IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Recepten, koken en eten topic Vorige pagina | Volgende pagina
faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 01-08-2012 23:01 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

quote:
Op 1 augustus 2012 22:34 schreef Unholy Mary het volgende:
Als de soepbrei de dik is kun je er nog wat water bij doen.



Echt waar?


Op 16 november 2014 17:05 schreef Jan het volgende: Teringtief toch een eind op met je Jan.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 02-08-2012 1:04 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

Ik zet mijnes altijd even een uurtje of 2 op de hometrainer


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Fusion
Chuck plays technical deathmetal while he sleeps
Usericon van Fusion
Posted 02-08-2012 1:19 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

Ik las homotrainer hihi.



Unholy Mary
Anno domini MMXIII
Usericon van Unholy Mary
Posted 02-08-2012 22:44 by Unholy Mary Wijzig reactieProfiel van Unholy MaryQuote dit bericht

quote:
Op 1 augustus 2012 23:01 schreef faalhaas het volgende:
Echt waar?



Nou...in een alternatieve realiteit is het misschien whiskey. Of bier. Ik noem maar een paar alternatieven.

Wat je in ieder geval NIET moet doen is meer sinasappelsap. Trust me



Hatsjikidee!


Black Jew
Metallic Blond
Usericon van Black Jew
Posted 11-09-2012 19:05 by Black Jew Wijzig reactieProfiel van Black JewQuote dit berichthttp://050

Ik heb erg veel aan deze tutorial gehad:



IMA LETCHU GET A SHOT BUT IMA GO FIRRS PUT IN REVERSE LEMME SEE YUH FOOTWORK


Black Jew
Metallic Blond
Usericon van Black Jew
Posted 12-09-2012 19:30 by Black Jew Wijzig reactieProfiel van Black JewQuote dit berichthttp://050

Ik ben trouwens gek op salman rushdie schijfjes.


IMA LETCHU GET A SHOT BUT IMA GO FIRRS PUT IN REVERSE LEMME SEE YUH FOOTWORK


livingsin
Usericon van livingsin
Posted 15-09-2012 19:21 by livingsin Wijzig reactieProfiel van livingsinQuote dit bericht



intothevoid
Usericon van intothevoid
Posted 15-09-2012 19:31 by intothevoid Wijzig reactieProfiel van intothevoidQuote dit bericht

Hier voor 15-20 man falafel staan rollen. Beste klus.


You have time. You are doing fine.


livingsin
Usericon van livingsin
Posted 15-09-2012 21:01 by livingsin Wijzig reactieProfiel van livingsinQuote dit bericht

Goed bezig geweest! Heeft t gesmaakt?


Silence
Usericon van Silence
Posted 12-10-2012 17:35 by Silence Wijzig reactieProfiel van SilenceQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/LastSilence

Net (vega) bladerdeeghapjes na proberen te maken die we vorige week op mijn stage aten. Wist alleen het precieze recept niet meer. Nu als volgt gedaan:

3/4 beker (+/- 160 gram) linzen koken met 1 beker water en een EL sojasaus (ongeveer half uur, totdat de linzen het vocht opnemen). Ondertussen in een pannetje uitje fruiten, knoflook en prei toevoegen. Kruiden met chiliflakes, komijnzaad en korianderzaad.

Linzen bij het uienmengsel gooien, in bladerdeeg vouwen. Afmaken met een beetje olijfolie en kerriepoeder. Hopelijk zijn ze net zo lekker als op stage.


Hypnos
shoot me
Usericon van Hypnos
Posted 15-12-2012 18:51 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

kent iemand doekoe? Surinaams of zo, fruit

hoe smaakt dat?


Ik, woordenaar


Hypnos
shoot me
Usericon van Hypnos
Posted 16-12-2012 1:14 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

heeft er al eens iemand walvis gegeten?


Ik, woordenaar


Hypnos
shoot me
Usericon van Hypnos
Posted 16-12-2012 1:15 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

lekker hoor,




maar wel veel...


Ik, woordenaar


bokkie666
Usericon van bokkie666
Posted 16-12-2012 1:22 by bokkie666 Wijzig reactieProfiel van bokkie666Quote dit bericht

quote:
Op 15 december 2012 18:51 schreef Hypnos het volgende:
kent iemand doekoe? Surinaams of zo, fruit

hoe smaakt dat?
Je haalt de Oost en West door elkaar. In het Surinaams is doekoe geld, in Zuidoost Azië een vrucht.


Hypnos
shoot me
Usericon van Hypnos
Posted 16-12-2012 1:26 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

O.

naja, Nederlanders zitten toch overal?


Ik, woordenaar


Sonic Titan
Binkelator.. ಠ_ಠ
Usericon van Sonic Titan
Posted 16-12-2012 16:59 by Sonic Titan Wijzig reactieProfiel van Sonic TitanQuote dit berichthttp://forum.zwaremetalen.com/forum_logout.php

Niet doekoe, doerian. Smaak is 'bijzonder', maar niet vies. Kan het echt niet meer omschrijven, weet alleen nog dat het een behoorlijke acquired taste is. De geur is wel behoorlijk onprettig.


Op 26 mei 2011 23:34 schreef Pit Beast het volgende: "Sonic titan kan hier wel steeds de held uithangen maar ook voor hem is er ooit een gevalletje wrong time wrong place."


Nyghtslave
Certified Vinylwhore
Usericon van Nyghtslave
Posted 16-12-2012 17:04 by Nyghtslave Wijzig reactieProfiel van NyghtslaveQuote dit bericht

quote:
Op 16 december 2012 16:59 schreef Sonic Titan het volgende:
De geur is wel behoorlijk onprettig.


Understatement van het jaar?


Black seeds of bunny!


Ethereal
Rawr.
Usericon van Ethereal
Posted 16-12-2012 18:07 by Ethereal Wijzig reactieProfiel van EtherealQuote dit berichthttp://www.captainalbatross.nl



Deze borden zie je regelmatig hangen in Azië, als je eenmaal aan zo'n ding gesnuffeld hebt snap je ook waarom ja.


Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread.


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 16-12-2012 20:45 by M. Wijzig reactieProfiel van M.Quote dit bericht

quote:
Op 16 december 2012 1:14 schreef Hypnos het volgende:
heeft er al eens iemand walvis gegeten?


Yeah. Fuckin' lekker, en daarmee bedoel ik: ÜBER TASTY.

Ik had een walvissteak in een fancy restaurant in Tromsø, Noorwegen. Het had een subtiele wildsmaak en was zo, zo, zo mals... Vet evil allemaal, maar één van de lekkerste stukjes vlees OOIT.


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Silence
Usericon van Silence
Posted 16-12-2012 21:32 by Silence Wijzig reactieProfiel van SilenceQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/LastSilence

Erwtensoep nu aan het maken, morgen snert.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 17-12-2012 17:02 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 16 december 2012 20:45 schreef M. het volgende:
Yeah. Fuckin' lekker, en daarmee bedoel ik: ÜBER TASTY.

Ik had een walvissteak in een fancy restaurant in Tromsø, Noorwegen. Het had een subtiele wildsmaak en was zo, zo, zo mals... Vet evil allemaal, maar één van de lekkerste stukjes vlees OOIT.


Weet je ook welke soort walvis het was. Er zijn natuurlijk een hoop zwaar bedreigde soorten, maar jappanners jagen vooral op Mink walvissen en met een populatie van 850.000 hoeven we ons er niet heel druk over te maken. Maargoed ze jagen ook op andere soorten waar je wel je vraagtekens bij kunt zetten.
Waar de Noren normaal op jagen zou ik niet weten.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Lijdend Voorwerp
24/7 F5-en
Usericon van Lijdend Voorwerp
Posted 19-12-2012 6:55 by Lijdend Voorwerp Wijzig reactieProfiel van Lijdend VoorwerpQuote dit bericht

Stukken beenham van anderhalve kilo... gaat dat nog in een pan of is dat oven only?

Edit: daar eet ik 3 keer van. Hoe bewaar je gegaard vlees het beste? Hoeft niet langer dan een week te zijn, want 3 dagen op rij een halve kilo beenham gaat je ook tegen staan.

[Dit bericht is gewijzigd door Lijdend Voorwerp op 19-12-2012 11:08]


Op 10 januari 2005 19:47 schreef kwelgeest het volgende: Geen idee of jij het tof vindt maar je kan'm anders zeker voor meer doorverkopen.


Hypnos
shoot me
Usericon van Hypnos
Posted 30-12-2012 17:49 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht



Ik, woordenaar


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 07-01-2013 13:45 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

Voor een kerstdiner een risotto gemaakt, basis door Schuurman geopperd

Ingrediënten (voor 9 man):
800 gr risotto (carnaroli) rijst
200-300 gr Parmezaanse kaas (of pecorino, of beiden; ik deed beiden)
100 mL creme fraiche
3-4 glazen rode wijn ('zware', ik had Sangiovese)
Tijm (of een andere sortering 'Italiaanse' kruiden)
500 gr kastanjechampignons
200-300 gr prei
2 grote uien
1 rode paprika
Peterselie, liefst platte (, sjalotten? (bleek)selderij?)
Olijfolie
(Gedroogde tomaten.)
(Pijnboompitjes.)

Boullion (2 liter): zet ui en kastanjechamignons aan en doe er water bij. Evt. beetje rode wijn erin, kruiden. Half uurtje zachtjes laten koken is voldoende.

Soffrito (fijngesneden, licht aangebakken/gebruind; lage temperatuur):
Ui
Knoflook
Gehakte peterselie (en/of selderij)
Kastanjechampignons
Prei
(Sjalotten)

Risotto:
Rijst (carnaroli) bij de soffrito in de pan, even meebakken (paar minuten).

Wijn erbij, laten absorberen door de rijst. Min of meer verdampt --> vuur omhoog (medium).

Hete (net kokende) bouillon erbij in kleine hoeveelheden, langzaam roeren tot uiteindelijk een gladde romige textuur; herhaal. Bouillon op --> pan van het vuur af.

Creme fraiche erbij en Parmezaanse kaas/Pecorino (stukjes) erdoor roeren.

Garnering: pijnboompitjes, gedroogde tomaten, losse peterselie (evt. geen platte, slechts ter garnering).


Quis moderabat ipsos moderatores? || Death Squad


Schuurman
MCDLXXXVIII
Usericon van Schuurman
Posted 07-01-2013 14:01 by Schuurman Wijzig reactieProfiel van SchuurmanQuote dit bericht

quote:
Op 7 januari 2013 13:45 schreef Ascendant Grotesque het volgende:
200-300 gr Parmezaanse kaas (of pecorino, of beiden; ik deed beiden)





Zo niet, dan pakt meester jou bij je oortje en trekt je uit de zandbak zodat alle andere kindertjes weer fijn kunnen spelen zonder dat jouw geklier het plezier van iedereen bederft.


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2017 Stichting ZwareMetalen