IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Eten en of koken [deel 2] Vorige pagina | Volgende pagina
Cadaveria
Curver!
Usericon van Cadaveria
Posted 15-05-2010 16:03 by Cadaveria Profiel van Cadaveria

ja precies helemaal gelijk heb je. Het is ook nog eens een stuk gezonder om gewoon lekker alles zelf uit te frutten. begint hier nu wel lekker te ruiken. Hier kennen ze ook geen bruine (überhaupt geen bastard)suiker maar heb gelukkig iets op de kop kunnen tikken bij de toko. het is wel een lichtere variant maar zit iig een andere smaak aan dan gewone witte suiker.


Op 9 december 2008 16:54 schreef Illusione het volgende: Lies, Verwoester van Edele Porseleinen Tronen!


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 15-05-2010 16:47 by MMayo Profiel van MMayo

Vanavond salade met stukjes kaas, tomaat, gekookt ei, ui, dressing en reepjes gemarineerde biefstuk. Daarbij een stokbroodje met kruidenboter.


Nix
Usericon van Nix
Posted 15-05-2010 19:56 by Nix Profiel van Nix

quote:
Op 15 mei 2010 15:37 schreef kwelgeest het volgende:
Zelf pasta gemaakt?




Is wel heel erg lekker. De pasta zelf krijgt veel meer smaak.

En zo moeilijk is het ook niet, het kost alleen meer tijd.


I generally avoid temptation...unless I can't resist it.


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 15-05-2010 20:05 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl

Zalmfilet, langzaam gegrild met verse rozemarijn uit de tuin, geplette knoflook en een uitje. Besprenkeld met zeezout, platgeslagen peperkorrels en olijfolie.

Kon best


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


valfar
Usericon van valfar
Posted 15-05-2010 20:12 by valfar Profiel van valfarhttp://www.last.fm/user/knevelaer

Hoe laat kan ik aanschuiven?



varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 15-05-2010 20:12 by varanus (Speciaal lid) Profiel van varanus

quote:
Op 15 mei 2010 20:05 schreef powertieke het volgende:
Zalmfilet, langzaam gegrild met verse rozemarijn uit de tuin, geplette knoflook en een uitje. Besprenkeld met zeezout, platgeslagen peperkorrels en olijfolie.

Kon best


Niet te moeilijk is vaak het lekkerst!


spelfout weggehaald...


bokaj
Usericon van bokaj
Posted 15-05-2010 20:30 by bokaj Profiel van bokaj

quote:
Op 15 mei 2010 20:12 schreef varanus het volgende:
Niet te moeilijk is vaak het lekkerst!
Daar ben ik het mee eens. Net op: aardappels met rabarber.


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 15-05-2010 21:09 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

quote:
Op 15 mei 2010 12:57 schreef attila_de_hun het volgende:
haha, dappere Wim! iedere keer als ik in Utrecht kom spring ik ff binnen daar hoor(om wat te eten natuurlijk ).



Ja, we zijn hier niet van die helden qua eten, hehe. Morgen gaan we weer, dan wil ik de beef versie proberen.


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Nimbus
Usericon van Nimbus
Posted 15-05-2010 21:29 by Nimbus Profiel van Nimbus

quote:
Op 15 mei 2010 20:30 schreef bokaj het volgende:
rabarber.


Paar dagen geleden was er nog iemand die zei dat je er van die stroeve tanden van krijgt, dat klopt het is nogal zuur (oxaalzuur). Om dit te verhelpen kun je bij het koken een beetje krijt er bij doen.


Vlekkie
Hallo!
Usericon van Vlekkie
Posted 15-05-2010 22:21 by Vlekkie Profiel van Vlekkie

Gister heb ik zelf (mbv Bertolli) lekkere pastasaus gemaakt.
2 personen:
200 gram pasta
voor de saus:
1 pot Bertolli pastasaus 'zongedrogen tomaten & organo'.
150 gram prei in ringen
250 gram garnalen.

Was best lekker en voor herhaling vatbaar.


euu?


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 15-05-2010 23:43 by M. Profiel van M.

quote:
Op 15 mei 2010 15:37 schreef kwelgeest het volgende:
Zelf pasta gemaakt?

Jaja, zelf gemaakt. Was weer bijzonder lekker. De Bolognese gemaakt naar de richtlijnen die ik hier een keer vond:

http://www.coquinaria.nl/recepten/03.5recept.htm

Hij stond vanaf een uur of een te pruttelen en werd om iets van half negen genuttigd. Niks geen kruiden maar toch een geweldige geconcentreerde smaak .

Met het voorgerecht had ik een beetje "geëxperimenteerd", niet heel onconventioneel maar voor mij wel nieuw: ik heb wat ciabatta's gebakken, die in dwarse plakjes gesneden en die plakjes dan weer op de grillpan gegrilld. Die plakjes heb ik vervolgens ingewreven met knoflook. Het idee was dan dat je een beetje olijfolie over die plakjes goot en verder zelf mocht kiezen uit: rucola, zelfgemaakte verse pesto (zonder knoflook, die zat al op het brood ), verse parmezaanse kaas (zelf te raspen uiteraard, is het lekkerst), dunne plakjes gegrilde courgette, plakjes chorizo en een bakje gevijzelde zwarte peper.

Viel in goede smaak en ik vond het zelf ook lekker .


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


peer
IdentiteitsCrisis
Usericon van peer
Posted 16-05-2010 0:08 by peer Profiel van peer

Ik heb echt de schurft aan koken en ik kan het ook echt voor geen ene meter. Daarom eet ik minstens 4 keer in week pasta. Snel, lekker en je kan het moeilijk verkloten.


american psycho


nuclearwarfare
Usericon van nuclearwarfare
Posted 16-05-2010 0:25 by nuclearwarfare Profiel van nuclearwarfare

quote:
Op 15 mei 2010 23:43 schreef M. het volgende:

http://www.coquinaria.nl/recepten/03.5recept.htm


Hey, bedankt, dit ga ik binnenkort eens proberen.


Drvic
Usericon van Drvic
Posted 16-05-2010 10:33 by Drvic Profiel van Drvic

Kennen jullie ook piadina? Is een kruising tussen een matze en een pannenkoek. Zijn erg lekker, en je kan zelf bepalen wat je er opneemt.

http://www.kookstudio25.nl/recepten/Piadina.pdf


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 16-05-2010 12:13 by varanus (Speciaal lid) Profiel van varanus

Over koken gesproken, wie kijkt er kookprogramma's? Zelf kijk ik graag naar "wie is de chef" "over de kook" en "the taste of life".


spelfout weggehaald...


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 16-05-2010 12:25 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Die eerste 2 kijk ik ook. Eerst ook nog Masterchef en Ready, steady, cook!
Heel soms eerst ook Hells Kitchen.


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


watery black
Usericon van watery black
Posted 17-05-2010 4:03 by watery black Profiel van watery black

net verse eiersalade gemaakt.


3 el mayonayse
2 el yoghurt
1 tl kerriepoeder
1 tl mosterd

goed door elkaar mengen. Vervolgens 2 lenteuitjes in kleine ringetjes en roer dat erdoor heen. Ondertussen 4 eitjes hardkoken. Als ze klaar zijn goed af laten koelen en in kleine stukjes snijden. Meng dit door het sausje en zet het dan een half uurtje in de koelkast.

lekker op de boterham, en je maakt het in 20 minuutjes (buiten het afkoelen dan.)

heerlijk!


"There will come a time when you'll have the chance to do something courageous, to do the right thing." "I love those moments. I like to wave at them as they pass by."


watery black
Usericon van watery black
Posted 17-05-2010 4:06 by watery black Profiel van watery black

oh, een paar lapjes ham klein snijden en erin mikken is ook heerlijk.

ik snap niet hoe iemand koken niet leuk kan vinden. lekker knoeien en zelf iets lekkers in elkaar flansen ^^


"There will come a time when you'll have the chance to do something courageous, to do the right thing." "I love those moments. I like to wave at them as they pass by."


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 17-05-2010 10:07 by Forever After Profiel van Forever After

quote:
Op 17 mei 2010 4:06 schreef watery black het volgende:
ik snap niet hoe iemand koken niet leuk kan vinden. lekker knoeien en zelf iets lekkers in elkaar flansen ^^



Jambalaya staat voor ergens deze week op het menu.
Lang geleden dat ik dat gemaakt heb en vond gister het recept weer.


 


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 19-05-2010 18:21 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Ben nu bezig quiche te maken met eigen gemaakt deeg ipv bladerdeeg uit een pakje.
Bloem
Zachte boter
2 Eieren

Geen idee of het gaat lukken, maar dit gaat er in:

Magere uitgebakken spekjes
Hamreepjes
Fijn gesneden champignons
Demi- creme fraiche
Eieren
Geraspte kaas
Peper

Met daarbij een lichte salade van komkommer, tomaat en paprika

Deeg staat nu te rusten in de koelkast, dus zo de rest eens even fixen.


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


Lalena
Usericon van Lalena
Posted 27-05-2010 17:54 by Lalena Profiel van Lalena

Nu: risotto met spinazie, pesto en zalm


Schaep
Usericon van Schaep
Posted 27-05-2010 17:56 by Schaep Profiel van Schaep

Even een pizza pullen.


Metalhead22
Usericon van Metalhead22
Posted 27-05-2010 18:03 by Metalhead22 Profiel van Metalhead22http://www.last.fm/user/kledur

Hier borrelt bouillon voor groentesoep


...the thin texture between wrong and right, mostly broken by those who saw the light...


Ziona
Staaay brrrbrrrr!
Usericon van Ziona
Posted 27-05-2010 18:44 by Ziona Profiel van Zionahttp://www.myspace.com/kleines_rehlein

quote:
Op 27 mei 2010 17:54 schreef Lalena het volgende:
Nu: risotto met spinazie, pesto en zalm


Mjamjam.

Ik ga zo maar wat bestellen denk ik.


Silence
Usericon van Silence
Posted 27-05-2010 20:02 by Silence Profiel van Silence

quote:
Op 27 mei 2010 18:03 schreef Metalhead22 het volgende:
Hier borrelt bouillon voor groentesoep
En smaakte prima


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen