IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Recepten, koken en eten topic Vorige pagina | Volgende pagina
Pit Beast
Usericon van Pit Beast
Posted 01-05-2011 19:07 by Pit Beast Profiel van Pit Beast

Biefstuk met Brood.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 01-05-2011 19:36 by Forever After Profiel van Forever After

quote:
Op 1 mei 2011 19:07 schreef Pit Beast het volgende:
Biefstuk met Brood.


Twee plakken biefstuk met een snee brood ertussen?


 


Silence
Usericon van Silence
Posted 01-05-2011 19:36 by Silence Profiel van Silence

Binnenkort ook maar weer eens een biefstukje halen.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 01-05-2011 19:39 by XXL Profiel van XXL

Ik wil mij binnenkort eens wagen aan çiğ köfte (Rauwe köfte).

Iemand hier ervaring mee om klaar te maken?
Tips zijn welkom.




Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Pit Beast
Usericon van Pit Beast
Posted 01-05-2011 19:48 by Pit Beast Profiel van Pit Beast

quote:
Op 1 mei 2011 19:36 schreef Forever After het volgende:
Twee plakken biefstuk met een snee brood ertussen?
Natuurlijk.


Nebelwerfer
Usericon van Nebelwerfer
Posted 01-05-2011 19:51 by Nebelwerfer Profiel van Nebelwerfer

Pizza gebouwd met:
salami
paprika
uien
spek
ham
pepers
Goudse kaas
Mozzarella
knoflook
champignons
olijven
rosbief
mais
rosbief
oregano

Uiteraard met een dunne, krokante bodem.
Goeie bak voer! Tonnetje rond nu.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 01-05-2011 19:52 by Forever After Profiel van Forever After

quote:
Op 1 mei 2011 19:48 schreef Pit Beast het volgende:
Natuurlijk.


 


Amarantha
Usericon van Amarantha
Posted 09-05-2011 21:08 by Amarantha Profiel van Amarantha

Vanavond Mercimek Kofte gemaakt. Een soort Turkse linzenkroketjes. Erg lekker
Kreeg het recept van een vriendin die net als ik linzen erg fijn vindt.


No regrets and no remorse...


flebbie
faalhaas
Usericon van flebbie
Posted 10-05-2011 22:33 by flebbie Profiel van flebbiehttp://www.dopedezign.nl

vandaag couscous gemaakt

gehakt uitbakken, bak wokgroente + kant en klare kruidenmix erbij flikkeren, couscous + rozijnen in een pannetje kokend heet water laten staan, klaar!


Op 26 april 2011 23:41 schreef Onweerwolf het volgende: Jij hoeft je absoluut geen zorgen te maken over mijn assertiviteit vriend.


intothevoid
Usericon van intothevoid
Posted 10-05-2011 22:45 by intothevoid Profiel van intothevoid

Dan ga ik toch voor mijn Chili Sin Carne van daarnet.

Ui fruiten, kastanjechampignons en knoflook meebakken en vervolgens gesnipperde bleekselderij en gele + rode paprika erbij. Kruidenmengsel van djintan, cayennepeper (veel), chilipoeder, oregano en paprikapoeder (ook veel) erover. Twee blikken uitgelekte kapucijners erdoor, afblussen met een halve fles pils en dan eten als een baas. Vier snotterende huisgenoten aan tafel, helemaal goed. Morgen voor de lunch de rest.


You have time. You are doing fine.


flebbie
faalhaas
Usericon van flebbie
Posted 10-05-2011 23:37 by flebbie Profiel van flebbiehttp://www.dopedezign.nl

is weer eens wat anders dan chili kots carne inderdaad



Op 26 april 2011 23:41 schreef Onweerwolf het volgende: Jij hoeft je absoluut geen zorgen te maken over mijn assertiviteit vriend.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 10-05-2011 23:40 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 10 mei 2011 23:37 schreef flebbie het volgende:
is weer eens wat anders dan chili kots carne inderdaad


Was die peuk ook eerst opgegeten?


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Sonic Titan
Binkelator.. ಠ_ಠ
Usericon van Sonic Titan
Posted 10-05-2011 23:48 by Sonic Titan Profiel van Sonic Titanhttp://forum.zwaremetalen.com/forum_logout.php

quote:
Op 10 mei 2011 23:40 schreef bastianus het volgende:
Was die peuk ook eerst opgegeten?


Dom is dat, ik heb meer dan eens verhalen gehoord van gasten die denken dat het eten van één of meerdere sigaretten helpt om een blaastest met succes af te leggen, ook al is er in werkelijkheid teveel gezopen (en nee, dit is niet eens een flauwe referentie aan het 'na zes halve liters rijd ik beter'-verhaal van enkele maanden terug). Dat moet wel een of andere urban myth zijn.


Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place."


intothevoid
Usericon van intothevoid
Posted 10-05-2011 23:55 by intothevoid Profiel van intothevoid

edit: laat maar, kut anekdote.
http://www.bluelight.ru/vb/archive/index.php/t-288627.html

[Dit bericht is gewijzigd door intothevoid op 11-05-2011 0:06]


You have time. You are doing fine.


Beli Mawr
Great god Cernunnos, return to Earth again!
Usericon van Beli Mawr
Posted 12-05-2011 0:22 by Beli Mawr (Moderator) Profiel van Beli Mawrhttp://www30.brinkster.com/belimawr

True Black metal cooking


Having heard the voice of Morrigan I am uilleannpiping my way through this world, powered by Guinness SLÁINTE


Helnorsk
burn black
Usericon van Helnorsk
Posted 12-05-2011 18:29 by Helnorsk Profiel van Helnorsk

hahaha ik heb gewoon het hele filmpje afgekeken, hoe geniaal! En het lijkt me nog best lekker ook!


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 12-05-2011 19:16 by MMayo Profiel van MMayo

Iemand nog een zeer lekker receptje voor nachos?


NotYourBitch
***
Usericon van NotYourBitch
Posted 12-05-2011 19:58 by NotYourBitch Profiel van NotYourBitch

Mexicaanse nacho's (tortillachips) met kaas, pittige tomatensaus en gehakt uit de oven.

Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 20 min.

Ingrediënten
1 rode peper
2 rode uien
1 pak gezeefde tomaten à 500 gram
2 teentjes knoflook, gepeld
1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden (gedroogd)
600 gram mager rundergehakt
100 gram geraspte kaas
300 gram nacho chips naturel
125 ml creme fraiche
tacokruiden naar smaak
zout en peper naar smaak
.

Materialen
Grote, platte ovenschaal Keukenmachine (of staafmixer)
.

Bereiden

Peper in droge koekenpan roosteren. Zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden. Oven voorverwarmen op 200 °C. Eén ui pellen en in plakken snijden, andere ui snipperen. In keukenmachine gezeefde tomaat met rode peper, knoflook en gesnipperde ui tot saus pureren. In koekenpan gehakt rul bakken (zonder olie), pittig op smaak maken met tacokruiden, peper en eventueel een beetje zout. Gehakt even laten uitlekken in een zeef.

In koekenpan tomatensaus verhitten en Italiaanse keukenkruiden toevoegen. Nacho's over bodem van ovenschaal verdelen. Gehakt erop scheppen en tomatensaus erover schenken. Creme fraiche erop scheppen en bestrooien met geraspte kaas. Schaal in oven zetten en in ca. 6 minuten door en door warm laten worden en kaas laten smelten. Schaal uit oven nemen en garneren met uiringen.

Serveren met een frisse salade.
Simpel en lekker.


=)


Bright_Eyes
Usericon van Bright_Eyes
Posted 13-05-2011 16:05 by Bright_Eyes Profiel van Bright_Eyeshttp://bright--eyes.hyves.nl/

quote:
Op 10 april 2011 3:50 schreef watery black het volgende:
net lekker pasta aglio e olio gegeten. heerlijk en simpel.

1 pak fettuccini (tagliatelle kan ook maar fettuccini is dunner en laat de smaak beter uitkomen)
flinke scheut olie
1 bouillonblokje (kip)
+/- 6 tenen knoflook (das een beetje proberen en wat je lekker vindt.)
zout
rode peper schilfers
geraspte parmeggiano

Kook de pasta gaar in ruim water met zout.

Brokkel het soepblokje klein. (Ik gebruik een botermes en snij daar dunne laagjes mee, dan verkruimeld het vanzelf.) Pel de knoflooktenen en snij iedere teen doormidden. Haal het groene scheutje uit de teen. (Dat scheutje schijnt heel slecht te zijn voor je maag) Schenk een flinke scheut olie in een braadpan. (Niet bang zijn, je wil dat alle pasta een laagje olie heeft dus een klein beetje is niet genoeg...) Doe het verkruimelde soepblokje in de olie, doe daar wat peperschilfers naar smaak bij en pers de knoflook erbij. Doe 4 eetlepels van het kookvocht van de pasta in de olie en verhit de olie op middelmatig vuur. Goed roeren tot het soepblokje opgelost is. Pas op dat je de knoflook niet verbrandt! Knoflook wordt bitter als het donkerbruin wordt en dat is niet lekker.

Giet de pasta af, en voeg de olie toe. Als je wil kun je wat verse kruiden toevoegen (peterselie, oregano, vul maar in). Serveren met wat parmeggiano kaas.

erg lekker en klaar in +/- 10 minuten

Gisteren gemaakt met tagliatelle en vandaag met spaghetti. Best goeje en heerlijk snel!
Heb de chilipeperschilfers trouwens gewoon in de (iets grotere) AH gevonden . Ik maar moeilijk doen!

Heb vandaag alleen voor mezelf gemaakt, dus de verhoudingen een beetje moeten gokken.... en 3 tenen knoflook voor 1 kleine portie is teveel!


Christoffeltaart- & eierkoekenrecept komt er trouwens zo aan



@NYB: Klinkt lekker! Maar wat een gedoe! Ik gooi altijd een potje hete tacosaus en kaas over de tortilla chips. Evt met gehakt met zo'n zakje kruidenmix


[/zachteG]


NotYourBitch
***
Usericon van NotYourBitch
Posted 13-05-2011 16:11 by NotYourBitch Profiel van NotYourBitch

quote:
Op 13 mei 2011 16:05 schreef Bright_Eyes het volgende:

@NYB: Klinkt lekker! Maar wat een gedoe! Ik gooi altijd een potje hete tacosaus en kaas over de tortilla chips. Evt met gehakt met zo'n zakje kruidenmix


Valt best mee. 20 min. werk. En ik vind het lekkerder om zoveel mogelijk verse ingrediëntente gebruiken.
En het gehakt zelf te kruiden, ja soms gebruik ik ook gewoon eenzakje gehakt- kruiden of taco-kruidenmix.

[Dit bericht is gewijzigd door NotYourBitch op 13-05-2011 16:13]


=)


Bright_Eyes
Usericon van Bright_Eyes
Posted 13-05-2011 16:31 by Bright_Eyes Profiel van Bright_Eyeshttp://bright--eyes.hyves.nl/

Christoffeltaart voor Wabla:

6 eiwitten
60 g suiker per eiwit (360 g)
1 el cacao per eiwit
2-3 kwartier kloppen (!)

Stijfgeklopte massa uitsmeren in 2 ronde platen op een bakplaat (doorsnee kan zo groot als je zelf wil. +- 26 cm)

3 uur op 100-150 graden bakken op het onderste / 1 na onderste rooster.


Vulling:
1 l slagroom
8 el suiker
4 el cacao
2 pakjes "klopfix poeder" (iets van dr. Oetker)

Dit mixen en vervolgens lagen maken: eiwit, vulling, eiwit, vulling. Garneren met chocoladevlokken.

Stop het minstens een dagje (kan ook maanden lang) in de diepvries. +- 2 uur voor gebruik eruit halen. Je kunt ook stukken afsnijden en de rest terug in de diepvries zetten .


[/zachteG]


Bright_Eyes
Usericon van Bright_Eyes
Posted 13-05-2011 16:34 by Bright_Eyes Profiel van Bright_Eyeshttp://bright--eyes.hyves.nl/

Eierkoeken (voor heel veel. De helft maken kan ook)

10 eieren
750 g suiker
900 g bloem
25 g bakkersamonia (= bicarbonaat)
1/4 l melk


Mix eieren + suiker. Mix amonia + gezeefde bloem. Bloem met een spatel door het eimengsel roeren en de melk er beetje bij beetje onder roeren.

Deeg minimaal 24 u laten rusten.

7-8 min bakken op 220 graden.


[/zachteG]


Hagal
Usericon van Hagal
Posted 14-05-2011 13:40 by Hagal Profiel van Hagal

vandaag weer eens een taartje gemaakt; ben er best blij mee



Met aardbeienvulling. Mij wat te zoet maar klant is koning.


Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment. A DIRTY MIND IS A JOY FOREVER


Silence
Usericon van Silence
Posted 14-05-2011 13:54 by Silence Profiel van Silence

Mooi.


Hagal
Usericon van Hagal
Posted 14-05-2011 13:55 by Hagal Profiel van Hagal

bedankt! ik zie overigens nu dat het lint van de middelste taart niet mooi zit op de foto, beetje jammer.


Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment. A DIRTY MIND IS A JOY FOREVER


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen