IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Nieuwstopic. Vorige pagina | Volgende pagina
ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 14-06-2008 3:42 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

haha de tering, ik weet niets meer van die post, en net zag ik er ook al een paar


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


blonde rockgod
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van blonde rockgod
Posted 14-06-2008 10:07 by blonde rockgod Profiel van blonde rockgodhttp://www.departuremetal.com

quote:
Processen tegen Guantanamo-verdachten gaan door
(Novum/Ap) -

Processen tegen buitenlandse terreurverdachten in Guantanamo Bay gaan gewoon door. Dat heeft de Amerikaanse minister van justitie Michael Mukasey gezegd in reactie op de uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof, dat donderdag bepaalde dat buitenlandse verdachten die in Guantanamo Bay op Cuba worden vastgehouden hun detentie voor civiele rechtbanken in de Verenigde Staten mogen aanvechten. In Guantanamo Bay zitten honderden mensen al jarenlang vast zonder vorm van proces.



De uitspraak van het hof, dat overigens sterk verdeeld was, is een zware tegenvaller voor president George Bush, die vanwege zijn antiterreurbeleid nu al drie keer door het hoogste rechtscollege op de vingers is getikt. Eerder wist Bush wetgeving door te drukken die de gevangenen in Guantanamo rechten ontnam die andere gedetineerden wel hebben. Bush zei het hartgrondig oneens te zijn met de beslissing van het hof en liet doorschemeren opnieuw via wetgeving te zullen proberen de terreurverdachten in Guantanamo vast te houden.

Het hof bepaalde dat de gevangenen in Guantanamo rechten hebben onder de Amerikaanse grondwet. De regering-Bush ontzegde hun lange tijd alle rechten. Het hof stelde expliciet dat habeas corpus op de gevangenen van toepassing is. Het eeuwenoude juridische principe van habeas corpus houdt in dat rechters mogen bepalen of een gevangene moet worden vrijgelaten omdat zijn detentie in strijd is met de wet. De Military Commissions Act uit 2006 ontzegde de gevangenen zich te beroepen op habeas corpus.

De advocaat van de voormalige chauffeur van Osama bin Laden voorspelde dat de rechtszaak tegen zijn cliënt als gevolg van de uitspraak van het hof wordt uitgesteld en mogelijk helemaal niet doorgaat. De rechtszaak tegen de chauffeur, Salim Hamdan, staat gepland voor deze zomer in Guantanamo. De advocaat, Brian Mizer, zei te zullen aanvoeren dat de grondwettelijke rechten van zijn cliënt op een spoedig proces zijn geschonden en dat de aanklachten daarom moeten komen te vervallen.

Het is de derde keer sinds 2004 dat het hof stelt dat de Guantanamo-gevangenen het recht hebben hun detentie aan te vechten voor een civiele rechtbank. De regering en het Congres, dat destijds door de Republikeinen werd gedomineerd, wijzigden daarop de wet, in pogingen om de gedetineerden uit de rechtszaal te houden. Verreweg de meeste gevangenen in Guantanamo zitten vast zonder te zijn aangeklaagd.

Van de ongeveer 270 mannen die in het detentiecentrum verblijven zitten sommigen al meer dan zes jaar vast. Ze worden aangeduid als vijandige strijders en beschuldigd van terrorisme of banden met Al-Qaida en de Taliban.



Gewoon doorgaan joh, maakt toch geen reet uit!

Ik heb laatst trouwens in een BBC documentaire gezien dat de noordelijke alliantie in Afghanistan geld kreeg voor iedere "verdachte" die ze aanbrachten.... Kan je wel verzinnen hoe dat gegaan is toch?




Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 14-06-2008 15:11 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Coalitie wil schooltijdbanen
Uitgegeven: 14 juni 2008 11:20
Laatst gewijzigd: 14 juni 2008 14:40

BREDA - De coalitiepartijen PvdA, CDA en ChristenUnie willen dat ouders hun werktijden kunnen laten samenvallen met de schooltijden van hun kinderen. Zogenoemde schooltijdbanen moeten de combinatie van werk en opvoeding vergemakkelijken.

De fractievoorzitters van de PvdA en ChristenUnie in de Tweede Kamer hebben het plan zaterdag gepresenteerd op hun partijcongressen, die dit jaar samenvallen. Ze richten zich met hun voorstel op ouders met kinderen in de leeftijd tussen 4 en 12 jaar. Het CDA sprak van een sympathiek idee.

Mariëtte Hamer (PvdA) en Arie Slob (ChristenUnie) willen schooltijdbanen mogelijk maken door een aanpassing van de wet. Ze denken aan het formeel invoeren van het recht om twee dagen in de week om drie uur te stoppen met werken, zodat ouders vanaf dat tijdstip hun kinderen kunnen opvangen.

Partners

CDA-Tweede Kamerlid Eddy van Hijum vraagt zich af waarom de regeling zich tot twee dagen zou moeten beperken. Hij ziet ook liever dat sociale partners in de cao's afspraken maken over schooltijdbanen.

Het CDA prefereert dat boven een wetswijziging, onder meer omdat via de cao voor elke branche een passende regeling kan worden gemaakt.

Arbeidstijden

"Uit verschillende onderzoeken blijkt dat meer geld in kinderopvang niet zoveel effect heeft, maar wel het laten aansluiten van banen op de arbeidstijden die mensen willen werken", zei Slob in een toelichting op het voorstel.

"Veel ouders willen best langer werken, wanneer het maar verenigbaar blijft met de zorg die ze zelf aan hun kinderen willen besteden."

Tussenoplossing

De ChristenUnie heeft het voorstel voor schooltijdbanen afgelopen herfst al eens gedaan en krijgt nu steun van CDA en PvdA. Laatstgenoemde partij noemt het een mooie tussenoplossing in afwachting van het moment dat Nederland de schooltijden aanpast.

Fractievoorzitter Hamer verwacht daarnaast dat schooltijdbanen de wachtlijsten voor buitenschoolse opvang kunnen terugdringen.

FNV

De VVD keert zich tegen schooltijdbanen. Kamerlid Stef Bos kan zich niet voorstellen dat bijvoorbeeld de zorg aan ziekenhuispatiënten na drie uur 's middags op een laag pitje komt te staan omdat verpleegkundigen naar huis moeten. De liberalen zien liever dat de naschoolse opvang wordt verbeterd. FNV-voorzitter Agnes Jongerius sprak in een reactie van "een sympathiek plan".

CNV Vakcentrale is enthousiast over het plan en ziet in tegenstelling tot het CDA geen enkel bezwaar tegen een wettelijke regeling. "Het is een uitstekende manier om op die manier privé en arbeid te combineren", stelde een woordvoerder.


Godver, wordt straks een misdaad als je geen kinderen hebt ...


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 14-06-2008 20:12 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Man steelt 70 zakken potgrond en 150 klinkers

Een 39-jarige man uit Heerenveen heeft 70 zakken potgrond en ruim 150 klinkers gestolen. Op de fiets.

Agenten zagen de man gisteravond toevallig rondfietsen op het terrein van een bouwmarkt. Toen hij de agenten zag probeerde hij er nog vandoor te gaan, maar hij werd toch staande gehouden. In zijn fietstas bleek een klinker te zitten. De man gaf toe de klinker gestolen te hebben en werd meegenomen naar het politiebureau.

Op het bureau gaf hij aan dat hij naast deze klinker ook nog wat andere dingetjes had gestolen tijdens een aantal bezoekjes aan de bouwmarkt. Bij een huiszoeking vond de politie nog eens 150 klinkers en 70 zakken potgrond.

De goederen zijn in beslag genomen en de man mocht met een proces verbaal het bureau weer verlaten. Waarschijnlijk zal de man nu gewoon moeten sparen voor zijn tuintje.

Hahaha 1 klinker, dat is lang sparen!


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Metalhead22
Usericon van Metalhead22
Posted 14-06-2008 20:15 by Metalhead22 Profiel van Metalhead22http://www.last.fm/user/kledur

Briljant


...the thin texture between wrong and right, mostly broken by those who saw the light...


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 14-06-2008 22:42 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

Duizenden 'ondersteboven' op EO-Jongerendag

Ongeveer 27.000 jongeren zijn zaterdag in Arnhem bijeengekomen voor de EO-Jongerendag. Dat heeft de woordvoerder van de omroep meegedeeld. Thema is dit jaar 'Ondersteboven. God is ondersteboven van de jongeren en omgekeerd zijn die ondersteboven van Hem, aldus de EO.
De deelnemers konden luisteren naar muziek van artiesten als Delirious? en Starfield. Op het buitenpodium was rapper John Reuben te beluisteren. Voorzitster Erica Terpstra van NOCNSF riep de deelnemers in een opgenomen boodschap op geld bijeen te brengen voor een voetbalveld voor jongeren die in het christelijke opvangcentrum voor verslaafden De Hoop in Dordrecht verblijven.
Tot de sprekers behoorden jongerenwerker Bram Rebergen en zanger Kees Kraayenoord, die vorig jaar tijdens de jongerendag nog samenspeelde met vicepremier André Rouvoet.



En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 15-06-2008 4:32 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Haha de Rouwvoet-Jugend


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Rotzak
Usericon van Rotzak
Posted 15-06-2008 11:33 by Rotzak Profiel van Rotzakhttp://www.meatspin.com



hihihi


Against God and Government


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 15-06-2008 13:35 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

Wie draait dat ding even om?


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


blonde rockgod
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van blonde rockgod
Posted 15-06-2008 14:04 by blonde rockgod Profiel van blonde rockgodhttp://www.departuremetal.com



Oh, en:
quote:

Valkuilen in bos van Polen?
AMSTERDAM - De betonblokken met metalen pinnen in valkuilen zijn mogelijk van Oosteuropese stropers. In Polen en Tsjechië zijn dergelijke vallen in het bos gebruikelijk.


Afgelopen weken zijn in de bossen rond het Limburgse Helden valkuilen gevonden met levensgevaarlijke pinnen op de bodem.

het Limburgs Dagblad sprak met jagers en jachtopzichters die zeggen dat dit een aloude jachtmethode is, maar van tijd tot tijd toch nog wel wordt aangetroffen. Kees van Geel, bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Jachtopzichters, verzamelt attributen die door stropers worden gebruikt en heeft vergelijkbare blokken met pinnen in zijn collectie, zo schrijft de krant.

'De valkuilen zijn in Oost-Europese landen als Polen en Tsjechië nog steeds in zwang om bijvoorbeeld reeën en everzwijnen te vangen. En ook al is er geen bewijs, de beschuldigende vinger van betrokkenen gaat in de richting van de Poolse seizoensarbeiders, die in Noord-Limburg in groten getale aanwezig zijn', schrijft het LD .

Volgens de krant wordt door de politie niet alleen van wildstroperij uitggegaan. Er wordt ook gespeculeerd over gerichte acties tegen motorcrossers, ruiters en mountainbikers.


Zullen wel moslimse Polen zijn dan toch?



ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 15-06-2008 14:04 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

"moslimse"

Jaja.


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


blonde rockgod
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van blonde rockgod
Posted 15-06-2008 14:05 by blonde rockgod Profiel van blonde rockgodhttp://www.departuremetal.com

quote:
Op 15 juni 2008 14:04 schreef ZelThoR het volgende:
"moslimse"

Jaja.


Ja. Of Islamitische, kan ook natuurlijk.



ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 15-06-2008 14:14 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Misshcien waren het wel de schoen Polen.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


SQT
Usericon van SQT
Posted 15-06-2008 14:16 by SQT Profiel van SQThttp://basswinkels.blogspot.se/



Borthulaz
Ascension Whore
Usericon van Borthulaz
Posted 15-06-2008 14:18 by Borthulaz Profiel van Borthulaz




De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 15-06-2008 14:21 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

Jezus zweeft!


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Dentz
Usericon van Dentz
Posted 15-06-2008 14:21 by Dentz Profiel van Dentz



... Ik houd niet zo van metal door mijn grindcore.


Dentz
Usericon van Dentz
Posted 15-06-2008 14:25 by Dentz Profiel van Dentz

quote:
Op 15 juni 2008 14:21 schreef De Tegenpartij het volgende:
Jezus zweeft!

Noisekick heeft zo ook zijn mening.
http://youtube.com/watch?v=zriAGKIsm1I


... Ik houd niet zo van metal door mijn grindcore.


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 15-06-2008 14:30 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

Hahaha, vet!


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Rotzak
Usericon van Rotzak
Posted 15-06-2008 15:57 by Rotzak Profiel van Rotzakhttp://www.meatspin.com

Die stukjes gesproken tekst zijn hilarisch, maar die aids muziek, werkelijk niet te doen..


Against God and Government


Mutilator
SPILL YER GUTS !!!!!! (Extra gore mod)
Usericon van Mutilator
Posted 17-06-2008 11:51 by Mutilator (Moderator) Profiel van Mutilatorhttp://wp.livereviewer.com/

Ik ken toevallig de ontwikkelaarster van deze klotepoortjes; wat een blamage

Meer zwartrijders door ov-chipkaart

Sinds de ov-chipkaart zijn intrede heeft gedaan bij de Rotterdamse metro, is het aantal zwartrijders toegenomen. Vervoerder RET zweeg hier tot voor kort over, maar bekent nu dat de invoering van de chipkaart ook negatieve gevolgen heeft.

De poortjes die bij de ingang van de metrostations zijn geplaatst, zouden alleen open moeten gaan als er een ov-chipkaart of strippenkaart wordt gebruikt. Nu blijkt dat een bonuskaart van Albert Heijn en zelfs een gewoon papiertje al voldoende is om binnen te komen. De poortjes gaan te makkelijk open en zijn dus erg fraudegevoelig. Vorig jaar reed 9,6 procent van alle RET-reizigers zwart; een stijging van 2,2 procent ten opzichte van 2006. Dat blijkt uit cijfers van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV).

Van de 88 miljoen reizigers in de Rotterdamse metro, reden ruim acht miljoen mensen zwart. RET doet geen mededelingen over de inkomsten die daarmee worden misgelopen. Zwartrijden zou door de invoer van de ov-chipkaart moeilijker moeten worden, maar het tegendeel blijkt waar te zijn. De directeur van RET geeft morgen tekst en uitleg aan de Tweede Kamer over de ov-chipkaart en het toegenomen aantal zwartrijders.


[Dit bericht is gewijzigd door Mutilator op 17-06-2008 12:02]


The quality of our perceptions determines the quality of our judgement. Our judgement determines how we interact with the world. How we interact with the world changes the world. So, the quality of our perceptions changes the world.


altx
Iron Maiden's gonna get you
Usericon van altx
Posted 17-06-2008 13:25 by altx Profiel van altx

quote:
Op 17 juni 2008 11:51 schreef Mutilator het volgende:
(...)
De poortjes die bij de ingang van de metrostations zijn geplaatst, zouden alleen open moeten gaan als er een ov-chipkaart of strippenkaart wordt gebruikt. Nu blijkt dat een bonuskaart van Albert Heijn en zelfs een gewoon papiertje al voldoende is om binnen te komen. (...)


Anders is een flinke beuk ook al voldoende. Dat doet de middelbare schooljeugd hier regelmatig.


Scream for mercy // He laughs as he's watching you bleed // Killer behind you // His blood lust defies all his needs // Look out I'm coming for you!


Greycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 17-06-2008 13:48 by Greycloak (Speciaal lid) Profiel van Greycloak

quote:
Jan Marijnissen treedt om gezondheisreden terug als fractievoorzitter van de SP. De politicus moest onlangs al geruime tijd zijn werkzaamheden staken in verband met een hernia.


Marijnissen - actief sinds 1994 - blijft Kamerlid. Zijn opvolger wordt vrijdag door de fractie gekozen. Marijnissen geeft momenteel een toelichting in een persconferentie.

(SN)

Dikke doei, niet snel weer terugkomen, jammer dat je er was!


What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


Lainedil
Gebroeders Grey
Usericon van Lainedil
Posted 17-06-2008 14:23 by Lainedil (Speciaal lid) Profiel van Lainedilhttp://www.quantumtheory.nl

Zie politiek-topic, mijn waarde.


Bruce Banner


spectre
Usericon van spectre
Posted 17-06-2008 14:25 by spectre Profiel van spectre

quote:
Op 17 juni 2008 13:48 schreef Greycloak het volgende:
(SN)

Dikke doei, niet snel weer terugkomen, jammer dat je er was!
Ik gok dat Agnes het wordt


Ik ben een romanticus en zo'n James Bond sigaret lijkt mij wel wat


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen