IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 38 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Auteur:
Topic : Recepten, koken en eten topic Vorige pagina | Volgende pagina
BlackSun
Usericon van BlackSun
Posted 13-02-2011 23:51 by BlackSun Wijzig reactieProfiel van BlackSunQuote dit berichthttp://nl-nl.facebook.com/people/Linda-Blad/100001505370942

quote:
Op 13 februari 2011 23:28 schreef Silence het volgende:
Morgen als voorgerechtje avocado met garnaaltjes, als hoofdgerecht kruidige aardappelkoekjes met (witte) vis (even kijken welke) en limoen-knoflookboter en nog wat groenten. Als nagerecht gebakken appeltjes met kaneel en suiker met een bolletje ijs.

Nu nog kijken of ik dit ook daadwerkelijk maak en niet morgen tegen wat leukers aanloop in de supermarkt.


Afgezien van de avocado klinkt dat echt enorm Denk dat ik morgen ook nog maar even de supermarkt induik!

@ Ipim


in my world everyone's a pony and they all eat rainbows and poop butterflies..!


jbassist
Say It With Jb.
Usericon van jbassist
Posted 14-02-2011 18:55 by jbassist Wijzig reactieProfiel van jbassistQuote dit bericht





Gaar geprutteld kippeboutje, in bakken olie/boter, wat uitjes, sjalottjes, paar aardappeltjes, teentjes knoflook, wat mosterd, curry en kurmerie (kruid gekocht in israel.. waar haal ik dat hier in nl?) & en knoflookolie (even eens israel, MOKER lekker spul) voor de smaak, met ook een lekkere droge rode wijn.

simple salade alla "irritante klootzak" erbij.

Zelf gemaakt cakeje met koffie na.

Today was a good day.


[Dit bericht is gewijzigd door jbassist op 14-02-2011 18:56]


"BONKE! next time you fuck in my bathroom, fucking throw the condoms into the toilet! not in or on top of the goddamn sink...."


Silence
Usericon van Silence
Posted 14-02-2011 19:59 by Silence Wijzig reactieProfiel van SilenceQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/LastSilence

Het smaakte hier errug lekker. Het zijn rivierkreeftjes geworden in plaats van garnalen, maar voor de rest heb ik me er aan gehouden. Yumm.

Edit: dan ook maar een fotootje erbij.

Voorgerecht:


Hoofdgerecht:


Nagerecht:



[Dit bericht is gewijzigd door Silence op 14-02-2011 20:17]


BlackSun
Usericon van BlackSun
Posted 14-02-2011 20:48 by BlackSun Wijzig reactieProfiel van BlackSunQuote dit berichthttp://nl-nl.facebook.com/people/Linda-Blad/100001505370942

Ziet er allemaal lekker uit!

Silence d'r maaltijd idee klonk erg lekker, dus wij hebben hier vanavond iets soortgelijks gemaakt.


Vooraf: Hollandse boerensalade, met roze garnalen, yoghurtdressing en croutons.
(F.E.S. had er nog jonge kaasblokjes in en extra peper)


Hoofd: Gekruide Cajun aardappeltjes, boontjes en Tilapiafilet met Dillesaus. (en extra peper voor F.E.S. )
En een glas Chardonnay


Dessert: Warme Appelbollen ( ) met diverse soorten ijs.

**************************


Recept appelbollen:

Stap 1:
Je hebt voor elke appelbol die je wilt maken natuurlijk één appel en één plakje (diepvries) bladerdeeg nodig. Terwijl het gewenst aantal plakjes bladerdeeg op hun plasticje op het aanrecht liggen te ontdooien, de appels schillen en van het klokhuis ontdoen (met een appelboor).

Stap 2:
Een plakje bladerdeeg met de vingers een beetje uittrekken en in de linkerhand nemen (als je rechts bent); plaats in het midden een appel, met de tunnel (waar het klokhuis zat) op het deeg.

Stap 3:
Schep de appel vol met een suikerkaneel mengsel.
De precieze hoeveelheden voor dit mengsel komen niet zó nauw, maar ik gebruik ongeveer 2 el suiker met 1½ tl kaneel per appel.

Stap 4:
Vouw met beleid het bladerdeeg om de appel heen, zonder suikermengsel te knoeien of scheuren in het bladerdeeg te veroorzaken.
Let op dat de appel volledig in bladerdeeg is ingepakt.
Zet de bol in een aluminiumbakje (NIET van papier) en bestrijk rondom met wat losgeklopt ei
(en bestrooi licht met (kaneel)suiker).

Stap 5: De appelbollen goudbruin en gaar bakken in 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden Celsius.


in my world everyone's a pony and they all eat rainbows and poop butterflies..!


Hagal
Usericon van Hagal
Posted 14-02-2011 20:53 by Hagal Wijzig reactieProfiel van HagalQuote dit bericht

quote:
Op 13 februari 2011 23:31 schreef iPim het volgende:


foto mist alleen een beetje kleur, maar is met mobieltje genomen.


hehe nais


Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment. A DIRTY MIND IS A JOY FOREVER


rotor
Usericon van rotor
Posted 15-02-2011 9:34 by rotor Wijzig reactieProfiel van rotorQuote dit bericht

Dit weekend es wat anders gemaakt dan snert of boerenkool;
500g verse snoek (gevangen door en gekregen van een kennis), gepureerd en gemengd met fenegriek, kardamom, koriander en fijn gehakte groene boontjes. Hier burgertjes van gekneed en die vervolgens gebakken.

Sausje: In-hele-kleine-reepje gesnede wortel laten koken/oplossing in 2 tl water en 3 el balsamazijn.

Gerst als bulk.



irritante klootzak
Usericon van irritante klootzak
Posted 15-02-2011 9:45 by irritante klootzak Wijzig reactieProfiel van irritante klootzakQuote dit bericht

~BAM!

Goed bezig JB!

die kip was meesterlijK!

zoemteen deze kant maar opkomen voor eens tukje pecan mudpie!


Collectively the Village People have sold 85 million albums and singles, and they regularly tour Australia.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 15-02-2011 9:57 by bastianus Wijzig reactieProfiel van bastianusQuote dit bericht

quote:
Op 15 februari 2011 9:34 schreef rotor het volgende:
Dit weekend es wat anders gemaakt dan snert of boerenkool;
500g verse snoek (gevangen door en gekregen van een kennis), gepureerd en gemengd met fenegriek, kardamom, koriander en fijn gehakte groene boontjes. Hier burgertjes van gekneed en die vervolgens gebakken.

Sausje: In-hele-kleine-reepje gesnede wortel laten koken/oplossing in 2 tl water en 3 el balsamazijn.

Gerst als bulk.


Oeh, dat lijkt me ook wel wat. Zelf gevangen vis is geniaal, we hebben een paar jaar terug zelf gevangen snoekbaars op de barbecue gegooid, was ook erg lekker.
Ik ga vanavond pannenkoeken met salami, kaas en paprika maken trouwens.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 15-02-2011 10:01 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 15 februari 2011 9:34 schreef rotor het volgende:
Dit weekend es wat anders gemaakt dan snert of boerenkool;
500g verse snoek (gevangen door en gekregen van een kennis), gepureerd en gemengd met fenegriek, kardamom, koriander en fijn gehakte groene boontjes. Hier burgertjes van gekneed en die vervolgens gebakken.

Sausje: In-hele-kleine-reepje gesnede wortel laten koken/oplossing in 2 tl water en 3 el balsamazijn.

Gerst als bulk.




Dat klinkt wel lekker.

Al denk ik dat je nederlandse sloot snoek wel even een weekje in wat vers water mag later spartelen.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Jolly Roger 666
Usericon van Jolly Roger 666
Posted 15-02-2011 11:58 by Jolly Roger 666 Wijzig reactieProfiel van Jolly Roger 666Quote dit bericht

Laatst heb ik een kip rouleau gemaakt. Supertof, niet vet.

Het komt erop neer dat je een kipfilet opensnijdt, zodat 'ie er bijna uitziet als een schnitzel. Een ander borststuk haksel je met wat kruiden, een eiwitje, wat truffelolie, beetje lente ui, whatever tot een mooie stevige vulling. Die leg je op de opengesneden kipfilet, die je vervolgens in plasticfolie oprolt. FLink stevig, door de uiteinden van het plastic door te blijven draaien.

Deze donder je in een pan heet water (gas staat uit, water is op kookpunt geweest!), deksel er op en twintig minuten tot een half uur laten liggen.

Hierna folie verwijderen en plakken snijden van ongeveer 3 tot 4 cm dik. lekker sausje van paddenstoelen er overheen en happen maar.

Heerlijk en niet ongezond, want er komt nauwelijks vet of zout aan te pas.

___


Receptje 2:

Hamburger du Jolly

Ga naar de SLAGER! Koop RUNDERtartaar! Eenmaal thuis lekker een lenteuitje door de tartaar heen, misschien wat kappertjes, kijk maar. Mag ook gewoon een rood uitje doorheen, net wat je lekker vindt.

Meergranenbol kopen, opensnijden en besmeren met klein beetje boter. Klep er een beetje veldsla op.

De burger bak je lekker medium en die pof je op de sla. Tot nu toe niets bijzonders. Maar let op;

In een pannetje die je ringen rode ui, die bak je tot ze lekker glazig zijn. donder ondertussen een mooi beetje rode wijn in de pan. Joepie. Voeg wat cherie tomaten toe, en laat die ook lekker 'kapot'-smoren. Hieraan voeg je wat gesneden gedroogde VIJGEN toe. Op een gegeven moment vormt het een geheel, bijna een soort chutney.

Dit doe je rijkelijk bovenop je heerlijke hamburger, broodje er op, klaar is kees.

Eet lekker.



Ja hoor...


Sonic Titan
Binkelator.. ಠ_ಠ
Usericon van Sonic Titan
Posted 18-02-2011 18:59 by Sonic Titan Wijzig reactieProfiel van Sonic TitanQuote dit berichthttp://forum.zwaremetalen.com/forum_logout.php

Net even zitten rommelen in de keuken, met behoorlijk geslaagde hamburgers als resultaat:

Voor twee stuks:

250-300 gram rundergehakt (liefst v/d slager)
Driekwart rode paprika, in (hele) kleine stukjes gesneden
1,5 rode chilipeper, in (hele) kleine stukjes gesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
0,5 eetlepel komijnpoeder
Verse basilicum, fijngehakt (hoeveelheid naar eigen inzicht)
Peper (hoeveelheid naar eigen inzicht)
Zout (hoeveelheid naar eigen inzicht)

Vermeng bovenstaande ingrediënten in een kom en draai burgers van het mengsel. Bak de burgers in enkele minuten op (middel)hoog vuur tot ze klaar zijn, serveer ze op een hamburgerbroodje en doe er wat verse basilicumblaadjes bij, klaar!


Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place."


Bright_Eyes
Omdat het kan.
Usericon van Bright_Eyes
Posted 18-02-2011 20:33 by Bright_Eyes Wijzig reactieProfiel van Bright_EyesQuote dit berichthttp://bright--eyes.hyves.nl/

Woh chill, een kooktopic! :D

@Silence: wow ziet er heerlijk uit! :O
@BlackSun: die appelbollen ga ik ook eens proberen!

zal binnenkort eens mijn befaamde quiche á la oma maken & posten


[/zachteG]


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 19-02-2011 0:16 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

vermengd met klokkende geluiden


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Alterprince
Deze zin is niet waar
Usericon van Alterprince
Posted 19-02-2011 0:37 by Alterprince (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van AlterprinceQuote dit berichthttp://www.facebook.com/profile.php?id=100002022707376

Net Hannibal gezien...



zou dat lekker zijn, mensenhersens?


"Most people say that they are thinking while they are merely rearranging their prejudices"


Eschaton
mental
Usericon van Eschaton
Posted 19-02-2011 0:38 by Eschaton Wijzig reactieProfiel van EschatonQuote dit bericht

quote:
Op 19 februari 2011 0:37 schreef Alterprince het volgende:
Net Hannibal gezien...



zou dat lekker zijn, mensenhersens?
try it .


mental


Bright_Eyes
Omdat het kan.
Usericon van Bright_Eyes
Posted 19-02-2011 3:31 by Bright_Eyes Wijzig reactieProfiel van Bright_EyesQuote dit berichthttp://bright--eyes.hyves.nl/

quote:
Op 14 februari 2011 19:59 schreef Silence het volgende:Voorgerecht:


In dit topic kijken als je honger hebt is echt dodelijk :O

Silence, zou je alsjeblieft een keer t recept van je voorgerecht willen posten? dit wil ik ook eens (proberen te) maken.


[/zachteG]


Amarantha
Usericon van Amarantha
Posted 19-02-2011 3:36 by Amarantha Wijzig reactieProfiel van AmaranthaQuote dit bericht

Ziet er inderdaad erg lekker uit. Misschien moet ik ook maar wat eetbaars gaan zoeken


No regrets and no remorse...


Bright_Eyes
Omdat het kan.
Usericon van Bright_Eyes
Posted 19-02-2011 3:48 by Bright_Eyes Wijzig reactieProfiel van Bright_EyesQuote dit berichthttp://bright--eyes.hyves.nl/

Misschien moet ik maar gewoon gaan slapen


[/zachteG]


Amarantha
Usericon van Amarantha
Posted 19-02-2011 3:51 by Amarantha Wijzig reactieProfiel van AmaranthaQuote dit bericht

Als je met een volle maag beter slaapt, moet je eerst nog wat eten


No regrets and no remorse...


Schaep
Usericon van Schaep
Posted 19-02-2011 3:51 by Schaep Wijzig reactieProfiel van SchaepQuote dit bericht

Maar van eten voordat je gaat slapen word je dik.


Amarantha
Usericon van Amarantha
Posted 19-02-2011 3:54 by Amarantha Wijzig reactieProfiel van AmaranthaQuote dit bericht

Daar zit wat in.


No regrets and no remorse...


Bright_Eyes
Omdat het kan.
Usericon van Bright_Eyes
Posted 19-02-2011 3:55 by Bright_Eyes Wijzig reactieProfiel van Bright_EyesQuote dit berichthttp://bright--eyes.hyves.nl/

van al het eten word je even dik


[/zachteG]


Schaep
Usericon van Schaep
Posted 19-02-2011 3:56 by Schaep Wijzig reactieProfiel van SchaepQuote dit bericht

Minder als je het morgenochtend doet hoor!


Bright_Eyes
Omdat het kan.
Usericon van Bright_Eyes
Posted 19-02-2011 4:05 by Bright_Eyes Wijzig reactieProfiel van Bright_EyesQuote dit berichthttp://bright--eyes.hyves.nl/

als je het nu eet wordt het meteen opgeslagen, als je het morgenvroeg eet ipv nu wordt het meteen verbrand, dat klopt wel ja.


[/zachteG]


watery black
Usericon van watery black
Posted 19-02-2011 4:06 by watery black Wijzig reactieProfiel van watery blackQuote dit bericht

quote:
Op 19 februari 2011 0:37 schreef Alterprince het volgende:
Net Hannibal gezien...



zou dat lekker zijn, mensenhersens?


hij zat gewoon zwezerik te eten.



zwezerik heerscht! (mits goed bereid natuurlijk)

[Dit bericht is gewijzigd door watery black op 19-02-2011 4:07]


"There will come a time when you'll have the chance to do something courageous, to do the right thing." "I love those moments. I like to wave at them as they pass by."


Dit topic is 38 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2017 Stichting ZwareMetalen