IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Nieuws is gay [nieuwstopic] Volgende pagina
Zenial
Usericon van Zenial
Posted 05-03-2007 13:25 by Zenial Profiel van Zenialhttp://www.zenial.nl

quote:
Terugbrengactie bij UPC leidt tot bommelding

Uitgegeven: 2 maart 2007 17:25
Laatst gewijzigd: 2 maart 2007 19:57
AMSTERDAM - Een actie van webmagazine Bright.nl bij UPC is volledig uit de hand gelopen. Het webmagazine bezorgde woensdag een gemolesteerde decoder terug bij een klantenbalie van de kabelmaatschappij, waarop de receptioniste een bommelding deed.

UPC ligt al geruime tijd onder vuur van consumentenorganisaties en politiek, omdat het bedrijf agressieve verkoopmethoden zou hanteren bij de promotie van digitale televisie. Klanten van UPC wordt ongevraagd een decoder toegestuurd om de dienst uit te proberen, maar na de proefperiode worden zij automatisch aangesloten als ze de zogenoemde 'mediabox' niet terugsturen. Veel klanten klagen bovendien dat het retourneren van de decoders moeizaam verloopt.

Gruzelementen

Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande besloot de box zelf terug te brengen. In een filmpje dat het magazine vandaag op zijn website plaatste, is te zien hoe hij de decoder met twee handlangers aan gruzelementen slaat, overgiet met benzine en in brand steekt. Vervolgens bezorgen de drie de restanten van de decoder - in de originele verpakking - terug bij UPC aan de Kabelweg in Amsterdam.

Benzine

Volgens UPC-woordvoerder Ronald van der Aart werd de politie gewaarschuwd toen "drie nors kijkende mannen een naar benzine stinkende doos kwamen bezorgen waar draden uitstaken." Het pand werd "conform de procedure" ontruimd en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingeschakeld om het pakketje te onderzoeken. "Een op het eerste gezicht leuke grap liep volledig uit de klauwen," aldus Van der Aart.

Of UPC stappen tegen Bright onderneemt, moet het bedrijf nog bekijken. Het bedrijf heeft volgens Van der Aart in ieder geval schade door de actie geleden, omdat de servicebalie moest worden ontruimd.

Van der Zande had naar eigen zeggen tevergeefs geprobeerd om UPC de decoder te laten ophalen. "We hebben ze een ludiek koekje van eigen deeg gegeven." Hij heeft nog geen contact met het bedrijf gehad.



[Dit bericht is gewijzigd door Zenial op 05-03-2007 13:29]


Zenial


Heiden
Postheiden
Usericon van Heiden
Posted 05-03-2007 13:31 by Heiden Profiel van Heiden

"Drie nors kijkende mannen."



Een Betekenisloos Bestaan in de Onmeetbare Enormiteit van Ruimte en Tijd.


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 05-03-2007 15:29 by kwelgeest Profiel van kwelgeest



Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


Cees
Usericon van Cees
Posted 05-03-2007 15:58 by Cees Profiel van Cees

Lerares slaat door (met hoge hakken)
In Maleisie moet een lerares voor de rechter verschijnen omdat ze drie kinderen uit haar klas ernstig verwond heeft met haar hoge hakken.Toen bleek dat acht leerlingen uit haar klas hun huiswerk niet hadden gemaakt, besliste de vrouw hen te straffen. Enkele flinke tikken met haar scherpe hakken op hun hoofd leek haar een geschikte straf.Helaas liep het een beetje uit de hand: drie leerlingen moesten naar het ziekenhuis. Later dienden de ouders van de leerlingen klacht in. Ze riskeert een celstraf.
[BRON: http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/11026/Lerares_slaat_door_(met_hoge_hakken).html ]

Bizar!!


The trend is dead.


Digerdoden
Usericon van Digerdoden
Posted 05-03-2007 16:38 by Digerdoden Profiel van Digerdoden

quote:
Vlaamse moordenaar (22) hangt zichzelf op

Een 22-jarige Belg die vrijdagnacht zijn vriendin vermoordde in hun gezamenlijke appartement in Gent, heeft de nacht erna zelfmoord gepleegd in zijn cel. Bert Van De Velde was kort na de moord opgepakt en had bekend zijn 19-jarige vriendin Marlies Borms, met wie hij sinds kort samenwoonde, te hebben gewurgd.

