IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Concerten Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 12 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Auteur:
Topic : Elsrock Vorige pagina | Volgende pagina
Taets van Avezaete
Bourgondische Bockworst
Usericon van Taets van Avezaete
Posted 21-05-2009 9:58 by Taets van Avezaete Wijzig reactieProfiel van Taets van AvezaeteQuote dit bericht

quote:
Op 21 mei 2009 9:50 schreef Judge M. het volgende:
Toch weer typisch dat het grootste inteelthoofd zich het meest zorgen maakt over god en de duivel


Typerend...en de meesten hebben ook geen flauw besef over de achtergronden van de muziek en het festival zelf...


Oh, no I did, but I spent most of my time occupying various administration buildings... smoking a lot of thai stick... breaking into the ROTC... and bowling. To tell you the truth Brandt, I don't remember most of it.


Silence
Usericon van Silence
Posted 21-05-2009 11:12 by Silence Wijzig reactieProfiel van SilenceQuote dit bericht

quote:
Op 21 mei 2009 9:42 schreef XkadaverX het volgende:
Wat mij betreft verbieden ze al die metal festivals. god wat haat ik zulke festivals, geef mij maar een stuk of drie bands in een fijn klein zweterig stink hol dan die smerige grootschalige openlucht gebeurtenissen.
Bang voor de zon?


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 21-05-2009 11:17 by MR. N Wijzig reactieProfiel van MR. NQuote dit berichthttp://www.herrierecordsinc,com

Godverdomme, hahahahahahhaha, check het geluidsfragment op deze pagina.

http://rtvoost.nl/nieuws/?nid=97338


Boeiender


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 21-05-2009 11:21 by MR. N Wijzig reactieProfiel van MR. NQuote dit berichthttp://www.herrierecordsinc,com

Oh, en dan nog even dit:
quote:
Massale opkomst bij hoorzitting metalfestival Rijssen
21-05-2009 08:49| gewijzigd 21-05-2009 09:02

Ruim 700 bezwaarmakers tegen de vergunning voor het metalfestival Elsrock waren woensdagavond aanwezig in het stadhuis.

RIJSSEN – Ruim 700 bezwaarmakers tegen de vergunning voor het metalfestival Elsrock waren woensdagavond aanwezig bij de hoorzitting van de onafhankelijke bezwarencommissie. Hoewel de vergrote raadszaal en stadhuishal bomvol waren, verliep de hoorzitting en de discussie in het tweede deel van de avond uiterst gedisciplineerd.

Tijdens de hoorzitting kwam een zestal bezwaarmakers aan het woord. Het spits werd afgebeten door H. ter Keurs die een handtekeningenactie tegen Elsrock had georganiseerd. Dat zo velen naar het stadhuis waren gekomen, was volgens hem een goed bewijs hoe breed de bezwaren in de samenleving leefden.

Volgens Ter Keurs zouden er op Elsrock ontoelaatbare songteksten ten gehore zijn gebracht waardoor vele Rijssenaren gekwetst waren. “Ik heb op de site van de rockgroep Sodom songteksten met veelzeggende titels als Incest, Blasphemer (godslasteraar), Obseded by cruelty (geobsedeerd door wreedheid) en Fuck the police. In de song Blasphemer komen passages voor als ‘I am a bloody antichrist’ en ‘I’m satans child.’ Volgens Ter Keurs zouden dit soort uitingen bestreden kunnen worden met het vloekverbod dat in Rijssen-Holten nog steeds van kracht is.

Ds. A. Schreuder van de gereformeerde gemeenten Rijssen-Zuid zei zich de spreekbuis te weten van “zeer veel gewone, eenvoudige Rijssenaren die diep geschokt zijn over dit festival en waarover ik niet zwijgen mag. Het is ook meer dan een juridische kwestie. Elsrock claimt het recht om velen in onze woonplaats publiekelijk diep te kwetsen. Willen wij nog als burgers op een beschaafde manier met elkaar omgaan? De Naam van God wordt in Rijssen door dit festival publiekelijk gelasterd.” Schreuder deed een beroep op de commissie een afwijzend advies over de vergunningverlening uit te brengen. “Ik kan het verdragen als mensen mij kwetsen omdat ik hier sta, maar ik verdraag het niet dat de dierbare en heilige naam van de Heere wordt gekwetst.”

Ds. D. de Wit van de gereformeerde gemeente Rijssen-West zei dat de overheid ruimte geeft aan het verheerlijken van de hel op aarde, de dood, het sollen met de tere naam van Jezus. “En dit gebeurt op een cleane, bureaucratische manier. Door deze vergunning te verlenen is de overheid een handlanger van de satan. Net als Abraham smeek ik voor Sodom om behoud en met alle kracht is ons gebed: Uw Naam worde geheiligd.”

Enterstraatbewoner G. Ligtenberg ging in op de geluidshinder. Volgens hem was de toegestane 85 decibel onverantwoord hoog. Bij gewone woonhuizen mag dat ’s nachts niet meer dan 35 decibel zijn en bij Elsrock is maar liefst 85 toegestaan. “Als je daar vlak bij staat loopt het bloed uit je oren. Onverantwoord. De overheid heeft ook hier een taak, net zoals we uit veiligheidsoverwegingen een bromfietshelm of autogordel moeten dragen. Je kunt bij zulk lawaai ’s avonds niet buiten zitten. Het is een arbo-onwaardige situatie die in een bedrijf niet toegestaan zou zijn en waarom hier dan wel?” Ligtenberg deed verder een emotionele oproep aan burgemeester Koelewijn het festival te verbieden. “Toen u de ambtseed aflegde riep u God tot getuige. Hoe kunt u dan met het oog daarop zo’n godslasterlijk festival toestaan?”

Oud-wethouder H. Voortman (SGP) vroeg of het toestaan van het Elsrockfestival op het sportterrein van voetbalclub RKSV aan de Elsmaten wel in overeenstemming was met het bestemmingsplan. “Dat terrein is bestemd voor actieve recreatie en een rockfestival is toch wezenlijk iets anders?”

Burgemeester B. Koelewijn sprak van een bijzondere situatie. “3200 bezwaren en 700 belangstellenden in het gemeentehuis. Overweldigend als zo velen een besluit als dit niet voor zoete koek aannemen. We gaan dan ook grondig bekijken of alle belangen op een correcte manier zijn gewogen.” Koelewijn zei dat bij mensen terecht de indruk bestaat dat in het verleden anders met dit soort kwesties is omgegaan. “Tot midden jaren zeventig konden gemeentebesturen circussen, braderieën en dergelijke afwijzen. Maar die mogelijkheid hebben we niet meer. Die is bij ons weggehaald om willekeur te voorkomen. De enige mogelijkheid om iets te doen is dat een gemeenteraad het aantal evenementen gaat inperken omdat de overlast onevenredig zwaar zou worden.”


De vraag van Voortman of het festival wel op een sportterrein mag worden gehouden wilde Koelewijn grondig laten uitzoeken. “Maar wij hebben in dit land regels die de vrijheid van meningsuiting beschermen. Daar genieten we van als we bijvoorbeeld in alle vrijheid aan een bepaalde Bijbelexegese mogen doen. En soms hebben we daar last van als het gaat om uitingen die niet de onze zijn.” Koelewijn riep de predikanten overigens op de klachten over godslastering concreet te maken. “Ons hebben geen klachten godslastering bereikt, maar justitie kan optreden tegen smalende godslastering. We moeten dan wel weten wat we daaronder verstaan, want de organisatie van Elsrock verstaat daar iets anders onder dan de predikanten. Daarom moeten we het concretiseren. Laten we die poging wagen en er volgende maand in het overleg met de plaatselijke predikanten over hebben.”

Na beëindiging van de hoorzitting maakten nog verschillende bezoekers gebruik van de gelegenheid om hun zorgen over de kwestie kenbaar te maken. Het Elsrockfestival wordt 29 augustus gehouden. Tegen de vergunning zijn 3200 bezwaren ingediend.

De bezwarencommissie doet uitspraak over drie weken.




*reformatorisch dagblad*

Hehehe, dus er waren volgens deze christenhondenkrant geen bezoekers die het voor Elsrock opnamen? Duh!

Oh, en hoor en wederhoor stond wederom niet hoog in het vaandel. LOL

[Dit bericht is gewijzigd door MR. N op 21-05-2009 11:22]


Boeiender


Dentz
Usericon van Dentz
Posted 21-05-2009 11:28 by Dentz Wijzig reactieProfiel van DentzQuote dit bericht

“En dit gebeurt op een cleane, bureaucratische manier. Door deze vergunning te verlenen is de overheid een handlanger van de satan. Net als Abraham smeek ik voor Sodom om behoud en met alle kracht is ons gebed: Uw Naam worde geheiligd.”

Precies, zou zonde zijn als Sodom niet zou komen.


... Ik houd niet zo van metal door mijn grindcore.


6sic6
Zotte ros!
Usericon van 6sic6
Posted 21-05-2009 11:30 by 6sic6 Wijzig reactieProfiel van 6sic6Quote dit bericht

quote:
Op 21 mei 2009 11:17 schreef MR. N het volgende:
Godverdomme, hahahahahahhaha, check het geluidsfragment op deze pagina.

http://rtvoost.nl/nieuws/?nid=97338


Zij zijn bezeten door god.


6sic6
Zotte ros!
Usericon van 6sic6
Posted 21-05-2009 11:32 by 6sic6 Wijzig reactieProfiel van 6sic6Quote dit bericht

Ah, zo te horen wouden ze in Rijssen zelfs BZN een keer verbannen.


Ingrimd
Usericon van Ingrimd
Posted 21-05-2009 11:46 by Ingrimd Wijzig reactieProfiel van IngrimdQuote dit berichthttp://www.metal-exposure.com

Elsrock doet wel goede zaken zo, want volgens mij gaan echt heel veel mensen nu puur uit protest naar Elsrock toe



MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 21-05-2009 11:58 by MR. N Wijzig reactieProfiel van MR. NQuote dit berichthttp://www.herrierecordsinc,com



Boeiender


6sic6
Zotte ros!
Usericon van 6sic6
Posted 21-05-2009 12:01 by 6sic6 Wijzig reactieProfiel van 6sic6Quote dit bericht

quote:
Op 21 mei 2009 11:58 schreef MR. N het volgende:
http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/volledig/miMedia/2009/week21/wo23.11670205.public.21570796.RTL_Nieuws_20-05-2009.xml Op ongeveer 1:55


'Massaal kindermisbruik door Ierse priesters''


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 21-05-2009 12:08 by MR. N Wijzig reactieProfiel van MR. NQuote dit berichthttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 21 mei 2009 12:01 schreef 6sic6 het volgende:
'Massaal kindermisbruik door Ierse priesters''


Hehehe, inderdaad wel geinig dat dat bericht ervoor komt...


Boeiender


htheripper
Usericon van htheripper
Posted 22-05-2009 13:44 by htheripper Wijzig reactieProfiel van htheripperQuote dit berichthttp://www.metalkrant.net

Dit kreeg ik net in mijn mailbox van organisator Martin Lankamp:

1/4
Elsrock een vloek of een zegen?
Dat het organiseren van een metalfestival niet altijd eenvoudig is blijkt uit het
verhaal van de organisatoren van Elsrock uit het Twentse plaatsje Rijssen.
Rijssen is een plaats die deel uitmaakt van de zgn. ‘Dutch Biblebelt’.
In februari 2005 stak een aantal metalheads (leden van een plaatselijke
voetbalclub) de hoofden bij elkaar om eens een paar metalbandjes op te laten
treden.
Deze eerste schreden van de initiatiefnemers was, hoewel kleinschalig, een groot
succes en smaakte naar meer.
Voor 2006 dan maar eens een echt openlucht (metal-)festival op poten zetten.
Als uitgangspunt willen de organisatoren zich onderscheiden van de kleinere
festivals welke in Nederland worden georganiseerd door het hanteren van lage
toegangs- en consumptieprijzen met daarnaast professioneel geluid voor elke band.
Dit in tegenstelling van andere festivals waar nog al eens verschillen zijn te horen
tussen het geluid bij de headliner en de overige bands. Verder willen zij door een
kleinschalige opzet (max. 1500 – 2000 bezoekers) een gezellige sfeer creëren.
De verstrekking van de vergunning ging vrij eenvoudig omdat in de aanvraag
slechts gemeld was dat het ging om een muziekfestival.
Tot juni 2006 liep alles voorspoedig, maar na een publiciteitscampagne kwamen
de eerste negatieve (refo) reacties. Dit via een open brief aan het College van
Burgemeester en Wethouders te Rijssen. In deze brief werd gevraagd om een
verbod van het Elsrockfestival.
Na een eerste schrik reactie hebben de organisatoren deze zaak op zijn beloop
gelaten en zijn verder gegaan met het op poten zetten van het festival.
De line-up bestond o.a. uit: Suffocation, Holy Mozes, Obscura, Chiraw, Sun
Caged.
2/4
Tijdens het festival heeft de Burgemeester met de politie, tijdens het optreden van
Suffocation polshoogte genomen. In een eerste reactie gaf de Burgemeester aan dat
hij verbaasd was over het feit dat drie man zoveel geluid konden produceren.
Verder heeft hij getracht de teksten te volgen, maar bij ‘deathmetal’ valt dit niet
mee. Maar de achtergrond van zijn bezoek was toch om te luisteren of er
Godslasterlijke teksten ten gehore zouden worden gebracht. En zoja om dan het
festival te laten stilleggen en aangifte te doen bij de officier van justitie.
Het festival zelf was, gezien de eerste keer, een succes met rond de 600 bezoekers.
Voor 2007 ging de vergunningverlening dan ook minder eenvoudig. Er moesten
diverse gesprekken worden gevoerd met dominees, vertegenwoordigers van
kerkenraden en de Burgemeester. Echter de conclusie was iedere keer hetzelfde. Zij
willen geen festival en wij wel!!. Een compromis was bij voorbaat uitgesloten.
Hierbij moet worden aangetekend dat de organisatie van Elsrock het recht aan
haar kant had.
Na 4 ½ maand wachten op de vergunning kwam deze, met als verrassing dat er
een voorwaarde was opgenomen welke inhield dat als er Godslasterlijke teksten ten
gehore zouden worden gebracht er aangifte zou worden gedaan bij de Officier van
Justitie. Dit zou persoonlijk door de burgemeester worden gedaan.
Deze voorwaarden haalde de pers zowel lokaal, landelijk als wereldwijd. Het
bestuur van Elsrock beschikt namelijk over een krantenknipsel uit Australië.
De organisatie liet zich door al deze zaken niet uit het veld slaan en boekten o.a.
de volgende bands: Hatesphere, Dream Evil, Scar Symmetry en als hoofdact
Nevermore.
Tevens werd het festival professioneler met een echt podium. Het podium werd
door een recensent zelfs oversized genoemd.
De dag was succesvol met 800 bezoekers en wederom goed gezinde weergoden
(toeval?)
3/4
De geschiedenis blijft in Rijssen zich herhalen bij de nieuwe aanvraag voor het
festival 2008. Weer vertragingstactiek door de gemeente toegepast (hoofdpijn
dossier?).
Uiteindelijk toch weer vergunning gekregen. Tegen deze vergunning kwam slechts
één bezwaar en wel uit een totaal onverwachte hoek nl. Horeca Nederland.
Dit jaar werd tevens een 2e podium geïntroduceerd. De uitvoerende bands waren:
Pro Pain (een knalhard optreden), Deathstars, Heaven Shall Burn (een foute
naam volgens bepaalde Rijssenaren?), Ancient Rites en Cruachan.
In verband met angst bij de organisatoren dat de weergoden (na alle anti reacties)
ons niet zouden steunen maar een grote parachute (doorsnee 30 m2) opgehangen.
Maar deze kon door het hele mooie weer dienen als super parasol.
Door het feit dat de infrastructuur werd opgebouwd voor één festivaldag is deze
een avond ervoor ter beschikking gesteld voor een Hollandse Avond (een perfecte
combinatie toch).
Opkomst Elsrock 1000 bezoekers en wederom een zeer gezellige en succesvolle dag.
Wel nog bezoek gehad van Evangelisten die de bezoekers tracht te overtuigen om
niet naar binnen te gaan. Want door het binnentreden bij Elsrock zouden ze hun
voeten in de poorten van hel zetten???!
Het blijft ten aanzien van de vergunningverlening een ééntonig verhaal. De
gunning laat wederom lang op zich wachten maar nu laten de organisatoren het
niet over zich heen gaan en dienen een bezwaar in bij het college van B & W.
Door dit bezwaar ging een beerput open. Een enerverende commissievergadering
was het gevolg. De SGP wilde zelfs de wet aan de kantschuiven om een verbod te
realiseren. Maar de overige partijen waren zo verstandig hierin niet mee te gaan.
Na deze vergadering was de vergunning binnen enkele dagen rond.
Wel werd er tegen deze vergunning massaal bezwaar aangetekend. Rond de
3.700 bezwaren (merendeel standaard) werden bij de gemeente ingediend. Dit
ondanks het feit dat de Burgemeester bij diverse gelegenheden heeft uitgelegd dat
4/4
het organiseren van een festival een recht is welke elke Nederlander mag
uitoefenen.
De inhoud van de bezwaren bestaat over het algemeen uit het feit dat tijdens het
festival Godslasterlijke teksten ten gehore zou worden gebracht. Daarnaast zou
een metalfestival pornografisch zijn (???) en leiden tot nihilisme. Klopt het gaat
namelijk nergens over!
Deze bezwaren zijn dus gedoemd te mislukken. Maar door dit massale protest
wordt het democratische recht wel misbruikt. Wat kost dit de gemeenschap van
Rijssen wel niet (€ 30.000 - € 50.000,--?).
20 mei volgt de mondelinge behandeling van alle bezwaren.
De geboekte bands voor Elsrock 2009 zijn: Sodom (oh hoe toepasselijk), Flotsam
& Jetsam, Mucky Pup, Tankart, Action in DC en anderen.
Wordt vervolgd.
Voor meer info: www.elsrock.nl


www.metalkrant.net | Metalkrant, de online krant voor heel headbangend en moshend Metalland.


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 22-05-2009 14:06 by Judge M. Wijzig reactieProfiel van Judge M.Quote dit berichthttp://www.lordsofmetal.nl

quote:
Op 22 mei 2009 13:44 schreef htheripper het volgende:
Dit kreeg ik net in mijn mailbox van organisator Martin Lankamp:

*al eeuwen bekend verhaal*
Stoere knul . En dus?

(overigens nooit geweten dat het pas sinds 2006 gehouden wordt..)

[Dit bericht is gewijzigd door Judge M. op 22-05-2009 14:08]



Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 22-05-2009 14:07 by Judge M. Wijzig reactieProfiel van Judge M.Quote dit berichthttp://www.lordsofmetal.nl

damn...

[Dit bericht is gewijzigd door Judge M. op 22-05-2009 14:07]



sander@dynamo
Usericon van sander@dynamo
Posted 22-05-2009 17:03 by sander@dynamo Wijzig reactieProfiel van sander@dynamoQuote dit bericht

GODVERDERDEGODVER!
Als god tegen metal was had hij nooit een band als STRYPER toegestaan om HET woord te verkondigen.
Ik kan er echt niet met mijn kop bij dat er nog steeds mensen zijn, en dan ook nog een jongeren, die zo hun kop in het zand kunnen stoppen.
Dat ze zich maar mogen verslikken in een hostie of in de zure lul van een kinderlokkende voorganger van hun kerk.


Ivv TMR
Usericon van Ivv TMR
Posted 09-06-2009 14:53 by Ivv TMR Wijzig reactieProfiel van Ivv TMRQuote dit berichthttp://www.myspace.com/session_ivv

Och ja.. Het gaat ze ook voornamelijk om het idee. Het nederlands talige feest een dag ervoor schijn tien keer lomper, vandalistischer, lawaaierig en noem maar op te zijn. Metal schrikt schijnbaar (waar we het wel over eens kunnen zijn gezien deze kwestie) bepaalde dorpen nog het gemeentehuis in.

Ik ga er zijn, en geen rijssenees/naar/ner houd me tegen haha!



De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 26-06-2009 17:42 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

Tijd voor een lijstje?

- De Tegenpartij en Psycho Pippi


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


6sic6
Zotte ros!
Usericon van 6sic6
Posted 26-06-2009 18:03 by 6sic6 Wijzig reactieProfiel van 6sic6Quote dit bericht

quote:
Op 26 juni 2009 17:42 schreef De Tegenpartij het volgende:
Tijd voor een lijstje?

- De Tegenpartij en Psycho Pippi
- 6sic6


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 26-06-2009 18:09 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Oeh, geil. Is het weer lijstjestijd, ja?

- De Tegenpartij en Psycho Pippi
- 6sic6
- XXL en Papillonneke


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Metalhead22
Usericon van Metalhead22
Posted 26-06-2009 18:56 by Metalhead22 Wijzig reactieProfiel van Metalhead22Quote dit berichthttp://www.last.fm/user/kledur

- De Tegenpartij en Psycho Pippi
- 6sic6
- XXL en Papillonneke
- Metaalheufd 22
- Silence


...the thin texture between wrong and right, mostly broken by those who saw the light...


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 26-06-2009 23:58 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

Ik vind het nu al gezellie, hehe. Neem je halve liters mee, chris? Misschien is daar wel ergens een brug.


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 27-06-2009 9:01 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Ik ben werkzaam in de gemeente Holten - Rijssen en nogsteeds krijg ik de vraag van meerdere collega's:

Elsrock? Gaat dat nog wel door dan na al die protesten?





Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


hammer
Usericon van hammer
Posted 27-06-2009 9:53 by hammer Wijzig reactieProfiel van hammerQuote dit berichthttp://www.naxtstage.nl

- De Tegenpartij en Psycho Pippi
- 6sic6
- XXL en Papillonneke
- Metaalheufd 22
- Silence
- Hammer



Lionheart
|"| |''| |"| >')
Usericon van Lionheart
Posted 27-06-2009 16:12 by Lionheart Wijzig reactieProfiel van LionheartQuote dit bericht

quote:
Op 27 juni 2009 9:01 schreef XXL het volgende:
Ik ben werkzaam in de gemeente Holten - Rijssen en nogsteeds krijg ik de vraag van meerdere collega's:

Elsrock? Gaat dat nog wel door dan na al die protesten?






Ik dacht dat Elsrock al was geweest hehe.


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 27-06-2009 18:09 by De Tegenpartij Wijzig reactieProfiel van De TegenpartijQuote dit berichthttp://www.judgementday.nl

Ja, dat was vorig jaar.


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Dit topic is 12 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Index / Concerten Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen