IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Eten en of koken [deel 2] Vorige pagina | Volgende pagina
zijschroeier
vinyl tot aan het gaatje
Usericon van zijschroeier
Posted 26-03-2010 9:33 by zijschroeier Profiel van zijschroeier

quote:
Op 22 March 2010 22:22 schreef Hagal het volgende:
klinkt goed die pizza, ik kook tegenwoordig helemaal niet meer hehe

Deze was voor de verjaardag van ingmar met zijn bandleden hehe


en deze twee waren 'semi-opdrachtjes'





Dat ziet er goed en lekker uit!!


Here kitty kitty kitty!


VodeVilicious
kudthippie
Usericon van VodeVilicious
Posted 26-03-2010 11:12 by VodeVilicious Profiel van VodeVilicious

Wat voor recept gebruik je voor je biscuit?


Erotisch is met een veertje, kinky is met de hele kip


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 26-03-2010 11:15 by bastianus Profiel van bastianus

Vandaag weer mijn stoofschotel van Italiaans gekruide kippenpoten, spekjes, rozijnen en prei. Met rösti denk ik.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


bokaj
Usericon van bokaj
Posted 30-03-2010 1:24 by bokaj Profiel van bokaj

koeskoessalade: koeskoes, tomaat, uitje, kikkererwten, gekookte eieren, komkommer, citroensap en wat kruiden. Eet smakelijk.


Panzerke
Usericon van Panzerke
Posted 30-03-2010 12:15 by Panzerke Profiel van Panzerkehttp://www.last.fm/user/Panzerke

Gisteren zelf heerlijke pesto gemaakt (veel verse basilicum, pijnboompitten, parmezano, grof zeezout, knoflook, en olijfolie extra vierge), al vaker gedaan maar nog nooit zo goed geworden als nu.



kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 30-03-2010 12:20 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

Ik heb nog wat kippenlevertjes over van zaterdag. Bestrooien met wat bloem, heet bakken. Ondertussen zoete ui en spekjes karameliseren in roomboter. Hand suiker, wat honing en/of stroop naar smaak toevoegen en wanneer het er voor het oog gekarameliseerd genoeg uitziet afblussen met flink wat cognac en even in laten koken.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


Slechtheid
Usericon van Slechtheid
Posted 30-03-2010 12:22 by Slechtheid Profiel van Slechtheid

Klinkt lekker maar is het carameliseren van de spekjes geen afbreuk aan de typerende zoute smaak?


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 30-03-2010 12:24 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

quote:
Op 30 March 2010 12:22 schreef Slechtheid het volgende:
Klinkt lekker maar is het carameliseren van de spekjes geen afbreuk aan de typerende zoute smaak?
Ze zijn dan indd niet echt meer zout, maar dat laagje doet spek (of bacon) echt geen kwaad. En het combineert perfect met die toch vrij 'zware' en uitgesproken levertjes.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


valfar
Usericon van valfar
Posted 30-03-2010 12:28 by valfar Profiel van valfarhttp://www.last.fm/user/knevelaer

quote:
Op 30 March 2010 12:20 schreef kwelgeest het volgende:
Ik heb nog wat kippenlevertjes over van zaterdag. Bestrooien met wat bloem, heet bakken. Ondertussen zoete ui en spekjes karameliseren in roomboter. Hand suiker, wat honing en/of stroop naar smaak toevoegen en wanneer het er voor het oog gekarameliseerd genoeg uitziet afblussen met flink wat cognac en even in laten koken.


Klinkt lekker en ik heb altijd al eens kippenlevertjes willen maken! Vanavond nog geen idee wat ik ga eten dus misschien eens kijken. Ik heb alleen geen cognac in huis maar ik neem aan dat je ook een vrij zoete Whiskey hiervoor kunt gebruiken?



kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 30-03-2010 12:34 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

quote:
Op 30 March 2010 12:28 schreef valfar het volgende:
Klinkt lekker en ik heb altijd al eens kippenlevertjes willen maken! Vanavond nog geen idee wat ik ga eten dus misschien eens kijken. Ik heb alleen geen cognac in huis maar ik neem aan dat je ook een vrij zoete Whiskey hiervoor kunt gebruiken?
Ligt natuurlijk een beetje aan de persoonlijke smaak. Ik zou denk ik eerder voor een zoetere/betere bourbon, mits voorhanden, gaan. Een echt goede sherry kan ook, maar dat is wel zonde. Zelf heb ik een klein flesjes kookcognac. Kostte een tientje.
De levertjes zijn wel erg 'heftig', vullend, erg uitgesproken, dus als echt een hoofdgerecht zou ik het niet willen adviseren. Maar als hapje bij flink wat aardappelen of stevige groente kan erg goed. Afgelopen zaterdag heb ik ze als voorgerecht gemaakt; Vanaaf als hapje.

Edit: De kippenlever kost trouwens echt niets. 4,50 p.k. bij AH. De rest is ook behoorlijk budget vriendelijk. Je moet alleen een juiste fles drank in huis hebben.


[Dit bericht is gewijzigd door kwelgeest op 30-03-2010 12:38]


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


valfar
Usericon van valfar
Posted 30-03-2010 12:50 by valfar Profiel van valfarhttp://www.last.fm/user/knevelaer

quote:
Op 30 March 2010 12:34 schreef kwelgeest het volgende:
Ligt natuurlijk een beetje aan de persoonlijke smaak. Ik zou denk ik eerder voor een zoetere/betere bourbon, mits voorhanden, gaan. Een echt goede sherry kan ook, maar dat is wel zonde. Zelf heb ik een klein flesjes kookcognac. Kostte een tientje.
De levertjes zijn wel erg 'heftig', vullend, erg uitgesproken, dus als echt een hoofdgerecht zou ik het niet willen adviseren. Maar als hapje bij flink wat aardappelen of stevige groente kan erg goed. Afgelopen zaterdag heb ik ze als voorgerecht gemaakt; Vanaaf als hapje.

Edit: De kippenlever kost trouwens echt niets. 4,50 p.k. bij AH. De rest is ook behoorlijk budget vriendelijk. Je moet alleen een juiste fles drank in huis hebben.



Die Whiskey die ik heb lijkt qua smaak heel erg op een cognac vind ik, maar misschien loop ik wel even langs de drankhandel.
Ik wilde die kippenlevertjes ook maken bij wat groenten, de rest bewaren om later deze week als hapje te eten dan ofzo.

Laatst ook zelf boullion getrokken van mergpijpjes en de merg daarna ook verwerkt in het gerecht. Heerlijk en het kost ook geen drol.



Jouke
Usericon van Jouke
Posted 30-03-2010 12:51 by Jouke Profiel van Joukehttp://www.last.fm/user/Jouke_D

Ik weet het nu zeker: noodles zijn niet lekker (surrogaatkip noodles van unox)


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 30-03-2010 12:57 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

quote:
Op 30 March 2010 12:50 schreef valfar het volgende:
Die Whiskey die ik heb lijkt qua smaak heel erg op een cognac vind ik, maar misschien loop ik wel even langs de drankhandel.
Ik wilde die kippenlevertjes ook maken bij wat groenten, de rest bewaren om later deze week als hapje te eten dan ofzo.

Laatst ook zelf boullion getrokken van mergpijpjes en de merg daarna ook verwerkt in het gerecht. Heerlijk en het kost ook geen drol.
Met die drank kan je denk ik goed variëren naar persoonlijke smaak. Zelf vind ik cognac er erg goed voor. Als jij een whiskey hebt die jij er een goede vervanger voor en niet zonde om te gebruiken vindt kun je die natuurlijk gebruiken. Een niet-synthetische (‘chemische’) rum moet denk ik ook passen.

Boullion trekken lijkt mij best wat werk. Hoe lang heb je daarover gedaan?
En mergpijpjes, daar moet ik ook eens wat mee doen. Kom ze steeds vaker bij/in recepten tegen.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


valfar
Usericon van valfar
Posted 30-03-2010 14:01 by valfar Profiel van valfarhttp://www.last.fm/user/knevelaer

quote:
Op 30 March 2010 12:57 schreef kwelgeest het volgende:
Met die drank kan je denk ik goed variëren naar persoonlijke smaak. Zelf vind ik cognac er erg goed voor. Als jij een whiskey hebt die jij er een goede vervanger voor en niet zonde om te gebruiken vindt kun je die natuurlijk gebruiken. Een niet-synthetische (‘chemische’) rum moet denk ik ook passen.

Boullion trekken lijkt mij best wat werk. Hoe lang heb je daarover gedaan?
En mergpijpjes, daar moet ik ook eens wat mee doen. Kom ze steeds vaker bij/in recepten tegen.


Wortel (1/2 winterpeen), Selderie (3) en 1 grote ui aanfruiten in de pan, op het laatste heel even 2 tenen knoflook mee fruiten. Daarna 1,5 liter water en vier mergpijpjes erbij doen en dat 1,5 uur op laag vuur laten staan. Heerlijk om risotto mee te maken!



Litha
Usericon van Litha
Posted 30-03-2010 14:05 by Litha Profiel van Lithahttp://www.lithadesign.nl

quote:
Op 22 March 2010 22:22 schreef Hagal het volgende:
klinkt goed die pizza, ik kook tegenwoordig helemaal niet meer hehe

Deze was voor de verjaardag van ingmar met zijn bandleden hehe




Doet me nogal aan deze taarten denken: http://www.debbiedoescakes.net/home.html

[Dit bericht is gewijzigd door Litha op 30-03-2010 14:06]



valfar
Usericon van valfar
Posted 30-03-2010 20:24 by valfar Profiel van valfarhttp://www.last.fm/user/knevelaer

De levertjes waren erg lekker! Alleen met m'n stomme kop de drank vergeten toe te voegen, dus maar gewoon een glaasje bij het eten gedronken Ik heb nog een beetje over dus de volgende keer gaat het goed! Wel een goeie calorieën bom volgens mij

Edit: Ik had er worteltjes bijgemaakt, lekkere combinatie!

[Dit bericht is gewijzigd door valfar op 30-03-2010 20:24]



Hagal
Usericon van Hagal
Posted 31-03-2010 0:40 by Hagal Profiel van Hagal

quote:
Op 30 March 2010 14:05 schreef Litha het volgende:
Doet me nogal aan deze taarten denken: http://www.debbiedoescakes.net/home.html



Zo die maakt gave taarten, damn


Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment. A DIRTY MIND IS A JOY FOREVER


Hagal
Usericon van Hagal
Posted 31-03-2010 0:41 by Hagal Profiel van Hagal

quote:
Op 26 March 2010 11:12 schreef VodeVilicious het volgende:
Wat voor recept gebruik je voor je biscuit?


gewoon basisrecept, vind ik zelf het prettigst
5 eieren
150 gr. suiker
125 gr. bloem
25 gr. maizena
zakje vanillesuiker
zout
af en toe in een luie bui een mix


Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment. A DIRTY MIND IS A JOY FOREVER


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 12-04-2010 20:52 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Net 2 recepten die ik hier had opgeduikeld gecombineerd.
De aardappel koek (van Bastianus dacht ik) en geitenkaas gewikkeld in spek met salade. Erg goed te doen. Denk alleen dat ik de volgende keer geraspte kaas meedraai met de aardappel prut.


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 13-04-2010 19:32 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Ok, weer aan het experimenteren:

- bakje Philadelphia bieslook
- kastanjezwammen + wat gewone zwammen
- gele punt paprika
- half blikje mais
- bakje bacon reepjes
- beetje oregano
- cherry tomaatjes

In elkaar gedraaid als saus voor pasta, ben benieuwd.


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


bokaj
Usericon van bokaj
Posted 13-04-2010 19:35 by bokaj Profiel van bokaj

Aardappels, spinazie en een eitje. Lekker en simpel.


Shamandalie
Usericon van Shamandalie
Posted 19-04-2010 14:08 by Shamandalie Profiel van Shamandaliehttp://www.neeikwilgeenchips.hyves.nl

Net voor het eerst in m'n leven pannekoeken gemaakt!
Smaakte nog best goed eigenlijk ^^


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 19-04-2010 14:08 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Voorverpakt ja?


Shamandalie
Usericon van Shamandalie
Posted 19-04-2010 14:10 by Shamandalie Profiel van Shamandaliehttp://www.neeikwilgeenchips.hyves.nl

Nee


Dentz
Usericon van Dentz
Posted 19-04-2010 14:11 by Dentz Profiel van Dentz

Met spek?


... Ik houd niet zo van metal door mijn grindcore.


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen