IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Nieuws topic deel te veel Vorige pagina
Dappere-Speerwerper
Stoethaspel
Usericon van Dappere-Speerwerper
Posted 20-10-2007 0:56 by Dappere-Speerwerper Profiel van Dappere-Speerwerperhttp://myspace.com/clemensk

quote:
Op 20 oktober 2007 0:52 schreef Chelman het volgende:
Ik vind sowieso dat alle gevangenen eens flink wat zware fysieke arbeid zouden mogen plegen. Een grote mate van regelmaat, discipline en fysieke arbeid doet meer voor de resocialisatie van gevangenen daan alle psychologische mumbo-jumbo hippie geknuffel wat er toch voor zorgt dat 80% recidiveert.

En nee. Dat betekent niet dat je Sachsenhausen Zwei moet bouwen. Je zorgt voor goed eten, goed gereedschap, juiste kleding en laat ze gewoon aan zinvolle projekten (wegenbouw, groen aanleg etc.) werken. Niet een keer per week maar gewoon 8 uur per dag net als iedere Nederlander.



"Een grote mate van regelmaat, discipline en fysieke arbeid doet meer voor de resocialisatie van gevangenen daan alle psychologische mumbo-jumbo hippie geknuffel wat er toch voor zorgt dat 80% recidiveert."

Hoe weet je dat?



Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 20-10-2007 1:16 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 20 oktober 2007 0:56 schreef Dappere-Speerwerper het volgende:
"Een grote mate van regelmaat, discipline en fysieke arbeid doet meer voor de resocialisatie van gevangenen daan alle psychologische mumbo-jumbo hippie geknuffel wat er toch voor zorgt dat 80% recidiveert."

Hoe weet je dat?


Het falen van de 'gewone' resocialisatie aanpak laat zich uit de recidive cijfers afleiden. Ik meende dat de recidive onder jeugdige criminelen zelfs hoger lag, rond 84%

Regelmaat en met name discipline zijn belangrijke punten die een rol spelen bij alle gedragsveranderingmethodes die met veel succes door 'gewone' mensen toegepast worden (Stephen R. Covey etc. etc.). De mens is een gewoontedier en gedragsverandering bereik je door het aannemen van nieuwe gewoontes. Jij en ik kunnen dit zelf bepalen, de gevangenen krijgen een duwtje.

Zinvolle arbeid in een groep heeft een ander doel. Het leert de mensen om in een groep (dit is echt essentieel) naar een gezamenlijk doel werken. Het laat ze zien dat ook zij in staat zijn om zinvol te functioneren en doelen behalen. Wederom, jij en ik kunnen dit zelf, de gevangenen hebben hierbij begeleiding en een duwtje nodig.

0% recidive bereik je nooit. Je bereikt hiermee wel een lagere percentage dan de huidige. Ik heb ooit een Amerikaans onderzoek gezien dat aantoonde dat ex-convicts die in een gevangenis met een streng maar consequent en duidelijk regime (inclusief regelmaat en ECHTE arbeid dus) statistisch significant minder recidiveerden dan gevangen die in een 'gewone' gevangenis.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Dappere-Speerwerper
Stoethaspel
Usericon van Dappere-Speerwerper
Posted 20-10-2007 1:27 by Dappere-Speerwerper Profiel van Dappere-Speerwerperhttp://myspace.com/clemensk

Ik ben het 100% met je eens dat arbeid een belangrijke rol speelt als middel tot veranderingsprocessen. Vorig jaar heb ik ook een jaar stage gelopen bij een buurtbeheer bedrijf in Deventer waar ook aardig wat lui kwamen om een taakstraf te doen. Velen vonden het wel leuk na een tijdje en wilden daar blijven (werken voor behoud van uitkering). De één vind dat het dan heel goed geslaagd is de ander vind dat de bedoeling van een taakstraf niet is dat ze het leuk vinden..... wie heeft er gelijk???

Maar voor zover ik het weet wordt er gewoon gewerkt in de gevangenissen, als dagbesteding maar niet als reïntegratie.






Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 20-10-2007 1:40 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 20 oktober 2007 1:27 schreef Dappere-Speerwerper het volgende:

Maar voor zover ik het weet wordt er gewoon gewerkt in de gevangenissen, als dagbesteding maar niet als reïntegratie.



Hierin schuilt het probleem. De insteek van hun werk is niet resocialisatie maar dagbesteding. Ze zijn niet dom en zien heus wel in dat het in 90% van de gevallen om bezigheidstherapie gaat. Daarom benadrukte ik zinvol werk en het behalen van concrete doelen. Alleen dan kan men leren.

Een ander aspect wat dit verhaal raakt is de financiering van dit alles. In zekere zin is het een andere discussie, daar het niet direct betrekking heeft op een keus voor een bepaalde resocialisatiestrategie maar het hangt wel samen:

In dat zelfde rapport waar ik las over de 84% recidive van jeugdigen las ik ook dat zo iemand €250.000 per jaar kost waarvan ongeveer €75.000 puur aan de gevangeniskosten opgaat en de rest (€175.000 dus) aan 'resocialisatie'.

Om het even in perspectief te plaatsen:

Jan Modaal die €2250 bruto/€1637 netto in de maand verdient moet:

Ruim 9 jaar bruto inkomen vergaren om aan dit bedrag te komen.
Bijna 13 jaar netto inkomen vergaren om aan dit bedrag te komen.
Hij moet ook 34 jaar belasting en premies afdragen om €250.000 af te dragen. (in feite veel langer dus, aangezien de gevangenissen niet uit de premies betaald worden).

Het valt niet uit te leggen dat een beleid waarvoor deze Jan Modaal moet bloeden een success-rate van 16% heeft. Persoonlijk vind ik het schrijnend. Elk bedrijf wat een product maakt die maar in 16% van de gevallen werkt zou bij zichzel te rade gaan:

Wat doe ik verkeerd?
Wat kan ik veranderen?
Hoe moet ik het veranderen?
Moet ik het met meer middelen veranderen of misschien juist met een andere werkwijze?

Zo niet de overheid. Daar bestaat maar een oplossing: meer middelen. Dit terwijl meer middelen niet altijd zinvol zijn en soms juist contraproductief zijn (de geniale essay 'The Mythical Man-Month' uit 1975 illustreert deze principe in een software development setting maar dit laat zich gemakkelijk naar andere producten/diensten vertalen). Dit ook terwijl er nu al €175.000 per jaar aan resocialisatie uitgegeven wordt. Van dat geld kan je makkelijke 2 hulpverleners, inclusief hun overhead kosten, full time met zo'n individu bezig te zijn. Als dat nog niet genoeg is? Wat dan?

Wat is nu de link tussen dit financieel plaatje en een keuze voor resocialisatiestrategie? Ik denk dat het vooral schuilt in de onbereidwilligheid van de ambtenaren en hulpverleners om over andere oplossingen te denken dan de reïntegratietrajecten zoals we die nu kennen. Discipline, regelmaat en arbeid zijn een beetje vieze, ouderwetse woorden voor de meeste overheidsdienaren, laat staan zoiets fundamenteels als eigen verantwoordelijkheid. Dit betekent dat zij momenteel alleen in termen van MEER denken in plaats van in termen als: ANDERS.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 20-10-2007 1:40 by Chelman Profiel van Chelman

En nu ga ik naar bed.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Dappere-Speerwerper
Stoethaspel
Usericon van Dappere-Speerwerper
Posted 20-10-2007 1:58 by Dappere-Speerwerper Profiel van Dappere-Speerwerperhttp://myspace.com/clemensk

Ik ben geen pedagoog en kan ook niet oordelen hoe de behandeling in inrichtingen het beste werkt. Misschien is de beste behandel methode wel bekend maar is het onmogelijk om het er door te krijgen omdat de grote massa dan in rep en roer staat. En mensen veranderen kan moeilijk, je kan ze hooguit ander gedrag er bij aanleren. Een succesfactor is het betrekken van de sociale omgeving, maar kun je een hele wijk aanpakken omdat een buurtbewoners stout is geweest?
En vergeet ook niet: sociale investeringen kost heel veel tijd voordat er effect van merkbaar is, ieder kabinet wil aan het einde van de regeertermijn laten zien wat ze behaald hebben. Effecten van investeren in kinderen in probleemmilieus zijn misschien eens meetbaar over een jaar of 12 (2 kabinetten later).

Bij dat buurtbeheerbedrijf werkten een paar lui die zich opgewerkt hadden, daarmee kon je hele interessante gesprekken hebben. Zo leerde ik dat probleemgezinnen zich van generatie op generatie doorontwikkelen. Dat ze bij hun opvoeding meekrijgen: Haat politie, sociale dienst en op school leer je niks, je moet vrij zijn van alles en iedereen. Kortom dit verander je niet zo snel.
Degenen die zich uit dat milieu gewerkt hadden waren nu vol trots dat hun kinderen een krantenwijk ofzo hadden of verder wilden leren, iets dat zei nooit hadden gedaan.






Gnosis
With Furious Intent
Usericon van Gnosis
Posted 20-10-2007 9:43 by Gnosis Profiel van Gnosishttp://www.erebus.nl

R.I.P Jan Wolkers...



MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 20-10-2007 10:10 by MMayo Profiel van MMayo

quote:
Op 20 oktober 2007 1:40 schreef Chelman het volgende:
Hierin schuilt het probleem. De insteek van hun werk is niet resocialisatie maar dagbesteding.


Dagbesteding is ook een vorm van resocialisatie.

quote:
Op 20 oktober 2007 1:40 schreef Chelman het volgende:
Ik denk dat het vooral schuilt in de onbereidwilligheid van de ambtenaren en hulpverleners om over andere oplossingen te denken dan de reïntegratietrajecten zoals we die nu kennen.


Waarom denk je dat hulpverleners niet willen denken over andere oplossingen? Ik weet zeker dat zij dit wel willen, genoeg ideeen hebben maar dat ze dit er met geen mogelijkheid doorheen krijgen.

quote:
Op 20 oktober 2007 1:40 schreef Chelman het volgende:
Discipline, regelmaat en arbeid zijn een beetje vieze, ouderwetse woorden voor de meeste overheidsdienaren, laat staan zoiets fundamenteels als eigen verantwoordelijkheid. Dit betekent dat zij momenteel alleen in termen van MEER denken in plaats van in termen als: ANDERS.


Binnen het gevangeniswezen zijn die woorden absoluut niet vies of ouderwets, de hulpverlening daar verandert ook constant (en maar beter ook). Ik denk dat de mensen die binnen de hulpverlening werken juist ontzettend veel verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Helaas zit je als hulpverlener vast aan allerlei protocollen en andere regeltjes en mag je niet altijd handelen zoals je zelf zou willen. Daarnaast zijn het niet de hulpverleners die in termen denken van meer, juist niet. Maar de regeltjes bedenkers hogerop, die vinden dat de hulpverleners een bepaalde "omzet" moeten halen en hier op hameren zonder te weten wat er werkelijk speelt op de werkvloer.

[Dit bericht is gewijzigd door MMayo op 20-10-2007 10:18]


DragonsRage
Usericon van DragonsRage
Posted 20-10-2007 14:44 by DragonsRage Profiel van DragonsRage

Heavy metal-verslaving is een gebrek!

Gepubliceerd op dinsdag 26 juni 2007

Een Zweedse heavy metal fan heeft het voor elkaar gekregen dat zijn muzikale voorkeur officieel wordt aangemerkt als 'een gebrek' en krijgt derhalve een aanvullende uitkering van de overheid.
De 42-jarige Roger Tullgren uit Hässleholm (Zuid Zweden) is net begonnen met zijn parttime baan als bordenwasser in een lokaal restaurant. Omdat heavy metal muziek zoveel aspecten van zijn leven beheerst, heeft het arbeidsbureau toegezegd een deel van Tullgren's salaris te betalen.

Zijn nieuwe baas heeft hem bovendien een speciale vrijstelling gegeven, zodat Tullgren tijdens zijn werk de heavy metal muziek hard af mag spelen, en hij mag naar concerten mits hij de tijd later inhaalt.

Roger Tullgren: "Ik vecht er al tien jaar voor dat heavy metal wordt gezien als een handicap. Ik heb met drie psychologen gesproken en ze hebben uiteindelijk besloten dat ik dit nodig heb, zodat wordt vermeden dat ik word gediscrimineerd."

Tullgren raakte geïnteresseerd in heavy metal, toen zijn oudere broer in 1971 thuis kwam met een Black Sabbath album. Sindsdien is er niets belangrijker voor de 42-jarige Zweed, met zijn zwarte, lange haren, verzameling tatoeages en doodshoofd-en-botten sieraden.

De oude rocker claimt dat hij vorig jaar meer dan 300 shows heeft bezocht, waardoor hij vaak wegbleef van zijn werk. Roger speelt bovendien bas en gitaar in twee rockbands. Zijn vorige baas werd zo moe van zijn constante afwezigheid dat Tullgren werd ontslagen. Roger werd derhalve afhankelijk van een bijstandsuitkering.

Maar zijn sessies met de psychologen bieden nu een oplossing. Tullgren heeft een papiertje ondertekend waarin staat dat zijn heavy metal levensstijl wordt gezien als een gebrek, waardoor hij recht heeft op een aanvullend salaris: "Roger voelt zich geroepen om zijn heavy metal stijl uit te dragen, waardoor hij moeilijker te plaatsen is in de arbeidsmarkt. Daarom heeft hij behoefte aan financiële hulp."

Dus Tullgren kan voortaan ook gewoon in zijn 'normale' kloffie solliciteren, mocht hij zijn baan weer kwijtraken. "Sommige mensen zeggen dat ik eens volwassen moet worden en naar andere muziek moet luisteren, maar dat kan ik niet. Heavy metal is mijn levensstijl."

Vele Zweedse psychologen zijn perplex door de beslissing. Eentje daarvan opperde verbaasd: "Als iemand een gokverslaving heeft, sturen we hem ook niet naar de racebaan. We proberen hem zijn verslaving af te leren, niet aan te moedigen."

Bron: The Local

http://www.planet.nl/planet/show/id=74766/contentid=854941/sc=ae0497


Dit is toch te ziek voor woorden, doe mij ook een annvullende uitkering dan!!

[Dit bericht is gewijzigd door DragonsRage op 20-10-2007 14:44]


Death is just the beginning


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 20-10-2007 14:52 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

Las ik toen inderdaad ook al ergens. Geweldig.

[Dit bericht is gewijzigd door Ralph op 20-10-2007 14:52]


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 20-10-2007 17:27 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 20 oktober 2007 14:44 schreef DragonsRage het volgende:
Gepubliceerd op dinsdag 26 juni 2007



Zozo, dat is pas echt nieuws.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


mental
Bro's before Ho's
Usericon van mental
Posted 20-10-2007 17:29 by mental Profiel van mental

wat een mongool. ga gewoon werken, luie tering flikker.


Fuck the world and fuck you


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 20-10-2007 17:37 by Judge M. Profiel van Judge M.http://www.lordsofmetal.nl

Denk eerder dat de oorzaak zijn IQ, vergelijkbaar met dat van een aardappel, is dan zijn muzieksmaak.

[Dit bericht is gewijzigd door Judge M. op 20-10-2007 17:40]



Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 20-10-2007 17:39 by Chelman Profiel van Chelman

In het bovenstaande moeten twee komma's, anders is het een beetje puzzelen om je zin te volgen.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 20-10-2007 17:39 by Judge M. Profiel van Judge M.http://www.lordsofmetal.nl

Goed punt.



Nargaroth
Usericon van Nargaroth
Posted 20-10-2007 18:24 by Nargaroth Profiel van Nargaroth

quote:
Op 20 oktober 2007 17:39 schreef Judge M. het volgende:
Goed punt.
Nee, komma.


Elke dag dronken is ook een regelmatig leven.


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 20-10-2007 21:03 by Chelman Profiel van Chelman

En er is weer een auto in de fik in Slotervaart.

Gaat goed met de aanpak daaro!


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 20-10-2007 21:37 by varanus (Speciaal lid) Profiel van varanus

quote:
Op 20 oktober 2007 21:03 schreef Chelman het volgende:
En er is weer een auto in de fik in Slotervaart.

Gaat goed met de aanpak daaro!


Ik zeg de knuppel.


spelfout weggehaald...


Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 20-10-2007 22:58 by Iskariot Profiel van Iskariot

quote:
Op 20 oktober 2007 0:27 schreef Vikingblood het volgende:
en hier en daar knallen ze een mocro af...

Druppel..plaat


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 22-10-2007 0:50 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 21 oktober 2007 23:56 schreef Chelman het volgende:


Het gaat nog spannend worden maar het lijkt erop de liberalen in Polen geen coalitie hoeven te vormen om te kunnen regeren. Meerderheid in het parlement FTW!

quote:
Op 22 oktober 2007 0:20 schreef Judge M. het volgende:
Kijk eens aan. In Trouw van gisteren stonden wel een paar interessante achtergrondartikelen over de Poolse verkiezingen. Gaf een vrij eenvoudig maar helder beeld over de partijen en hun leiders. De Karzynski's schijnen een stel behoorlijke conservatieve smeerlappen te zijn iig dus die gaan nu een boel macht inleveren en dat is wel goed.


Trouw lees ik niet, dus daar kan ik niet over oordelen. Ik heb wel in andere kranten wat 'achtergronden' gelezen maar die gaven vaak een behoorlijk verkeerde beeld van de realiteit.

Ik ben 'fan' van de Kaczynski's omdat zij de eerste zijn sinds 1990 die echt werk gemaakt hebben van het bestrijden van de ex-communisten in zowel publieke als private domeinen. Die hebben het land rond de omwenteling leeggeroofd. Vijf jaar geleden had meer dan de helft van de 500 rijkste Polen banden met de oude geheime diensten of de communistische regering. Vlak voor de omwenteling 'kochten' zij allerlei staatsbedrijven voor werkelijk belachelijke bedragen, bedragen die jij en ik letterlijk probleemloos zouden kunnen ophoesten. Ook verkregen ze veel macht in de media en de overgebleven publieke sector. Dat dit aangepakt is, is een goede zaak. De liberalen gaan dit waarschijnlijk voortzetten.

Dat zij een stevige mening over bepaalde zaken hadden, heb ik ook veel liever dan de schijnheilige politiek correcte verklaringen van meeste andere politici. En in tegenstelling tot wat veel media hier berichtten is de situatie van homo's e.d. op geen enkel punt verslechterd. De premier hield zich daar in beleidsmatige zin eigenlijk helemaal niet bezig.

Wat ik hun wel kwalijk neem is dat ze 2 jaar geleden niet met PO wilden regeren. Het zou een mooie coalitie zijn waar PO zich met de economie zou bezighouden en PiS met het bestrijden van corruptie, communisten en andere moreel-ethische kwesties.

Ik neem hun kwalijk dat ze conservatieve economische idealen nahouden die het midden tussen de PvdA en SP houden.

PO gaat een veel vrijer marktbeleid voeren (misschien eindelijk een VLAKTAKS!!! ). Ze zullen iets vriendelijker met de EU omgaan maar niet te veel, het volk is namelijk tegen een verdere opgave van soevereiniteit aan Brussel en ze zullen net zo vriendelijk met de VS omgaan als de Kaczynski's (en al hun voorgangers). Het volk wilt dat en men is ervan overtuigd, met goede reden, dat de VS een betere garantie voor Polen's veiligheid is dan Europa. Hun moreel-ethisch beleid zal niet heel anders zijn, ze gaan niet roepen dat ze homo's vies vinden zoals Kaczysnki, maar net als hij gaan ze daar geen beleid op voeren. In principe zou je kunnen zeggen dat PO een partij is die het midden tussen de Engelse Tories en VVD houdt. Conservatief en liberaal dus. De juiste mix dus.

Het zou uniek zijn als ze een eenpartijregering zouden kunnen vormen. Maar ik verwacht dat ze toch een coalitiepartner gaan nemen (waarschijnlijk PSL, een oude lichtlinksche boerenpartij). Dit omdat hun zelfstandige meerderheid natuurlijk vrij mager zal zijn en Lech Kaczynski blijft nog altijd president (de verkiezingen zijn pas over drie jaar). Hij zou dus bepaalde zaken kunnen vetoën, dit wordt hem moeilijker gemaakt wanneer de regering breder gesteund wordt.

Mooiste aan dit alles is dat LiD (een combilijst van verschillende partijen) wat de Poolse equivalent van de PvdA is, niet verder kwam dan 13%,dat de PPP (soort SP+) maar 0,9% scoorde en Samoobrona een populistisch-linkse boerenpartij maar 1,5% scoorde. Dit betekent dat links in Polen maar op 15% steun kan rekenen (PSL tel ik niet echt als links omdat ze eigenlijk een centrum partij zijn, ze worden soms tot links gerekend omdat het een boerenpartij is). Daarbij komt ook nog dat de kiesdrempel op 5% staat waardoor alleen LiD in het parlement komt. Goeie zaak!

------------

Voorlopig is de stand:

PO 43.6%
PiS 31.1%
LiD 12.6%
PSL 8.3%
----
Overig 4.4%

Die 4.4% wordt verdeeld onder onder de 4 partijen die de kiesdrempel haalden. Daarbij komt nog een bonus voor de winnaar. Ze hebben nu dus 226/227 zetels van de 231 die nodig zijn voor een zelfstandige meerderheid. Ik blijf nog hopen.

[Dit bericht is gewijzigd door Chelman op 22-10-2007 0:59]


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 22-10-2007 0:58 by Judge M. Profiel van Judge M.http://www.lordsofmetal.nl

Goed verhaal! Lekker kort!

Vergelijkingen zijn aardig voor de beeldvorming echter is toch de algehele situatie in Polen aanzienlijk anders dan hier of in Engeland. En juist die situatie is het die de partijvorming en het stemgedrag nog wel het meeste zal beinvloeden.

Corruptie definitief uitbannen lijkt me een uitstekend streven overigens



Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 22-10-2007 1:12 by Chelman Profiel van Chelman

quote:
Op 22 oktober 2007 0:58 schreef Judge M. het volgende:
Corruptie definitief uitbannen lijkt me een uitstekend streven overigens


Het is een goed streven, ja. In Polen is het des te moeilijker omdat je te maken hebt met geïnstitutionaliseerde corruptie dankzij 45 jaar socialisme.

Nog iets over mediabeeldvorming hier in Nederland (en elders): Men zegt dat PiS enorm heeft verloren en veel aanhang is kwijtgeraakt. Dit is niet helemaal juist. In 2005 toen PiS aan de macht kwam hadden ze 27%, nu staan ze op 31%. De omslag is vooral een gevolg van de enorme winst van PO die van 24.5% naar 44% ging.

[Dit bericht is gewijzigd door Chelman op 22-10-2007 1:13]


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Zenial
Usericon van Zenial
Posted 22-10-2007 5:40 by Zenial Profiel van Zenialhttp://www.zenial.nl

http://www.nu.nl/news/1282218/13/Drie_verdachten_autobranden_aangehouden.html

Zijn dit nou echt de eersten die ze ook daadwerkelijk arresteren in Slotervaart? Tering zeg, echt bizar dit. Lijkt me dat je met wat busjes ME'ers de halve bevolking daar kan oppakken maar ze moeten iemand echt met een fles benzine zien lopen voordat er iets wordt gedaan


Zenial


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 22-10-2007 8:02 by Chelman Profiel van Chelman

Schloss


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Slotje
De slotenmaker
Usericon van Slotje
Posted 22-10-2007 8:02 by Slotje (Administrator) Profiel van Slotjehttp://www.zwaremetalen.com

Maximum aantal reacties is bereikt. Dit topic is automatisch afgesloten door Slotje


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen