IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Eten en of koken [deel 2] Vorige pagina | Volgende pagina
WhiteRider
Usericon van WhiteRider
Posted 02-11-2010 15:42 by WhiteRider Profiel van WhiteRider

Zo'n kerntemperatuurmeter heb ik nu standaard in de oven zitten. Nog niet gebruikt, gaat er binnenkort zeker van komen!


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 02-11-2010 16:52 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Zo, de pompoensoep is klaar. Moest flink moeilijk doen om de boel te pureren (heb geen staafmixer of fancy keukenmachine, alleen een kleine blender) maar het is gelukt!

Dit is het uiteindelijk geworden:

Ingrediënten:
-Een pompoen (goh )
-Een grote winterpeen
-Bakje soepvlees
-Blikje mais
-Bouillon blokjes (maar zelf bouillon maken kan natuurlijk ook)
-Blikje kokosmelk
-Paar teentjes knoflook
-Een grote paprika
-2 tomaten
-Beetje olijfolie
-Laurierblad
-Klein zakje soepgroentes
-Stukje gember
-Bosuitjes

Wat te doen:
Allereerst verwarm de grill van je oven
Doe wat olijfolie in een ovenschaal/braadslee (net wat je handig vind)
-Halveer de paprika, zaadjes en zaadlijsten eruit en wrijf de helften in met de olie uit de schaal/slee
-Prik wat gaatjes in de tomaten en beolie ze
-Buitenste velletjes van de knoflook halen en bij de rest doen
-Bestrooi de boel met wat zeezout.
Dit gaat een minuut of 50 onder de grill

Terwijl de grill zijn werk doet kun je mooi de rest doen:
-Schil de poen, schep de zaadjes eruit en snijd in kleine blokjes
-Rasp de winterpeen en snijd in 4en, daarna in dunne plakjes
Gooi dit in een pan met voldoende water en breng aan de kook
-Als het kookt de bouillon blokjes erbij en flink door laten koken

In een andere grote pan verwarm je wat olijfolie
-Fijn gesneden gember
-Soepvlees, ik had rund maar kip of zoiets kan vast ook. Zonder is ook geen probleem natuurlijk.
- Het laurierblad
Lekker op zacht vuur laten pruttelen

Als de pompoen goed doorgekookt is ga je pureren. Gelukkig voor mij waren de groentes onder de grill ook klaar dus die heb ik mee gepureerd.
Deze puree vermeng je met de kokosmelk en gaat bij het soepvlees.
Daarna is het een kwestie van de rest van de groentes mee verwarmen.

Deze soep ga ik met stokbrood serveren, en vlak voor het opdienen gaan de bosuitjes in dunne ringen erdoor.


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 02-11-2010 16:55 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 2 november 2010 16:52 schreef Mottighaerd het volgende:
Zo, de pompoensoep is klaar. Moest flink moeilijk doen om de boel te pureren (heb geen staafmixer of fancy keukenmachine, alleen een kleine blender) maar het is gelukt!

Dit is het uiteindelijk geworden:

Ingrediënten:
-Een pompoen (goh )
-Een grote winterpeen
-Bakje soepvlees
-Blikje mais
-Bouillon blokjes (maar zelf bouillon maken kan natuurlijk ook)
-Blikje kokosmelk
-Paar teentjes knoflook
-Een grote paprika
-2 tomaten
-Beetje olijfolie
-Laurierblad
-Klein zakje soepgroentes
-Stukje gember
-Bosuitjes

Wat te doen:
Allereerst verwarm de grill van je oven
Doe wat olijfolie in een ovenschaal/braadslee (net wat je handig vind)
-Halveer de paprika, zaadjes en zaadlijsten eruit en wrijf de helften in met de olie uit de schaal/slee
-Prik wat gaatjes in de tomaten en beolie ze
-Buitenste velletjes van de knoflook halen en bij de rest doen
-Bestrooi de boel met wat zeezout.
Dit gaat een minuut of 50 onder de grill

Terwijl de grill zijn werk doet kun je mooi de rest doen:
-Schil de poen, schep de zaadjes eruit en snijd in kleine blokjes
-Rasp de winterpeen en snijd in 4en, daarna in dunne plakjes
Gooi dit in een pan met voldoende water en breng aan de kook
-Als het kookt de bouillon blokjes erbij en flink door laten koken

In een andere grote pan verwarm je wat olijfolie
-Fijn gesneden gember
-Soepvlees, ik had rund maar kip of zoiets kan vast ook. Zonder is ook geen probleem natuurlijk.
- Het laurierblad
Lekker op zacht vuur laten pruttelen

Als de pompoen goed doorgekookt is ga je pureren. Gelukkig voor mij waren de groentes onder de grill ook klaar dus die heb ik mee gepureerd.
Deze puree vermeng je met de kokosmelk en gaat bij het soepvlees.
Daarna is het een kwestie van de rest van de groentes mee verwarmen.

Deze soep ga ik met stokbrood serveren, en vlak voor het opdienen gaan de bosuitjes in dunne ringen erdoor.

Deze ga ik een keer doen! Dankzij de kokosmelk (andere recepten schrijven room of crème fraiche voor) ook allergeenvrij voor de kinderen hier!


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Silence
Usericon van Silence
Posted 02-11-2010 16:55 by Silence Profiel van Silence

Klinkt goed. Ik wilde vorige week ook pompoen soep maken, weet eigenlijk niet meer waarom ik dat niet gedaan heb.

En inderdaad, kokosmelk ipv room klinkt goed.

[Dit bericht is gewijzigd door Silence op 02-11-2010 16:56]


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 02-11-2010 17:00 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

quote:
Op 2 november 2010 16:55 schreef bastianus het volgende:
Deze ga ik een keer doen! Dankzij de kokosmelk (andere recepten schrijven room of crème fraiche voor) ook allergeenvrij voor de kinderen hier!


Haha, helemaal zelf bedacht
Als je van een wat zoetige soep houd zit je helemaal goed.
T is wel even wat werk (ben bijna 2 uur bezig geweest incl korte rookpauzes) maar dan heb je ook wat.


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 02-11-2010 17:03 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 2 november 2010 17:00 schreef Mottighaerd het volgende:
Haha, helemaal zelf bedacht
Als je van een wat zoetige soep houd zit je helemaal goed.
T is wel even wat werk (ben bijna 2 uur bezig geweest incl korte rookpauzes) maar dan heb je ook wat.
Ik ben gek op geroosterde pompoen uit de oven. Lekker bij pasta ook, met knoflook en salie erover.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Silence
Usericon van Silence
Posted 02-11-2010 17:04 by Silence Profiel van Silence

quote:
Op 2 november 2010 17:03 schreef bastianus het volgende:
Ik ben gek op geroosterde pompoen uit de oven. Lekker bij pasta ook, met knoflook en salie erover.


Binnenkort een pompoen curry maken hier, lijkt me ook wel lekker namelijk.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 02-11-2010 17:10 by bastianus Profiel van bastianus

Deze!
Ultieme droom, dat Nigella eerst deze klaarmaakt en daarna mij!


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Nimbus
Usericon van Nimbus
Posted 02-11-2010 17:20 by Nimbus Profiel van Nimbus

Nigella ligt nu ook bij de AH.

Zo meteen Spaghetti Amatriciana.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 04-11-2010 15:44 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 2 november 2010 17:00 schreef Mottighaerd het volgende:
Haha, helemaal zelf bedacht
Als je van een wat zoetige soep houd zit je helemaal goed.
T is wel even wat werk (ben bijna 2 uur bezig geweest incl korte rookpauzes) maar dan heb je ook wat.
Geniaal recept Mot! Ik heb een paar dingen anders gedaan, namelijk de pompoen ook in de braadslee meegeroosterd met de paprika, knoflook en tomaat. En geen soepgroente maar een juin in stukjes. Maar de combi was verrukkelijk!


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 04-11-2010 17:54 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Ja, dat wilde ik ook, maar onze combi oven is te klein (of de poen te groot, dat kan ook)

Maar mooi dat het in de smaak viel!


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 05-11-2010 17:04 by Forever After Profiel van Forever After

Rijst met garnalen curry a la flikker d'r maar wat in.

Als basis voor de curry:


 


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 05-11-2010 17:10 by MMayo Profiel van MMayo

Straks maar eens gewoon een biefstukje met salade en ehh.. gebakken krieltjes ofzoiets.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 07-11-2010 21:55 by bastianus Profiel van bastianus

Vandaag een hartige taart met jumbogarnalen, rode pepers en knoflook gemaakt, recept uit de Allerhande. Lekker pittig, goed antikatermateriaal!


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


FolkWang
Usericon van FolkWang
Posted 07-11-2010 21:58 by FolkWang Profiel van FolkWang

Shoarma.Doet het altijd goed op de zondag, het is echt fijn voedsel voor na het bieren.


FolkWang
Usericon van FolkWang
Posted 07-11-2010 23:10 by FolkWang Profiel van FolkWang

Straks lekker met een broodje shoarma mijn bed in, had nog over!


Silence
Usericon van Silence
Posted 07-11-2010 23:17 by Silence Profiel van Silence

quote:
Op 7 november 2010 21:55 schreef bastianus het volgende:
Vandaag een hartige taart met jumbogarnalen, rode pepers en knoflook gemaakt, recept uit de Allerhande. Lekker pittig, goed antikatermateriaal!
Klinkt goed.


Sonic Titan
Binkelator.. ಠ_ಠ
Usericon van Sonic Titan
Posted 07-11-2010 23:23 by Sonic Titan Profiel van Sonic Titanhttp://forum.zwaremetalen.com/forum_logout.php

quote:
Op 5 november 2010 17:04 schreef Forever After het volgende:
Rijst met garnalen curry a la flikker d'r maar wat in.

Als basis voor de curry:



Die gebruik ik ook altijd, heb dat plaatje nota bene een paar dagen terug nog gepost hier. Prima spul!


Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place."


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 08-11-2010 18:27 by XXL Profiel van XXL

Aardappeltjes met spruitjes en een oer hollandsche gehaktbal XXL (6 stuks uit een kilo gehakt)


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Yirroth
Usericon van Yirroth
Posted 08-11-2010 18:30 by Yirroth Profiel van Yirroth

Afbak kruidenboter stokbrood.


"Of course they're alive! You can't make music by hitting dead creatures!"


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 08-11-2010 18:44 by Forever After Profiel van Forever After

quote:
Op 7 november 2010 23:23 schreef Sonic Titan het volgende:
Die gebruik ik ook altijd, heb dat plaatje nota bene een paar dagen terug nog gepost hier. Prima spul!


Waar denk je dat ik dat plaatje 'geleend' heb?


 


Sonic Titan
Binkelator.. ಠ_ಠ
Usericon van Sonic Titan
Posted 08-11-2010 18:45 by Sonic Titan Profiel van Sonic Titanhttp://forum.zwaremetalen.com/forum_logout.php

quote:
Op 8 november 2010 18:44 schreef Forever After het volgende:
Waar denk je dat ik dat plaatje 'geleend' heb?


Hehe, wat denk je dat ik nu aan het eten ben?


Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place."


Silence
Usericon van Silence
Posted 13-11-2010 14:17 by Silence Profiel van Silence

Straks vast de runderlap opzetten, ik weet nog ni9et precies wat ik er mee ga doen, maar heb er nu al zin in!


Vlees ingesmeerd met wat zeezout, verse peper, rozemarijn en knoflook. Kort aanbraden in de boter.
Vervolgens in een stoofpan boter met wat knoflook, zodra deze gefruit, (warme) bouillon en rode wijn erbij, daarna het vlees. Nu laurier en wat kruidnagel erbij. Het ruikt erg lekker, al had ik misschien iets minder kruidnagel moeten doen. We zullen zien. Straks nog ui, wortel, tomaatjes en wat andere zooi erbij in.

[Dit bericht is gewijzigd door Silence op 13-11-2010 16:12]


Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 13-11-2010 14:18 by Vargen666 Profiel van Vargen666http://www.facebook.com/ultravargen

Een rund opzetten, ok... Maar een runderlap?



Silence
Usericon van Silence
Posted 13-11-2010 16:39 by Silence Profiel van Silence

Mm, het ruikt dan misschien heerlijk, maar het vlees is echt verschrikkelijk taai. Geen idee wat ik verkeerd heb gedaan, muh.


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen