IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Spiritualiteit, filosofie, levensbeschouwing en mystiek Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 6 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6
Auteur:
Topic : Therapeutische werking van METAL! Vorige pagina | Volgende pagina
Shun Sacer
Usericon van Shun Sacer
Posted 02-10-2002 22:17 by Shun Sacer Wijzig reactieProfiel van Shun SacerQuote dit berichthttp://www.myspace.com/shunsacer

Ik ben net een essay over de relatie tussen agressie en metal aan het schrijven op mijn engelstalige website:

http://www.zenial.nl/shunsacer

Het betreft vooral de vraag of metal muziek agressie verhoogt of niet (naar aanleiding van die jongens die op scholen moorden plegen etc.). Ik ben zelf metalhead en studeer psychologie (klinische psychologie en neurowetenschappen) aan de universiteit.
Ik probeer er objectief naar te kijken. Er is al heel wat te lezen (erg veel voor een website), en t zou te veel worden om dat allemaal hier te posten...kijk maar of je zin hebt...

de directe link is

http://www.zenial.nl/shunsacer/aggression.htm



attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 02-10-2002 23:27 by attila_de_hun Wijzig reactieProfiel van attila_de_hunQuote dit bericht

Thirdly, people today are longer, bigger, stronger, but with largely still the same primitive aggression regulating brain systems. That means that, when in argument, there is more danger present coming from the 'contenders'. This could result in more aggression, as a self-defence system.

ik vind deze stelling wel twijfelachtig.het zou ook een remming van agressie kunnen teweegbrengen aangezien je tegenstander broter, sterker etc zijn.en die stelling dat we groter en sterker zijn vind ik uit het niets komen vallen. hoe bedoel je dat? vroeger had je ook grote en sterke mensen.(en wij waren wat kracht betreft veel zwakker dan neanderthalers) en we leven in een rustige periode als je naar de geschiedenis van de mensheid kijkt.

en wat mischien je tekst interessant zou kunnen maken is andere maatschappelijke verschijnselen in verwerken, en met elkaar vergelijken. bijv. voetbalrellen. daar is dus wel erg veel agressie.


Shun Sacer
Usericon van Shun Sacer
Posted 02-10-2002 23:42 by Shun Sacer Wijzig reactieProfiel van Shun SacerQuote dit berichthttp://www.myspace.com/shunsacer

mmm misschien heb je gelijk...ik zal dr eens over nadenken en wat meer research doen. In ieder geval moet die tekst duidelijker worden.

Het ligt er natuurlijk aan met wie je de huidige mensen vergelijkt. Ik zal duidelijk maken met wie ik ze vergelijk (de generaties van 50 jaar geleden). Het is een feit dat we langer, breder en zwaarder zijn geworden sinds de jaren 50. Dat betekent sterkere spieren. Misschien dat ik er een statistiekje bij kan doen
Het gaat erom te kijken naar de relatie metal en agressie. Wanneer was er nog geen metal? Zeker in de jaren 50 en 60 niet. Eind 70 jaren was er black sabbath, en nog een paar Britse bandjes. De critici van metal muziek claimen dat metal mensen agressief maakt, maar wellicht is het de hogere dreiging van geweld in conflicten.
En de hypothese dat mensen juist terughoudender zijn in conflicten met sterkere tegenstanders is een valide veronderstelling! Ik zal het op mijn site vermelden.
Dank voor je commentaar!


attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 02-10-2002 23:58 by attila_de_hun Wijzig reactieProfiel van attila_de_hunQuote dit bericht

graag gedaan. als ik effe offtopic mag. op dit forum wordt in principe beleefd met elkaar omgegaan. je hoeft geen watje te zijn maar er wordt nogal flink gescholden in jou andere antwoord. daar hebben we speciale topics voor. mischien raar maar het is niet anders. hier wordt door enkele mensen graag serieus gediscusieerd (door mij o.a.) en ik dnek dat jij een goede aanvulling zou zijn want in principe zijn je onderwerpen die je tot nu toe hebt aangebracht zeer interessant.

en verder heb ik mischien nog een zinnige aanvulling voor je tekst. vroeger was de gezinsstructuur en de maatschappij in zjn geheel anders. de sociale controle was veel hoger. dit heeft volgens mij ook zijn gevolg gehad op de toename van geweld. ik denk zelfs dat dit een heel belangrijk punt is.



Shun Sacer
Usericon van Shun Sacer
Posted 03-10-2002 0:12 by Shun Sacer Wijzig reactieProfiel van Shun SacerQuote dit berichthttp://www.myspace.com/shunsacer

[behoorlijk offtopic]
Volledig mee eens. Alleen er was geen sprake van een discussie in dat topic. Ik besprak wel argumenten van anderen maar anderen bespraken niet die van mij. Verder werd ik beschuldigd van belediging en scheldwoorden (voordat ik mijn scheldpartij poste). Lees het maar na! Ik heb alleen een keer 'godverdomme' gezegd en 'mongool' (in: 'Elke mongool die nu nog beweert...').
Ik zou Mislyd de huid hebben volgescholden??? En MBMarduk neemt niet eens de moeite om mijn posts door te lezen...hij zegt letterlijk dat hij alleen de eerste regels van al mijn posts heeft gelezen en dat de scheldwoorden hem om de oren vlogen...tjongejongejonge 1x mongool zeggen (wat een algemeen zinnetje was trouwens) is niet echt een vette scheldpartij dacht ik zo. Ik denk dat ze het niet leuk vinden dat ik tegen argumenten heb. Maar als ze gaan zeggen dat ik alleen maar scheld etc...dan kunnen ze het krijgen ook! Ik heb bijna nog niemand iets horen zeggen over de inhoud van mijn post (op enkele uitzonderingen na) alleen over de vorm.
Bovendien, zelfs in de laatste post zaten gewoon on-topic argumenten hoor (maar wel lekker smeuig verpakt). Maar ja daar hoor je niemand over. Zoals ik zei, ik denk niet dat het de bedoeling was van MBMarduk om een echte discussie op te starten. Ik denk dat hij zieltjes wil winnen. Iets van 'oooh, wat erg, we gaan er allemaal aan!!!!! We moeten samen iets doen!!!'
[einde behoorlijk offtopic, sorry!]


Heiden
Postheiden
Usericon van Heiden
Posted 03-10-2002 0:19 by Heiden Wijzig reactieProfiel van HeidenQuote dit bericht

Ook nog een leugenaar!
Vieze tyfushoer, ga de priester pijpen en laat je hier niet meer zien.
Balzakloze penis enzovoortenzoverder, zegt je dat wat?
Ga ergens anders je a-ro-gan-tie ten-toon-sprei-den, klootzak!
als je die woorden kunt be-grij-pen!


Een Betekenisloos Bestaan in de Onmeetbare Enormiteit van Ruimte en Tijd.


Mutilator
SPILL YER GUTS !!!!!! (Extra gore mod)
Usericon van Mutilator
Posted 03-10-2002 0:25 by Mutilator (Moderator) Wijzig reactieProfiel van MutilatorQuote dit berichthttp://wp.livereviewer.com/

Over welk topic gaat dit?

Ik vind Shun sacer in ieder geval een aanwinst zo enkele posts en de site gelezen te hebben.
Ik blijf erbij; zulke sites zijn er te weinig.


The quality of our perceptions determines the quality of our judgement. Our judgement determines how we interact with the world. How we interact with the world changes the world. So, the quality of our perceptions changes the world.


Heiden
Postheiden
Usericon van Heiden
Posted 03-10-2002 0:29 by Heiden Wijzig reactieProfiel van HeidenQuote dit bericht

quote:
Op 3 oktober 2002 0:25 schreef Mutilator het volgende:
Over welk topic gaat dit?

Ik vind Shun sacer in ieder geval een aanwinst zo enkele posts en de site gelezen te hebben.
Ik blijf erbij; zulke sites zijn er te weinig.


