IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Eten en of koken [deel 2] Vorige pagina | Volgende pagina
Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 13-03-2011 19:02 by Vargen666 Profiel van Vargen666http://www.facebook.com/ultravargen

Oven-bolletjes?



Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 13-03-2011 19:09 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

ja, hoe noem je zoiets... bolletjeskroketten?


signature


Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 13-03-2011 19:10 by Vargen666 Profiel van Vargen666http://www.facebook.com/ultravargen

Aaah... ja!



Bright_Eyes
Usericon van Bright_Eyes
Posted 13-03-2011 19:18 by Bright_Eyes Profiel van Bright_Eyeshttp://bright--eyes.hyves.nl/

omdat er friet werd gehaald. Heeft 1,5 uur geduurd .


[/zachteG]


Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 13-03-2011 19:50 by Vargen666 Profiel van Vargen666http://www.facebook.com/ultravargen

Ik heb ook wel eens zo lang op shoarma zitten wachten. Waardeloos ja.



Bright_Eyes
Usericon van Bright_Eyes
Posted 13-03-2011 20:02 by Bright_Eyes Profiel van Bright_Eyeshttp://bright--eyes.hyves.nl/

quote:
Op 13 maart 2011 19:09 schreef Hypnos het volgende:
ja, hoe noem je zoiets... bolletjeskroketten?

Oh die! die hebben ze in de kantine ook wel eens. ehm ehm, pommes noisettes heten ze daar geloof ik


[/zachteG]


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 13-03-2011 20:27 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

quote:
Op 13 maart 2011 19:18 schreef Bright_Eyes het volgende:
omdat er friet werd gehaald. Heeft 1,5 uur geduurd .
Jullie lmbo's ook, denke dat vlaamse frieten ook uit Vlaanderen moeten komen tsk tsk


Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 13-03-2011 20:29 by Vargen666 Profiel van Vargen666http://www.facebook.com/ultravargen

Terwijl ze net zo goed uit de anus van Jenje kunnen komen.






Niet grappig, ik weet het.



Bright_Eyes
Usericon van Bright_Eyes
Posted 13-03-2011 20:31 by Bright_Eyes Profiel van Bright_Eyeshttp://bright--eyes.hyves.nl/

quote:
Op 13 maart 2011 20:27 schreef Jenje het volgende:
Jullie lmbo's ook, denke dat vlaamse frieten ook uit Vlaanderen moeten komen tsk tsk

Nope, dan had het waarschijnlijk maar een uurtje geduurd


[/zachteG]


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 13-03-2011 20:32 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

quote:
Op 13 maart 2011 20:31 schreef Bright_Eyes het volgende:
Nope, dan had het waarschijnlijk maar een uurtje geduurd
Tomtom wijst de verkeerde kant op ..


Bright_Eyes
Usericon van Bright_Eyes
Posted 15-03-2011 13:40 by Bright_Eyes Profiel van Bright_Eyeshttp://bright--eyes.hyves.nl/

Gisteravond gemaakt, zometeen wat over is :

Simpel, snel, koud en lekkerrrrr:


tortilla's met avocado en gerookte kip.

snij avocado, komkommer en gerookte kip in stukken en meng er flink wat (1:1) mayo en crème fraîche doorheen met knoflookpoeder + peper.
In de wrap rollen en klaar heerlijk!



de verhoudingen moet je zelf maar uitproberen. Ik had voor 1 bakje gerookte kip 2 kleinere avocado en 1/2 komkommer, 1 potje crème fraiche en ongeveer evenveel mayo. En uiteraard veel knoflook en peper . Goed voor zo'n 5 middel tortilla's.


[/zachteG]


intothevoid
Usericon van intothevoid
Posted 15-03-2011 13:45 by intothevoid Profiel van intothevoid

Gisteren een pilav gemaakt, soort van risotto met veel paprika en tomaat.
Rode ui, knoflook en een peper fruiten, daar kastanjechampignons en rode/gele paprika's bij. Goed bakken, dan 400 gram risottorijst erbij. Eén minuutje meebakken, dan een steek boter erdoor en zoveel bouillon overheen gieten dat alles 1 cm ofzo onder staat. Gedurende een kwartiertje laten borrelen, bouillon aanvullen wanneer nodig. Als de rijst goed is er vier, in stukken gesneden, tomaten, geroosterde pijnboompitten en verse koriander doorheen scheppen. Serveren met geraspte oude kaas.


You have time. You are doing fine.


LLphotograph
metaLL
Usericon van LLphotograph
Posted 15-03-2011 13:59 by LLphotograph Profiel van LLphotographhttp://www.LLvizion.com

Vanavond ga ik spersieboontjes gerold in katenspek maken, aardappelpuree met rode pesto en een boerenschnitzel met zelf gefabriceerde champignonsaus en de uitjes, champignons en spekjes uiteraard niet te vergeten daar weer bovenop!


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 17-03-2011 20:51 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

Foto'tjes van wat eten dat ik een week of twee geleden gemaakt heb.

De paté:



Uienkonfijt voor bij de paté:




Zwezerik:







Ribeye:









Twee gangen dessert:





Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 17-03-2011 20:53 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

alles ziet er zeer lekker uit, behalve dat roze geval


signature


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 17-03-2011 20:54 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

quote:
Op 17 maart 2011 20:53 schreef Hypnos het volgende:
alles ziet er zeer lekker uit, behalve dat roze geval
Frambozenbavarois.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 17-03-2011 20:58 by Vargen666 Profiel van Vargen666http://www.facebook.com/ultravargen

Ik vind alleen dat roze geval er lekker uitzien.



Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 17-03-2011 21:00 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

quote:
Op 17 maart 2011 20:54 schreef kwelgeest het volgende:
Frambozenbavarois.


BWAKKES


signature


Silence
Usericon van Silence
Posted 18-03-2011 14:08 by Silence Profiel van Silence

Vanavond wil ik een stofpotje maken met een runderlap. Maar, vorige keer was dat ding hartstikke taai, terwijl hij echt lang gesudderd had. Hebben jullie tips? Vorige keer was het met rode wijn, laurier vele kruiden, knoflook, ui, wortel, cherrytomaatjes en weet ik veel wat nog meer. Andere vormen (als in curry's) zijn ook welkom.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 18-03-2011 14:21 by bastianus Profiel van bastianus

Iets zuurs als azijn toevoegen, daar wordt het zachter van. En een goed rood stuk vlees uitzoeken. En goed onder het vocht zetten.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 18-03-2011 14:25 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

Gewoon beter vlees. Bij mij zijn de stoofjes altijd mals.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 18-03-2011 14:34 by M. Profiel van M.

quote:
Op 18 maart 2011 14:08 schreef Silence het volgende:
Vanavond wil ik een stofpotje maken met een runderlap. Maar, vorige keer was dat ding hartstikke taai, terwijl hij echt lang gesudderd had. Hebben jullie tips? Vorige keer was het met rode wijn, laurier vele kruiden, knoflook, ui, wortel, cherrytomaatjes en weet ik veel wat nog meer. Andere vormen (als in curry's) zijn ook welkom.

Nou ben ik geen echte kenner maar ik weet wel van enkele dingen waar je rekening mee kunt houden:
- het vlees: het beste kan je runder/riblappen gebruiken die wat met vet doorregen zijn. Dat vet houdt het mals en sappig. Je hebt ook magere runderlappen, zonder vet. Die worden wat sneller taai. Je hebt ook sukadelappen, die hebben volgens mij door het midden zo'n groot hard stuk vet en zijn verder niet doorregen. Goed doorregen riblappen dus, en het vet niet ervanaf snijden.
- de bereiding: vaak kan je het vlees even van tevoren "aanbraden". Dat moet wel met beleid: het moet op hoge temperatuur zodat er niet teveel vocht uitloopt en het vlees een mooi korstje krijgt. En het moet met niet teveel vlees tegelijk, het mag best in een paar porties. Anders koelt de pan te snel af en duurt het bakken te lang.
Let daarnaast op dat het vlees goed onder water staat en laat het sudderen met het deksel op de pan. Dan kan het water via de bovenkant van het deksel weer op het vlees druipen.
- de voorbereiding: bastianus' tip van de azijn is een goede. Maar pas wel op dat de smaak niet gaat overheersen. De azijntip deed me denken aan "zuurvlees", een erg lekker stoofvlees-gerecht op z'n limburgs, met onder andere ontbijtkoek, appelstroop en een nachtje marineren in de azijn. Zie ook: http://www.dekooktips.com/recepten/zuur-vl.htm


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Silence
Usericon van Silence
Posted 18-03-2011 14:45 by Silence Profiel van Silence

Bedankt. De lap marineert nu, ik had hem al in huis, maar hij heeft wel hier en daar wat vet randjes dus dat is positief. Verder dit keer niet met zout gemarineerd, want dat onttrekt dus het vocht. Nou we zullen het wel zien.


Snagger
Algemeen directeur KPR
Usericon van Snagger
Posted 18-03-2011 14:46 by Snagger Profiel van Snagger

quote:
Op 17 maart 2011 20:51 schreef kwelgeest het volgende:
Foto'tjes van wat eten dat ik een week of twee geleden gemaakt heb.

Zwezerik:










Epic! Erg smakelijk.

Vraag voor de (Thaise)curry experts, mits die aanwezig zijn: een tip waar ik vers(!) Kaffir blad kan krijgen?


Ik, Wil Schuurman


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 18-03-2011 14:49 by Forever After Profiel van Forever After

In Thailand?


 


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen