IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Eten en of koken [deel 2] Vorige pagina | Volgende pagina
bastianus
Usericon van bastianus
Posted 12-03-2011 8:31 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 12 maart 2011 0:32 schreef Bright_Eyes het volgende:
Heb het ook eens gemaakt, maar geen succes helaas. Hij was vrij taai geworden en normale supermarktfocaccia was 10x beter

De truc hier was deeg van de AH voor ciabatta gebruiken, flinke scheut olijfolie gebruiken en met de hand kneden. Smaakte uitstekend.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Bright_Eyes
Usericon van Bright_Eyes
Posted 12-03-2011 13:14 by Bright_Eyes Profiel van Bright_Eyeshttp://bright--eyes.hyves.nl/

quote:
Op 12 maart 2011 8:31 schreef bastianus het volgende:
De truc hier was deeg van de AH voor ciabatta gebruiken, flinke scheut olijfolie gebruiken en met de hand kneden. Smaakte uitstekend.


oh, wist niet dat dat bestond (en kon) . Uit zo'n soort croissantjesbak plofblikje? Mijn recept was ook nog van Jamie Oliver die beweerde dat iedere mongoloid focaccia's kon bakken


[/zachteG]


Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 12-03-2011 13:15 by Vargen666 Profiel van Vargen666http://www.facebook.com/ultravargen

Didn't pass the mongoloid-test?

[Dit bericht is gewijzigd door Vargen666 op 12-03-2011 13:15]



bastianus
Usericon van bastianus
Posted 12-03-2011 13:17 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 12 maart 2011 13:14 schreef Bright_Eyes het volgende:
oh, wist niet dat dat bestond (en kon) . Uit zo'n soort croissantjesbak plofblikje? Mijn recept was ook nog van Jamie Oliver die beweerde dat iedere mongoloid focaccia's kon bakken
Uit zo'n papieren zak, staat bij al die soorten brooddeeg van AH. Weet niet of het echt foccacia is trouwens, 't is meer ciabatta met van alles door het deeg gekneed als zongedroogde tomaat en olijven. Smaken doet het in elk geval.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Silence
Usericon van Silence
Posted 12-03-2011 13:20 by Silence Profiel van Silence

Of gewoon witbroodmix, in een ander schaaltje olijfolie met rozemarijn en knoflook laten trekken. Dan maak je het witbrood, daar kneed je een beetje olijfolie doorheen. Vervolgens rol je het deeg uit, en druk er met de achterkant van een mes 'kuiltjes' in. Dan het olie-rozemarijn-knoflook mengsel daar overheen smeren. Daarna olijven in plakjes en zongedroogde tomaten in stukjes er over heen en hup: de oven in.

Tenminste, dat ga ik zo proberen.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 12-03-2011 13:30 by bastianus Profiel van bastianus

Ik ga hartige taart maken, met zalm, garnalen, creme fraiche, ei, rode peper, knoflook en nog wat kruiden naar keuze.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 12-03-2011 13:32 by Vargen666 Profiel van Vargen666http://www.facebook.com/ultravargen

Ik wil ook weer een choco-iets maken. Zometeen maar even in het boek kijken.



Bright_Eyes
Usericon van Bright_Eyes
Posted 12-03-2011 21:15 by Bright_Eyes Profiel van Bright_Eyeshttp://bright--eyes.hyves.nl/

@Silence: was t wat?

quote:
Op 12 maart 2011 13:30 schreef bastianus het volgende:
Ik ga hartige taart maken, met zalm, garnalen, creme fraiche, ei, rode peper, knoflook en nog wat kruiden naar keuze.

oh damn, lekker . Ik moet ook niet in t receptentopic kijken als ik nog niet gegeten heb

quote:
Op 12 maart 2011 13:32 schreef Vargen666 het volgende:
Ik wil ook weer een choco-iets maken. Zometeen maar even in het boek kijken.

Oh oh, ik heb een tijd geleden het geniaalste en makkelijkste chocorecept ooit gevonden. Even kijken of ik het recept nog kan vinden.

edit: niet kunnen vinden zometeen eens beneden in de kast kijken.


[/zachteG]


Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 12-03-2011 21:18 by Vargen666 Profiel van Vargen666http://www.facebook.com/ultravargen

Gaaf, daar heb ik wel oren naar.

Overigens heb ik niets uitgezocht nog. Volgende week maar doen.



Bright_Eyes
Usericon van Bright_Eyes
Posted 12-03-2011 21:35 by Bright_Eyes Profiel van Bright_Eyeshttp://bright--eyes.hyves.nl/

Gevonden :D



Zal het recept even vertalen:

quote:

voor 7 porties

210 g boter
210 g Chokolade
7 Eieren
270 g suiker
120 g meel
40 g cacaopoeder
boter om in te vetten

- Boter en chocola au bain marie smelten.
- eieren en suiker eronder kloppen
- meel en cacao toevoegen
- in kleine ingevette vormpjes van +- 7,5 cm doorsnee en minimaal 4 cm hoog 7 tot 10 min bakken op 210 *C in een heteluchtoven bakken.

De kern blijft vloeibaar en smaakt goed bij verse vruchten of vanille ijs.

Ik heb ze in een muffinblik gebakken en kreeg zo'n 10 stuks en ze moesten zeker 12 min. in de oven. Verder heb ik bakpapier in de vormpjes gedaan ipv ingevet, dan kun je ze zo uit de vormpjes tillen. De boter heb ik gewoon direct op het vuur gesmolten en vervolgens de chocola erbij, ging prima.

Ik denk dat ze in een normale oven op zo'n 225 *C moeten.
Als vormpje kun je speciale bakjes gebruiken, muffinvormpjes, koffiekopjes, what ever (géén papieren cakevormpjes).

t resultaat is goddelijk


[/zachteG]


Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 12-03-2011 21:40 by Vargen666 Profiel van Vargen666http://www.facebook.com/ultravargen

Dat klinkt erg goed! Thanks!

Eens even zien wanneer ik gelegenheid heb zoiets te maken...



Nix
Usericon van Nix
Posted 12-03-2011 21:44 by Nix Profiel van Nix

Wordt al misselijk als ik het recept lees





Maar bakken is leuk


I generally avoid temptation...unless I can't resist it.


Bright_Eyes
Usericon van Bright_Eyes
Posted 12-03-2011 21:59 by Bright_Eyes Profiel van Bright_Eyeshttp://bright--eyes.hyves.nl/

quote:
Op 12 maart 2011 21:40 schreef Vargen666 het volgende:
Dat klinkt erg goed! Thanks!

Eens even zien wanneer ik gelegenheid heb zoiets te maken...

maar goed dan dat ik mijn Swahili weer even heb opgehaald

quote:
Op 12 maart 2011 21:44 schreef Nix het volgende:
Wordt al misselijk als ik het recept lees


Maar bakken is leuk

want je lust geen... chocola?? :O


[/zachteG]


Nix
Usericon van Nix
Posted 12-03-2011 22:00 by Nix Profiel van Nix

Gek ben ik er niet op,nee



Maar dan de boter en suiker nog eens bij. Brrrr!


I generally avoid temptation...unless I can't resist it.


Hades
Meneer de Ontbijtman
Usericon van Hades
Posted 13-03-2011 2:05 by Hades Profiel van Hadeshttp://www.enschedeseheadbangers.nl

Beste chocoladerecept dat ik ooit gezien heb was toch wel dat van chocoladetruffels. Het bestond ongeveer uit basterdsuiker, chocola en boter (verhouding 1 op 1) met een klein beetje slagroom erdoor om het iets luchtiger te laten lijken.

Gelukkig merk je de eerste paar minuten niet hoe erg dat vult, totdat opeens je maag compleet vol aanvoelt en je de rest van de dag geen honger meer hebt.


Silence
Usericon van Silence
Posted 13-03-2011 2:40 by Silence Profiel van Silence

Truffels zijn lekker. Zelf toen gemaakt met een klein beetje boter, dat smelten. Daarin de pure ofwel witte chocola smelten. Daar verse (light) slagroom bij. Bij de witte 43 likeur, bij de pure whisky gooien. Daarna in de koelkast laten stollen. Na een uur uit de koelkast halen, en balletjes van rollen. Die door de pure danwel witte gesmolten chocola halen en daarna door cacao of kokos poeder. Een enorme smeerboel, maar lekker!


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 13-03-2011 7:59 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 12 maart 2011 21:15 schreef Bright_Eyes het volgende:
oh damn, lekker . Ik moet ook niet in t receptentopic kijken als ik nog niet gegeten heb

Dat was ie! En vrij simpel te maken ook:
Oven voorverwarmen op 200 graden C. (Electrische oven). Zes plakjes deeg voor hartige taart laten ontdooien. Ondertussen een rode paprika, een rode peper en twee tenen knoflook in snippers snijden. Sausje maken van 200 ml. crème fraiche en vier eieren. Daar de paprika, peper, knoflook en dille en zout naar smaak aan toevoegen.
Dan een springvorm invetten met olijfolie, en met de deegplakjes bekleden. De deegbodem bekleden met 250 gr. zalmsnippers, en daar jumbogarnalen (bakje 100 gr.) overheen verspreiden. Het sausje over de vis en garnalen gieten, en dan nog geraspte kaas (ik had jong belegen Maaslander) erover. Veertig minuten in de oven laten garen.
Lekker met tomatensalade en rosé.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Silence
Usericon van Silence
Posted 13-03-2011 12:09 by Silence Profiel van Silence

Die ga ik van de week maken!


Bright_Eyes
Usericon van Bright_Eyes
Posted 13-03-2011 18:14 by Bright_Eyes Profiel van Bright_Eyeshttp://bright--eyes.hyves.nl/

Zometeen frietjes om nom nom nom


[/zachteG]


Silence
Usericon van Silence
Posted 13-03-2011 18:31 by Silence Profiel van Silence

M'n focaccia "broodje" is een heel brood geworden, hij gistte meer dan ik verwacht had. Dat is gelukkig niet erg, hebben we morgen ook nog.


Bright_Eyes
Usericon van Bright_Eyes
Posted 13-03-2011 18:35 by Bright_Eyes Profiel van Bright_Eyeshttp://bright--eyes.hyves.nl/

quote:
Op 13 maart 2011 18:31 schreef Silence het volgende:
M'n focaccia "broodje" is een heel brood geworden, hij gistte meer dan ik verwacht had. Dat is gelukkig niet erg, hebben we morgen ook nog.

ach, meer = meer, toch?

Hoe smaakt 'ie? Ik wacht nog steeds op mn frietjes... honger


[/zachteG]


Silence
Usericon van Silence
Posted 13-03-2011 18:38 by Silence Profiel van Silence

Ik moest helaas zuinig doen met de kruiden i.v.m. met maag, maar hij was wel erg lekker! Gaan we zeker nog eens maken als m'n maag weer mee werkt. Jij eet smakelijk!


Bright_Eyes
Usericon van Bright_Eyes
Posted 13-03-2011 18:56 by Bright_Eyes Profiel van Bright_Eyeshttp://bright--eyes.hyves.nl/

dankjewel! Gaat alleen nog ff duren


[/zachteG]


Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 13-03-2011 18:57 by Vargen666 Profiel van Vargen666http://www.facebook.com/ultravargen

Waarom?



Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 13-03-2011 19:00 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

ik net een heel erg dikke steak met Pastinaak in gedroogde paprikaschilfers met een parmezaanpepersaus en oven-bolletjes


signature


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen