IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Rechtse commies vs. linkse nazis [politiek topic] Vorige pagina | Volgende pagina
Taets van Avezaete
Bourgondische Bockworst
Usericon van Taets van Avezaete
Posted 13-06-2009 16:22 by Taets van Avezaete Profiel van Taets van Avezaete

quote:
Op 13 juni 2009 16:21 schreef Mark het volgende:
Nee, een twee-partijen systeem geeft je veel keuzevrijheid


Ach..er wordt niks voor niks gezegd dat democratie de minst erge is van alle regeringsvormen


Oh, no I did, but I spent most of my time occupying various administration buildings... smoking a lot of thai stick... breaking into the ROTC... and bowling. To tell you the truth Brandt, I don't remember most of it.


Dargull
actual size
Usericon van Dargull
Posted 13-06-2009 18:57 by Dargull Profiel van Dargull

Eerst nogmaals (voor de duidelijkheid) ik stem geen wilders en zal nooit wilders stemmen om een zelfde reden dat ik jaren geleden ben 'overgelopen' van de SP naar de VVD.
Ik hou niet van mensen die andere mensen van staatswege dingen proberen op te dringen (in de publieke ruimte) buiten om het gene dat noodzakelijk is om de orde te bewaren en de rechtstaat functionerend te houden.

Maar om even wat tegen wicht te bieden aan Hans Het is belachelijk dat een CAO algemeen bindend is minder dan 25% van de werkende bevolking is lid van een vakbond (cijfers CBS), dus wie vertegenwoordigen die mensen eigenlijk behalve zichzelf en een kleine groep arbeiders? Niet de bulk van de arbeiders blijkbaar want die voelen zich blijkbaar niet verbonden genoeg met de bonden om er lid van te worden.

Er zijn een hoop goede argumenten voor het versoepelen van het ontslag recht, zeker voor jonge mensen (de bulk van de zetemmers denk ik). De huidige ontslag wetgeving is er vooral op gericht de belangen van oudere werknemers te beschermen die al lange tijd in dienst zijn het is gigantisch kostbaar om die mensen te ontslaan (vele jaren aan jaarsalarissen in sommige gevallen). Waardoor vaak oudere werknemers aan worden gehouden die meer kosten dan ze opleveren alleen omdat ontslag een nog grotere financiële strop betekend voor het bedrijf, waardoor deze mensen blijven zitten ten koste van jonge mensen die hun geld wel weten op te brengen. Dat verslechterd de concurrentie positie van een bedrijf (waardoor potentieel alsnog banen verloren kunnen gaan) en creëert oneerlijke concurrentie op de arbeidsmarkt.

Ik kom uit een middenstand familie en ik zal me wel niet populair maken met deze uitspraak, maar een groot deel van de Nederlandse arbeidersklasse is gewoon lui.
Ze weigeren meer dan 38 uur te werken ook als dat een keer echt nodig is, hebben een van de hoogste percentages ziekte dagen in Europa, eisen ieder jaar meer salaris ook als ze niks meer opleveren (hoe is dat fair dan?). En worden vervolgens ook nog boos als je een wel altijd op tijd komende, wel bereid tot overwerk zijnde en zo goed als nooit zieke en nimmer klagende vaak keihard werkende Pool aanneemt (en die overigens gewoon het zelfde betaald als een Nederlander in tegenstelling to sommige mythes).

De beste en meest effectieve methode om aan baan te komen hoort gewoon de bereidheid tot hard werken en geld opleveren te zijn, niet een pak met regeltjes dat de belangen van 'de oude garde' beschermt die zich al twintig jaar niet meer hebben bijgeschaafd en computers enge dingen vinden, ik quoteer letterlijk; 'Je mag toch niet van een man van 58 verwachten dat ik me daar nog in ga verdiepen he'. Ja dat mag verdomme wel, daar word je godver met dank aan loon wetgeving en de bonden (waarschijnlijk) royaler voor betaald dan je 30 jaar jongere manager en directe chef.

Socialisme levert vooral luie burgers op.

Afschaffen van de Euro is een belachelijk idee trouwens, een handelsland dat een munt afschaft die aantoonbaar goed is voor de handel, klinkt nogal raar.

[Dit bericht is gewijzigd door Dargull op 13-06-2009 18:58]


Dappere-Speerwerper
Stoethaspel
Usericon van Dappere-Speerwerper
Posted 23-06-2009 16:54 by Dappere-Speerwerper Profiel van Dappere-Speerwerperhttp://myspace.com/clemensk

http://www.kennislink.nl/publicaties/je-bent-wat-je-stemt

Beetje oud, maar wel vermakelijk!
Zoals:

PVDA:
"Hun geluk is in relatief sterke mate gebaseerd op materiële zaken, hetgeen voor socialisten opvallend is."

LPF:
De stereotype LPF-kiezer is relatief oud en verdient, in vergelijking met andere partijen, buitengewoon slecht. "Net als de stereotype VVD-er is hij van mening dat hij recht heeft op een bijzondere behandeling"kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 29-06-2009 10:01 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

quote:
Op 13 mei 2009 18:32 schreef Dargull het volgende:
Meen mij te herinneren dat het 'Delta Plan Integratie' van de SP voor verplichte spreiding van migranten is en voor het dwangmatig uitzetten van probleem migranten. (Is even geleden dat ik het gelezen heb, maar ik heb het het nog liggen dus ik kan het wel even opzoeken desnoods).


Het klopt dat de SP in de jaren '80 een tijdje hardere taal uitsloeg mbt immigranten dan de gevestigde partijen, maar toen ze er achter kwamen dat, dat hen geen zetels zou opleveren heeft de partij die punten willens en wetens, bewust overboord gegooid. Puur wille zur macht, geen ballen, geen diepgewortelde ideologie.
Maar het doet er hier niet toe waar de SP vroeger voor stond. Heden ten dage is die partij zowel sociaaleconomisch als op dit punt links. Haar stevige taal uit de jaren ’80 is op haar website of verkiezingsprogramma’s niet meer terug te vinden en in de kamer stemt de SP altijd met Groen-Links mee als het om immigranten problemen of islamisering gaat.
En verplichte spreiding van immigranten, is dat rechts? Tuurlijk, het klinkt stevig dus rechts maar is het dat wel? Kunnen we zo’n standpunt thuisbrengen binnen conservatief of liberaal gedachtegoed? Ik denk dat, dat goed tegenvalt. Er is namelijk helemaal niets rechts aan om probleemgezinnen te verspreiden en derhalve ‘normaal’ functionerende, werkende huishoudens met hun, en de problemen die zij met hun zijn veroorzaken, op te zadelen. Het is natuurlijk ook geen oplossing van het probleem, het is een schijnoplossing. Probleemgevallen zover laten oplossen in de wel functionerende rest dat zij minder tot niet opvallen en dan hopen dat de burger denkt dat het probleem is opgelost. Ook daar is niets rechts aan, dat is typisch links. Een zak geld er tegenaan gooien en hopen dat de burger het niet meer ziet ipv het probleem echt aanpakken. Doet me denken aan junks gratis heroïne verstrekken zodat ze minder inbreken n diefstallen plegen. Het probleem, de heroïne verslaafde junks/zwervers, is er niet mee opgelost, maar hopelijk ziet de burger het probleem niet meer.

quote:
D66 was altijd voor een districten stelsel en de gekozen rijksambtenaren (burgemeester o.a.) niet noodzakelijker wijs een 'rechts' punt maar iets wat buiten NL overwegend door 'rechtse' partijen gepropageerd word.
Je zou kunnen zeggen dat zoiets meer vrijheid voor de burger creëert en de greep van de overheid verkleint. Ja, dat zou ik wel rechts willen/kunnen noemen. Maar CDA en SGP voelen daar niets voor, blijven VVD en PVV over; 50/50 dus.

quote:
En links/rechts doodverklaren is wel een paar bruggen verder dan het 'raar' vinden hoor. Links/Rechts is een oversimplificatie mijns inziens.
Het politiekspectrum is tweedimensionaal, een cirkel.Als we het politiek spectrum als een dimensionaal zien en links en progressief en rechts en conservatief voor elkaar inruilbare begrippen beschouwen (wat echt klinklare onzin is), ja, dan valt er niet mee te werken en dan wil ik er best in meegaan dat links/rechts eigenlijk niet bestaat.
Maar het is onzin om dat te doen, simpel weg omdat progressief niet hetzelfde is als links (VVD en D’66 zijn progressief rechts, PvdA en Groen-Links progressief links) en rechts niet hetzelfde als conservatief ( SP is reactionair (conservatief zou ik hier toch eigenlijk niet willen gebruiken, hoogstens de VanDale omschrijving niet het politieke begrip) links en de PVV liberaal-conservatief). Als dat wel zo was waren de grondleggers van het (hedendaags) conservatisme, Burke, Toquevielle, Hume, geen (echte) conservatieven en Mill geen liberaal.

quote:
En wat HVV betreft ik erger me aan artikelen waarin bijvoorbeeld Hitler als de 'uitvinder' van de sociaal democratie wordt neer gezet, dat is gewoon kul. Het V.K. heeft een democratische traditie die veeeeeeeeel ouder is dan de Duitse (het is geen toeval dat Ierse onafhankelijkheidsbeweging een overwegend politieke was bijvoorbeeld en ook nog succesvol op die manier en dan hebben we het al over de late 18e en vroege 19e eeuw). En de (soms revolutionaire) sociaal democratische beweging (toen vaak -maar niet altijd- nog binnen de communistische beweging dat wel) dateert van de laat 19e vroeg 20e eeuw, ver voor WO2.

En dan beschuldig ik HVV (of eigenlijk Duns) van revisionisme ja, z'n verhaal negeert simpel weg alles wat zijn beweringen logenstraft, maar hij presenteert het wel als feit 'De Hitler werkelijkheid' en dat vind ik kwalijk.
Sociaaldemocratie en democratie zijn natuurlijk niet hetzelfde, maar volgens mij wordt nergens op HVV geclaimd dat Hitler de ‘uitvinder’ van de sociaaldemocratie is. Hitler een democraat, dat is een mooi staaltje revisionisme.
Ik ben geen kenner van het sociaaleconomische beleid van het derde rijk of van het sociaaleconomische stelsel van Nederland voor WOII, maar zowel Hitler als Mussolini als andere fascisten en nationaalsocialisten waren allemaal opzoek naar een derde weg. Een politiek en sociaal economisch stelsel dat een middenweg was/is tussen communisme met haar gelijkheidsdenken en het Amerikaans/Anglo-kapitalisme met haar ‘uitbuiting van de arbeider’. En je kan niet ontkennen dat ons stelsel, in (west-)Europa en met namen in Nederland en de Scandinavische landen, daar behoorlijk op lijkt. Het lijkt iig meer op zo’n ‘derde weg’ dan op een echt vrije, kapitalistische samenleving. Of de nazi’s dat systeem/denken hier hebben geïntroduceerd of hebben doorgevoerd laat ik even in het midden, dat weet ik echt niet. Wat wel zo is, is dat ons sociaaleconomisch systeem opvallende gelijkenissen vertoont met het denken van het nationaal-socialisme.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 30-06-2009 11:44 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

'Ministers moeten tussentijds geëvalueerd worden'
Uitgegeven: 30 juni 2009 09:08
Laatst gewijzigd: 30 juni 2009 11:17

AMSTERDAM – Fractievoorzitter Alexander Pechtold van D66 pleit voor een tussentijdse evaluatie van ministers en staatssecretarissen.

"Zelfs de grootste kneus kan blijven zitten om dat de coalitiepartijen elkaar in een kramp houden. "Dat zegt hij in een vraaggesprek met NU.nl.

Volgens het Kamerlid moeten de evaluaties jaarlijks of halverwege een kabinetsperiode worden gedaan."Ik zou het fantastisch vinden als de top van het kabinet kijkt hoe het staat met het personeelsbeleid. Zijn er ministers of staatssecretarissen die minder voldoen en moeten die geen plaats gaan maken?"


Geloofwaardigheid

Pechtold wijst op de geloofwaardigheid van de bewindslieden. "Het moet wel heel bont zijn wil iemand aftreden. Dat maakt de afstand tot het politiek proces en het onbegrip bij veel mensen alleen maar groter", legt Pechtold uit.

Het Kamerlid noemt de huidige staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat, minister Van Middelkoop van Defensie en minister Cramer van Volkshuisvesting kandidaten om te evalueren. "Het is geen afstraffing maar we willen gewoon de beste kwaliteit op portefeuilles."


Belang

Daarnaast wil Pechtold dat tijdens de evaluaties ook wordt gekeken naar het belang van een ministerie.

"Het ministerie van Jeugd en Gezin van minister Rouvoet moet veel meer macht krijgen zodat er echt wat van het Jeugdbeleid kan worden gemaakt. Andere portefeuilles moeten dan macht afstaan."

© NU.nl/Jasper ten Berge


"Zelfs de grootste kneus kan blijven zitten..." gebeurt niet vaak maar puntje voor Alex.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 30-06-2009 11:46 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

ook voor kamerleden doen ..


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 30-06-2009 11:49 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

Dat zijn volksvertegenwoordigers, democratisch gekozen door het volk, die worden geevalueerd door het volk bij de verkiezingen. Minister of staatssecretaris kan je worden zonder een stem gekregen te hebben of op een kieslijst gestaan te hebben.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 15-07-2009 13:25 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

Er wordt veel gesproken over het elitair zijn van bepaalde partijen en dat dat ofwel slecht is ofwel er voor zorgt dat zij hun goede ideeën niet over kunnen brengen. Tegenwoordig wordt 'elitair' ook meer en meer als negatieve kwalificatie gebruikt; vooral door populisten die handig op hele basale gevoelens inspelen.

Op zich zit er begrijpelijke logica achter, maar zoals uit de volgende alinea blijkt (gejat uit een stukje over Sarah Palin) is het eigenlijk niet zo logisch. Er kunnen slechte kanten aan zitten, ja, maar niet in die mate dat het extreem zwart/witte van het huidige gebruik terecht is. Leuk om even over na te denken in ieder geval

Ask yourself: how has "elitism" become a bad word in American politics? There is simply no other walk of life in which extraordinary talent and rigorous training are denigrated. We want elite pilots to fly our planes, elite troops to undertake our most critical missions, elite athletes to represent us in competition and elite scientists to devote the most productive years of their lives to curing our diseases. And yet, when it comes time to vest people with even greater responsibilities, we consider it a virtue to shun any and all standards of excellence. When it comes to choosing the people whose thoughts and actions will decide the fates of millions, then we suddenly want someone just like us, someone fit to have a beer with, someone down-to-earth -- in fact, almost anyone, provided that he or she doesn't seem too intelligent or well educated.


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 15-07-2009 14:00 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

het is dan ook niet voor niets naar mij vernoemd


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


ghoulliette
Usericon van ghoulliette
Posted 15-07-2009 14:12 by ghoulliette Profiel van ghoulliette

En dat uit de mond van Palin... wijze woorden

edit: heb je een bron/ website waar dit vandaan komt?.

[Dit bericht is gewijzigd door ghoulliette op 15-07-2009 14:13]


Gemene Lepel
Usericon van Gemene Lepel
Posted 15-07-2009 14:12 by Gemene Lepel Profiel van Gemene Lepel

Over...over. Dat je denkt dat Palin dit kan schrijven...


Grey over Kristalnacht: "Als de Joden destijds ook aanslagen hadden gepleegd dan had ik de nazi's misschien wel begrepen."


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 15-07-2009 14:15 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

quote:
Op 15 juli 2009 14:12 schreef ghoulliette het volgende:
En dat uit de mond van Palin... wijze woorden

edit: heb je een bron/ website waar dit vandaan komt?.

Nog één! Googlen is niet moeilijk

http://www.newsweek.com/id/160080/page/1

[Dit bericht is gewijzigd door ZelThoR op 15-07-2009 14:15]


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


ghoulliette
Usericon van ghoulliette
Posted 15-07-2009 14:27 by ghoulliette Profiel van ghoulliette

weet ik, maar iemand het voor je laten doen blijkbaar ook niet


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 15-07-2009 14:35 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

quote:
Op 15 juli 2009 14:27 schreef ghoulliette het volgende:
weet ik, maar iemand het voor je laten doen blijkbaar ook niet

Ik had het artikel nog gebookmarked


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


Nimbus
Usericon van Nimbus
Posted 05-08-2009 20:40 by Nimbus Profiel van Nimbus

Interessant: http://mises.org/

Veel vrij toegangkelijke literatuur en media.

Is er ook zo een site over liberalisme en/of conservatisme?


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 05-08-2009 21:07 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

Oostenrijkse school is toch behoorlijk conservatief? Iets met weinig tot geen overheid invloed.

Verder vind ik zelf de volgenden wel aardig:

http://www.burkestichting.nl/nl/conservatisme/index.html

http://www.vincentderoeck.blogspot.com/

Maar die tweede ken jij waarschijnlijk al.

Paar aardige boeken:

Carl Schmitt - Het begrip politiek
Bart Jan Spruyt - Lof van het Conservatisme
Alexis de Tocqueville - Over de democratie in Amerika
Plato - De Staat
John Stuart Mill - Over vrijheid
Machiavelli - Il Principe (de heerser)
Paul Cliteur - Natuurrecht, cultuurrecht, conservatisme (erg droge, niet gemakkelijke rechtsfilosofische meuk)
H. W. vond der Dunk - Conservatisme (niet die extremistische psychopaat vd Azijnbode)

Zelf, nog, niet gelezen, maar schijnen ook wel goed te zijn:

Burke - Reflections On The Revolution In France
Adam Smith - Wealth of Nations

Momenteel lees ik zelf 'Fareed Zakaria - De toekomst van vrijheid', zeer aardig.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


Nimbus
Usericon van Nimbus
Posted 06-08-2009 0:05 by Nimbus Profiel van Nimbus

Dat wel, maar de site is nogal gericht op het libertarisme, nu vroeg ik me af of er soortgelijke sites zijn over conservatisme of van conservatieve stichtingen/denktanks.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 06-08-2009 0:15 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 07-08-2009 11:26 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

-

[Dit bericht is gewijzigd door kwelgeest op 07-08-2009 11:26]


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


Lionheart
|"| |''| |"| >')
Usericon van Lionheart
Posted 07-08-2009 19:09 by Lionheart Profiel van Lionheart

quote:
Op 6 augustus 2009 0:15 schreef ElitE het volgende:
http://www.aartsconserven.nl/


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 07-08-2009 19:25 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

quote:
Op 6 augustus 2009 0:05 schreef Nimbus het volgende:
Dat wel, maar de site is nogal gericht op het libertarisme, nu vroeg ik me af of er soortgelijke sites zijn over conservatisme of van conservatieve stichtingen/denktanks.
Nederland kent slechts de Burke-stichting, maarja, Nederland ken dan ook zo goed als geen echt conservatisme. Slechts veel confessionalisme. In andere landen heb je wel meerdere conservatieve denktanks. Vrnmlk in de VS natuurlijk, maar ook Groot-britanië en Frankrijk kennen een veel grotere conservatie stroom dan Nederland.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


R.
Usericon van R.
Posted 28-08-2009 22:33 by R. Profiel van R.Rotzak
Usericon van Rotzak
Posted 02-09-2009 22:29 by Rotzak Profiel van Rotzakhttp://www.meatspin.com

wtf


Against God and Government


Dappere-Speerwerper
Stoethaspel
Usericon van Dappere-Speerwerper
Posted 08-09-2009 16:04 by Dappere-Speerwerper Profiel van Dappere-Speerwerperhttp://myspace.com/clemensk

'Pechtold beste parlementariër'

AMSTERDAM - Leden van de Tweede Kamer vinden D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold het beste Kamerlid. Rita Verdonk (ToN) scoort het slechtst onder haar collega's.

Dat blijkt dinsdag uit een enquête van de Radboud Universiteit Nijmegen en weekblad Vrij Nederland.

Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) wordt door parlementariërs als beste minister gezien. Zijn collega van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) komt als slechtste uit de bus.

De Kamerleden mochten zich ook uitspreken over hun eigen functioneren en bleken hier tevreden over.

Goede afspiegeling

Twee derde van de 53 geënquêteerden -alleen de PVV deed niet mee- vindt dat de Kamer een goede afspiegeling van de samenleving is.

Zij zijn tevreden, sommigen zelfs zeer tevreden, over hun maatschappelijk aanzien. Vrij Nederland noemt dat opmerkelijk 'in een tijd waarin het vertrouwen in de politiek bijzonder laag is'.

Minder tevreden

Overigens zijn vrouwelijke Kamerleden een stuk minder tevreden dan mannen. Van de vrouwelijke parlementariërs is 28 procent tevreden over haar maatschappelijke status, tegen 61 procent van de mannen.

Ook de relatie tussen Kamerleden en media werd onderzocht. Daaruit zou blijken dat onder anderen CDA-fractievoorzitters Pieter van Geel en zijn PvdA-collega Mariette Hamer aanzienlijk minder in de media zijn dan de fractievoorzitters van de oppositiepartijen.

© Novum

Arme Rita! En waarom doet de PVV niet mee dan, of is dit iets voor de linkse elite?Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 10-09-2009 9:38 by Judge M. Profiel van Judge M.http://www.lordsofmetal.nl

een senator die zijn land goed kent:Best knapDit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2019 Stichting ZwareMetalen