IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Spiritualiteit, filosofie, levensbeschouwing en mystiek Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 2 pagina's lang: 1 2
Auteur:
Topic : Wordt alles minder, grijzer, dood? Volgende pagina
Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 05-04-2002 23:00 by Dwaallicht Wijzig reactieProfiel van DwaallichtQuote dit bericht

Naar aanleiding van MBMarduk's korte uitbarsting in het nu gesloten Megadeth topic:

quote:
DOA is kut.
Baroeg wankelt.
Dynamo gebouw gaat plat.
Links en rechts krijgen bandleden kanker en blessures.
En de Trance/House viert hoogtij.
Ben ik de enige die denkt dat het best kut gaat met de metalwereld in het algemeen?Inderdaad is deze postmoderne maatschappij er één waarin alles afstompt en vluchtiger wordt. Nieuwe trends nemen oude dingen over, waar eerst waardevolle (kunst)uitingen waren is nu slechts de vluchtige beleving gebaseerd in het 'nu'. Als je dacht dat het niet erger kon: het kan wel. Alles wordt een herhaling van het voorgaande, een nieuwe trend is slechts een herhaling van aloude clichés, mensen slikken wat ze gevoerd krijgen via de bekende kanalen ipv zelf op zoek te gaan. 'Doe wat je wil' is het credo van vandaag maar eigenlijk is het 'doe de dingen die door je strot gedauwd worden', door de grenzeloze individualistische cultuur wordt dit gerechtvaardigd met 'ik doe waar ik zin in heb'. Met wil heeft dit niets te maken, alleen maar met primaire impulsen. Mensen hebben geen ruggegraat meer, hun spieren zijn verslapt door het eindeloze bombardement van VERMAAK, VERMAAK en nog eens VERMAAK. Verstand op nul en kijken maar.
Hieraan gepaard gaat een narcisme: 'ik besta! kijk naar mij!'. Mensen die met elkaar in huis leven worden gefilmd terwijl ze zich vervelen, hetgeen dan weer kijkcijfers haalt die ongekend zijn. Vervolgens mogen deskundigen daarover praten, dat komt weer in de krant en een nieuw gesprek van de dag is geboren. Het is *niets*. Bewegingen richting een zwarte leegte. Waarom wordt er geen bom op gegooid?

MBMarduk, het gaat inderdaad best kut met de (metal)wereld in het algemeen. Tijd voor een grote H-BOM!

Dank u voor uw aandacht; post uw gedachten, tirades en doodsverlangens.
Of misschien gaat-ie wel dicht.... who knows.


Trotz
Usericon van Trotz
Posted 05-04-2002 23:03 by Trotz Wijzig reactieProfiel van TrotzQuote dit bericht

Ik heb hier verder niets zinnigs aan toe te voegen. Maar gelijk heb je.


SQT
Usericon van SQT
Posted 05-04-2002 23:10 by SQT Wijzig reactieProfiel van SQTQuote dit berichthttp://basswinkels.blogspot.se/

Er zijn toch ook steeds meer mensen die verzet bieden hiertegen volgens mij hoor.
Inderdaad zijn er ook steeds meer consumptie-idioten, maar ach ik zit er niet mee, als zij zich zo toch goed voelen? Van mij hoeft deze zogehete 'metalwereld' niet steeds groter te worden hoor. Ben ik de enige dan?


Mutilator
SPILL YER GUTS !!!!!! (Extra gore mod)
Usericon van Mutilator
Posted 06-04-2002 0:21 by Mutilator (Moderator) Wijzig reactieProfiel van MutilatorQuote dit berichthttp://wp.livereviewer.com/

Sinds de dood van Chuck Schuldiner zie ik het qua metal en qua artistieke integriteit in de muziek ook een stuk pessimistischer in.

Verder:
Je klinkt trouwens als Youp v/h Hek; "Nederland is af, het kan alleen nog maar kapot."

Ik wordt hier trouwens wel ERG depri van, en ik had het al een tijdje te pakken.

"Hope springs eternal"


The quality of our perceptions determines the quality of our judgement. Our judgement determines how we interact with the world. How we interact with the world changes the world. So, the quality of our perceptions changes the world.


Asherah
Usericon van Asherah
Posted 06-04-2002 0:29 by Asherah Wijzig reactieProfiel van AsherahQuote dit bericht

Het spijtige aan dit topic is dat je het ook heel algemeen kan bekijken...


Mutilator
SPILL YER GUTS !!!!!! (Extra gore mod)
Usericon van Mutilator
Posted 06-04-2002 1:10 by Mutilator (Moderator) Wijzig reactieProfiel van MutilatorQuote dit berichthttp://wp.livereviewer.com/

quote:
Op 6 april 2002 0:29 schreef Asherah het volgende:
Het spijtige aan dit topic is dat je het ook heel algemeen kan bekijken...


Je hebt daarvoor ook nog een groei en bloei periode...


The quality of our perceptions determines the quality of our judgement. Our judgement determines how we interact with the world. How we interact with the world changes the world. So, the quality of our perceptions changes the world.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 06-04-2002 1:46 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit berichthttp://https://chrome.google.com/webstore/detail/userblocker-for-zwaremeta/adhfebdkhddooaabncpodcgacepeeohg?utm_source=chrome-app-launcher-info-dialog

Ik ben het geheel met docterandus Dwaallicht eens dat de maatschappij steeds verder afgestompt raakt. De maatschappij lijkt individualistischer te worden maar dat is schijn; de 'ik leef mijn leven zoals ik dat wil'-metaliteit staat in 99 van de 100 gevallen voor leegheid en totale sociale desinteresse. De wereld is aan het veranderen..

Vroeger lachte ik om ouderen die mij vertelden dat vroeger álles beter was. Nu vind ik het te ver gaan te zeggen dat álles beter was, maar de vanzelfsprekendheid van bijvoorbeeld normen en waarden lijkt het te verliezen van ongeïnteresserd consumptiegedrag in de breedste zin van het woord.

Als ik naar de komende generatie kijk vrees ik voor de toekomst. De laatste tijd verschijnen er steeds vaker nieuwberichten in de krant met de volgende strekking: 2 jongens van 12 plegen gewapende overval op kapper... jongen van 8 beroofd oude dame van handtas onder dreiging van een vuurwapen et cetera! Ik schrik me kapot als ik zoiets lees, maar niemand lijkt het iets uit te maken..

Totdat dergelijke berichten niet meer in de krant komen omdat het té vaak gebeurd. Wanneer lees je nog in de krant dat er een schietpartij is geweest? Het moet wel een héle flinke zijn geweest wil je het nog kunnen lezen.. De media filteren (lees censureren) de dagelijkse gebeurtenissen nu al! Een symptoom van een verhardende, afgestompte maatschappij Ik ben ervan overtuigd dat de eerste échte ghetto's al aan het ontstaan zijn of bestaan in de randstad..

Nederland lijkt in alle opzichten steeds meer op Amerika te gaan lijken waar alles om de almighty $ draait. Een hersenloze consumptiemaatschappij

Of de metalscene aan het uitsterven is betwijfel ik, de spoeling wordt alleen dunner.. Maar liever 1 goede band in de undergroundscene dan 10 Lekker Boeiends in de [plaats hand voor mond en doet alsof hij kucht mode] shitparade [/lange omschrijving mode] Dat NU-metal op dit moment zo populair is vind ik ook ernstig..

Aan de ene kant wordt de drempel voor jongeren om naar metal te gaan luisteren lager, maar ik had dat (zoals zovelen hier waarschijnlijk) helemaal niet nodig.. Ik ben opgegroeid met metal, metal en nog is metal!

Wat ik wel om van te kotsen vind is dat de muziekindustrie (wie heeft dat woord bedacht? muziek is kunst! het zou baggerindustrie moeten heten!!) ook het ruigere genre op dit moment grof aan het uitbuiten is

Pff.. dat lucht op zeg


Styhn
Usericon van Styhn
Posted 06-04-2002 1:49 by Styhn Wijzig reactieProfiel van StyhnQuote dit berichthttp://n/a

Dwaallicht verwoord precies mijn visie, hulde

Kijk nou gewoon eens om je heen op een willekeurige plek met mensen.. Dan wordt je toch gewoon ziek van al die producten van deze maatschappij.11.45: restate my assumptions


Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 06-04-2002 4:17 by Dwaallicht Wijzig reactieProfiel van DwaallichtQuote dit bericht

OK, Ing. Dwaallicht spreekt (Snaack, ik mag me helaas nog geen doctorandus noemen ), de diagnose is inderdaad bekend... maar wat gaan we eraan doen? Ik heb zelf wel een aantal ideeën (nu niet, het is te laat en ik heb teveel bier op voor goede ideeën) maar wat zijn jullie ideeën? Ik ben wel benieuwd... ik leef nog, dus klaarblijkelijk is er iets meer dan alleen maar verderf en verval. Jullie leven ook nog, dus voor jullie geldt hetzelfde.

[Dit bericht is gewijzigd door Dwaallicht op 06-04-2002 4:18]


Mutilator
SPILL YER GUTS !!!!!! (Extra gore mod)
Usericon van Mutilator
Posted 06-04-2002 4:36 by Mutilator (Moderator) Wijzig reactieProfiel van MutilatorQuote dit berichthttp://wp.livereviewer.com/

Typisch decadentie -mijzelf incluis- om te zeiken over de overvloed hier terwijl men verderop tekort komt.

Wat kies je liever?

(Met dit besef voel ik me persoonlijk overigens stukken beter; blij dat ik hier geboren ben en niet ergens in een woestijn. (Of in een jungle waar een blanke komt pochen met Westerse speeltjes))

Dat het consumptiegedrag overdadig is geworden klopt, maar het blijft je eigen keuze of je eraan meedoet.

Sociale druk is te weerstaan!!!!!

Verder vraag ik mij af in hoeverre het wereldbeeld van ieder van ons is geindoctrineerd door de media; immers; alleen de negatieve excessen krijg je te zien. Door de efficientie meer dan vroeger, maar dat wil niet zeggen dat het vroeger minder gebeurde! Je zou een paar volkeren kunnen noemen die in de loop der geschiedenis zijn uitgeroeid...

Dat de overvloed aan info zorgt voor afstomping - wat sommigen immuum noemen - lijkt mij een natuurlijke bescherming tegen 'bad information overload'.

Niet iedereen wordt nl. geboren met een groot bevattings/verwerkingsvermogen dus dat betekent een afwerend muurtje of onverschilligheid.

Je kan wel zeggen; dat zijn de zwakkeren/ minder vaardigen of whatever in de samenleving, natuurlijke selectie ofzo, maar persoonlijk heb ik liever een stel down syndroom mongolen dan een berg mega-intelligente machtswellustelingen wiens ego ten koste gaat van anderen.

Op wereldniveau is mijn grootste angst samen te vatten in een woord: Bush.

Die kerel is in staat de hele wereld in een rap tempo naar de kloten te helpen.

En je merkt dat het broeit; sinds 11 september is de wereld verhard en krijgt men eerder het nadeel van de twijfel; geen goeie basis om samen te leven!

Door gejaagdheid, 24 uurs economie e.d. is de ratrace naar Olympisch niveau gejaagd, alleen zonder de dosering; gevolg burn out, hardere concurrentie etc.

Je hoort nu van alle kanten dat allerlei bedrijven op springen staan; vandaag nog een mega groot Duits bedrijf dat failliet ging; UPC staat op springen dus binnenkort alle tv's zonder schotel op zwart en alle kabelinternetten afgekoppeld; KPN die hun enorme verlies probeert te compenseren met een I mode mobiele telefoon; kosten 1000 ballen per unit.
Alle internet sites kun je hiermee bereiken behalve de pornokanalen; nou je weet hoe het met het Philips VCC systeem is afgelopen...
..gaat dus ook een flop worden en KPN gaat ook over de kop.

De benzine wordt nu een in 1 keer een heel kwartje duurder, dat gaat vast nog sneller nog meer stijgen, want iedereen blijft toch wel rijden dus betalen.

Nederland is zo volgeregeld dat de mensen door de bomen het bos niet meer zien.

Bureaucratie gaat ervoor zorgen dat mensen er voor de regels gaan leven ipv dat de regels er voor de mensen zijn. Nog de enige manier om houvast aan een orde te hebben in plaats van ten prooi te vallen aan de chaos van ethiekloosheid.

Zo krijg je juridische uitspraken die telkens recht tegen je gevoel ingaan. Het wordt dus ook de tijden voor de rijksten en de advocaten, terwijl het gevoel dat de gerechtigheid ver weg is steeds groter wordt, waar slimme aasgieren weer slnks gebruik van maken om zelf de macht te grijpen.

Ik houd me hart vast en draag hem onder mijn arm.

[Dit bericht is gewijzigd door Mutilator op 06-04-2002 6:33]


The quality of our perceptions determines the quality of our judgement. Our judgement determines how we interact with the world. How we interact with the world changes the world. So, the quality of our perceptions changes the world.


Styhn
Usericon van Styhn
Posted 06-04-2002 11:32 by Styhn Wijzig reactieProfiel van StyhnQuote dit berichthttp://n/a

Ik denk dat het heel erg moeilijk gaat worden dit alles te veranderen... Dan zou deze hele maatschappij (en al zijn deelnemers) fundamenteel moeten veranderen, ik denk niet dat dat er in zit.


11.45: restate my assumptions


attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 06-04-2002 14:18 by attila_de_hun Wijzig reactieProfiel van attila_de_hunQuote dit bericht

gewoon effe wat impulsen op papier gezet die ik krijg als aan onze maatschappij denk:

1. alles moet NU
2. alles moet veel
3. alleen ikke ( en de rest kan stikke)
4. het moet altijd leuk zijn
5. en niet te veel moeite doen voor iets graag
6. wat kan mij dat schelen, zolang IK het maar goed heb
7. Natuurbescherming? ik geef toch ieder jaar 25 gulden aan natuurmonumenten?
8. oud worden is erg
9. amerika is toch wel het beste land van de wereld.Vinay
Usericon van Vinay
Posted 06-04-2002 14:59 by Vinay Wijzig reactieProfiel van VinayQuote dit berichthttp://www.myspace.com/vinaysananda

Misschien moet de elite het overnemen

[Dit bericht is gewijzigd door Vinay op 06-04-2002 14:59]Cadaveria
Curver!
Usericon van Cadaveria
Posted 06-04-2002 15:59 by Cadaveria Wijzig reactieProfiel van CadaveriaQuote dit bericht

quote:
Op 6 april 2002 14:18 schreef attila_de_hun het volgende:

3. alleen ikke ( en de rest kan stikke)Voorbeeld de krokodil. Dit beest is vet arrogant en denkt alleen aan zich zelf. Gevolg dat hij nu al heeeel lang leeft. Langer dan de mens. Als je lang wilt leven moet je eerst aan je zelf denken dan aan de ander, anders sneeuw je onder.


Op 9 december 2008 16:54 schreef Illusione het volgende: Lies, Verwoester van Edele Porseleinen Tronen!


madeline usher
The sow is mine!!
Usericon van madeline usher
Posted 06-04-2002 16:07 by madeline usher Wijzig reactieProfiel van madeline usherQuote dit bericht

Tja...gelukkiger word ik er ook niet van...het is wel erg triest allemaal.Ik denk ook dat de vereenzaming heel wat mensen ziek en/of gek maakt van verdriet en woede...ik ken mensen die al jaren in dezelfde buurt wonen en zelfs elkaars naam niet kennen...


Hello-hooray-let the show begin-I've been ready


Cadaveria
Curver!
Usericon van Cadaveria
Posted 06-04-2002 16:09 by Cadaveria Wijzig reactieProfiel van CadaveriaQuote dit bericht

quote:
Op 6 april 2002 16:07 schreef madeline usher het volgende:
...ik ken mensen die al jaren in dezelfde buurt wonen en zelfs elkaars naam niet kennen...
Dat heeft toch geen nut om iemand zijn naam te weten waar je toch niet mee omgaat. Met een naam los je de vereenzaming niet op. Internet is een grote bron om de vereenzaming op te lossen.


Op 9 december 2008 16:54 schreef Illusione het volgende: Lies, Verwoester van Edele Porseleinen Tronen!


Sjaan
R.I.P. trouwe vriend (01-01-2000)
Usericon van Sjaan
Posted 06-04-2002 16:33 by Sjaan Wijzig reactieProfiel van SjaanQuote dit berichthttp://www.wastelands.tk

Punt 1: DOA is juist erg goed dit jaar
Punt 2: De maatschappij gaat achteruit jah, en volgens mij vonden de ouderen ook dat onze generatie achteruit was gegaan toen ze wat jonger waren dan nu. Dat proces zal altijd doorgaan totdat de mens zichzelf heeft vernietigd. En dàt de mens de natuur voor zal zijn is voor mij absoluut zeker.


Jesus wept so man could live forever on earth. In peace. But my tears. They fall for you. Only you


Greycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 06-04-2002 16:40 by Greycloak (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van GreycloakQuote dit bericht

quote:
Op 6 april 2002 15:59 schreef Cadaveria het volgende:
Voorbeeld de krokodil. Dit beest is vet arrogant en denkt alleen aan zich zelf. Gevolg dat hij nu al heeeel lang leeft. Langer dan de mens. Als je lang wilt leven moet je eerst aan je zelf denken dan aan de ander, anders sneeuw je onder.

Oeh, wijze woorden. Hoewel ik niet zeker weet of het aan zijn solitaire levensstijl ligt.


What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


Cadaveria
Curver!
Usericon van Cadaveria
Posted 06-04-2002 17:00 by Cadaveria Wijzig reactieProfiel van CadaveriaQuote dit bericht

Volgens 1 of andere geleerde wel.. Maar goed er zullen vast wel meer theorieen daarover zijn.


Op 9 december 2008 16:54 schreef Illusione het volgende: Lies, Verwoester van Edele Porseleinen Tronen!


Valorian
Wat kan er nou gebeuren?
Usericon van Valorian
Posted 06-04-2002 17:19 by Valorian (Redacteur) Wijzig reactieProfiel van ValorianQuote dit bericht

quote:
dwaallicht

...
Nieuwe trends nemen oude dingen over, waar eerst waardevolle (kunst)uitingen waren is nu slechts de vluchtige beleving gebaseerd in het 'nu'.
...
Wat betreft die kunstuitingen.. ik denk dat het op alle punten makkelijker geworden is om IETS te doen, zowel op muziekaal gebied als bij alle vormen van kunstuitingen.. Hierdoor wordt er ontzettend veel gedaan waar nauwelijks over nagedacht is, omdat het immers zo makkelijk, goedkoop en snel gedaan kan worden, wat resulteerd in een enorme chaos waarbij het zeer moeilijk is om de echte goede dingen nog te vinden..

quote:

Als je dacht dat het niet erger kon: het kan wel. Alles wordt een herhaling van het voorgaande, een nieuwe trend is slechts een herhaling van aloude clichés, mensen slikken wat ze gevoerd krijgen via de bekende kanalen ipv zelf op zoek te gaan. 'Doe wat je wil' is het credo van vandaag maar eigenlijk is het 'doe de dingen die door je strot gedauwd worden', door de grenzeloze individualistische cultuur wordt dit gerechtvaardigd met 'ik doe waar ik zin in heb'. Met wil heeft dit niets te maken, alleen maar met primaire impulsen.Idd ... maar de vraag is natuurlijk waar het HEEN gaat... het is erg genoeg dat we in een soort RTL-5 maatschappij zijn gaan leven waarbij alles eeuwig in herhaling valt, en nieuwe goede dingen nauwelijks gedaan worden, maar gaat dit verder tot we uiteindelijk gewoon evolutionair gezien weer dommer worden, of gaan we richting een soort break-point.....

quote:

Mensen hebben geen ruggegraat meer, hun spieren zijn verslapt door het eindeloze bombardement van VERMAAK, VERMAAK en nog eens VERMAAK. Verstand op nul en kijken maar.
Hieraan gepaard gaat een narcisme: 'ik besta! kijk naar mij!'. Mensen die met elkaar in huis leven worden gefilmd terwijl ze zich vervelen, hetgeen dan weer kijkcijfers haalt die ongekend zijn. Vervolgens mogen deskundigen daarover praten, dat komt weer in de krant en een nieuw gesprek van de dag is geboren. Het is *niets*. Bewegingen richting een zwarte leegte. Waarom wordt er geen bom op gegooid?


Dit is iets wat zichzelf volgens mij in stand houdt. Immers worden op televisie de hele dag mensen geshowd die iets te melden hebben aan de maatschappij, of in de vorm van een brakke speelfilm, ofwel in de vorm van calltv, alles, etc... Hierdoor krijgt de 'verstand op nu en kijken maar'-massa het idee dat je jezelf op een of andere manier MOET laten zien aan de rest van de wereld.. argh.. gelukkig zijn er ook nog mensen die absoluut GEEN behoefte hebben om andere mensen zich zien te vervelen...

quote:
Of misschien gaat-ie wel dicht.... who knows.


Lijkt me niet.. gebrek aan echte interessante tops de laatste tijd, dus een beetje cultuurfilosofie kan nooit kwaad!


lord abortion
the finishing touch
Usericon van lord abortion
Posted 06-04-2002 17:20 by lord abortion Wijzig reactieProfiel van lord abortionQuote dit bericht

de reden waarom ik (weer) in een depressie zit is grotendeels de schuld van de maatschappij (om af te ronden ga ik het my noemen, dat typt makkelijker).

Wat mij tegen steekt, en dit zal waarschijnlijk al vele malen gezegd zijn, is dat van democratie bijna geen sprake meer is, als je iets wil ondernemen drukken ze ja gewoon plat en ben je niks meer. Het zijn gewoon allemaal klootzakken en dieven die maar aan één ding denken en dat is zoveel mogelijk geld binnenhalen en zoveel mogelijk mensen hun kloten afdraaien.

Ik haat het ook dat mensen die boven mij misbruik maken van hun functie en dus zo andere mensen benadelen, zo heb ik regelmatig problemen op school en dit vooral met de directeur omdat ik zijn houding helemaal niet goed vind, wat ik hem dus ook al gezegd heb maar nog geen antwoord op gehad heb.

men kan moeilijk iets ondernemen tegen deze overgrote druk van de my, want als je iets wil ondernemen gebruiken (lees: misbruiken) ze hun macht en drukken ze ons de kop in, wij zijn gewoon een speelbal geworden van de druk van deze verdomde my, en daarom ook dat mensen zelfmoord plegen, depressief zijn en weet ik veel meer van die helse "ziektes van deze tijd".

Misschien is de enige oplossing een A-bom (wat is in godsnaam een H-bom?) over de wereld laten vallen.

Jullie zullen nu wel denken, LA is nog maar 17 jaar en weet geen ballen van de wereld, maar daarin zal je je toch vergissen, ik weet redelijk goed hoe de wereld in elkaar zit en zoals het er nu uit ziet is de wereld zichzelf aan het vernietigen, let maar op mijn woorden, de wereld gaat eraan door de dwaasheid van het mensendom!!!!


As the light falls and darkness paints the sky in black, a cold Moon shines and the red somber eyes awake, the forest whispers...


McDoom
[Dit bericht is gemodereerd door zillah-morte]
Usericon van McDoom
Posted 06-04-2002 17:27 by McDoom Wijzig reactieProfiel van McDoomQuote dit bericht

Topic : Wordt alles minder, grijzer, dood?

Alles wat ik wil zeggen : (bijna) alles is al minder, grijs en dood...


Greycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 06-04-2002 17:37 by Greycloak (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van GreycloakQuote dit bericht

Dit kan op "haar" slaan, naarmate men ouder wordt...


What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


Beli Mawr
Great god Cernunnos, return to Earth again!
Usericon van Beli Mawr
Posted 06-04-2002 18:07 by Beli Mawr (Moderator) Wijzig reactieProfiel van Beli MawrQuote dit berichthttp://www30.brinkster.com/belimawr

Hier kan ik een mooie tekst neerschrijven, om te reageren op de openingstekst van Dwaallicht:
Deze tekst is een weerspiegeling van m'n gemoedsgesteldheid: het voelt zwaar, onwezenlijk en saai aan, soms zelf surrealistisch. Waar is de kunst gebleven in alles? Materialisme alom troef. Je kunt zelfs de avondzon die zakt in de zee kopen op een koopvideo van 37 minuten. House, trance dendert door je ziel als een overladen TGV met kernaandrijving.

Als je een foto zou nemen van mijn leven zou je een onderbelichte afbeelding krijgen van een bol garen draaiende rond een holle kern. De wereld van vandaag draait veel te veel rond geld.

Sommigen zien liefde als een drang naar domineren, terwijl het juist andersom moet zijn. Je moet in simpel geluk met elkaar leven en water bij de wijn durven doen, wat velen niet durven, vanaf dat er hen één eigenschap niet aanstaat maken ze het af, zij, de loosers der liefde, zullen nooit liefde vinden, ze kennen de echte betekenis er niet van.

de politici zouden meer rekening moeten met het feit dat mensen ook nog gezond verstand hebben, maar nee, wat doen ze, ze gieten alles in wetten, maken de mensen lui, ze zorgen ervoor dat de mensen als machines worden, die 's morgens naar hun werk gaan, hun werk doen, automatisch, dat ze automatisch de wetten, die er al veel te veel zijn, opvolgen, straks zul je je eerst nog moeten afvragen of het wel legaal is om een boopje bij je in het gazon te zetten zonder het eerst eens te gaan aanvragen bij de overheid. de politici maken de DOMSTE wetten, laten geld verloren gaan aan dubieuze en soms nutteloze zaken, onderzoekscommissies die wanneer er ergens een klein probleem is of een ongeluk gebeurt is, denk maar aan Volendam, de zaak Lumumba. Ze laten de mensen betalen, betalen, betalen, zodat zij meer kunnen verkwisten, denk maar aan de zaak van het Berlemont gebouw in Brussel, moest al lang af zijn, en VEEL minder gekost hebben. Ze willen het "veiligheidsgevoel" aanzwengelen door op iedere hoek van de straat een agent te zetten, volgens mij heeft dat een tegengesteld effect. Ze laten liever een man die per ongeluk op een ongevaarlijk kruispunt, waar bijna geen auto's passeren meer betalen dan een buitenlander die op de snelweg rijdt als een zot.

Om het eens over de muziek te hebben:
Ik heb eens gehoord van een goeie vriendin dat ze eens met de wagen aan het rijden waren, black metal uit de luidsprekers, stond hard, politie liet hen stoppen wegens "te luid" en dan passeert er er een gabberkarretje, dat je van honderden meter hoort aandraven met een twintiger die dolgraag aan de chip sleutelt om zo maar eventjes 200 te rijden op gewestwegen, met de techno loeihard dat je er bijna doof van wordt, adie laten ze begaan maar de metalheads laten ze maar stoppen, is het omdat we er anders uitzien, is het omdat we "gevaarlijk" zijn, wanneer er iemand vechtpartijen zal beginnen op feesten zijn het wel de gabbers en de skaters.

om het eens te hebben over het millieu:
Vorige week zaterdag heb ik met een millieuvereniging een massale opkuisactie gedaan in de Yzermonding (natuurreservaat in Nieuwpoort) je merkt dus echt dat de mensen gewoon GEEN respect meer hebben voor het millieu, ze smijten liever hun petfles in de rivier dan ze bij te houden tot ze een vuilnisbak tegenkomen, hatelijk is het gewoon, hier in Nieuwpoort is er ook geen respect meer op dat vlak, ze bouwen echt alles vol en de luie tourist laat liever zijn vuiligheid achter op het strand, er staan genoeg vuilnisbakken, ze moeten echt niet ver lopen ermee, maar voor die twintig meter te wandelen zijn ze echt TE lui, hetzelfde in de steden, ze beginnen ook soms op echte vuilnisbelten te lijken, respect ten opzichte van dieren is er al evenmin, de mensen binden liever hun hond vast aan een boom langs de snelweg dan hem naar een asiel te brengen, wanneer je een die wil houden gebruik je het dier niet om agressief te maken, maar moet je het behandelen alsof het een kind is van je. ze zien een pupje van een hond, oooo schattig, kopen, maar zo'n dier groeit, dat weten er velen niet, en dat vereist ook wel kennis. ik begrijp soms de honden die bijten naar kinderen, laat ze uit de buurt van de hond wanneer ze nog jong zijn en ongeleerd, want dan zullen ze zaken doen met die hond waar de hond pijn van ondervind, en van het ene komt het andere.

Nog iets waar ik me mateloos aan erger:
Al die mannebladen, P-magaziene, Che, Menzo,.... ze geven een echt vertekend beeld van de liefde, zij zien liefde als iemand hebben met veel geld, ultramooi uiterlijk, die goed is in bed, ze zwengelen de oversekste maatschappij maar aan. Wanneer een product verkocht wordt moet er steeds een vrouw bijstaan met een loslopend schouderbandje, ik walg daar steeds meer van, al die verkooptruuks. ze tonen een vrouw als iets om te begeren, om te bezitten en ermee naar bed te gaan wanneer je maar wilt, bij de jeugd van heden zie je het al zoooo goed, de film Kids is een prachtige film die dat probleem naar voren brengt. Wanneer zullen de mensen nu eindelijk eens onzin van wetenswaardigheden beginnen te scheiden, ik weet het echt niet.

[Dit bericht is gewijzigd door Beli Mawr op 06-04-2002 18:28]


Having heard the voice of Morrigan I am uilleannpiping my way through this world, powered by Guinness SLÁINTE


lord abortion
the finishing touch
Usericon van lord abortion
Posted 06-04-2002 19:34 by lord abortion Wijzig reactieProfiel van lord abortionQuote dit bericht

kort samengevat: iedereen vind de my van vandaag zwaar kut, zowel in België als in Nederland...


As the light falls and darkness paints the sky in black, a cold Moon shines and the red somber eyes awake, the forest whispers...


elessar
sienimyrkytys
Usericon van elessar
Posted 06-04-2002 19:55 by elessar Wijzig reactieProfiel van elessarQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/ouwetaart/

Ik zie blackmetal als een reactie op al deze frustratie en onvrede. Een band als Forgotten Tomb is wat mij betreft een goed voorbeeld daarvan.
Het is een van de belangrijkste emoties die ik in blackmetal vind, de haat, woede, frustratie, paniek... Als ik me verschrikkelijk kwaad maak (te vaak misschien) helpt het om naar blackmetal te luisteren, ik blijf wel kwaad, maar omdat ik me er dan op concentreer kan ik er beter mee overweg, geeft het kracht.Dit topic is 2 pagina's lang: 1 2
Index / Spiritualiteit, filosofie, levensbeschouwing en mystiek Active topics Nieuw topic Post reply Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2019 Stichting ZwareMetalen