Zijn post in het 'Een beetje odd-topic(waarom copyright de mensen dom houden)'-topic is al gemodereerd, zeer zielige post. je hoeft geen vrouwen voor tyfushoer enzo uit te maken als ze het niet met je eens zijn! Zeer zwakke actie! Grote bek moet je IRL hebben niet op internet!


Een Betekenisloos Bestaan in de Onmeetbare Enormiteit van Ruimte en Tijd.


Mutilator
SPILL YER GUTS !!!!!! (Extra gore mod)
Usericon van Mutilator
Posted 03-10-2002 0:46 by Mutilator (Moderator) Wijzig reactieProfiel van MutilatorQuote dit berichthttp://wp.livereviewer.com/

Schelden/flamen is idd niet nodig, maar het belangrijkste is dat er inhoud gebracht wordt en dat gebeurt. Gewoon kwestie van Shun Sacer om formulering aan te passen zodat hij reakties op zijn inhoudelijke tekst krijgt ipv op de vorm. Probleem opgelost.


The quality of our perceptions determines the quality of our judgement. Our judgement determines how we interact with the world. How we interact with the world changes the world. So, the quality of our perceptions changes the world.


Shun Sacer
Usericon van Shun Sacer
Posted 03-10-2002 2:00 by Shun Sacer Wijzig reactieProfiel van Shun SacerQuote dit berichthttp://www.myspace.com/shunsacer

*zucht*
tjongejongejonge.....al die scheldwoorden die je net aanhaalt schreef ik in de (nu net gecensureerde) post nadat ik al lang en breed beschuldigd was van belediging & scheldpartijen. Lees toch eens. Lees wat Mislyd en MBMarduk zeggen VOOR mijn gecensureerde post. Die beschuldigingen plus het totale gebrek aan reactie op de feitelijke inhoud van mijn tekst bewoog me om die twee eens flink de huid vol te schelden. Vandaar mijn wel heel kort door de bocht tekst. Doe je ogen toch eens open.


Heiden
Postheiden
Usericon van Heiden
Posted 03-10-2002 2:14 by Heiden Wijzig reactieProfiel van HeidenQuote dit bericht

Je hebt net 8 posts hier neer gepleurd, en ik heb nog nooit zo'n grove taal hier gezien...Nee, sorry hoor, maar die post van je sloeg werkelijk nergens op man! Op ZM houden we toch meer van een volwassen discussie. Omdat je vriendin een hoer is hoef je nog niet de meiden op ZM zo te noemen. En als je de mensen hier on-in-tel-li-gent(snap je dat?) vind moet je gewoon gaan. Ipv een grote bek op het internet te hebben! Dat is echt wel nichten-gedrag! Of kun je gewoon niet tegen een weerwoord meneer ik weet alles van metal...
Je hebt het over argumenten, kom dan met argumenten ipv gescheld!

*tiepfaut*

[Dit bericht is gewijzigd door Heiden op 03-10-2002 2:15]


Een Betekenisloos Bestaan in de Onmeetbare Enormiteit van Ruimte en Tijd.


Heosphoros
Usericon van Heosphoros
Posted 03-10-2002 11:18 by Heosphoros Wijzig reactieProfiel van HeosphorosQuote dit bericht

Niet om lullig te doen... maar als je echt van die underground bm houd. tja hoe zeg ik dat. Is er dan niet wat mis met je?

Ik vindt zelf van niet. Maar het is niet echt hederdaagse muziek.


Geef het door, rechts gaat voor! (Politieke wijze)


Sharteel
Mesmerized
Usericon van Sharteel
Posted 03-10-2002 11:20 by Sharteel Wijzig reactieProfiel van SharteelQuote dit berichthttp://www.photopit.be

quote:
Op 3 oktober 2002 2:14 schreef Heiden het volgende:
Je hebt net 8 posts hier neer gepleurd, en ik heb nog nooit zo'n grove taal hier gezien...Nee, sorry hoor, maar die post van je sloeg werkelijk nergens op man! Op ZM houden we toch meer van een volwassen discussie. Omdat je vriendin een hoer is hoef je nog niet de meiden op ZM zo te noemen. En als je de mensen hier on-in-tel-li-gent(snap je dat?) vind moet je gewoon gaan. Ipv een grote bek op het internet te hebben! Dat is echt wel nichten-gedrag! Of kun je gewoon niet tegen een weerwoord meneer ik weet alles van metal...
Je hebt het over argumenten, kom dan met argumenten ipv gescheld!

*tiepfaut*


Wie is er nu aan 't schelden...


Can anybody see the light.. Where the morn meets the dew... And the tide rises...Did you realise no one can see inside your view... Did you realise forwhy this sight belongs to you...


Zenial
Usericon van Zenial
Posted 03-10-2002 17:07 by Zenial Wijzig reactieProfiel van ZenialQuote dit berichthttp://www.zenial.nl

On Fucking Topic!


Zenial


Sporty Voleg
Dude Nukem v2.0
Usericon van Sporty Voleg
Posted 03-10-2002 21:43 by Sporty Voleg Wijzig reactieProfiel van Sporty VolegQuote dit bericht

quote:
Op 3 oktober 2002 2:14 schreef Heiden het volgende:
Je hebt net 8 posts hier neer gepleurd, en ik heb nog nooit zo'n grove taal hier gezien...Nee, sorry hoor, maar die post van je sloeg werkelijk nergens op man! Op ZM houden we toch meer van een volwassen discussie.
Het klinkt een beetje of je een nogal tere ziel hebt, geschokt door het lezen van het een of ander (dat je hier nog nooit eerder hebt gelezen?). En die volwassen discussie waar je het over hebt, wil ook nog wel eens naar de achtergrond gedrukt worden. Ik zie hier het probleem niet zo. Mods doen hun 'werk,' laten we nu niet allemaal wanhopig proberen het laatste woord te krijgen, want dat getuigt ook niet echt van de volwassenheid waar jij op wijst.


Touché, pussycat!


ILOVEMETAL
Usericon van ILOVEMETAL
Posted 23-10-2002 16:07 by ILOVEMETAL Wijzig reactieProfiel van ILOVEMETALQuote dit bericht

quote:
Op 3 oktober 2002 11:18 schreef Heosphoros het volgende:
Niet om lullig te doen... maar als je echt van die underground bm houd. tja hoe zeg ik dat. Is er dan niet wat mis met je?

Ik vindt zelf van niet. Maar het is niet echt hederdaagse muziek.


De mensen die niet naar die muziek luisteren denken vaak van wel...


Phriar
Hutkippie voor bok en spenen
Usericon van Phriar
Posted 29-10-2002 16:46 by Phriar Wijzig reactieProfiel van PhriarQuote dit berichthttp://metal.20m.com

Muziek is soms het enige wat me een dag door krijgt, als ik een kutdag heb gehad kan ik bijvoorbeeld sodom of destruction of zo opzetten en gewoon in een keer een hele hoop frustratie weg laten ebben via de muziek

Maar niet alleen metal heeft een therapeutische werking, alle goede muziek heeft dat volgens mij


"Toen hij, in plaats van groenteman, besloot bakker te worden, waren de gevolgen niet te aubergine"


dr_schoft
Usericon van dr_schoft
Posted 29-01-2003 20:11 by dr_schoft Wijzig reactieProfiel van dr_schoftQuote dit bericht

AMEN ...alsook uw signature


Voor de mensen die het op een rij hebben: Er is geen rij.


Egregius
Usericon van Egregius
Posted 30-01-2003 1:59 by Egregius Wijzig reactieProfiel van EgregiusQuote dit bericht

[mensen, minder gezeik, meer discussie]

Metal is muziek die ons aanspreekt, dus is we voelen ons er in thuis. Dus voila: therapeutische werking (je hoeft niet gestoord te zijn om therapeutische werking te ondervinden)

En wat dat betreft: bm gaat NIET over masochisme! Black metal is een extensie van een deels atavistische, en deels strijdlustige filosofie naar mijn mening. Haat is een primitief gevoel, en haat, inclusief haat voor het leven en jezelf, geeft je het gevoel te leven. Dus tja, er zit therapie in verwerkt.

Overigens is metal in het algemeen, en bm in het bijzonder een bijzonder intellectuele muziekstroming. Er zitten veel existentiele dillema's in de soms simpel-ogende muziek verwoven. Dan ga je vanzelf nadenken over zaken. Minimalisme is intellectueel simplisme.


Egregius
Usericon van Egregius
Posted 30-01-2003 2:02 by Egregius Wijzig reactieProfiel van EgregiusQuote dit bericht

PS: Voor Shun sacer's artikeltje is dit misschien een handige link:
http://www.nononsenseselfdefense.com/criminalmindset.html
http://www.nononsenseselfdefense.com/psychology.html
Veel te leren psychologie-gewijs naar mijn mening (studeer het zelf). Ergens tussendoor gaat het ook over waar agressie vaak vandaan komt.


Shun Sacer
Usericon van Shun Sacer
Posted 30-01-2003 2:06 by Shun Sacer Wijzig reactieProfiel van Shun SacerQuote dit berichthttp://www.myspace.com/shunsacer

quote:
Op 30 januari 2003 2:02 schreef Egregius het volgende:
PS: Voor Shun sacer's artikeltje is dit misschien een handige link:
http://www.nononsenseselfdefense.com/criminalmindset.html
http://www.nononsenseselfdefense.com/psychology.html
Veel te leren psychologie-gewijs naar mijn mening (studeer het zelf). Ergens tussendoor gaat het ook over waar agressie vaak vandaan komt.


thx!

ik lees t morgen denk ik even door. Ik studeer zelf ook psychologie (4e jaars).


Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 30-01-2003 7:02 by Dwaallicht Wijzig reactieProfiel van DwaallichtQuote dit bericht

quote:
Op 30 januari 2003 1:59 schreef Egregius het volgende:
Overigens is metal in het algemeen, en bm in het bijzonder een bijzonder intellectuele muziekstroming. Er zitten veel existentiele dillema's in de soms simpel-ogende muziek verwoven. Dan ga je vanzelf nadenken over zaken. Minimalisme is intellectueel simplisme.

Black metal is intellectueel vs. minimalisme is intellectueel simplisme?

Wat bedoel je nou?

IMO zijn dit een hoop nietszeggende woorden. Zeker zo op de vroege morgen .
Overigens geloof ik dat er iets goed mis is als je black metal therapeutisch benadert -- therapie is toch voor mensen die ziek zijn?


Neige
aargh
Usericon van Neige
Posted 30-01-2003 10:35 by Neige Wijzig reactieProfiel van NeigeQuote dit berichthttp://users.pandora.be/chiro_mariakerke

mijn muziek weerhoudt mij er van om alles voor de kloten te slaan wat mij niet aan staat: dat is pas therapie!


...beziet de sjaap dat fikt in het wij, zo blei


Meulen35
Vic Rattlehead
Usericon van Meulen35
Posted 30-01-2003 10:43 by Meulen35 Wijzig reactieProfiel van Meulen35Quote dit berichthttp://www.chat4all.nl/members/strangewings

quote:
Op 30 januari 2003 10:35 schreef Neige het volgende:
mijn muziek weerhoudt mij er van om alles voor de kloten te slaan wat mij niet aan staat: dat is pas therapie!


klopt bij mij ook, muziek kan mij rustig maken.. relaxed... muziek is zeker een therapie...


The military intelligence, Two words combined that can\'t make sense


Astaroth
Just one out of seventy-two
Usericon van Astaroth
Posted 30-01-2003 19:00 by Astaroth Wijzig reactieProfiel van AstarothQuote dit berichthttp://odyssey.sickminds.org

Hmm... ik vind metal enigszins wel therapeutisch hoor.

Als ik op een zaterdag uit ga, en effe lekker mijn energie kan lozen op een paar nummertjes aggressieve metal, is dat best fijn. Tijdens het headbangen kan ik mooi mijn energie (emoties) kwijt, dus da's wel fijn.

Maar ja, dan is headbangen eigenlijk therapeutisch...


"None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free."


Dit topic is 6 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6
Index / Spiritualiteit, filosofie, levensbeschouwing en mystiek Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen