IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Eten en of koken [deel 2] Vorige pagina | Volgende pagina
Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 07-08-2010 17:39 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Zo vandaag flink loos gegaan in de keuken.

Voor het eerst zelf bouillon gemaakt. Paar liter water in een pan, 2 flinke kippenpoten en een shitload aan kruiden erbij en koken maar.
Gebruikt: verse peterselie, tijm, sereh, peper, laurier, knoflook, bosui, helaas had ik geen gemberwortel meer.

Vervolgens na meer dan een uur kip eruit vissen (geinig, de kip gaat drijven als ie gaar is blijkbaar) en strippen van het vlees, vlees weer terug de bouillon in. Daarna groenten naar smaak erbij.
Ik heb er geraspte wortel, venkel, selderij, gemengde zwammen, zakje soepgroentes, taugee, mirrin en oystersaus erbij gegooid. Daarna nog een tijd laten pruttelen op zacht vuur.

Nu hard op weg een quiche te fabriceren. En als toetje hebben we verse meloen.


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 07-08-2010 17:41 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

Pizza uit het vriesvak aangevuld met kruiden, ham en wat peper ligt nu in de oven. Lekker simpel doch lekker.


Je moeder.


Silence
Usericon van Silence
Posted 13-08-2010 15:43 by Silence Profiel van Silence

Klinkt goed Mottigh! Soep zelf maken is altijd lekker.

Vanavond barbecueën, pittige kip-paprika-ui spiesjes, tomaten-knoflook jumbo garnalen/gamba's, en simpel hamburgertje. Verder Een vers stokbroodje en rauwe paprika met zelfgemaakt knoflook sausje (helft yoghurt, helft mayo, peterselie, bieslook, knoflook, beetje ketchup en citroensap, evt nog een uitje) en pesto ofwel sambal-mayo.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 14-08-2010 7:50 by bastianus Profiel van bastianus

Gisteren een erg lekkere pannenkoek gemaakt. Gevuld met geitenkaas en een dressing van balsamico-azijn, honing en peper.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 20-08-2010 13:35 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Meneer Mottigh is volgend weekend jarig, en ik ga eens wat anders doen dan de standaard hapjes (kaas/worst etc)

-Gevulde eieren
-Rolletjes van wraps gevuld met kruidenkaas en gerookte zalm
-Kipfilet in lange repen gewikkeld in bacon, bakken en dan in stukjes op saté prikkers
- Cherry tomaatjes gevuld met iets (nog geen idee)

En verder weet ik het nog niet.

Cherrytomaatjes worden ook gevuld met kruidenkaas
+
Nachochips met zelfgemaakte guacomole.

[Dit bericht is gewijzigd door Mottighaerd op 23-08-2010 19:32]


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


Ziona
Staaay brrrbrrrr!
Usericon van Ziona
Posted 20-08-2010 13:38 by Ziona Profiel van Zionahttp://www.myspace.com/kleines_rehlein

Heb nog heerlijke pompoencurry, maar die is van maandag. Het heeft wel de hele tijd in de koelkast gestaan, maar is die nog goed?

Op internet staat 2 dagen, maar dat lijkt me wat weinig.


rotor
Usericon van rotor
Posted 20-08-2010 13:45 by rotor Profiel van rotor

4 dagen in de koelkast moet kunnen. Bekijk het even goed zou ik zeggen.


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 20-08-2010 13:48 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Is ie verkleurd? Ruikt ie vreemd? Smaakt ie anders?
Zo ja, wegdonderen, zo nee is je curry vast nog te eten. Al helemaal als je hem in de koelkast bewaard hebt, dan is 2 dagen idd wel wat kort lijk mij.


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 20-08-2010 13:49 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Gewoon even eten, als je ziek wordt is hij niet meer goed.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Ziona
Staaay brrrbrrrr!
Usericon van Ziona
Posted 20-08-2010 13:55 by Ziona Profiel van Zionahttp://www.myspace.com/kleines_rehlein

quote:
Op 20 augustus 2010 13:49 schreef ElitE het volgende:
Gewoon even eten, als je ziek wordt is hij niet meer goed.




bastianus
Usericon van bastianus
Posted 29-08-2010 8:44 by bastianus Profiel van bastianus

Gisteren deze gemaakt met pompoen uit eigen tuin:
http://www.okokorecepten.nl/recept/chefs/ainsley-harriott/penne-gebakken-pompoen-geitenkaas-ainsley-harriott
Aanrader, erg lekker!


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 29-08-2010 17:25 by M. Profiel van M.

Ik ben bezig met het volgende recept:

http://www.foodnetwork.com/recipes/emeril-lagasse/crispy-catfish-curry-pla-duk-tod-krob-phat-phed-recipe/index.html

Het idee is dat je van tevoren twee zaken zelf maakt voordat het eigenlijke recept begint. Je moet nl. de currypasta maken en een kruidenmengsel. Met het zelf maken van currypasta was ik wel bekend, met dat kruidenmengsel niet. Klinkt erg interessant.
Ik had geen katvis maar zeewolf, maar volgens mij gaat dat daarmee ook prima. Het was wel ff redelijk wat werk maar ik kan de pasta en het mengsel vaker gebruiken.

Lijkt me geweldig lekker straks


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Yirroth
Usericon van Yirroth
Posted 29-08-2010 17:40 by Yirroth Profiel van Yirroth

Zometeen falafel en pitabroodjes opwarmen: mjam.


"Of course they're alive! You can't make music by hitting dead creatures!"


Rasputin
Baard
Usericon van Rasputin
Posted 29-08-2010 18:07 by Rasputin Profiel van Rasputinhttp://www.cu2.nl/barsebert

quote:
Op 29 augustus 2010 17:25 schreef M. het volgende:
Ik ben bezig met het volgende recept:

http://www.foodnetwork.com/recipes/emeril-lagasse/crispy-catfish-curry-pla-duk-tod-krob-phat-phed-recipe/index.html

Het idee is dat je van tevoren twee zaken zelf maakt voordat het eigenlijke recept begint. Je moet nl. de currypasta maken en een kruidenmengsel. Met het zelf maken van currypasta was ik wel bekend, met dat kruidenmengsel niet. Klinkt erg interessant.
Ik had geen katvis maar zeewolf, maar volgens mij gaat dat daarmee ook prima. Het was wel ff redelijk wat werk maar ik kan de pasta en het mengsel vaker gebruiken.

Lijkt me geweldig lekker straks


Ziet er goed uit inderdaad.
Alleen, wat is shrimp paste?


Je voelt de bas in je buik trappen, je voelt de hogen in je muil klappen


Metalhead22
Usericon van Metalhead22
Posted 29-08-2010 18:08 by Metalhead22 Profiel van Metalhead22http://www.last.fm/user/kledur

Pasta van gemalen garnaal?


...the thin texture between wrong and right, mostly broken by those who saw the light...


Nimbus
Usericon van Nimbus
Posted 29-08-2010 18:08 by Nimbus Profiel van Nimbus

Garnaal pasta?


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 29-08-2010 18:17 by M. Profiel van M.

quote:
Op 29 augustus 2010 18:07 schreef Rasputin het volgende:
Ziet er goed uit inderdaad.
Alleen, wat is shrimp paste?

Ik wist het niet zeker, maar ik gokte op trassie! In het recept staat 1 eetlepel + 1 theelepel. Ik vond dat wel veel, maar aan de andere kant, de currypasta die je krijgt is iets van 200 gram o.i.d. en daar gebruik je maar een paar theelepels van in het gerecht zelf.

Omdat het de eerste keer is heb ik het nu volgens het recept gedaan, ik laat het resultaat wel weten .


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 29-08-2010 18:20 by Vargen666 Profiel van Vargen666http://www.facebook.com/ultravargen

Trassie. Stinkt wel trouwens, maar als het eenmaal door het eten zit.

Zometeen maar even de andere helft van de pastasaus van vrijdag in een pan gooien.



Silence
Usericon van Silence
Posted 29-08-2010 18:39 by Silence Profiel van Silence

Net kabeljauw met gebakken aardappeltjes een uitje en paprika, simpel, maar lekker. De kabeljauw door de bloem en versgemalen zwarte peper er overheen, ondertussen in een pan in een goede laag olijfolie grof gesneden knoflook fruiten. Daarna de knoflook er uit vissen, en kabeljauw op hoog vuur even aanbraden, daarna een tijd laten pruttelen op laag vuur. Op het eind peterselie en bieslook erbij.

Recept las ik ergens een tijd geleden, en ik geloof dat het zo moest, het smaakte wel goed overigens.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 29-08-2010 18:39 by Forever After Profiel van Forever After

quote:
Op 29 augustus 2010 18:07 schreef Rasputin het volgende:
Alleen, wat is shrimp paste?
quote:
Op 29 augustus 2010 18:08 schreef Metalhead22 het volgende:
Pasta van gemalen garnaal?

Trassi?

Ruft als de ziekte en zo niet te vreten, maar prima als smaakmaker/versterker.

[Dit bericht is gewijzigd door Forever After op 29-08-2010 18:41]


 


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 29-08-2010 21:42 by M. Profiel van M.

quote:
Op 29 augustus 2010 18:17 schreef M. het volgende:
Omdat het de eerste keer is heb ik het nu volgens het recept gedaan, ik laat het resultaat wel weten .

Niet teveel currypasta gebruiken :').

Erg lekker! Vooral de behandeling van de vis ga ik vaker doen.


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 29-08-2010 22:14 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

quote:
Op 20 augustus 2010 13:35 schreef Mottighaerd het volgende:
Meneer Mottigh is volgend weekend jarig, en ik ga eens wat anders doen dan de standaard hapjes (kaas/worst etc)

-Gevulde eieren
-Rolletjes van wraps gevuld met kruidenkaas en gerookte zalm
-Kipfilet in lange repen gewikkeld in bacon, bakken en dan in stukjes op saté prikkers
- Cherry tomaatjes gevuld met iets (nog geen idee)

En verder weet ik het nog niet.

Cherrytomaatjes worden ook gevuld met kruidenkaas
+
Nachochips met zelfgemaakte guacomole.


Nou, dat was allemaal zeer goed gelukt en gezien de lege schalen was het goed te eten! Heb de cherry tomaatjes en nacho' s maar niet gemaakt (wel nog in huis) want dat werd een beetje teveel.
Ga de volgende keer de kip wel vantevoren marineren, maar dat kon nu helaas niet.


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


Silence
Usericon van Silence
Posted 29-08-2010 22:22 by Silence Profiel van Silence



Volgend jaar wil ik wel mijn rijst-pinda balletjes maken(die waren dit jaar mislukt), desnoods koop ik er speciaal een goede pureerder(?) voor.

[Dit bericht is gewijzigd door Silence op 29-08-2010 22:22]


Psycho Pippi
"I'M NOT RIDIN' THE PIG!!!"
Usericon van Psycho Pippi
Posted 29-08-2010 22:25 by Psycho Pippi Profiel van Psycho Pippi

quote:
Op 29 augustus 2010 22:22 schreef Silence het volgende:


Volgend jaar wil ik wel mijn rijst-pinda balletjes maken(die waren dit jaar mislukt), desnoods koop ik er speciaal een goede pureerder(?) voor.


Klinkt bemoedigend. Ze waren deze keer mislukt, ik probeer het over een jaar nog eens...



We're never gonna survive unless.... we are a little crazy....


Silence
Usericon van Silence
Posted 29-08-2010 22:27 by Silence Profiel van Silence

Zo bedoel ik het niet Ik heb ze dit jaar sowieso niet opgediend. De rijst moest gepureerd worden, gedeeltelijk, maar ik had geen pureerder(?). Dus hoe ik mijn best ook deed, ze vielen steeds uit elkaar... Het smaakte wel lekker!

[Dit bericht is gewijzigd door Silence op 29-08-2010 22:28]


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen