IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Partij voor de Vrijheid (PVV) / Geert Wilders (deel 2) Vorige pagina | Volgende pagina
Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 13-09-2010 13:05 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Een joodse schrijver die om deportaties roept .. moe nie gekker worre


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 13-09-2010 17:02 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

Democratie
Winston Churchill vond dat democratie de minst slechte is van alle regeringsvormen tot nu toe. De SGP valt hem daarin bij. Volksinvloed is bij de uitoefening van het overheidsgezag een goede zaak. Maar het principe van volkssoevereiniteit wijst de SGP af, omdat de overheid haar gezag niet aan het volk ontleent, maar van God ontvangt.
De SGP hecht veel waarde aan de procedures en regels die zijn vastgesteld om tot een democratisch gelegitimeerde besluitvorming te komen. De rechtsstaat is daarbij van groot belang, omdat deze de grondrechten, zoals het recht op vrijheid van geloof, vereniging, onderwijs, waarborgt en willekeur in het overheidsbeleid tegengaat.
Maar een democratisch bestuur is niet neutraal. Want bij het bepalen van beleid en vaststellen van wetgeving spelen overtuigingen en geloofsopvattingen altijd een rol. Zie de felheid waarmee sommigen aan het politieke debat deelnemen. Elke politicus maakt keuzes gebaseerd op een ethisch oordeel over wat goed of wat verkeerd is voor de samenleving.
De SGP vindt de parlementaire democratie een goed werkbare structuur voor het bestuur van de samenleving, vooral omdat deze de persoonlijke vrijheid van mensen respecteert. Iedereen kan zo zijn of haar verantwoordelijkheid nakomen tegenover God, medemensen en leefomgeving.




Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


WMP
Usericon van WMP
Posted 13-09-2010 17:13 by WMP Profiel van WMP

De opdracht van de overheid wordt uitgewerkt in artikel 4 van het Program van beginselen:

quote:
Wetgeving en bestuur mogen de prediking van het Evangelie niet hinderen, maar moeten deze bevorderen. De Kerk van Christus dient wel onderscheiden te worden van elke vereniging en moet naar eigen rechten beschermd worden. Dientengevolge behoren ongeloofspropaganda, valse religies en anti-christelijke ideologieën door de overheid uit het openbare leven te worden geweerd[2].


Alles ondergeschikt aan het christelijk geloof.

Tijdens een jubileumbijeenkomst in oktober 2008 van de 90-jarige SGP bracht het partijkader de gedragslijn naar buiten dat partijprominenten niet langer zullen zeggen dat ze een theocratie voorstaan. Liever wordt er gesproken over het nastreven van Bijbels genormeerde politiek, of woorden van gelijke strekking. Reden was dat het begrip theocratie naar de mening van de SGP gauw misverstanden oproept. Van der Vlies voegde aan de bekendmaking wel toe dat de afspraak niet op een ideologische koerswijziging duidt, maar op het opnieuw verwoorden van hetzelfde gedachtegoed.

En misschien wel het duidelijkst is artikel 8 uit de beginselen:

quote:
De overheid regeert bij de gratie Gods en dient dit ondermeer tot uitdrukking te brengen in het ambtsgebed. Zij ontleent dus haar gezag niet en kan dat ook nimmer ontlenen aan het volk. Haar ambt oefent de overheid evenwel uit onder medewerking van het volk. Die medewerking wordt verkregen door het
kiesrecht toe te kennen. De overheid behoort een organisch kiesrecht te bevorderen dat rekening houdt met het gezin als cel van de samenleving.


Toelichting bij artikel 8, uit diezelfde beginselen:

quote:
Regeren bij ’de gratie Gods’
De visie op de overheid is reeds in artikel 3 beschreven. In aansluiting daarop begint artikel 8 met de woorden: ’De overheid regeert bij de gratie Gods’.
Het is een zegen dat God de overheid geeft. ’Er is geen macht dan van God; en de machten die er zijn, die zijn van God geordineerd’ (Rom.13:1). De burgers moeten dan ook alle menselijke ordeningen onderdanig zijn om des Heeren wil (1 Petr. 2:13).


[Dit bericht is gewijzigd door WMP op 13-09-2010 17:25]


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 13-09-2010 17:25 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

quote:
Op 10 september 2010 1:31 schreef Mutilator het volgende:
Dit is wel een aardig antwoord over het beledigd voelen van gelovigen:








mooit


signature


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 13-09-2010 17:32 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

Bas Belder: "Het theocratische denken van de SGP heeft als eerste grondnotie de soevereiniteit van god, waarmee gezegd wil zijn dat het gezag van de overheid afkomstig is van god. Dit heeft als implicatie dat christenen de overheid dienen te gehoorzamen, of deze nu christelijk is of niet. Een dergelijke uitspraak zal overigens tevergeefs gezocht worden in de koran. Een tweede aspect van het theocratische denken van de SGP ligt hierin dat de geboden van god heilzaam zijn voor heel de samenleving. Dat heeft niets met religieuze dictatuur te maken. Een liberaal of socialist is er net zo van overtuigd dat een samenleving het meest gediend is bij een liberale respectievelijk socialistische vormgeving ervan. De SGP spreekt overigens niet over een theocratie, maar over theocratische politiek. De eerste term suggereert immers te veel het idee van een theocratie als alternatief voor de democratie. De term 'theocratische politiek' is hierdoor inwisselbaar voor alternatieve bewoordingen als christelijke of bijbels gerenormeerde politiek."


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 13-09-2010 17:35 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

"Zij ontleent dus haar gezag niet en kan dat ook nimmer ontlenen aan het volk."

Ja, en? Nederland kent geen volkssoevereiniteit en daar is ook niets mis mee. Als de wil van het volk botst met de natuurrechten van het individu dient de wil van het volk in eerste instantie niet uitgevoerd te worden.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 13-09-2010 17:42 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

Uit geen een van die stukken, ook niet die jij aanhaalt, WMP, blijkt dat de SGP een antidemocratische partij is. De partij onderschrijft de democratie als het middel om in de huidige tijd/maatschappij het land te regeren.
Ook zie ik slechts verwijzingen naar de rechtsstaat als SGP bepaalde rechtsstatelijke vrijheden wil waarborgen en benadrukken. Niet afschaffen of inperken.
Ook lees ik niets over het ombrengen van ongelovigen of afvalligen of het onteigenen van heidenen.

De SGP mag dan wat rare standpunten en opvattingen hebben, de SGP een ‘christelijke versie van de Taliban’ is gewoon klinkklare onzin. Ridicule stemmingmakerij.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 13-09-2010 17:52 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

quote:
Op 13 september 2010 17:42 schreef kwelgeest het volgende:
Ridicule stemmingmakerij.



:')


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 13-09-2010 18:20 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

Aardig stuk van de hand van de fractievoozitter van de SGP in de 2e kamer. Maakt duidelijk dat de SGP niet antidemocratisch is:

http://www.sgp.nl/Media/download/20857/mr.%20C.G.%20van%20der%20Staaij%2C%20Theocratie%20en%20democratie%2C%20Den%20Haag%202005.pdf


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 13-09-2010 18:23 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

theocratie is als rapmetal


het is metal, maar het is rapmetal




signature


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 13-09-2010 18:23 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

Theocratie
De SGP is een democratische partij die een theocratische politiek voorstaat. Dit houdt in dat de SGP een appel doet op iedereen om in politiek beleid en openbaar bestuur de bijbelse waarden en normen te respecteren. Vandaar: bijbels genormeerde politiek. De SGP streeft met overtuiging naar een betere leefbaarheid van de maatschappij waarin alle mensen tot hun recht komen.
De SGP baseert haar visie op het uitgangspunt dat de overheid haar gezag niet ontleent aan het volk, maar aan God de Heere, bij Wie het allerhoogste gezag berust. In de Tien Geboden geeft Hij het juiste onderscheid tussen goed en kwaad, om mensen te beschermen, het samenleven mogelijk te maken en zin en doel aan het leven te geven.
Vaak wordt gedacht dat ‘theocratie’ betekent dat religieuze leiders hun wil aan het volk opleggen. Maar dat is in tegenspraak met het gereformeerde gedachtegoed van de SGP. Met nadruk stelt de SGP dat de overheid mensen niet mag dwingen tot een (christelijk) geloof of tot een (seculiere) levensovertuiging, omdat geloof en dwang elkaar uitsluiten. Democratie en (gereformeerde) theocratie zijn dus geen tegenstelling. In de visie van de SGP duidt democratie het staatsbestel aan, de manier van besturen; theocratie geeft de oriëntatie of gerichtheid aan, namelijk: tot eer van God en het welzijn van ieder mens.
Elke politieke partij draagt een overtuiging of visie uit op wat goed is voor de samenleving. Zo zijn er bijvoorbeeld liberale en socialistische partijen. En zo is de SGP een christelijke partij die staat voor bijbels genormeerde politiek. Want wat goed is voor mens en samenleving verzinnen we niet zelf, maar krijgen we aangereikt vanuit het Woord van God.




Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 13-09-2010 18:24 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

omdat geloof en dwang elkaar uitsluiten

XD


signature


WMP
Usericon van WMP
Posted 13-09-2010 18:35 by WMP Profiel van WMP

Dat is mijn punt niet, Kwelgeest, dat de SGP antidemocratisch is. Mijn punt is dat de taliban en de SGP hun mensbeeld bepalen volgens hun geloof, en de maatschappij daarop willen inrichten en het geloof aan anderen op willen dringen middels wetten en regels. Daar hebben beiden duidelijke overeenkomsten.

En Ralph: jij typt het, ik dacht het. Wat een hypocriete dwaas, die Kwelgeest.

[Dit bericht is gewijzigd door WMP op 13-09-2010 18:35]


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 13-09-2010 18:40 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

maar toch zou mijn sympathie eerder uitgaan naar dergelijke partij, omwille van duidelijkheid over normen en waarden


en omdat ze relatief "proper" zijn


signature


WMP
Usericon van WMP
Posted 13-09-2010 18:42 by WMP Profiel van WMP

Ze moorden en onderdrukken inderdaad een stuk minder, maar de principes vind ik persoonlijk even weerzinwekkend.


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 13-09-2010 18:45 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

quote:
Op 13 september 2010 18:35 schreef WMP het volgende:
Dat is mijn punt niet, Kwelgeest, dat de SGP antidemocratisch is. Mijn punt is dat de taliban en de SGP hun mensbeeld bepalen volgens hun geloof, en de maatschappij daarop willen inrichten en het geloof aan anderen op willen dringen middels wetten en regels. Daar hebben beiden duidelijke overeenkomsten.

En Ralph: jij typt het, ik dacht het. Wat een hypocriete dwaas, die Kwelgeest.


quote:
Op 11 september 2010 22:18 schreef WMP het volgende:
Niks democratie of rechtsstaat dus.
Hoewel hun, utopische, invulling van een/de rechtsstaat de mijne niet is, is dit dus gewoon onzin.

"hun mensbeeld bepalen volgens hun geloof, en de maatschappij daarop willen inrichten en het geloof aan anderen op willen dringen middels wetten en regels."

Ah, en dat doen andere ideologien niet? Dit is niet-opgoddelijkeopenbaringenberustende-politieke partijen compleet vreemd? Socialisten en liberalen hebben geen mensbeeld op basis van een geloof (overtuiging) aan de hand waarvan zij de maatschappij willen inrichten en dus andere op willen dringen dmv wetten en regels?

Je praat poep.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 13-09-2010 18:46 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

quote:
Op 13 september 2010 18:42 schreef WMP het volgende:
Ze moorden en onderdrukken inderdaad een stuk minder, maar de principes vind ik persoonlijk even weerzinwekkend.
Veel moorden pleegt die SGP-jugend, ja.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 13-09-2010 18:47 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

het doel maakt de weg soms vrij idd. Ik stemde ook op separatisten om beweging te kunnen krijgen in bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Net voor het einde haak ik wel af denkk


signature


WMP
Usericon van WMP
Posted 13-09-2010 18:48 by WMP Profiel van WMP

quote:
Op 13 september 2010 18:45 schreef kwelgeest het volgende:
Je praat poep.


Takes one to know one, nietwaar.


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 13-09-2010 19:04 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

quote:
Op 13 september 2010 18:48 schreef WMP het volgende:
Takes one to know one, nietwaar.
En wederom blijk je mooi op de man te kunnen spelen, maar blijft inhoudelijke argumentatie ver achter bij je infantiele retorische spelletjes.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


Ralph
GROTE ENGE TOR
Usericon van Ralph
Posted 13-09-2010 19:09 by Ralph (Speciaal lid) Profiel van Ralphhttp://soundsfromthedarkside.com

:')

(de laatste hoor, vandaag, ik moet zo weg)


http://soundsfromthedarkside.com "GEICO does not cover Autobot Matrix of Leaderships."


WMP
Usericon van WMP
Posted 13-09-2010 20:20 by WMP Profiel van WMP

quote:
Op 13 september 2010 19:04 schreef kwelgeest het volgende:
En wederom blijk je mooi op de man te kunnen spelen, maar blijft inhoudelijke argumentatie ver achter bij je infantiele retorische spelletjes.


Heb jij het gewoon echt niet door, of doe je alsof?


Gemene Lepel
Usericon van Gemene Lepel
Posted 13-09-2010 21:36 by Gemene Lepel Profiel van Gemene Lepel

quote:
Op 13 september 2010 17:42 schreef kwelgeest het volgende:
Ook zie ik slechts verwijzingen naar de rechtsstaat als SGP bepaalde rechtsstatelijke vrijheden wil waarborgen en benadrukken. Niet afschaffen of inperken.
Ook lees ik niets over het ombrengen van ongelovigen of afvalligen of het onteigenen van heidenen.



Nee nee, ze willen je niks christelijks opdringen, maar wel alle vrouwen het stemrecht ontnemen op Bijbelse grondslag. Stemrecht is ook een recht. Zo'n basale redenering kan je toch niet ontgaan zijn? De SGP is geen partij die gedwongen bekering voorstaat, maar het wil wel degelijk de rechten van burgers vrij fundamenteel inperken, simpelweg door in Gods naam, met de Bijbel in de hand voor rechtvaardiging, de helft van de stemgerechtigden op basis van geslacht uit te sluiten van inmenging in het bestuur van ons land.

[Dit bericht is gewijzigd door Gemene Lepel op 13-09-2010 21:42]


Grey over Kristalnacht: "Als de Joden destijds ook aanslagen hadden gepleegd dan had ik de nazi's misschien wel begrepen."


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 13-09-2010 21:57 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl

Zionisten hebben de vetste robots!


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 14-09-2010 14:02 by attila_de_hun Profiel van attila_de_hun

"Mordicus tegen" betekent bij GW toch niet heel veel..

'PVV verzet zich niet langer tegen uitbreiding EU'

Geert Wilders verzet zich niet langer tegen uitbreiding van de Europese Unie. Dat meldt de Wereldomroep dinsdag op basis van bronnen binnen de VVD en het CDA, waarmee de PVV momenteel onderhandelt over de vorming van een kabinet. In het gedoogakkoord zou afgesproken zijn dat Wilders 'de regering niet naar huis stuurt' als Nederland instemt met de toetreding van Kroatië tot de EU.

De PVV is altijd mordicus tegen uitbreiding van de EU geweest. Dit was ook de belangrijkste boodschap die de partij uitdroeg tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement. Naast de toetreding van Kroatië toonde de partij van Wilders zich ook fel tegenstander van Macedonië en Turkije als nieuwe lidstaten. Daar lijkt nu verandering in te komen.

Maandag waarschuwde Herman Tjeenk Willink in zijn eindverslag als informateur nog voor de verschillen van mening tussen VVD, CDA en PVV over Europa. Hij doelde daarbij ook op de invloed van Brussel op het begrotingsbeleid van lidstaten. "De nieuw te benoemen informateur zou er goed aan doen na te gaan of op deze en wellicht enkele andere hoofdpunten van het kabinetsbeleid op steun van andere fracties in de Tweede Kamer kan worden gerekend", gaf Tjeenk Willink zijn opvolger Ivo Opstelten als ongevraagd advies mee.


[Dit bericht is gewijzigd door attila_de_hun op 14-09-2010 14:03]


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen