IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 2 pagina's lang: 1 2
Auteur:
Topic : Urban Exploring Volgende pagina
De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 13-03-2008 22:12 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

Ik las van de week een artikel in de Quest over urban exploring. En ik al die jaren maar denken dat ik de enige met zo'n afwijking was, hehe.

Even voor de duidelijkheid:

"Urban exploring, urbex of UE is het doorzoeken van producten van onze beschaving die voor de meeste normale mensen niet toegankelijk zijn.

De term Urban exploring is Engels en betekent letterlijk 'het onderzoeken van het urbane (=stedelijke)', maar het kan zich net zo goed op het platteland afspelen.

Urban exploring wordt beoefend door Urban explorers.
Verlaten gebouwen

Dit kan alles zijn van een net verlaten kantoorgebouw tot een 200 jaar oude ruïne. Verlaten industrieën zijn favoriet, evenals gebouwen met mooie architectuur.

Tunnels

Al dan niet verlaten tunnels zijn voor veel Explorers een specialiteit. Deze variëren van verlaten mijnschachten, mergelgrotten en riolen tot verkeerstunnels of de holle ruimte onder een brug.

Niet-verlaten gebouwen

Sommige mensen exploren ook in niet-verlaten gebouwen. Over het algemeen wordt dit infiltratie (en: infiltration) genoemd.

Dit kan variëren van het bekijken van wat er zich in een schoonmaakhok bevindt, via het in tunnels van ziekenhuizen ronddwalen tot op het terrein van militaire bases rondkijken.

Hoogtes

Andere explorers verkiezen liever adembenemende hoogtes, deels voor de kick, deels voor het prachtige uitzicht. Zowel de daken van al dan niet verlaten gebouwen, kerken, zendmasten en kranen zijn populair in deze subcultuur.

Spoorlijnen

Een andere subcultuur van het Urban Exploring is het lopen over (verlaten) spoorlijnen.


Doel van een Urban explorer

Hoewel er geen nationale vereniging van urban explorers is, houden de meesten zich aan het motto: "Laat slechts voetstappen achter, neem slechts foto's mee" (en: "Leave nothing but footprints, take nothing but pictures"). Ook proberen de meeste explorers geen wetten te overtreden anders dan het zich begeven op terreinen waar zij geen toegang toe hebben, volgens velen een "misdaad zonder slachtoffers".

De meeste explorers zijn er slechts op uit om mooie foto's te maken van mooie gebouwen, zowel van binnen als buiten, hoewel er sommigen zijn die vooral voor de kick gaan, zoals het beklimmen van hoge objecten als bruggen en communicatiepalen.

Het probleem is echter dat explorers per definitie nieuwsgierig zijn naar onbekende plekken, en dus vaak op plekken komen waar zij niet mogen komen, en op plekken waar mensen met andere bedoelingen ook veel ophouden, zoals graffiti-spuiters, krakers, vandalen of koperdieven. Door eigenaren en politie worden zij ook nog wel eens verward met deze groepen.

Gevaren

Urban exploring kan in bepaalde gevallen een gevaar betekenen voor de gezondheid. Meer bepaald bij het betreden van verlaten gebouwen is, door de vaak bouwvallige toestand, een reëel risico op het door vloeren zakken of het aantreffen van asbest aanwezig. Ook andere producten zoals chemicaliën kunnen een risico inhouden."


Nou, dat dus. Ikzelf hou het al jaren bij het loeren in en naar oude vervallen gebouwen, vooral fabrieken hebben mijn voorkeur.

Ik zat net al m'n cdr's door te loeren, want ik heb ook ladingen foto's, in de tijd genomen omdat ik materiaal moest hebben voor een cd release. Ik had toen dus niet eens door dat ik hartstikke aan het urban exploren was, hehehe.

Maar eigenlijk al vanaf mijn jeugd heb ik iets met dit soort gebouwen, het verval, de historie, de meubels die er nog liggen, ik weet niet wat het is maar ik vind het fascinerend.

Zodra ik de foto's heb gevonden, pletter ik er hier een paar neer. Voor ondertussen, kijk ook hier even:

www.urbex.nl

www.urbexforum.nl (wel aanmelden en 1 post maken, dan zie je de rest van het forum)


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Dentz
Usericon van Dentz
Posted 13-03-2008 22:19 by Dentz Wijzig reactieProfiel van DentzQuote dit bericht

www.opacity.us

En ik zou graag een keer rond willen snuffelen bij die atoombunker op de Veluwe.

[Dit bericht is gewijzigd door Dentz op 13-03-2008 22:20]


... Ik houd niet zo van metal door mijn grindcore.


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 13-03-2008 22:48 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

Juistem! Dat zijn de linkjes!

Ik zou zelf graag een keer snuffelen in dat stadje bij Tsjernobyl!En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Dentz
Usericon van Dentz
Posted 13-03-2008 22:56 by Dentz Wijzig reactieProfiel van DentzQuote dit bericht

Creepy, mij te link eigenlijk.
Hoe heet dat dorpje in Nederland wat binnenkort tegen de vlakte gaat?


... Ik houd niet zo van metal door mijn grindcore.


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 10-11-2012 20:41 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nlEn dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


nark
Nieuwe spellin, aude spelling, coronaspelling....
Usericon van nark
Posted 10-11-2012 20:57 by nark Wijzig reactieProfiel van narkQuote dit bericht

Ik zou hier wel eens rond willen snuffelen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kasteel_Almere


Nieuwe spellin, aude spelling, coronaspelling....


Onweerwolf
Born Again!
Usericon van Onweerwolf
Posted 11-11-2012 12:46 by Onweerwolf Wijzig reactieProfiel van OnweerwolfQuote dit bericht

Ik zou wel eens in de kelder van Wim willen rondsnuffelen.

Maar ehm ja, Tsjernobyl lijkt mij ook erg boeiend. Was Torretje daar niet geweest?


Op 24 november 2016 16:00 schreef F.Jacobse het volgende: Ik vind het veels te plat.


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 11-11-2012 13:43 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

Ik heb er gister nog een ijsklontjesmachine in gezet!

Torretje?
En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Sonic Titan
Binkelator.. ಠ_ಠ
Usericon van Sonic Titan
Posted 11-11-2012 16:14 by Sonic Titan Wijzig reactieProfiel van Sonic TitanQuote dit berichthttp://forum.zwaremetalen.com/forum_logout.php

ZelThorretje, en ja, klopt.

Met een beetje planning is het goed te doen, overigens:

http://wikitravel.org/en/Pripyat


Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place."


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 11-11-2012 22:02 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 10 november 2012 20:57 schreef nark het volgende:
Ik zou hier wel eens rond willen snuffelen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kasteel_Almere


hehe vanuit die link:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Grote_nutteloze_werken


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 12-11-2012 11:36 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

Topic nog nooit eerder gezien, geloof ik, maar best vet concept, eigenlijk! Ik hou er wel van, beetje rondneuzen waar je niet echt hoort te komen.

Lang geleden dat ik dat gedaan heb, eigenlijk. Buh.


Quis moderabat ipsos moderatores?


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 12-11-2012 16:51 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

+1

Vroeger ging ik nog welleens naar de bunkers in Hoek van Holland. Een oud terrein wat ook nog in de koude oorlog door het Nederlandse leger werd gebruikt en wat nog altijd verboden terrein is. Eerst kon je nog een complex in met toch wel een metertje of 100 aan zigzagtunnel met verschillende kamercomplexen die allemaal hetzelfde waren gebouwd (erg makkelijk verdwalen dus). En daaromheen waren ook nog allerlei gave bunkers en de radartoren.
Maar dat is nu allemaal wat professioneler gesloten met stalen vergrendelingen en een flinke hoop zand erover.
Pas bij radio kootwijk nog wel in een bijgebouw geweest. Wel vet, veel stond er nog en het systeem plafond was langzaam aan verteerd en als een dikke laag stof op alles gekomen.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 19-11-2012 22:52 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nlEn dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 02-01-2013 21:39 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nlEn dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 02-01-2013 22:01 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

Te gek, ja! Prachtig Van de metro van Tokyo zijn ook van die vette foto's. Tenminste, ik dacht dat het Tokyo was, spectre weet dat wel

Dit vond ik ook echt te gek om over te lezen / te zien:

http://humanplanet.com/timothyallen/2012/02/buzludzha-buzludja-bulgaria/
http://www.urbanghostsmedia.com/2012/11/derelict-buzludzha-monument-mountain-headquarters-bulgarian-communist-party/

Een of ander verlaten commie HQ in de bergen van Bulgarije.Quis moderabat ipsos moderatores?


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 02-01-2013 22:28 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 02-01-2013 22:29 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

Oef, wauwie!
En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 07-08-2013 21:52 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nlEn dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Buried
Usericon van Buried
Posted 07-08-2013 22:45 by Buried (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van BuriedQuote dit bericht

Mooie dingen allemaal! Pripyat lijkt me ook enorm vet, jammer van de straling. Zo'n desolate plaatsen doen me zeker iets.Black Jew
Metallic Blond
Usericon van Black Jew
Posted 06-05-2014 16:20 by Black Jew Wijzig reactieProfiel van Black JewQuote dit berichthttp://050IMA LETCHU GET A SHOT BUT IMA GO FIRRS PUT IN REVERSE LEMME SEE YUH FOOTWORK


faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 06-05-2014 22:54 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

Op Curacao ben ik ook in zo'n verlaten insane asylum geweest. Erg gaaf.

Edit: verdomd mooie foto's gemaakt toen, zal ze eens opsnorren

[Dit bericht is gewijzigd door faalhaas op 06-05-2014 22:55]


De dunne scheidslijn tussen fictie en werkelijkheid is als een kleine kabouter die je misschien wel kent maar waar je verder niet zoveel mee kan.


Black Jew
Metallic Blond
Usericon van Black Jew
Posted 07-05-2014 15:44 by Black Jew Wijzig reactieProfiel van Black JewQuote dit berichthttp://050

GRAAG!IMA LETCHU GET A SHOT BUT IMA GO FIRRS PUT IN REVERSE LEMME SEE YUH FOOTWORK


faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 07-05-2014 15:48 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

Wat een rotzooitje zeg, logisch dat ze het gesloten hebben.


De dunne scheidslijn tussen fictie en werkelijkheid is als een kleine kabouter die je misschien wel kent maar waar je verder niet zoveel mee kan.


_Thomas_
Usericon van _Thomas_
Posted 26-09-2016 13:50 by _Thomas_ Wijzig reactieProfiel van _Thomas_Quote dit bericht

Berlijn. Spreepark. 1969-2002.

ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 27-09-2016 7:58 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

Ik werk nu in een oud halfvervallen phillips gebouw. Ook wel erg vet met zn eigen atoombunker enzo♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


F.Jacobse
moment supriem
Usericon van F.Jacobse
Posted 27-09-2016 9:19 by F.Jacobse Wijzig reactieProfiel van F.JacobseQuote dit berichthttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

Oew! Fotootje?
"Allemaal op weg naar niets, doen we zus of zomaar iets."


Dit topic is 2 pagina's lang: 1 2
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2020 Stichting ZwareMetalen