Zaterdagavond troffen bewakers Van der Velde levensloos aan in zijn cel. Hij had zich verhangen aan zijn broekspijpen. Volgens het Vlaamse parket stond de jongeman onder verhoogd toezicht. Hij werd om het kwartier gecontroleerd. Blijkbaar was dat toch niet voldoende om de zelfmoord te voorkomen.

Volgens de Belgische krant Het Volk was het koppel verloofd en 'dolverliefd'. Reden voor de moord zou een geheime relatie kunnen zijn die Bert er mogelijk op na hield met een 18-jarige studente, die een kennis was van het stel. Zij is ook degene die de moord op Marlies aangaf op het politiebureau. Ze ontdekte het lijk na middernacht toen ze enige uren de woning van Bert en Marlies had verlaten na een ruzie tussen die twee. Na de aangifte troffen rechercheurs het levenloze lichaam van Marlies aan in de woning. Bert lag stoned op zijn bed.

Excentriek
Gentenaar Bert, eigenaar van een tattooshop, was een excentriek figuur met zijn boomlange gestalte, zijn pitbull en zijn opvallende tatoeages. Toch wordt hij door zijn omgeving als zachtaardig en charmant omschreven. Ook de ouders van Marlies snappen er niets van: ''Hij zag er zo stoer uit met zijn tatoeages en piercings. Maar onder dat stoere uiterlijk leerden wij hem kennen als een zachte en gevatte jongen. Marlies kon bij hem helemaal zichzelf zijn en bloeide er open. Gothic was haar wereld, ze droomde ervan mode of juwelen te ontwerpen in die stijl.''

Ven de Velde paste volgens velen goed bij de 1 meter 60 lange Marlies, die 29 piercings, 13 tattoos en een bonte haardos bezat. De laatste tijd zou ze zich van een donkere gothic-uiterlijk hebben geëvolueerd naar een speelsere fifties retro-look

Hihihih gekke Vlamingen


"Martyrdom is the only way a man can become famous without ability. " Arthur Schopenhauer


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 05-03-2007 17:18 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

http://www.nu.nl/news/996511/62/rss/%27Britney_doet_zelfmoordpoging%27.html

'Britney doet zelfmoordpoging'

Uitgegeven: 5 maart 2007 10:26
AMSTERDAM - AMSTERDAM - Britney Spears heeft onlangs in de ontwenningskliniek waar ze verblijft geprobeerd zich op te hangen met een laken. Dat meldt de Britse tabloid News of the World.

De popdiva zou de zelfmoordpoging hebben gedaan nadat ze het nummer 666 op haar kaal geschoren hoofd had gekrast en een paar keer had uitgeroepen 'de antichrist' te zijn. In het christendom is 666 een symbolisch getal dat zou verwijzen naar de antichrist.

Het personeel van de ontwenningskliniek in Malibu wist te voorkomen dat de 25-jarige Britney een eind aan haar leven maakte. Inmiddels zou het een stuk beter met haar gaan. "Ze is een ander mens vergeleken bij het meisje dat zich vorige week aanmeldde", zegt een medewerker van de kliniek in de krant.

Verzoening

De bron weet bovendien te melden dat de zangeres het steeds vaker heeft over een verzoening met Kevin Federline, met wie ze in scheiding ligt. Ze zou zich hebben gerealiseerd hoezeer hij haar tot steun is en hun huwelijk nu zelfs willen redden.

's Avonds zou ze uren met Federline aan de telefoon hangen. Ook zou ze het regelmatig hebben over een derde kind. Het stel heeft al twee zoontjes, Sean Preston (1) en Jayden James (5 maanden).

Antidepressiva

Eerder meldde diverse Amerikaanse media al twee zelfmoordpogingen van Spears. Ze zou tegen het verkeer in zijn gelopen en hebben gedreigd een pot antidepressiva te slikken. Ook toen kwam ze er heelhuids vanaf. De manager van Britney ontkende de wanhoopsdaden overigens.


hehehe evil!!1


Je moeder.


Digerdoden
Usericon van Digerdoden
Posted 05-03-2007 17:22 by Digerdoden Profiel van Digerdoden

stond al in het vorige nieuwstopic


"Martyrdom is the only way a man can become famous without ability. " Arthur Schopenhauer


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 05-03-2007 17:26 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

zo vaak zit ik niet achter de pc


Je moeder.


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 05-03-2007 17:33 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Damn, zelfs dat kan ze niet


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 05-03-2007 17:34 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

hehe tis een muts


Je moeder.


Hexegot
Usericon van Hexegot
Posted 05-03-2007 18:53 by Hexegot Profiel van Hexegot

quote:
Op 5 maart 2007 17:18 schreef karnivoor het volgende:

"Ze is een ander mens vergeleken bij het meisje dat zich vorige week aanmeldde"

*zucht*


blonde rockgod
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van blonde rockgod
Posted 05-03-2007 18:59 by blonde rockgod Profiel van blonde rockgodhttp://www.departuremetal.com

quote:
Ook zou ze het regelmatig hebben over een derde kind.


Ja, dát is nou nog eens een goed idee....



Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 05-03-2007 19:04 by Iskariot Profiel van Iskariot

Zeventigplussers gaan elkaar te lijf om vrouw

Uitgegeven: 5 maart 2007 18:03
BELGRADO - De Servische politie heeft maandag twee zwaarbewapende liefdesrivalen op leeftijd uit elkaar moeten halen.

De zeventigplussers gingen elkaar met geweer en bijl te lijf om een jonge schone van 52. Dit meldden lokale media.

Pensioen

Ljubisa Petkovic probeerde de geliefde van zijn buurman Radivoje Sinadinovic af te snoepen door op te scheppen over zijn hoge pensioen. Deze laatste ging gewapend verhaal halen bij zijn buur omdat hij serieuze trouwplannen had met zijn vriendin Zivkica Jankovic.

Bij het bezoek aan zijn buurman trof de met een geweer bewapende Sinadinovic niet alleen zijn rivaal maar ook zijn geliefde. De drie raakten verwikkeld in een hevig gevecht, waarbij de vrouw in haar been werd geschoten. Meer dan twintig politieagenten moesten ingrijpen om het trio tot bedaren te brengen.


Oude bokken


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 06-03-2007 0:06 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

Groep moedigt man aan zelfmoord te plegen

Een groepje mensen heeft in het Engelse Mexborough een potentiele zelfmoordenaar aangemoedigd om de daad bij het woord te voegen. De 21-jarige man stond op het dak van een parkeergarage en dreigde een einde aan zijn leven te maken.

Terwijl de lokale politie er van alles aandeed om de man op andere gedachten te brengen, joelden beneden op straat een paar nieuwsgierigen naar de man haast te maken met zijn sprong.

Uiteindelijk wisten professionele onderhandelaars de man toch op een normale manier naar beneden te praten. Hij krijgt nu psychiatrische begeleiding.

Een woordvoerder van de South Yorkshire-police heeft geen goed woord over voor de groep aanmoedigers: ''Geweldig frustrerend zoiets. Wij probeerden de man te helpen, en toen begonnen anderen hem aan te moedigen om te springen. Het zou nog te begrijpen zijn als het tieners waren geweest, maar het waren volwassenen die hem toeriepen.''

...

zo wrang grappig

[Dit bericht is gewijzigd door Hypnos op 06-03-2007 0:06]


signature


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 06-03-2007 10:13 by Judge M. Profiel van Judge M.http://www.lordsofmetal.nl

Fijn zo'n premier:

quote:
'VVD begint weer paars te worden'

RAALTE - Premier Jan Peter Balkenende (CDA) heeft maandagavond tijdens een verkiezingsbijeenkomst in het Overijsselse Raalte uitgehaald naar voormalig coalitiepartner VVD.

De standpunten van die partij zijn niet meer van deze tijd, vindt Balkenende. "De VVD begint weer paars te worden."

Keuzevrijheid

De premier refereerde aan de VVD-standpunten over de legalisering van softdrugs, koopzondagen en medisch-ethische kwesties zoals abortus en euthanasie. De partij van Mark Rutte is hiervan een voorstander.

Tijdens het debat over de regeringsverklaring afgelopen donderdag verzette fractievoorzitter Rutte zich nog fel tegen het medisch-ethische beleid dat dit kabinet wil gaan voeren. De alternatieven voor abortus die het kabinet wil stimuleren, zoals adoptie, gaan volgens Rutte ten koste van de keuzevrijheid van vrouwen.

Respect

Balkenende toonde zich verbaasd over deze opstelling. Het doet denken aan de paarse kabinetten van PvdA, VVD en D66 uit de jaren '90 die werden gekenmerkt door "individu en markt", stelde hij.

Volgens de premier "ontwikkelen opvattingen" zich en is er nu juist behoefte aan de traditionele CDA-waarden van saamhorigheid, respect en verantwoordelijkheid voor de medemens.

Daarom wil hij een verbod op coffeeshops in de nabijheid van scholen en moeten ontspoorde jongeren verplichte opvoedondersteuning krijgen.

Kerk

"We moeten vertrouwen in de toekomst hebben. Dan moet je juist nadenken over moeilijke kwesties van leven en dood", zei Balkenende. Ook over de koopzondag was de christen-democratische premier duidelijk. "Je moet nadenken over wat je door de week doet en wat je op zondag doet."

"Paars is een prachtige kleur in de kerk", hield Balkenende het toegestroomde CDA-publiek voor. "Maar wat de politiek betreft is deze kleur voltooid verleden tijd."
En hoppakee, we gaan weer 50 jaar terug in de tijd

[Dit bericht is gewijzigd door Judge M. op 06-03-2007 10:14]



kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 06-03-2007 10:23 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

Mwa, ik vind dat de VVD zich nu wel weer heel gemakkelijk profileert als de liberale partij waarbij het individu alles mag.
Ik vind ook dat Rutte abortus iets te gemakkelijk op een hoop gooit met het homohuwelijk en euthanasie. Bij abortus maak je een keuze over een ander, potentieel, leven. Dat is niet hetzelfde als de vrije keuzes van handelingsbekwame individuen over hun eigen leven.
Het (soft)drug beleid kan eigenlijk ook niet blijven zoals het nu is. 'Gedogen' roept gewoon veel vraagtekens en grijze circuits op. Plus dat het gemiddelde koffieshop volk nou niet echt het meest frisse en arbeidsintensieve volk is.
Verder denk ik dat keuzevrijheden bij, bv, integratie projecten verder ingeperkt moeten worden. 'Integreren of direct opflikkeren' zou het nieuwe elan moeten zijn.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


Murdering Monk
For a nihilist nothing is at least something...
Usericon van Murdering Monk
Posted 06-03-2007 13:45 by Murdering Monk Profiel van Murdering Monkhttp://www.myspace.com/murdering_monk

Recht op dierenwelzijn kan in Grondwet

Uitgegeven: 6 maart 2007 12:38

AMSTERDAM - Het opnemen van het recht op dierenwelzijn in de Grondwet stuit niet op belemmeringen. Dat heeft de Raad van State vastgesteld.

De raad reageert daarmee op het wetsvoorstel van de Tweede Kamerleden Femke Halsema en Ineke van Gent (GroenLinks) om dierenwelzijn in de constitutie op te nemen.


GroenLinks wil dat Nederland net als Duitsland de dierenrechten expliciet in de Grondwet vastlegt. De oppositiepartij wil dat doen door een wijziging van artikel 21 van de Grondwet, dat gaat over de zorg voor het milieu. Daaraan zou de zorg voor het welzijn van dieren moeten worden toegevoegd.

Steunen

Bij de behandeling van de Landbouwbegroting in december bleek een meerderheid van de Tweede Kamer, bestaande uit PvdA, SP, PVV, GroenLinks en PvdD, het wetsvoorstel te steunen.

Gevolgen

Halsema en Van Gent sturen hun wetsvoorstel dinsdag naar de Tweede Kamer. Als het voorstel wordt aangenomen moeten andere wetten, zoals de Wet op de dierproeven en de Flora- en Faunawet, opnieuw tegen het licht worden gehouden. Dat kan belangrijke gevolgen hebben voor de bio-industrie, dierproeven en jacht.


Bron: nu.nl

Goeie zaak dit


True as steel, fake as hell!! www.context-band.nl www.myspace.com/contextband


Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 06-03-2007 13:55 by Iskariot Profiel van Iskariot

Man ejaculeert op slapende vrouw tijdens vliegreis

Uitgegeven: 6 maart 2007 13:50
AMSTERDAM - Een 20-jarige medewerker van Northwest Airlines moet mogelijk de cel in omdat hij tijdens een vlucht van Seattle naar Minneapolis ejaculeerde op een slapende vrouw. Dat meldt persbureau AP dinsdag.

Volgens de aanklacht nam de man plaats op de lege stoel naast haar, terwijl de vrouw probeerde een dutje te doen. De man betastte haar en stond vervolgens op. Daarna ontdekte de vrouw dat de man op haar was klaargekomen. Zij waarschuwde het cabinepersoneel, waarna de man kon worden aangehouden.

De man maakt volgens de vliegtuigmaatschappij geen deel uit van het cabinepersoneel van Northwest Airlines. Ook gebeurde het incident niet tijdens werktijd van de man.

De medewerker is inmiddels geschorst en riskeert een celstraf van zes maanden.


Vies mannetje


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 06-03-2007 13:57 by XXL Profiel van XXL

Godver. Straks moet ik nog meer zooi mee slepen naar festivals.

quote:

'Verplicht rookmelder in tent en caravan'

Uitgegeven: 6 maart 2007 10:57
Laatst gewijzigd: 6 maart 2007 11:02
AMSTERDAM - Caravans, tenten en campinghuisjes moeten verplicht worden voorzien van een rookmelder. Dat adviseert de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR).

Vanaf 1 januari 2008 mogen gemeenten zelf bepalen hoe zij het beleid op kampeerterreinen vormgeven. Reden voor de NVBR om een waslijst aan adviezen op te stellen. Naast brand- of koolmonoxidemelders wordt onder meer aangeraden barbecues bij extreme droogte te verbieden en toezicht te houden op het aantal en soort gasflessen.

Begin dit jaar kwam bij een brand in een camper in het Noord-Brabantse Schijf een vrouw om het leven.

Onlangs stuurde de NVBR een brief aan de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA), waarin aandacht wordt gevraagd voor onderwerpen die de brandweer aangaan.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 06-03-2007 13:59 by XXL Profiel van XXL

quote:
Op 6 maart 2007 13:55 schreef Iskariot het volgende:
Man ejaculeert op slapende vrouw tijdens vliegreis

Uitgegeven: 6 maart 2007 13:50
AMSTERDAM - Een 20-jarige medewerker van Northwest Airlines moet mogelijk de cel in omdat hij tijdens een vlucht van Seattle naar Minneapolis ejaculeerde op een slapende vrouw. Dat meldt persbureau AP dinsdag.

Volgens de aanklacht nam de man plaats op de lege stoel naast haar, terwijl de vrouw probeerde een dutje te doen. De man betastte haar en stond vervolgens op. Daarna ontdekte de vrouw dat de man op haar was klaargekomen. Zij waarschuwde het cabinepersoneel, waarna de man kon worden aangehouden.

De man maakt volgens de vliegtuigmaatschappij geen deel uit van het cabinepersoneel van Northwest Airlines. Ook gebeurde het incident niet tijdens werktijd van de man.

De medewerker is inmiddels geschorst en riskeert een celstraf van zes maanden.


Vies mannetje


http://www.nu.nl/news/997951/122/Tien_toont_voorbereidingen_masturbatiemarathon.html


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Digerdoden
Usericon van Digerdoden
Posted 06-03-2007 14:00 by Digerdoden Profiel van Digerdoden

quote:
Op 6 maart 2007 13:55 schreef Iskariot het volgende:

Vies mannetje

Ik zou het wel wat voor jou vinden om dat te doen


"Martyrdom is the only way a man can become famous without ability. " Arthur Schopenhauer


NecRobert
Krek wat!
Usericon van NecRobert
Posted 06-03-2007 14:04 by NecRobert (Hoofdredacteur) Profiel van NecRobert

AMSTERDAM - Een 85-jarige Chinees heeft een val vanaf de vijfde verdieping overleefd. Hij bleef met zijn kleding aan een uitstekende spijker haken.

Hij werd ontdekt door zijn onderbuurvrouw, mevrouw Liu. "Ik zat te internetten en hoorde een harde knal. Even later zag ik twee benen bungelen," aldus Liu. Na een half uur aan de spijker te hebben gehangen werd Zhao Jingzhi eindelijk uit zijn benarde positie bevrijd door de brandweer.



Zhao Jingzhi bracht het er zonder kleerscheuren vanaf

"Ik probeerde het raam te openen, maar duwde iets te hard. Ik verloor mijn balans en viel," zei Jingzhi over zijn hachelijke avontuur. Na een controle in het ziekenhuis mocht de bejaarde man weer naar huis.

Daar adviseerde zij hem voortaan voorzichtiger te zijn bij het openen van zijn raam.


Die laatste zin...BRILJANT!


Zelfmoord plegen is wel het laatste wat ik zou doen.


Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 06-03-2007 14:05 by Iskariot Profiel van Iskariot

quote:
Op 6 maart 2007 14:00 schreef Digerdoden het volgende:
Ik zou het wel wat voor jou vinden om dat te doen
Ik zou dat toch alleen bij jou doen, lekker knul van me


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 06-03-2007 14:12 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 6 maart 2007 13:45 schreef Murdering Monk het volgende:
Goeie zaak dit



Een juridische gotspe.

Een wet en een grondwet in het bijzonder is bedoeld om rechten en plichten vast te leggen van wezens die de genoemde rechten in theorie bewust kunnen uitoefenen.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 06-03-2007 14:26 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

quote:
Op 6 maart 2007 13:45 schreef Murdering Monk het volgende:
Recht op dierenwelzijn kan in Grondwet

Uitgegeven: 6 maart 2007 12:38

AMSTERDAM - Het opnemen van het recht op dierenwelzijn in de Grondwet stuit niet op belemmeringen. Dat heeft de Raad van State vastgesteld.

De raad reageert daarmee op het wetsvoorstel van de Tweede Kamerleden Femke Halsema en Ineke van Gent (GroenLinks) om dierenwelzijn in de constitutie op te nemen.


GroenLinks wil dat Nederland net als Duitsland de dierenrechten expliciet in de Grondwet vastlegt. De oppositiepartij wil dat doen door een wijziging van artikel 21 van de Grondwet, dat gaat over de zorg voor het milieu. Daaraan zou de zorg voor het welzijn van dieren moeten worden toegevoegd.

Steunen

Bij de behandeling van de Landbouwbegroting in december bleek een meerderheid van de Tweede Kamer, bestaande uit PvdA, SP, PVV, GroenLinks en PvdD, het wetsvoorstel te steunen.

Gevolgen

Halsema en Van Gent sturen hun wetsvoorstel dinsdag naar de Tweede Kamer. Als het voorstel wordt aangenomen moeten andere wetten, zoals de Wet op de dierproeven en de Flora- en Faunawet, opnieuw tegen het licht worden gehouden. Dat kan belangrijke gevolgen hebben voor de bio-industrie, dierproeven en jacht.


Bron: nu.nl

Goeie zaak dit

Mee eens, alleen ik zou het graag ruimer zien, dat mensen meer aanwijsbaar zijnnop hun verantwoordelijkheid richting hun kinderen, huisdieren leefomgeving etc etc. Imho is er nu teveel een denkwijze van "Ja maar dat doe ik zelf toch niet?" of "daar is de regering toch voor?".


Misanthrope
Il Principe
Usericon van Misanthrope
Posted 06-03-2007 14:28 by Misanthrope Profiel van Misanthrope

Leuk rijtje, PvdA, GL, SP, PvdD en natuurlijk PVV!

Nogmaals, dierenrechten zijn niet mogelijk, mensen plichten wel.


Gelijkheid is een uitvinding van het gepeupel om wraak te nemen op de sterken.


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen