IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Eten en of koken [deel 2] Vorige pagina | Volgende pagina
Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 16-02-2010 20:57 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Zo, dat was best goed te kanen. Het grillen was wat tricky, dus aan een kant was de sesam wat zwart geworden.

Grootste nadeel van zo'n pakje is dat de rijst blijkbaar absoluut niet geschikt is om met stokjes te eten. Maar ik ben eigenwijs en heb stug door geprutst, dan maar wat minder in 1 keer naar binnen krijgen.


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


NotYourBitch
***
Usericon van NotYourBitch
Posted 16-02-2010 21:08 by NotYourBitch Profiel van NotYourBitch

quote:
Op 16 februari 2010 12:34 schreef Digerdoden het volgende:
Koolvis is qua smaak niet zo heel boeiend

Mijn katten deden er een moord voor.


=)


WhiteRider
Usericon van WhiteRider
Posted 16-02-2010 22:19 by WhiteRider Profiel van WhiteRider

quote:
Op 16 februari 2010 21:08 schreef NotYourBitch het volgende:
Mijn katten deden er een moord voor.



Jammer dat ze dat niet op hun baasje hebben gebotvierd.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 16-02-2010 22:20 by Forever After Profiel van Forever After



 


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 16-02-2010 22:22 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

quote:
Op 16 februari 2010 22:19 schreef WhiteRider het volgende:
Jammer dat ze dat niet op hun baasje hebben gebotvierd.


Tering wat een 14 jarige breezer opmerking. :')

Anyway, koolvis is saai, dan liever een wat stevigere vis.

[Dit bericht is gewijzigd door karnivoor op 16-02-2010 22:24]


Je moeder.


NotYourBitch
***
Usericon van NotYourBitch
Posted 16-02-2010 22:24 by NotYourBitch Profiel van NotYourBitch

quote:
Op 16 februari 2010 22:19 schreef WhiteRider het volgende:
Jammer dat ze dat niet op hun baasje hebben gebotvierd.

Helaas voor jou deden ze het tegenovergestelde.


=)


Slechtheid
Usericon van Slechtheid
Posted 17-02-2010 9:39 by Slechtheid Profiel van Slechtheid

quote:
Op 16 februari 2010 22:22 schreef karnivoor het volgende:
Tering wat een 14 jarige breezer opmerking. :')

Dan klopt het toch? WR is toch 14?


WhiteRider
Usericon van WhiteRider
Posted 17-02-2010 10:18 by WhiteRider Profiel van WhiteRider

quote:
Op 16 februari 2010 22:22 schreef karnivoor het volgende:
Tering wat een 14 jarige breezer opmerking. :')

Anyway, koolvis is saai, dan liever een wat stevigere vis.


:')


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 17-02-2010 10:39 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

koolmees, dat lijkt me pas saai.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 18-02-2010 17:27 by MMayo Profiel van MMayo

Simpel, snel en toch lekker, spagetti met spinazie en boursin.

Spekjes uitbakken, spinazie erbij tot het goed warm is en als laatste een pakje boursin erdoor. Over de spagetti mikken en snelle hap is klaar.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 18-02-2010 17:36 by XXL Profiel van XXL

Eten koken.....

tjah..

Ik overweeg een ouderwets gevalletje '611311'


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Mutilator
SPILL YER GUTS !!!!!! (Extra gore mod)
Usericon van Mutilator
Posted 18-02-2010 17:38 by Mutilator (Moderator) Profiel van Mutilatorhttp://wp.livereviewer.com/

Danishblue kaas door de macaroni werkt ook goed..gedroogde tomaatjes, pesto, tapenade, smack (weer kattevoer), pot saus & Perestrooikaas eroverheen: goed schransvoeder!

quote:
Op 16 februari 2010 22:19 schreef WhiteRider het volgende:
Jammer dat ze dat niet op hun baasje hebben gebotvierd.


:')



The quality of our perceptions determines the quality of our judgement. Our judgement determines how we interact with the world. How we interact with the world changes the world. So, the quality of our perceptions changes the world.


Silence
Usericon van Silence
Posted 18-02-2010 17:43 by Silence Profiel van Silence

quote:
Op 18 februari 2010 17:27 schreef MMayo het volgende:
Simpel, snel en toch lekker, spagetti met spinazie en boursin.

Spekjes uitbakken, spinazie erbij tot het goed warm is en als laatste een pakje boursin erdoor. Over de spagetti mikken en snelle hap is klaar.
Hier vanavond ook simpel ende snel.

Pasta met flink wat rode pesto, uitgebakken spekjes. Op het laatst rucola erdoor heen scheppen en wat pijnboompitjes. Normaal ook een courgette, maar die ben ik vergeten te kopen.


Panzerke
Usericon van Panzerke
Posted 18-02-2010 17:48 by Panzerke Profiel van Panzerkehttp://www.last.fm/user/Panzerke

Hier vandaag lekker snert.



El Kapitån Oscuro
Usericon van El Kapitån Oscuro
Posted 18-02-2010 18:34 by El Kapitån Oscuro Profiel van El Kapitån Oscuro

Pompoensoep


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 18-02-2010 20:49 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Voor het eerst zelf spaghetti saus gemaakt.

- gesnipperde knoflook
- reepjes paprika
- plakjes champignon
In een hapjes pan fruiten met wat olijfolie
- gehakt erbij mieteren en rul bakken
- pak tomatenpuree erbij
- kruiden naar smaak (in dit geval: provenciaalse kruiden, laurierblad, basilicum, klein beetje nootmuskaat, zout, peper)
- even laten pruttelen en daarna een zakje soepgroenten erbij.
- als laatste wat plakjes olijf erdoor roeren.

Simpeler dan ik dacht en errrug lekker.


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


Silence
Usericon van Silence
Posted 20-02-2010 15:05 by Silence Profiel van Silence

Straks pinda-rijst balletjes maken alvast voor de verjaardag van here MH.

Nodig voor +/- 16 balletjes:
1 uitgeperste teen knoflook
Gember (vers 2 cm, poeder op gevoel)
1/4 tl kurkuma
1 tl suiker
1/2 tl zout
1 tl chilisaus
2 tl vis of sojasaus
2 el verse koriander (hier uit potje helaas)
sap van 1/2 limoen (ik doe het gewoon uit zo'n flesje)
225 gram rijst (gekookt)
100 gram fijngehakte pinda's

1). Knoflook, gember en kurkuma fijnmalen. (liefst in keukenmachine)
2). Suiker, zout, chili en sojasaus toevoegen.
3). 3/4 van de rijst erdoor heen gooien, en mee pureren/mengen tot het glad en plakkerig is.
4). Rol kleine balletjes en haal ze door de pinda's.
5). Frituur de balletjes tot ze lekker knapperig zijn. (in wokpan met olie of in frituur).


Verder maak ik nog gehaktballetjes, wraps met monchou, zalm en pijnboompitjes en ook nog gevulde eieren met pesto.



Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 20-02-2010 17:45 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

Zeeuwse Mosselen - Augustijn - met Frieten en Brood - Onbeperkt
klaargemaakt met Augustijnbier


vanavond op restaurant


signature


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 20-02-2010 20:39 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Stoommandje is een groot succes
Kon helaas geen 2e (en 3e) laag bijkopen want de toko had alleen nog dekseltjes XD

- Laagje van 3/4 cm water in een wok doen of pan
- Limoen in plakjes snijden en op de bodem van het mandje leggen
- Kipfilet kruiden naar smaak en op de limoen leggen
Stoommandje in de wok plaatsen zodra er waterdamp uit de wok/pan komt.

De groenten had ik ook willen stomen maar soit, dan maar in de grote wok.
- Knoflook choppen
- Oesterzwammen choppen
- Paprika in dunne reepjes snijden
- Had nog wat kip wat niet in het stoommandje paste, dus dat ging ook mee de wok in
- Bamboe scheuten erbij
- Als laatste een bakje taugé erdoor
- Wat sesamzaad
- Klein beetje zoet zure saus erbij

Mihoen koken, afgieten en even mee wokken.


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 20-02-2010 21:27 by XXL Profiel van XXL

quote:
Op 20 februari 2010 20:39 schreef Mottighaerd het volgende:
Stoommandje is een groot succes
Kon helaas geen 2e (en 3e) laag bijkopen want de toko had alleen nog dekseltjes XD

- Laagje van 3/4 cm water in een wok doen of pan
- Limoen in plakjes snijden en op de bodem van het mandje leggen
- Kipfilet kruiden naar smaak en op de limoen leggen
Stoommandje in de wok plaatsen zodra er waterdamp uit de wok/pan komt.

De groenten had ik ook willen stomen maar soit, dan maar in de grote wok.
- Knoflook choppen
- Oesterzwammen choppen
- Paprika in dunne reepjes snijden
- Had nog wat kip wat niet in het stoommandje paste, dus dat ging ook mee de wok in
- Bamboe scheuten erbij
- Als laatste een bakje taugé erdoor
- Wat sesamzaad
- Klein beetje zoet zure saus erbij

Mihoen koken, afgieten en even mee wokken.


Vraagje: hoe ontwikkeld de smaak van vlees zich als je dat enkel stoomt en zijn andere vleessoorten dan kip daar ook geschikt voor? Da's namelijk iets wat nog niet in me was opgekomen maar wellicht moet ik dat eens proberen.

[Dit bericht is gewijzigd door XXL op 21-02-2010 4:37]


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Mottighaerd
Yarp
Usericon van Mottighaerd
Posted 20-02-2010 21:56 by Mottighaerd Profiel van Mottighaerdhttp://www.last.fm/user/flepmelg

Het smaakt anders ja dan als je het zou bakken, maar absoluut niet smakeloos. Nog een voordeel, het verbrand niet, dus de hele filet is gelijkmatig gekleurd. Als je het vlees eerst gemarineerd heb moet het ook prima lukken.

En ja, andere dingen dan kip kunnen ook. Vis is ook bijzonder geschikt maar dat blieft meneer Mottighaerd niet dus dat is voor een andere keer. Rund en varken kan volgens mij ook, maar dit was de eerste keer dus dat heb ik zelf nog niet geprobeerd.

Ook groenten schijnen no problemo te zijn. Maar dat ga ik proberen als ik nog 1 of 2 laagjes erbij heb. Het beviel mij iig erg goed dus ga er nog veel meer mee proberen.

[Edit: De kip was iig sappig en ik had het idee dat de kruiden ook wat beter tot hun recht kwamen]

[Dit bericht is gewijzigd door Mottighaerd op 20-02-2010 21:59]


Due to recent budget cuts and the continued decline of the economy, please note that The Light at the End of the Tunnel has been turned off.


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 21-02-2010 17:18 by varanus (Speciaal lid) Profiel van varanus

2 Gevulde kippen in de oven


spelfout weggehaald...


Vikingblood
Farðu í rassgat andskotans auminginn þinn!
Usericon van Vikingblood
Posted 21-02-2010 18:32 by Vikingblood Profiel van Vikingbloodhttp://www.fireburners.nl

Joodse kippen Gurp???


Lekkere nitzels zitten kauwen..


Some people are like clouds! It will be a glorious day when they fuck off.


Vikingblood
Farðu í rassgat andskotans auminginn þinn!
Usericon van Vikingblood
Posted 21-02-2010 18:32 by Vikingblood Profiel van Vikingbloodhttp://www.fireburners.nl

quote:
Op 21 februari 2010 18:32 schreef Vikingblood het volgende:
Joodse kippen Gurp???


Lekkere snitzels zitten kauwen..


Some people are like clouds! It will be a glorious day when they fuck off.


varanus
HUISKAMERHOOLIGAN
Usericon van varanus
Posted 21-02-2010 20:16 by varanus (Speciaal lid) Profiel van varanus

quote:
Op 21 februari 2010 18:32 schreef Vikingblood het volgende:
Joodse kippen Gurp???





Nee, gewoon Arische kippen van de Super de Boer


spelfout weggehaald...


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen