IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : 'Jenje de Hoofdredacteur' kan niet spellen! [ (Oud) Nieuws ] Vorige pagina | Volgende pagina
Lainedil
Gebroeders Grey
Usericon van Lainedil
Posted 05-03-2010 17:07 by Lainedil (Speciaal lid) Profiel van Lainedilhttp://www.quantumtheory.nl

Sorry.


Bruce Banner


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 05-03-2010 17:08 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

Maakt niet uit, als het Ralph maar duidelijk is dat hij Predator moet gaan kijken


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 05-03-2010 18:05 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 5 March 2010 17:03 schreef Greycloak het volgende:
Inderdaad, "netjes"!


netjes!


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


De Ulk
Ulkamania!
Usericon van De Ulk
Posted 06-03-2010 9:48 by De Ulk Profiel van De Ulk

Downloadverbod vertraagd door val kabinet


AMSTERDAM - De wettelijke regeling van een downloadverbod in Nederland loopt vertraging op door de val van het vierde kabinet-Balkenende.

Dat bevestigt SP-kamerlid Arda Gerkens, voorzitter van een kamercommissie die de toekomst onderzocht van het auteursrecht op internet. De commissie stelde in een rapport voor om zonder toestemming downloaden van auteursrechtelijk beschermde films en muziek te verbieden. Op dit moment is in Nederland alleen het verspreiden daarvan verboden.

Tegenover dat verbod zou de afschaffing staan van de zogenoemde thuiskopieheffing. Op dit moment betalen consumenten bij de aanschaf van lege informatiedragers, zoals blanco dvd's of cd-roms, een toeslag. Die wordt gebruikt om artiesten schadeloos te stellen voor kopieën die van hun werk worden gemaakt.

Alternatieven

De maatregelen zouden overigens pas van kracht moeten worden op het moment dat er voldoende legale alternatieven beschikbaar zijn. Gerkens denkt daarbij niet alleen aan iTunes-achtige muziekwinkels, maar ook bijvoorbeeld streamingdiensten, zoals Spotify, of muziek- en filmabonnementen die zijn gekoppeld aan een mobiele telefoon.


Controversieel

Het rapport van de commissie wordt gewoon in de Tweede Kamer besproken, maar een kabinetsreactie, waarin wetgeving wordt aangekondigd, geldt als controversieel en kan pas na de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni worden behandeld. De Kamer behandelt tot de stembusgang in principe geen nieuw beleid.


Heffing op mp3-spelers

Het uitstel heeft mogelijk gevolgen voor een nog lopende bodemprocedure die is aangespannen door Norma, de stichting die namens uitvoerend artiesten de vergoedingen uit de thuiskopieheffing verdeelt. Norma stapte in vorig jaar naar de rechter om te eisen dat die heffing wordt uitgebreid naar onder meer mp3-spelers.

Gerkens denkt dat de rechtbank mogelijk eerder geneigd zal zijn die eis in te willigen, nu door de vertraagde besluitvorming in Den Haag voorlopig geen concreet zicht is op andere maatregelen.

De uitspraak in de bodemprocedure, die aanvankelijk in september zou worden gedaan, is al meermalen uitgesteld. Het vonnis wordt nu verwacht op 31 maart.


Bareuh...


Staalman
Usericon van Staalman
Posted 06-03-2010 10:13 by Staalman Profiel van Staalmanhttp://https://ombreobscure.bandcamp.com/releases

Britse piloot vliegt door na Talibankogel tussen ogen
Uitgegeven: 5 maart 2010 14:16
Laatst gewijzigd: 5 maart 2010 15:32

AMSTERDAM - De Britse piloot Ian Fortune (28) kreeg een talibankogel tussen de ogen maar bleef toch doorvliegen. Hiermee redde hij het leven van de twintig inzittende soldaten.
© MindefDat meldt de Britse tabloidkrant The Sun. Fortune was onderweg naar Garmsir in Afghanistan om gewonden op te pikken. In de Afghaanse stad was een hevig vuurgevecht gaande tussen Amerikaanse en Afghaanse soldaten en bewapende rebellen.

Fortune kreeg het advies om niet te landen omdat de situatie te gevaarlijk zou zijn. Toen hij aan het rondcirkelen was, kreeg de piloot de melding dat het vuurgevecht afgenomen was.

Onder vuur

Tijdens het landen werd de helikopter toch onder vuur genomen, ook tijdens het oppikken van de gewonden. De piloot werd door zijn helm door tussen zijn ogen geraakt door een kogel en raakte hierbij ernstig gewond. Ondanks zijn verwondingen bleef Fortune de controle houden over de helikopter. Na acht minuten slaagde hij er uiteindelijk in om het toestel veilig op de grond te krijgen.

Bekwaam

Het is de eerste keer in negen jaar oorlog met Afghanistan dat een piloot in de lucht geraakt wordt door een kogel. Een woordvoerder van de Britse luchtmacht RAF: “Als de kogel de piloot een milimeter lager had geraakt, hadden de inzittenden geen schijn van kans gehad. En hetzelfde geldt als de piloot minder bekwaam had gehandeld.”


"Life Is Much More Beautiful, When It Means Nothing At All"


De Ulk
Ulkamania!
Usericon van De Ulk
Posted 06-03-2010 10:16 by De Ulk Profiel van De Ulk

[X] Geschikt.

Oh, enBareuh...


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 06-03-2010 11:36 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

inderdaad, gaasjes.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 06-03-2010 16:55 by attila_de_hun Profiel van attila_de_hunPolitie VS: Sneeuwpopvrouw moet kleren aan

WASHINGTON - De politie van de Amerikaanse staat New Jersey heeft een gezin bevolen een vrouwelijke sneeuwpop kleren aan te trekken nadat een buur had geklaagd over haar naaktheid.

Eliza Gonzalez uit de plaats Rahway bouwde met haar zoon en dochter op het grasveld voor haar huis een rondborstige sneeuwpop naar het voorbeeld van de Venus van Milo, een wereldberoemd marmeren beeldhouwwerk uit de Griekse klassieke oudheid.

Na het bevel van de politie trokken de makers de sneeuwpop een bikini en een sarong aan. ‘Wij wilden geen problemen met de politie, dus hebben we haar aangekleed’, aldus mevrouw Gonzalez. Maar volgens de maakster komt de schaars geklede sneeuwpop nu juist ‘geseksualiseerder’ over dan voor de ingreep, zo meldt de BBC.
XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 06-03-2010 16:58 by XXL Profiel van XXL

Geniaal ook om de Venus van Milo te bestempelen als pornografisch.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 06-03-2010 17:16 by attila_de_hun Profiel van attila_de_hun"Orka die trainer doodde, moet gestenigd worden"

Als The American Family Association, een rechts-religieuze groepering, haar zin krijgt, ziet de toekomst voor de orka Tillikum (Tilly) er niet rooskleurig uit. De groep eist dat het dier, dat vorige week zijn trainer doodde in SeaWorld Orlando, wordt omgebracht. En als het even kan, dan liefst door steniging. Dat meldt de website Huffington Post.

Bijbelse wet
De groepering baseert zich op gewelddadige incidenten in Tilly's verleden om haar eis kracht bij te zetten, en vindt dat SeaWorld het dier moet straffen zoals de Heilige Schrift dat bepaalt. Een oude bijbelse wet luidt immers: "Indien een os een man of vrouw doodt, moet hij gestenigd worden. Zijn vlees mag niet worden opgegeten, en de eigenaar van het dier zal niet aansprakelijk worden gehouden." (Exodus 21:28)

Sea World past
Een paragraaf die perfect van toepassing is op Tilly, zo menen ze bij The American Family Association. De groep houdt nochtans ook Chuck Thompson, de curator die moest toezien op het gedrag van de dieren in het aquarium, verantwoordelijk voor het drama. Chuck kan maar beter bidden dat er niet nog een dodelijk incident met Tilly plaatsvindt, want dan heeft de bijbel ook met hem geen medelijden. Indien een dier een tweede keer het leven van een mens eist, moet volgens de leer ook de eigenaar ter dood worden gebracht.

Los van eventuele morele bezwaren kan de uitvoering van het voornemen ook technisch een heikel karwei worden. Er zijn weinig gevallen bekend waarbij dieren die zich onder water bevinden succesvol gestenigd werden. In elk geval liet SeaWorld al weten dat het geen plannen koestert om Tilly te executeren. (tw)


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 06-03-2010 20:25 by XXL Profiel van XXL

Miljoen voor schadevergoedingen misbruik kerk
Uitgegeven: 6 maart 2010 11:06

DEN HAAG - Verzekeraar Aegon betaalt in totaal maximaal één miljoen euro aan schadevergoeding aan mensen die voor het jaar 2000 seksueel misbruikt zijn door een geestelijke van de katholieke kerk.


De verzekeraar en de kerk zijn dat overeengekomen in 2006, zo heeft een woordvoerster van Aegon zaterdag bevestigd.

Die afspraak werd gemaakt na een slepend conflict over een claim na seksueel misbruik door een priester. De kerk had al vele jaren een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering bij Aegon en wilde de claim daarop verhalen.

Aegon vond dat de wa-verzekering daarvoor niet was bedoeld en dat seksueel misbruik nooit onder de dekking van de polis kan vallen.

Compromis

Om een einde te maken aan de discussie werd in 2006 een compromis bereikt.

Inmiddels is in de verzekeringswereld seksueel misbruik expliciet uitgesloten van de dekking van de polis, aldus de woordvoerster van Aegon. De kerk heeft sinds het geschil geen wa-verzekering meer bij Aegon.
© ANPHoezo moet een claim die voortkomt uit een strafbaar feit vergoed worden door een WA verzekering?

Laat al die gristenhonden lekker een extra donatie in het zakje doen na de mis. Kunnen ze daar mooi die claims van betalen.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 06-03-2010 23:46 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Nu op het nieuws:

In IJsland wordt vrijwel unaniem TEGEN teruggave van het Icesave geld gestemd op basis van een regeling die de regering af wilde sluiten. Zo lijkt de uitslag van het referendum momenteel te zijn. In Reykjavik zou ongeveer 90 % tegen hebben gestemd, de rest van de uitslagen zijn nog niet binnen. Er wordt momenteel nog onderhandeld om een akkoord te bereiken.
Deze situatie is namelijk behoorlijk onvoordelig voor IJsland, men kan zo niet toetreden tot de EU en ook een aantal andere dingen zullen zo moeizaam gaan. Het bereiken van een akkoord is dus belangrijk want de druk op het land is momenteel erg groot.


[Heb dit getypt terwijl het nieuwsbericht voorbij kwam, dus het kan zijn dat het niet 100% klopt]


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 07-03-2010 7:13 by XXL Profiel van XXL

Ik kan me de uitslag goed voorstellen.

Wat was het ook al weer? Een last van 15000 euro per hoofd van de bevolking ofzo?

Ik vind het al niet leuk dat mijn bank op draait voor 40% van de uitbetalingen in Nederland. (200 miljoen euro).
Het zou mij verbazen als de klanten van de Rabobank daar niet op 1 of andere manier voor opdraaien.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 07-03-2010 11:39 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Serieus? Shit dan mag ik als Raboklant wel gaan oppassen.


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 07-03-2010 11:44 by XXL Profiel van XXLComplete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 08-03-2010 10:32 by MMayo Profiel van MMayo

Kleindochter pikt vriend oma in

LONDEN - Een 22-jarige Britse kleindochter heeft de 63-jarige vriend van haar oma (73) ingepikt. Het kersverse stel is inmiddels verloofd.
Dat meldde de Britse tabloid News of the World zondag op zijn website.

De affaire begon toen oma en haar vriend de werkloze vrouw vroegen om bij hen in te trekken. Op een dag trof oma Margaret echter haar vriend stoeiend met haar topless kleindochter op de bank aan. De voormalige leraar Jack zou het initiatief hebben genomen.

''Jack is beter af met een wild iemand zoals ik. We hebben een goed en gezond seksleven'', aldus de 22-jarige Keelie.


Kapster

Oma heeft de twee uit huis gezet. Ze wonen nu in een flat in Noord-Londen. De blonde Keelie wilde kapster worden, maar nu ze met Jack is, is er geen haar op haar hoofd die daar nog aan denkt.

''Als ik uit wil of kleding wil kopen, vraag ik dat aan Jack'', aldus de aanstaande bruid.
ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 08-03-2010 10:34 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

quote:
Op 7 March 2010 7:13 schreef XXL het volgende:
Het zou mij verbazen als de klanten van de Rabobank daar niet op 1 of andere manier voor opdraaien.

De andere banken draaien er ook voor op


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 08-03-2010 10:36 by XXL Profiel van XXL

Klopt. Alleen wel veel minder. Iets met marktaandeel enzo wat bij de Rabobank 40% is.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 08-03-2010 11:19 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

quote:
Op 8 March 2010 10:36 schreef XXL het volgende:
Klopt. Alleen wel veel minder. Iets met marktaandeel enzo wat bij de Rabobank 40% is.

Ja, precies. Dus de bijdrage per klant zou maar zo hetzelfde kunnen zijn voor alle banken


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


zijschroeier
vinyl tot aan het gaatje
Usericon van zijschroeier
Posted 08-03-2010 13:06 by zijschroeier Profiel van zijschroeier

Friesland krijgt nieuw metalfestival LEEUWARDEN

Friesland krijgt een nieuw metalfestival. Volgens een van de initiatiefnemers, Sjoerd Bootsma, moet het nieuwe festival het gat opvullen dat het metalfestival Wâldrock achterlaat, nu dat dit jaar niet doorgaat. Bootsma verwacht zo'n vierduizend mensen op de eerste editie, die in augustus moet plaatshebben op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden.
Vorige maand werd bekend dat Wâldrock dit jaar niet doorgaat omdat de kosten te hoog zijn. „Dit festival wordt veel kleiner en is in Leeuwarden, op een makkelijker te bereiken plaats”, aldus Bootsma. „Friesland is een echte metalprovincie, dus er is genoeg publiek voor.”
Het is de bedoeling dat zes bands, het liefst van internationale allure, tijdens het festival in augustus op het podium staan. Het festival heeft nog geen naam, zegt Bootsma. „Daarvoor schrijven we een wedstrijd uit.” Het is niet uitgesloten dat Wâldrock in de toekomst wel weer zal plaatshebben.


Here kitty kitty kitty!


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 08-03-2010 16:14 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Aardbeving Turkije eist 51 levens.

Het oosten van Turkije is vanmorgen getroffen door een aardbeving met een momentmagnitude van 6,0. Zeker 51 mensen zijn om het leven gekomen en 34 zijn gewond geraakt. Dat heeft de Turkse regering gezegd.

Volgens het Turkse seismologische instituut Kandilli Observatorium in Istanbul lag het epicentrum van de beving bij het dorp Basyurt, in de provincie Elazig, ongeveer 550 kilometer ten oosten van Ankara. De aardbeving werd gevolgd door zo'n dertig naschokken, waarvan de krachtigste een magnitude van 5,5 en 5,3 hadden.

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan drukte de bevolking van het gebied op het hart niet naar binnen te gaan in door de beving beschadigde huizen,omdat het gevaar van instorting tijdens de naschokken veel te groot is. Volgens het seismologisch instituut kunnen nog dagenlang naschokken volgen. Zes dorpen werden zwaar getroffen. Veel slachtoffers vielen in Okcular, Yukari Kanatli en Kayali. Door de aardbeving stortten huizen en minaretten in. Reddingswerkers hadden rond het middaguur iedereen onder het puin vandaan gehaald.

"Alles is ingestort, er ligt geen steen meer op zijn plek", aldus Yadin Apaydin, bestuurder in Yukari Kanatli. Ook Okcular is veel schade en er zijn zeventien doden gevallen. "Het dorp is volledig platgelegd", zei een gemeentebestuurder van Okcular.

De beving werd tot in de naburige provincies Tunceli, Bingol en Diyarbakir gevoeld. Mensen vluchtten in paniek de straat op en brachten de nacht buiten door. De Turkse Rode Halvemaan heeft tenten neergezet voor degenen die dakloos zijn geworden. Bovendien zijn er dekens, ambulancehelikopters, mobiele keukens en prefab huizen naar het rampgebied gestuurd.

Aardbevingen komen vaak voor in Turkije. Het land ligt grotendeels op de Noord-Anatolische breuklijn. In 1999 werd het noordwesten van Turkije getroffen door aardbevingen waarbij achttienduizend mensen om het leven kwamen.[Dit bericht is gewijzigd door ElitE op 08-03-2010 16:15]


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Onweerwolf
Born Again!
Usericon van Onweerwolf
Posted 08-03-2010 16:20 by Onweerwolf Profiel van Onweerwolf

quote:
Op 8 March 2010 13:06 schreef zijschroeier het volgende:
Friesland krijgt nieuw metalfestival LEEUWARDEN

Friesland krijgt een nieuw metalfestival. Volgens een van de initiatiefnemers, Sjoerd Bootsma, moet het nieuwe festival het gat opvullen dat het metalfestival Wâldrock achterlaat, nu dat dit jaar niet doorgaat. Bootsma verwacht zo'n vierduizend mensen op de eerste editie, die in augustus moet plaatshebben op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden.
Vorige maand werd bekend dat Wâldrock dit jaar niet doorgaat omdat de kosten te hoog zijn. „Dit festival wordt veel kleiner en is in Leeuwarden, op een makkelijker te bereiken plaats”, aldus Bootsma. „Friesland is een echte metalprovincie, dus er is genoeg publiek voor.”
Het is de bedoeling dat zes bands, het liefst van internationale allure, tijdens het festival in augustus op het podium staan. Het festival heeft nog geen naam, zegt Bootsma. „Daarvoor schrijven we een wedstrijd uit.” Het is niet uitgesloten dat Wâldrock in de toekomst wel weer zal plaatshebben.Op een kerkhof? Gaaf!


Op 24 november 2016 16:00 schreef F.Jacobse het volgende: Ik vind het veels te plat.


Mark
Better to rule in Hell than to serve in Heaven.
Usericon van Mark
Posted 08-03-2010 16:30 by Mark Profiel van Mark

Cemetary Gates?

[Dit bericht is gewijzigd door Mark op 08-03-2010 16:30]


She went and she left me like litter. She took all future summers with her. I lost all my money cuz I tried to bribe her. Now I can only afford an amateur sniper.


bokaj
Usericon van bokaj
Posted 08-03-2010 16:31 by bokaj Profiel van bokaj

Grafrock


bokaj
Usericon van bokaj
Posted 08-03-2010 16:56 by bokaj Profiel van bokaj

quote:
Wapens van Band Aid geld 'onzin'

Bob Geldof ontkent dat het geld dat hij ophaalde met de Band Aid concerten is besteed aan wapens. Volgens hem is er geen bewijs dat het geld terecht is gekomen bij de rebellenbeweging in het noorden van Ethiopië.

Volgens een BBC rapport kwam is 95% van de 100 miljoen dollar die naar de Ethiopische provincie Tigray werd gestuurd niet terecht bij de slachtoffers van de hongersnood.

Geldof zegt dat hij de Ethiopische regering zal aanklagen als blijkt dat er geld onjuist is besteed. Een aantal goede doelen organisaties, waaronder Oxfam en het Rode Kruis, zijn het niet eens met de uitkomst van het onderzoek en hebben een klacht ingediend bij het Britse raad voor de journalistiek.

De BBC blijft bij het rapport en verdedigt de journalist. "Hij heeft erg veel kennis van de Hoorn van Afrika en rapporteerde destijds de hongersnood. Hij is een jaar lang bezig geweest met het verzamelen van bewijs voor zijn onderzoek."


en het BBCnieuws:

quote:
Ethiopia famine aid 'spent on weapons'

By Martin Plaut
Africa editor, BBC World Service


Millions of dollars in Western aid for victims of the Ethiopian famine of 1984-85 was siphoned off by rebels to buy weapons, a BBC investigation finds.

Former rebel leaders told the BBC that they posed as merchants in meetings with charity workers to get aid money.

They used the cash to fund attempts to overthrow the government of the time.

One rebel leader estimated $95m (£63m) - from Western governments and charities including Band Aid - was channelled into the rebel fight.


The CIA, in a 1985 assessment entitled Ethiopia: Political and Security Impact of the Drought, also alleged aid money was being misused.

Its report concluded: "Some funds that insurgent organisations are raising for relief operations, as a result of increased world publicity, are almost certainly being diverted for military purposes."

Multiple rebellions

The crisis in 1984 prompted a huge Western relief effort, spearheaded by pop star Bob Geldof's Band Aid campaign and Live Aid concerts.


ETHIOPIA FAMINE

Roughly one million Ethiopians died from results of famine
Disaster exacerbated by civil war
Huge Western relief effort led by pop star Bob Geldof
Live Aid concerts raise more than $60m (£40m)
Although millions of people were saved by the aid that poured into the country, evidence suggests not all of the aid went to the most needy.

At the time, the Ethiopian government was fighting rebellions in the northern provinces of Eritrea and Tigray.

Much of the countryside was outside of government control, so relief agencies brought aid in from neighbouring Sudan.

Some was in the form of food, some as cash, to buy grain from Ethiopian farmers in areas that were still in surplus.

Max Peberdy, an aid worker from Christian Aid, carried nearly $500,000 in Ethiopian currency across the border in 1984.

He used it to buy grain from merchants and believes that none of the aid was diverted.

"It's 25 years since this happened, and in the 25 years it's the first time anybody has claimed such a thing," he says.

He insists that to the best of his knowledge, the food went to feed the starving.

But the merchant Mr Peberdy dealt with in that transaction claims he was, in fact, a senior member of the Tigray People's Liberation Front (TPLF).

"I was given clothes to make me look like a Muslim merchant. This was a trick for the NGOs," says Gebremedhin Araya.

Underneath the sacks of grain he sold, he says, were sacks filled with sand.

He says he handed over the money he received to TPLF leaders, including Meles Zenawi - the man who went on to become Ethiopia's prime minister in 1991.

Mr Meles, who is still in office, has declined to comment on the allegations.

But Mr Gebremedhin's version of events is supported by the TPLF's former commander, Aregawi Berhe.

Now living in exile in the Netherlands, he says the rebels put on what he describes as a "drama" to get the money.

"The aid workers were fooled," he says.

He says that some $100m went through the hands of the TPLF and affiliated groups.

Some 95% of it was allocated to buying weapons and building up a hard-line Marxist political party within the rebel movement.

Both Mr Aregawi and Mr Gebremedhin fell out with the TPLF leadership and fled the country.

Much of the money that ended up in the TPLF's hands was channelled through affiliated groups such as the Relief Society of Tigray.

Band Aid's accounts show that it gave almost $11m to the society and other groups close to the rebels, but the charity has declined to comment.

Soviet confrontation

It should not be forgotten that this all took place at the height of the Cold War.

The Soviet Union had poured $4bn into Ethiopia, and provided Soviet officers to direct Ethiopia battles against the rebels.

In January 1983, President Ronald Reagan issued National Security Directive 75, which aimed to confront the Soviet Union across the developing world.

"US policy will seek to limit and destabilise activities of Soviet Third World allies and clients," it said.

In a November 2009 speech, US Secretary of Defence Robert Gates - who was deputy head of the CIA during Mr Reagan's time in office - said that the president's approach was to "impose ever stiffer costs on the Soviet Union for its Third World adventurism".

He included Ethiopia among the states in which "Soviet surrogates soon faced their own lethal insurgencies".

Mr Gates was unwilling to expand on whether the US backed the Ethiopian insurgents.

But since there were only a limited number of rebel movements, the suggestion cannot be ruled out that the CIA not only knew about, but supported, the diversion of aid funds to the TPLF.


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2018 Stichting ZwareMetalen