IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Nieuws in het nieuws (nieuwstopic) Vorige pagina | Volgende pagina
ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 04-11-2009 10:14 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

*maakt ook foto*


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Greycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 04-11-2009 15:17 by Greycloak (Speciaal lid) Profiel van Greycloak

quote:
VVD dient voorstel over 'noodweer' in

De VVD dient een wetsvoorstel in om ervoor te zorgen dat mensen zich bij dreiging van geweld makkelijker kunnen verdedigen onder het mom van noodweer. Volgens de liberalen moet de overheid voortaan aantonen dat in geval van noodweer buitensporig geweld is gebruikt.

Nu is het zo dat iemand die in eigen huis of bedrijf een inbreker overmeestert, zelf moet bewijzen uit zelfverdediging niet al te gewelddadig te hebben opgetreden. VVD-Kamerlid Fred Teeven vindt dat de politie betrokkene in zo'n geval niet meer direct moet arresteren als verdachte van 'zelfverdedigingsgeweld', zoals nu vaak gebeurt.

Teeven kondigde bijna drie jaar geleden al aan dat hij met een initiatiefwetsvoorstel zou komen om het recht op zelfbescherming uit te breiden. Nu zal hij het daadwerkelijk indienen, zo kondigde het Kamerlid aan tijdens het debat over de begroting van het ministerie van Justitie.

(SN)

Stukje bij beetje komen we er wel. Ein-de-lijk.What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


Rotzak
Usericon van Rotzak
Posted 04-11-2009 15:18 by Rotzak Profiel van Rotzakhttp://www.meatspin.com

hihi, ken je mooi alles op noodweer gooien.


Against God and Government


Lionheart
|"| |''| |"| >')
Usericon van Lionheart
Posted 04-11-2009 15:23 by Lionheart Profiel van Lionheart

Noodweer hebben we toch nooit in de hand?


Ohneschwanz
Usericon van Ohneschwanz
Posted 04-11-2009 15:23 by Ohneschwanz Profiel van Ohneschwanz

Inderdaad. Het is hoog tijd dat het begrip 'noodweerexces' ruimer wordt geïnterpreteerd. Helemaal wat betreft woninginbraak in combinatie met geweldsdreiging.


Edit: Ik zag daarnet de persvoorlichting over de nieuwe samenstelling van het omroepbestel, gehouden door Plasterk. Wat een wijfelende spreker, viel mij echt tegen. De 'eh's en 'ehhr..'s stuiterden om je oren.

[Dit bericht is gewijzigd door Ohneschwanz op 04-11-2009 15:29]


Verrassend triviaal


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 04-11-2009 19:01 by karnivoor Profiel van karnivoor

Brits treinretourtje ruim 1100 euro
Uitgegeven: 4 november 2009 11:44
Laatst gewijzigd: 4 november 2009 11:44
LONDEN - Britten hebben een nieuwe reden gevonden om te klagen over de treinen in hun land. De prijzen van treinkaartjes zijn opnieuw verhoogd, waardoor het duurste kaartje de grens van 1000 pond heeft doorbroken.
© ANP

Dat meldden Britse media woensdag.

De duurste treinreis in Groot-Brittannië is tussen Newquay, in het zuidwesten van Engeland, en het dorp Kyle of Lochalsh in het hoge noorden van Schotland.

Een eersteklas retourtje kost 1002 pond, omgerekend meer dan 1100 euro. De reis duurt ruim achttien uur en beslaat ongeveer 1000 kilometer. Onderweg moet de reiziger minstens vier keer overstappen.

Luxe cruise

Britse media putten zich woensdag uit in vergelijkingen om duidelijk te maken hoe duur het kaartje wel niet is. Volgens de krant The Independent is een luxe cruise van een week in de Caraïben, inclusief vliegticket naar Puerto Rico en terug, nog goedkoper dan de binnenlandse treinreis.

The Guardian heeft uitgerekend dat een vlucht rond de wereld, van Londen via Hongkong, Sydney en Los Angeles terug naar Londen, ook minder kost.

Belabberd onderhoud

De Britse spoorwegen werden halverwege de jaren '90 geprivatiseerd. Sindsdien klagen de Britten steen en been over vertragingen, treinuitval en de prijs van kaartjes.

Bovendien zou belabberd onderhoud van het spoor hebben geleid tot een aantal dodelijke treinongelukken.
© ANP


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 04-11-2009 21:15 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

Politie deelt als dank boete uit

*

04 november 2009 / (Bron: RTV Oost)

Stank voor dank. Zo ervaren de FC Twentefans Nijhuis uit Borne en Oosterik uit Saasveld de bekeuring die ze zaterdagnacht kregen op het station in Borne.

Ze werden bekeurd omdat ze met een leeg flesje bier op straat liepen. Rond twee uur waren ze door de bus afgezet na de uitwedstrijd tegen Roda JC. Toen ze naar huis liepen, zagen ze op een bankje een bewusteloze man liggen. Ze belden 112 en bleven bij de man wachten op de ambulance. Terwijl de ambulancebroeders de man hielpen, schreef de meegekomen politie een bon van zestig euro uit.

*zucht*


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Greycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 04-11-2009 21:21 by Greycloak (Speciaal lid) Profiel van Greycloak

Tsja.

quote:
Strafvermindering wegens 'agressie-gen'

In het Italiaanse Trieste heeft een moordenaar een lagere straf opgelegd gekregen, omdat hij beschikt over een gen dat agressie zou veroorzaken. In 2007 vermoordde Abdelmalek Bayout een man, door hem meerdere malen neer te steken. Dit gebeurde nadat het slachtoffer hem beledigde.

Bayout krijgt een celstraf van negen jaar en twee maanden. De rechter gaf hem een jaar strafvermindering, wegens de aanwezigheid van het gen, zo meldt New Scientist. Volgens de rechter leidt het gen MAOA-L tot het beschikken over een minder grote hoeveelheid van een bepaalde hersenstof, wat agressief gedrag kan veroorzaken.

Vraagtekens

Enkele wetenschappers hebben inmiddels vraagtekens gezet bij de uitspraak. "Uit tweelingstudies blijkt dat het vrijwel onmogelijk is om genen en specifieke gedragingen direct met elkaar te linken", zo meldt één van de onderzoekers die het oorspronkelijke gen bestudeerde.

(SN)


What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 04-11-2009 21:56 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 4 november 2009 21:21 schreef Greycloak het volgende:
Tsja.
Enkele wetenschappers hebben inmiddels vraagtekens gezet bij de uitspraak. "Uit tweelingstudies blijkt dat het vrijwel onmogelijk is om genen en specifieke gedragingen direct met elkaar te linken", zo meldt één van de onderzoekers die het oorspronkelijke gen bestudeerde.

(SN)

Ook wat ik altijd te horen heb gekregen tijdens bestuderingen van dit onderwerp. Genetisch materiaal is nooit als directe factor voor bepaald gedrag aan te wijzen. Wel vaak makkelijk om als excuus te gebruiken.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 05-11-2009 0:54 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

+1 Het kan wel dat agrresieve mensen vaker zo'n gen dragen maar een gen maakt je misschien impulsiever oid, maar je kunt er zelf altijd nog veel aan doen, Als je strafvermindering gaat geven op genen kun je in principe iedereen vrijspreken.

Edit: bovendien kan je het argument ook heel makkelijke andere kanten op buigen, mensen met een "agressiviteits gen" kun je beter maar helemaal opsluiten/hebben juist zwaardere straffen nodig/moet je steriliseren enz.

[Dit bericht is gewijzigd door ElitE op 05-11-2009 0:59]


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


bokaj
Usericon van bokaj
Posted 05-11-2009 1:23 by bokaj Profiel van bokaj

Van nieuws.nl:

quote:
Hof: kruisbeelden horen niet op openbare school

--------------------------------------------------------------------------------

(Novum/AP) - Kruisbeelden in openbare scholen in Italië vormen een schending van de vrijheid van onderwijs en religie. Dat heeft het Europese Hof voor de Rechten van de Mens dinsdag bepaald. De uitspraak zou vergaande gevolgen kunnen hebben, aangezien in veel openbare scholen in Europa kruisbeelden hangen.


De uitspraak werd gedaan in een zaak die was aangespannen door Soile Lautsi, een Italiaanse moeder van Finse afkomst die al acht jaar geleden klaagde dat de openbare scholen in haar woonplaats in Noord-Italië weigerden rooms-katholieke symbolen uit de klas te verwijderen. Volgens Lautsi is de weigering in strijd met de seculiere beginselen die de scholen zeggen voor te staan.

Lautsi kreeg een schadevergoeding toegekend van vijfduizend euro, te betalen door de Italiaanse staat. Het hof gaf echter geen opdracht de christelijke symbolen te verwijderen.

Het hof wees de argumenten van de landsadvocaat van de hand, dat het kruis een nationaal symbool is, dat staat voor cultuur, geschiedenis, identiteit, tolerantie en secularisme. Het zegt in een toelichting dat het kruisbeeld 'gemakkelijk kan worden geïnterpreteerd als een religieus symbool' en dat leerlingen de indruk kunnen krijgen dat zij 'onderwijs krijgen in een schoolomgeving die het stempel van een bepaalde religie draagt'. Hieraan wordt toegevoegd dat het gebruik van dergelijke symbolen 'storend kan zijn voor leerlingen van een andere godsdienst of atheïsten'.

Het hof stelt dat in het openbaar onderwijs 'neutraliteit' ten aanzien van godsdienstzaken moet worden betracht, aangezien het volgen van onderwijs krachtens de leerplichtwet wordt afgedwongen.

Lautsi spande de zaak in 2006 bij het Europese Hof aan, nadat het Italiaanse Constitutionele Hof haar in het ongelijk had gesteld. Zij ontmoette bij haar missie veel tegenwerking. Haar echtgenoot, Massimo Albertin, sprak tegenover het persbureau ANSA zijn tevredenheid uit. "Wij zien de uitspraak als een positief signaal voor Europa en Italië, dat het secularisme steeds meer los lijkt te laten. Het kruisbeeld schept discriminatie."

De landsadvocaat kondigde onmiddellijk beroep aan. "In ons land wil niemand het katholieke geloof opleggen, laat staan met een kruisbeeld", zei minister van onderwijs Mariastella Gelmini. Zij voegde eraan toe dat 'een verenigd Europa niet kan worden opgebouwd door de tradities van de individuele lidstaten af te schaffen'.

Het Vaticaan reageerde afwijzend op de uitspraak. Woordvoerder Federico Lombardi noemde het kruisbeeld een fundamenteel teken van het belang van religieuze waarden in de Italiaanse geschiedenis en cultuur, een symbool van eenheid voor de gehele mensheid, niet van uitsluiting. Hij zei dat een Europese rechtbank niet het recht heeft zich in een zo diepgaand Italiaanse zaak te mengen.

"Het lijkt alsof het hof voorbij wil gaan aan de rol van het christendom in de vorming van de Europese identiteit, die essentieel was en blijft. Religie levert een waardevolle bijdrage aan de vorming en morele groei van mensen en is een essentiële component van onze beschaving. Het is onjuist en kortzichtig om haar in het onderwijs uit te sluiten."

Greycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 06-11-2009 8:42 by Greycloak (Speciaal lid) Profiel van Greycloak

quote:
Eis: Vijf jaar cel voor vuistverkrachter

De 40-jarige vuistverkrachter Manno K. uit Leeuwarden heeft vandaag voor het gerechtshof in zijn woonplaats vijf jaar cel tegen zich horen eisen. Eerder veroordeelde de rechtbank de man tot vier jaar cel, omdat hij zijn ex had vastgebonden en daarna met beide vuisten tegelijkertijd anaal had verkracht.

Zijn slachtoffer liep ernstige schade aan haar anus en geslachtsdelen op. Volgens justitie heeft K. in de aanloop van de verkrachting telefonisch contact met de vrouw gehad en zijn er DNA-sporen die van hem kunnen zijn in de met bloed en ontlasting besmeurde slaapkamer gevonden.

De man beweert dat er geen bewijzen tegen hem zijn. Hij claimt dat zijn telefoon is gehackt. Telecomexperts doen dit af als onzin, dit kan helemaal niet. De DNA-sporen zouden stammen uit de tijd dat de man nog een relatie met zijn slachtoffer had. Ook dat wordt door experts niet mogelijk geacht.

Het slachtoffer is inmiddels meerdere malen geopereerd, waarbij een stuk spier uit haar dijbeen is gebruikt om een nieuwe kringspier te creëren.

(SN)

Ies koeltoer..?


What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 06-11-2009 8:45 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

Ies koeltoer? Is het een moslim dan? Zo ja: verkeerde topic.


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


Greycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 06-11-2009 8:46 by Greycloak (Speciaal lid) Profiel van Greycloak

quote:
Op 6 november 2009 8:45 schreef Ralph het volgende:
Ies koeltoer? Is het een moslim dan? Zo ja: verkeerde topic.
"uit Leeuwarden"


What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 06-11-2009 8:50 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

quote:
Op 6 november 2009 8:46 schreef Greycloak het volgende:
"uit Leeuwarden"


Wat lul je dan met je "ies koeltoer" man?


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 06-11-2009 9:31 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 6 november 2009 8:50 schreef Ralph het volgende:
Wat lul je dan met je "ies koeltoer" man?


Moet dan volgens mij zoiets zijn als "Disje Kultuur Nou!"


Boeiender


Greycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 06-11-2009 9:37 by Greycloak (Speciaal lid) Profiel van Greycloak

quote:
Op 6 november 2009 8:50 schreef Ralph het volgende:
Wat lul je dan met je "ies koeltoer" man?
Wat Thieu zegt. Maarem, iets met mensen die wel een NL paspoort hebben maar de taal niet bepaald machtig zijn.What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 06-11-2009 9:38 by Judge M. Profiel van Judge M.http://www.lordsofmetal.nl

quote:
Op 6 november 2009 9:37 schreef Greycloak het volgende:
Wat Thieu zegt. Maarem, iets met mensen die wel een NL paspoort hebben maar de taal niet bepaald machtig zijn.


Friezen dusGreycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 06-11-2009 9:40 by Greycloak (Speciaal lid) Profiel van Greycloak

quote:
Op 6 november 2009 9:38 schreef Judge M. het volgende:
Friezen dus
That's a bingo.


What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 06-11-2009 9:45 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

Godver, ik moet meer koffie drinken en minder achterdochtig worden.

*gaat koffie halen*


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 06-11-2009 9:49 by MR. N Profiel van MR. Nhttp://www.herrierecordsinc,com

quote:

Actieve lobby voor Balkenende in EUBRUSSEL - Premier Balkenende heeft een actieve lobby opgezet om de eerste president van de Europese Unie te worden. Dat heeft de Poolse EU-ambassadeur Tombinski donderdag in Brussel gezegd. De verklaring van de ambassadeur staat haaks op Balkenendes uitspraken dat hij de EU-topfunctie niet ambieert en dat speculaties daarover ‘flauwekul’ zijn.


Jan Peter Balkenende (AFP) De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) zegt de opmerking van de Poolse ambassadeur ‘niet te kunnen plaatsen’. De woordvoerder van Balkenende herhaalt dat de premier geen kandidaat is voor de EU-baan en niet benaderd is. De RVD geeft geen antwoord op de vraag wat Balkenende doet als hij de komende dagen wel door zijn EU-collega’s wordt gevraagd.

Campagne
‘Premier Balkenende voert nog steeds campagne. Niet zozeer in eigen persoon, als wel via zijn staf’, zei Tombinski in gesprek met buitenlandse journalisten. Van de zijde van meerdere lidstaten wordt anoniem bevestigd dat Balkenende ook daar heeft aangeklopt om steun voor zijn kandidatuur. Tombinski vindt dat normaal, de andere gegadigden voor de Europese topfunctie doen dat ook.

De Poolse EU-ambassadeur schat de kans dat Balkenende de baan krijgt niet al te hoog in. Hij denkt dat de Belgische premier Van Rompuy betere papieren heeft. ‘Als je lang meedraait als premier in Brussel, loop je het risico vijanden te krijgen. Balkenende is zeven jaar premier, dat heeft voor- en nadelen. Van Rompuy is een nieuw gezicht. Hij heeft niet de kans in conflict te raken met zijn collega’s. En de man met de minste vijanden krijgt de baan’, aldus Tombinski.

Verdrag van Lissabon
De vaste voorzitter van de Europese Raad van regeringsleiders, zoals de president officieel heet, is een van noviteiten van het Verdrag van Lissabon. Dat treedt op 1 december in werking. De president moet het gezicht van de EU worden. Volgende week bepalen de regeringsleiders wie deze functie de komende jaren gaat vervullen.

Naast Balkenende en Van Rompuy worden de Luxemburgse premier Juncker en de Britse oud-premier Blair genoemd voor de baan. EU-diplomaten nemen de kandidatuur van Juncker serieus, die van Blair steeds minder. Nogal wat EU-leiders voelen niets voor een charismatische man als Blair die hen vanuit Brussel overvleugelt. Daarnaast hekelen sommigen zijn betrokkenheid bij de inval in Irak.


Ah, de bekende "gereformeerde streken" dus.


Boeiender


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 06-11-2009 9:49 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Dont fuck with the friezen, dan voelen de randstadders zich tenminste niet zo dom.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 06-11-2009 10:41 by Forever After Profiel van Forever After

quote:
Willem-Alexander grof in de mond in Mexico
Uitgegeven: 5 november 2009 21:54
Laatst gewijzigd: 6 november 2009 10:28

MEXICO STAD - Prins Willem-Alexander is deze week in Mexico het slachtoffer geworden van een vertaalfout.

© NU.nl/Albert van Dijk
In een speech over duurzame energie zei hij dat de wereld op dit gebied snel iets moet ondernemen.

Hij dacht een Mexicaanse waarschuwing te bezigen: 'een slapende garnaal wordt meegenomen door het getij'. Voor het woord getij gebruikt hij het woord 'Chingada', maar het had 'corriente' moeten zijn.

'Chingada' betekent namelijk "naar de kloten gaan". In heel Zuid-Amerika is Chingada ingeburgerd in het dagelijkse taalgebruik. Alleen uitgerekend in Mexico heeft het een grove lading.

De Argentijn - niet prinses Máxima - die de prins hielp met zijn speech, was daarvan niet op de hoogte. Het voor de toespraak verantwoordelijke ministerie van Economische Zaken heeft de prins inmiddels excuses aangeboden.

Ministerie

Het ministerie laat weten dat de speech van de prins door een van haar medewerkers is voorbereid op en dus ook de verantwoordelijkheid is van dit departement. De dubbele betekenis van de uitdrukking is "helaas" niet doorzien, aldus de zegsman.

Volgens de Mexicaanse ambassadeur in Nederland, Jorge Tonda, neemt niemand in Mexico de zaak hoog op.

Volgens hem vinden de Mexicanen het juist wel aardig dat de prins heeft geprobeerd zich in gewone taal uit te drukken.

© ANP 


Hypnos
Theologisch gezien ...
Usericon van Hypnos
Posted 06-11-2009 10:43 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

die burrito's moeten gewoon hun muil dicht houden


Piramides en kippen - de goddeloze connectie - Theologisch gezien dan toch.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 06-11-2009 10:44 by Forever After Profiel van Forever After 


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2019 Stichting ZwareMetalen