IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Recepten, koken en eten topic Vorige pagina | Volgende pagina
XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 02-04-2017 22:17 by XXL Profiel van XXL

quote:
Op 2 april 2017 22:09 schreef Snaack het volgende:
ghost peppers




Zit daar ook nog iets van een (fruitige) smaak aan of zijn ze echt alleen maar achterlijk scherp. Ik heb overwogen de zaden te bestellen maar ik durf het nog niet echt aan.



Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 02-04-2017 22:19 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl

Langs de pijn zit wel smaak.


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


SonischeTitaan
Usericon van SonischeTitaan
Posted 02-04-2017 22:27 by SonischeTitaan Profiel van SonischeTitaan

quote:
Op 2 april 2017 22:09 schreef Snaack het volgende:
Dat vind ik vrij saai (en extreem mild). Ik ben wat experimenteler bezig.

Zo heb ik hotsauces gemaakt met
- gerookte kersen en habanero's
- bier, ananas, groene mango en lemon habanero's
- chocolade, zeezout en ghost peppers

Etc etc etc.


Tof, mooie combinaties, zeker mango plus peper. Ik ben binnenkort door mijn Blair's Mega Death Sauce heen, tegen die tijd wil ik eigenlijk ook eens kijken of ik zelf het één en ander aan fraais in elkaar kan draaien.


[quote]Op 7 juni 2017 15:58 schreef Hypnos het volgende: Sonic Titan is het niet, die is lelijk[/quote]


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 02-04-2017 22:28 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobsehttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Ananas, iew.

Ik maak dan zelf geen sauzen (oid), maar gebruik ze wel. Sambal, tabasco, hot sauce, sriracha etc. Maar het ene past bij het ene gerecht en het andere, nou ja, dat.

Ik ga toch niet overal sambal voor gebruiken, er zit toch wel iets van verschil in. Of...




"De Tegenpartij is de bonafideste, de soliedeste en de dynamooste partij van heel Nederland."


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 02-04-2017 22:32 by Natural Disaster Profiel van Natural Disasterhttp://www.nu.nl

Blair's MegaDeef Sauce, Wim.

Wel op blijven letten.


Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 02-04-2017 22:34 by Natural Disaster Profiel van Natural Disasterhttp://www.nu.nl

Ik vind hot sauce (louisiana) btw lekkerder door de jambalaya dan tabasco om effe op de post van Wim in te haken.

Edit:
meer tekst.

[Dit bericht is gewijzigd door Natural Disaster op 02-04-2017 22:38]


Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 02-04-2017 22:40 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobsehttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

MegaDeef, lol!. Maar idd, smaak ook.




"De Tegenpartij is de bonafideste, de soliedeste en de dynamooste partij van heel Nederland."


SonischeTitaan
Usericon van SonischeTitaan
Posted 02-04-2017 22:49 by SonischeTitaan Profiel van SonischeTitaan

quote:
Op 2 april 2017 22:28 schreef F.Jacobse het volgende:

Ik ga toch niet overal sambal voor gebruiken, er zit toch wel iets van verschil in. Of...





Oh, zeker. De ene sambal is de andere niet, kun je flink mee variëren.


[quote]Op 7 juni 2017 15:58 schreef Hypnos het volgende: Sonic Titan is het niet, die is lelijk[/quote]


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 02-04-2017 22:54 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobsehttp://www.metal-archives.com/artists/Wim_van_Burken/73487

Yeah, but no, but ik bedoel niet qua sambal zelf, maar qua al die diverse varianten. Hot sauce, tabasco etc. Ik gebruik echt alleen het enen in het ene gerecht en het andere in het andere.




"De Tegenpartij is de bonafideste, de soliedeste en de dynamooste partij van heel Nederland."


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 14-04-2017 16:14 by bastianus Profiel van bastianus

Ik mag deze pasen weer koken voor de familie. Aspergesoep vooraf, zalm Wellington met asperges als hoofdgerecht, en cheesecake met bosvruchtengelei na.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 14-04-2017 16:41 by Snaack Profiel van Snaack

quote:
Op 2 april 2017 22:17 schreef XXL het volgende:
Zit daar ook nog iets van een (fruitige) smaak aan of zijn ze echt alleen maar achterlijk scherp. Ik heb overwogen de zaden te bestellen maar ik durf het nog niet echt aan.



Ha. Wij zeggen altijd "het is de allerlekkerste paprika die je ooit hebt gegeten, tot hij begint te branden!"

In mijn beleving hebben de meeste pepers een hele fijne zoete/ frisse/ kruidige smaak, afgezien van de capsaïcine.

Ik heb diverse keren geprobeerd de burn van die idioot hete pepers te verminderen om de smaak meer naar voren te krijgen, met wisselende succes. Dat doe je, kortweg, door ze in te maken in sterke alcohol.

Ik heb geëxperimenteerd met rum, vodka, tequila en pure alcohol. Het werkt wel maar de smaak en structuur van de pepers worden door de bewerking helaas wel aangetast.

quote:
Op 2 april 2017 22:27 schreef SonischeTitaan het volgende:
Tof, mooie combinaties, zeker mango plus peper. Ik ben binnenkort door mijn Blair's Mega Death Sauce heen, tegen die tijd wil ik eigenlijk ook eens kijken of ik zelf het één en ander aan fraais in elkaar kan draaien.


Hahaha, die is zo te zien nog een stuk pittiger dan de Sudden Death die ik wel eens gehad heb. (550k Scoville vs 105k)

Deze winkel per toeval ontdekt op vakantie: http://heatonist.com/

Ik heb daar menig mooie saus kunnen proeven en in de koffer geflikkerd, waaronder deze: http://heatonist.com/heatonist-1/

Mijn ergste ervaring was overigens met concentraat. Geen idee meer welke het precies was, maar dat was echt niet leuk meer. Letterlijk het puntje van een satéprikker op de tong en een half uur lang zitten kwijlen.

Die gasten die hele Reapers en dergelijke eten, ik moet er echt niet aan denken.

[Dit bericht is gewijzigd door Snaack op 14-04-2017 16:45]


SonischeTitaan
Usericon van SonischeTitaan
Posted 14-04-2017 19:56 by SonischeTitaan Profiel van SonischeTitaan

Nee, same here, dat is puur kapot gaan om het kapot gaan, schiet een beetje z'n doel voorbij. Maar die endorfinekick van een goed scherpe maaltijd, daar kan ik echt van genieten.

Vorig weekend een fantastische massamancurry gemaakt, die currypasta was erg goed gelukt. Leuke curry, eens wat anders dan de meeste Thaise curry's: veel nadruk op steranijs, kruidnagel, kaneel en laurier met een vleugje tamarinde en nootmuskaat. Voor de verandering eens wel aantekeningen gemaakt tijdens het koken (moet ik eigenlijk een standaardding van maken wat betreft het wat meer verfijnde kokkerellen). Als er hier interesse is, wil ik 'm best eens delen.


[quote]Op 7 juni 2017 15:58 schreef Hypnos het volgende: Sonic Titan is het niet, die is lelijk[/quote]


Deceptikoen
Usericon van Deceptikoen
Posted 14-04-2017 19:59 by Deceptikoen Profiel van Deceptikoen

Daar heb ik wel interesse in. Hier wordt toch wel elke 2 weken een curry gemaakt, en deze klinkt wel erg ok


SonischeTitaan
Usericon van SonischeTitaan
Posted 14-04-2017 19:59 by SonischeTitaan Profiel van SonischeTitaan

Toffe link trouwens, dank!

@ Deceptikoen: Prima, ik plemp 'm ergens dit weekend wel in de panelen, even een gaatje vinden om 'm uit te schrijven.

[Dit bericht is gewijzigd door SonischeTitaan op 14-04-2017 20:00]


[quote]Op 7 juni 2017 15:58 schreef Hypnos het volgende: Sonic Titan is het niet, die is lelijk[/quote]


Deceptikoen
Usericon van Deceptikoen
Posted 14-04-2017 20:03 by Deceptikoen Profiel van Deceptikoen

Thanks! Ik laat wel weten wat ik ervan vond


Silence
Usericon van Silence
Posted 14-04-2017 20:03 by Silence Profiel van Silence

Ook interesse! Sinds ik er achter ben dat ik schijnbaar reageer op zowel knoflook als gember (en melk/ei/tarwe), moet ik mijn wijze van koken behoorlijk omgooien. Vooral die twee specerijen mis ik behoorlijk, ze zijn zo lastig te vervangen in recepten. Iemand daar een idee voor?


zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 14-04-2017 20:51 by zodiac lung Profiel van zodiac lunghttp://https://www.last.fm/user/Panzerke

Ben je een beetje handig met eetbare wilde planten? Knoflook kun je vervangen door look-zonder-look. Dat staat zo'n beetje in iedere berm en park..Veel delen van de plant, incl. wortel, zijn vet goed te gebruiken. Alternatief als je een tuintje hebt: zaai wat daslook. Dit is de tijd van het jaar.

Gember zou je kunnen vervangen met galanga (laos). 't Is wel familie geloof ik, maar misschien valt dit net wel goed.

[Dit bericht is gewijzigd door zodiac lung op 14-04-2017 20:53]


One chord is fine. Two chords is pushing it. Three chords and you're into jazz.


Natural Disaster
The Dude
Usericon van Natural Disaster
Posted 14-04-2017 20:56 by Natural Disaster Profiel van Natural Disasterhttp://www.nu.nl

Volgens mij heb ik daslook vanmiddag nog bij de Hornbach tussen de kruidenplanten zien staan.


Rule #6 | Op 13 augustus 2021 22:26 schreef Eindbaas het volgende: "Het stelletje dwazen dat klakkeloos alles overneemt uit boekjes en dan denken te weten hoe de wereld in elkaar zit."


Silence
Usericon van Silence
Posted 14-04-2017 21:28 by Silence Profiel van Silence

quote:
Op 14 april 2017 20:51 schreef zodiac lung het volgende:
Ben je een beetje handig met eetbare wilde planten? Knoflook kun je vervangen door look-zonder-look. Dat staat zo'n beetje in iedere berm en park..Veel delen van de plant, incl. wortel, zijn vet goed te gebruiken. Alternatief als je een tuintje hebt: zaai wat daslook. Dit is de tijd van het jaar.

Gember zou je kunnen vervangen met galanga (laos). 't Is wel familie geloof ik, maar misschien valt dit net wel goed.
Ja, galanga is inderdaad nu de go to. Die gaat goed, gelukkig.

Daslook komt inderdaad in de tuin, look zonder look haalde ik altijd door de war meteen andere plant. Zal het eens vragen aan de tuincollega


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 14-04-2017 23:47 by bastianus Profiel van bastianus

Zonder knoflook eten lijkt me knap lastig, ik gooi het haast overal in. Een klasgenoot vroeger wilde op een bepaald moment niet meer met mij in de auto, volgens hem zweette ik knoflook. Maar ja, zelf ruik je dat niet.
Ik heb weleens gehoord dat mensen knoflook vervangen door mierikswortel, wellicht werkt het?


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 15-04-2017 10:17 by XXL Profiel van XXL

Zomaar dingen vervangen heeft natuurlijk wel invloed op de smaak. Uiteraard is het familie van elkaar maar de smaak van laos is toch wel heel anders dan die van gember.

Het is zeg maar vergelijkbaar met bijvoorbeeld het vervangen van citroen door limoen.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 15-04-2017 10:23 by XXL Profiel van XXL

Silence.

Heb je al eens geprobeerd hoe je op deze reageert?

https://watkokenwevandaag.wordpress.com/2011/11/13/solo-clove-knoflook/

Lidl heeft ze vaak in een klein mandje.

De smaak en geur ervan is veel milder dan gewone knoflook.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 15-04-2017 10:39 by Snaack Profiel van Snaack

quote:
Op 14 april 2017 19:56 schreef SonischeTitaan het volgende:
Vorig weekend een fantastische massamancurry gemaakt, die currypasta was erg goed gelukt. Leuke curry, eens wat anders dan de meeste Thaise curry's: veel nadruk op steranijs, kruidnagel, kaneel en laurier met een vleugje tamarinde en nootmuskaat. Voor de verandering eens wel aantekeningen gemaakt tijdens het koken (moet ik eigenlijk een standaardding van maken wat betreft het wat meer verfijnde kokkerellen). Als er hier interesse is, wil ik 'm best eens delen.


TOF. Interesse!

Ik ben een enorme curry-freak


SonischeTitaan
Usericon van SonischeTitaan
Posted 17-04-2017 15:19 by SonischeTitaan Profiel van SonischeTitaan

Komt nog steeds goed! Vandaag helaas ook geen tijd meer voor, maar morgen moet lukken.

@ Silence: er gaat overigens wel een volledige bol knoflook in de currypasta, maar door deze te roosteren / te branden carameliseert 'ie en wordt 'ie zachter en een tikje rokerig, misschien dat dat nog verschil maakt?


[quote]Op 7 juni 2017 15:58 schreef Hypnos het volgende: Sonic Titan is het niet, die is lelijk[/quote]


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 17-04-2017 15:26 by Snaack Profiel van Snaack

En knoflook een paar keer blancheren in wat melk, helpt dat niet? Ik doe dat voor sommige recepten, dat haalt het scherp er enorm af. De tenen in een laagje melk zetten, aan de kook brengen, melk wegdoen en dat 3 keer herhalen.


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen