Met kerstmis werd bij hetzelfde pand een brandbom naar binnen gegooid. Die verwoestte toen twee kamers. Ook bij andere kraakpanden in de stad worden soms ramen ingegooid. Eén keer zijn de daders gepakt.

Bij eerdere zaken wilde de Bossche politie geen aangifte opnemen. Dat is nu wel meteen gebeurd.
Een brandbom.. Kom op zeg..



Misanthrope
Il Principe
Usericon van Misanthrope
Posted 18-03-2007 11:13 by Misanthrope Profiel van Misanthrope

Zoiets zouden krakerts nou nooit doen.


Gelijkheid is een uitvinding van het gepeupel om wraak te nemen op de sterken.


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 18-03-2007 11:15 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Maar het pand wordt toch niet gebruikt door de eigenaar?


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 18-03-2007 11:17 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 18 maart 2007 11:07 schreef Judge M. het volgende:
Een brandbom.. Kom op zeg..


Inderdaad. Zyklon B werkt veel beter.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Vikingblood
Farðu í rassgat andskotans auminginn þinn!
Usericon van Vikingblood
Posted 18-03-2007 11:17 by Vikingblood Profiel van Vikingbloodhttp://www.fireburners.nl

Zoals Chelman zou zeggen...abknallen die crusties

Blijf met je poten van andermans eigendom af...

[Dit bericht is gewijzigd door Vikingblood op 18-03-2007 11:18]


Some people are like clouds! It will be a glorious day when they fuck off.


Vikingblood
Farðu í rassgat andskotans auminginn þinn!
Usericon van Vikingblood
Posted 18-03-2007 11:18 by Vikingblood Profiel van Vikingbloodhttp://www.fireburners.nl

quote:
Op 18 maart 2007 11:17 schreef Chelman het volgende:
Inderdaad. Zyklon B werkt veel beter.


of een pondje semtex.


Some people are like clouds! It will be a glorious day when they fuck off.


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 18-03-2007 11:18 by Judge M. Profiel van Judge M.http://www.lordsofmetal.nl

quote:
Op 18 maart 2007 11:17 schreef Vikingblood het volgende:
Blijf met je poten van andermans eigendom af...
en als het niet door krakers vernield wordt, steek het dan zelf in de brand. Nee dat helpt



Vikingblood
Farðu í rassgat andskotans auminginn þinn!
Usericon van Vikingblood
Posted 18-03-2007 11:21 by Vikingblood Profiel van Vikingbloodhttp://www.fireburners.nl

Je moet gewoon van andermans eigendommen afblijven..of het nu leegstaat of niet.

Je hebt geen recht daarop.Plus ja die krakerts slopen ook van alles.



Some people are like clouds! It will be a glorious day when they fuck off.


Vikingblood
Farðu í rassgat andskotans auminginn þinn!
Usericon van Vikingblood
Posted 18-03-2007 11:22 by Vikingblood Profiel van Vikingbloodhttp://www.fireburners.nl

quote:
Op 18 maart 2007 11:18 schreef Judge M. het volgende:
en als het niet door krakers vernield wordt, steek het dan zelf in de brand. Nee dat helpt


Als hij een vergunning daartoe heeft, moet hij/zij dat toch lekker zelf weten..Ik neem aan dat de eigenaar geen hulp van hun nodig heeft om het te slopen


Some people are like clouds! It will be a glorious day when they fuck off.


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 18-03-2007 11:24 by Judge M. Profiel van Judge M.http://www.lordsofmetal.nl

Laat ik het anders zeggen: Ik denk niet dat de eigenaar van een pand erbij gebaat is dat iemand een brandbom in zijn pand naar binnen gooit en dat daar doden of gewonden bij kunnen vallen.



Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 18-03-2007 11:24 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 18 maart 2007 11:18 schreef Judge M. het volgende:
en als het niet door krakers vernield wordt, steek het dan zelf in de brand. Nee dat helpt


Misschien was het niet de eigenaar maar iemand die de crusties even wilde laten weten wat voor gevolgen hun demonstraties en manifestaties over het algemeen hebben? Alleen dan gaat het niet om geïsoleerde gevallen van vernieling maar meestal om massadestructie.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Vikingblood
Farðu í rassgat andskotans auminginn þinn!
Usericon van Vikingblood
Posted 18-03-2007 11:44 by Vikingblood Profiel van Vikingbloodhttp://www.fireburners.nl

quote:
Op 18 maart 2007 11:24 schreef Judge M. het volgende:
Laat ik het anders zeggen: Ik denk niet dat de eigenaar van een pand erbij gebaat is dat iemand een brandbom in zijn pand naar binnen gooit en dat daar doden of gewonden bij kunnen vallen.


Mischien een stille hint voor die krakerts???

Als ze er niet in gegaan waren, had er misschien niets gebeurd.

Jij en ik moeten ook huur betalen, en op wachtlijsten staan en er ook nog hard voor werken..Waarom willen die klaplopers dat niet???


Some people are like clouds! It will be a glorious day when they fuck off.


Greycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 18-03-2007 12:59 by Greycloak (Speciaal lid) Profiel van Greycloak

Wel een leuk leermoment voor die kraker "wiens" kamer is uitgebrand. Weet die ook direct hoe het voelt als iemand met wie je geen kloot te maken hebt jouw zooi in de hens steekt.
Dat ie er maar van mag leren.


What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 18-03-2007 12:59 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

quote:
Op 18 maart 2007 11:44 schreef Vikingblood het volgende:
Jij en ik moeten ook huur betalen, en op wachtlijsten staan en er ook nog hard voor werken..Waarom willen die klaplopers dat niet???
Omdat zij een geweldig maatschappelijk probleem op de kaart zetten!


Vikingblood
Farðu í rassgat andskotans auminginn þinn!
Usericon van Vikingblood
Posted 18-03-2007 13:06 by Vikingblood Profiel van Vikingbloodhttp://www.fireburners.nl

quote:
Op 18 maart 2007 12:59 schreef Jenje het volgende:
Omdat zij een geweldig maatschappelijk probleem op de kaart zetten!

Ik dacht omdat ze te lui zijn om een poot uit te steken


Some people are like clouds! It will be a glorious day when they fuck off.


Kramy
Usericon van Kramy
Posted 18-03-2007 13:54 by Kramy Profiel van Kramyhttp://https://knekelputband.bandcamp.com/album/teloorgang

Ach, het pand stond al jaren leeg, er gaan wat krakers inzitten die er goede dingen mee doen en waar veel mensen blij mee waren. Daarna verkopen ze de zooi maar zodat het gesloopt kan worden, en dan vinden jullie het raar dat men het er niet mee eens is? Tjah, ik vind die rellen ook niet zo nodig, maar ik kan het goed begrijpen.

De enige punten die Jenje hierboven maakte zijn:
-"Ja, maar.. de wet!!!" Tjah, net alsof je zelf nooit de wet overtreedt.. waarom vind jij het nodig zo af en toe eens boven de maximaal toegelaten snelheid te rijden? Ga toch dood, vieze gore k*nkerkapitalist met je ik-heb-toch-genoeg-geld-om-de-wet-te-overtreden mentaliteit! Hou je godverdomme gewoon aan de snelheid, anders gooi ik een brandbom in je auto! (even net zo overdreven reageren als jullie doen op krakers..) Owja, in Nederland is kraken trouwens legaal na een jaar leegstand, wat was er ook alweer met de wet?
-"Luie mentaliteit, ze doen niets blabla" Ik weet niet hoe stom jij bent, maar ik vind een pand regelen en daar veel dingen in organiseren zeker niet niets doen. Geld inzamelacties houden en demonstrateren/relschoppen is ook niet niets doen. Uiteraard zou het mooier zijn als dit op een ietwat beschaafdere manier zou kunnen gebeuren, maar als de gemeente liever terreinen jaren braak laten liggen en panden jaren leeg laat staan dan iets te regelen voor de jongeren, dan gaat dat wat lastig he.

Het is gewoon belachelijk dat er panden waarmee zoveel nuttige dingen gedaan zouden kunnen worden weg staan te rotten. Gelukkig hebben we daar dan ook een kraakwet voor. Ik snap echt niet waarom jullie je zo persoonlijk aangevallen voelen, net alsof je iedere dag wanneer je terug komt van je werk tientallen krakers je huis uit moet schoppen ofzo. Ik heb liever dat een gebouw gebruikt wordt door krakers om in te wonen (zodat men eens gewezen wordt op het huizentekort) of om er culturele happenings in te organiseren dan dat het leegstaat. En ik heb nog nooit in mijn leven ook maar enige last gehad van welke kraker dan ook, en ik heb in heel dit topic ook nog geen enkel verhaal gelezen van iemand van jullie die dat wel heeft gehad (op dreadlock lucht na dan). Daarintegen heb ik wel leuke kraakfeestjes mogen bijwonen en wonen er dankzij de krakers een aantal vrienden van mij in mooie anti-kraakhuisjes.



Vikingblood
Farðu í rassgat andskotans auminginn þinn!
Usericon van Vikingblood
Posted 18-03-2007 17:40 by Vikingblood Profiel van Vikingbloodhttp://www.fireburners.nl

Ik hoop voor je dat ze nooit jouw eigendommen beschadigen..


Some people are like clouds! It will be a glorious day when they fuck off.


Smoochy
raar maar waar
Usericon van Smoochy
Posted 18-03-2007 17:43 by Smoochy Profiel van Smoochy

quote:
Op 18 maart 2007 17:40 schreef Vikingblood het volgende:
Ik hoop voor je dat ze nooit jouw eigendommen beschadigen..


Hebben ze dan eigendommen van jouw beschadigd?


SUPPORT YOUR LOCAL SERIAL KILLER.


Vikingblood
Farðu í rassgat andskotans auminginn þinn!
Usericon van Vikingblood
Posted 18-03-2007 17:48 by Vikingblood Profiel van Vikingbloodhttp://www.fireburners.nl

quote:
Op 18 maart 2007 17:43 schreef Smoochy het volgende:
Hebben ze dan eigendommen van jouw beschadigd?

Wel van mensen in mijn directe omgeving..

En het pand stond net 4 maanden leeg...wel voor 20k schade aangebracht die hufters


Some people are like clouds! It will be a glorious day when they fuck off.


Smoochy
raar maar waar
Usericon van Smoochy
Posted 18-03-2007 17:49 by Smoochy Profiel van Smoochy

Rampkrakers zekers.

Maar ja dit is toch een eindeloze discussie..



SUPPORT YOUR LOCAL SERIAL KILLER.


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen