IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : 'Open vuur kan brandwonden veroorzaken!' [ (Oud) Nieuws] Vorige pagina | Volgende pagina
ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 23-03-2010 11:27 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Hehe en als je door je kop schiet heb je ook nog kans dat je er niet veel van leer, nouja de weer dokters wel.

edit:

quote:

Penetrating head injury
...

Prognosis

The highest-velocity injuries tend to have the worst associated damage.[7] Penetrating injury from any missile such as a bullet has a mortality rate of 92%.[2] Thus, firearms cause the most head injury-related deaths.[3] Perforating injuries have an even worse prognosis.[2]

Penetrating head trauma can cause impairment or loss of abilities controlled by parts of the brain that are damaged. A famous example is Phineas Gage, whose personality appears to have changed after a penetrating injury to his frontal lobe(s).

People with subarachnoid hemorrhage, a blown pupil, respiratory distress, hypotension, or cerebral vasospasm are more likely to have worse outcomes.[4]

People with penetrating head trauma may have complications such as acute respiratory distress syndrome, disseminated intravascular coagulation, and neurogenic pulmonary edema.[4] Up to 50% of patients with penetrating brain injuries get late-onset post-traumatic epilepsy.[8]

Fortunate cases exist, e.g., in 2009 a Mississippi woman made a incredible survival after being shot through the head with a .38-caliber handgun. Her condition was such that she was able to offer tea to the arriving police, and she was furthermore expected to make full recovery.





Valt toch wel mee die 92%

[Dit bericht is gewijzigd door ElitE op 23-03-2010 11:33]


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 23-03-2010 12:00 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

Kamer wil dieren voederen

Een meerderheid van de Kamer gaat eisen dat demissionair landbouwminister Gerda Verburg de duizenden dieren in natuurgebied Oostvaardersplassen en langs de Gelderse Veluwezoom gaat bijvoeren.

Staatbosbeheer weigert de hongerende grazers eten te geven, omdat er sprake zou zijn van vrije natuur. Tot nu toe kwamen er in 2010 ruim achthonderd dieren om het leven doordat er onvoldoende voedsel is.

Het CDA, VVD, PVV en ChristenUnie zijn voor het bijvoeren van de dieren in de Oostvaardersplassen. Gek genoeg zijn de linkse partijen, waaronder de PvdD, tegen het voederen.

-----------------------

Niks gek genoeg, juíst de groene partijen horen te snappen hoe natuur werkt en dat bijvoeren niet voor een meer duurzame/houdbare natuur zorgt. Van CDA en VVD verwacht je nog dat ze het mis hebben, maar in zoverre dat PVV zich als groen presenteert hadden ze dit ook beter moeten begrijpen.


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 23-03-2010 12:02 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Uitgeputte zeehond gevonden in greppel

In een greppel in het natuurgebied de Slikken op Goeree-Overflakke is een zeehondje van ongeveer acht weken oud aangetroffen. Volgens Staatsbosbeheer is het jonge dier waarschijnlijk voor de kust van Engeland geboren en daar zijn moeder kwijtgeraakt. Het door een longworm-infectie getroffen diertje was totaal uitgeput van de lange reis.

Twee vogelaars troffen het beestje uitgehongerd aan. Medewerkers van de dierenambulance gaven het dier een spuitje, wat te eten en drinken. Hierdoor kwam het diertje snel op krachten, waarna de zeehond op transport naar Pieterburen ging. De pup moet nog een naam krijgen, en diegene die hem adopteert mag die verzinnen.

Pff nergens voor nodig, de zeehonden stand in Nederland is helemaal niet meer verkeerd. Tijd dat we net zoals alle andere landen aan de Noordzee de beestjes gewoon afschieten. Nouja een mondkapje met stikstof is misschien makkelijker.

@ zelthor:

Cholera ik dacht dat we in Nederland nog wel een verstandig natuurbeleid konden krijgen
Anders maken we van elk bos een kinderboerderij.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Dappere-Speerwerper
Stoethaspel
Usericon van Dappere-Speerwerper
Posted 23-03-2010 12:22 by Dappere-Speerwerper Profiel van Dappere-Speerwerperhttp://myspace.com/clemensk

'VS blokkeren vrije handel'


AMSTERDAM - Amerika blokkeert de vrije handel. Die kritiek uit demissionair minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven (CDA) dinsdag in het Financieele Dagblad.

Het uitblijven van een vrijere handel is in Nederland vooral nadelig voor bloementelers, baggeraars en de zuivel- en vleesverwerkende industrie.

Het is volgens de minister vooral de schuld van de Verenigde Staten dat onderhandelingen over het verlagen van handelsbarrières zijn vastgelopen. In onderhandelingen in de Wereldhandelsorganisatie WTO over vrije handel zouden de VS zich afhoudend opstellen.

Concreet

Zo is er nog geen nieuwe hoofdonderhandelaar aangewezen. Ook zouden de VS weinig concreet zijn over wat zij willen.

Verder verwijst Van der Hoeven op het toenemende protectionisme. Zo zou de aanbesteding van een tankvliegtuig voor de luchtmacht onlangs zo zijn gewijzigd dat het Amerikaanse Boeing meer kans op de opdracht maakt dan het Europese Airbus.

Om de handel toch toe te laten nemen, worden binnen de Europese Unie verdragen gesloten.


Problemen

Van der Hoeven stelt in de krant dat Amerika veel organisatorische problemen heeft. Het houden van verkiezingen gaat moeizaam, het onderwijs is aan hervorming toe, de gezondheidszorg loopt achter vergeleken met andere westerse democratieën en nu zou zelfs een volkstelling nodig zijn.

"De laatste keer dat ik van een volkstelling hoorde, was die rond de geboorte van Christus. Het land is niet echt op orde."



bastianus
Usericon van bastianus
Posted 23-03-2010 12:50 by bastianus Profiel van bastianus

Ach. Volgens veel samenzweringstheorieën zijn het toch de joden die in de VS aan de touwtjes trekken? Grote kans dat bij die volkstelling een nieuwe koning geboren wordt ergens in een stal dan. Die zal ze wel leren dan.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 23-03-2010 14:16 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

Ditmaal weigert wiskundige kluizenaar een miljoen

AMSTERDAM - De Russische wiskundige Grigoriy Perelman heeft laten weten geen prijs te stellen op de miljoen dollar beloning van het Clay Mathematics Institute voor het bewijzen van de stelling van Poincaré, een van de hardnekkigste vraagstukken uit de moderne wiskunde.

‘Ik heb niks nodig’, meldde hij vanachter een gesloten deur in Moskou, waar hij al jaren als kluizenaar leeft. Perelman weigerde vier jaar geleden ook al de Fields Medal, een wiskundige prijs die vergelijkbaar is met een Nobelprijs.

Het Clay Instituut kende vorige week de eerste van zeven zogeheten Millenniumprijzen aan Perelman toe. In juni wordt in Parijs een conferentie over de stelling van Poincaré en het bewijs ervan gehouden. De Millennium vraagstukken gelden als de diepste onopgeloste wiskunde problemen van deze tijd.

De stelling van Poincaré (in 1904 door de Fransman Henri Poincaré geformuleerd) is een stelling uit de topologie, die vaststelt hoe een driedimensionale bol in een ruimte van n dimensies is te herkennen. Als, aldus Poincaré, iedere willekeurige lus op een oppervlak tot een enkel punt is samen te trekken, moet het om een bol gaan.

Perelman, nu 44 jaar, schetste in 2002 en 2003 het bewijs, nadat prominente wiskundigen bijna een eeuw lang de tanden stuk hadden gebeten op bewijzen of weerleggingen. Sindsdien houdt hij zich verder volledig afzijdig van de wetenschappelijke wereld. Volgens het Clay Instituut is zijn bewijs een van de grootste doorbraken in de moderne wiskunde.

(VK)




Fijne mensen, briljante wiskundigen


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 23-03-2010 14:34 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Fokverbod geiten in juni voorbij

DEN HAAG – De demissionaire ministers Klink van Volksgezondheid en Verburg van Landbouw willen het fok- en vervoersverbod voor melk­geiten en -schapen per 1 juni opheffen.

Voorwaarde is dat een groep deskundigen eind mei daarmee instemt en dat voor die tijd alle geiten en schapen zijn gevaccineerd. Dat maakten de bewindslieden maandag bekend tijdens een persconferentie in Den Haag. In juni start het nieuwe fokseizoen.

Minister Verburg maakt bekend dat zij het verbod op de uitbreiding en nieuwbouw van geiten- en schapenhouderijen met minimaal een jaar verlengt.

Het ruimen van drachtige geiten op 77 besmette bedrijven is bijna afgerond. Daarbij zijn sinds eind december ongeveer 45.000 moedergeiten gedood. De Q-koortsbacterie komt in grote aantallen vrij als een dier een miskraam heeft.

De demissionaire bewindslieden en de directeur van het Rijks­instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), Coutinho, wijzen erop dat voorzichtigheid geboden blijft. De besmettingsbron is door de ruimingen dan wel weg, maar de bacterie zit nog steeds in het milieu en kan daar jaren overleven. „Het is belangrijk dat nu veel minder bacteriën zijn verspreid, maar we weten ook dat er nooit eerder zo veel bacteriën in het milieu zijn gekomen. We moeten het ongelooflijk goed in de gaten houden”, aldus Cou­tinho.

Minister Klink en Coutinho vinden dat het risico op Q-koorts is teruggebracht tot „betrekkelijk gering.” Maar, zo voegden ze eraan toe: „Veilig is betrekkelijk. Mensen moeten zelf hun conclusies trekken.” Sinds januari hebben officieel 247 mensen Q-koorts. Van hen werden er ruim vijftig in 2010 ziek, de anderen zijn eerder besmet. In 2009 raakten ruim 2000 mensen besmet.

Klink deelde meer dat hij onderzoek laat doen naar een vaccin waarmee Australische geitenhouders zijn ingeënt tegen Q-koorts. Het middel is op dit moment in Europa niet te verkrijgen.


Sinds maandag is er een nieuwe website beschikbaar waarop alle informatie over Q-koorts is te vinden. Om burgers beter te informeren worden daar niet de besmette bedrijven geïnventariseerd, maar is er een zogenoemde vlekkenkaart te raadplegen. Daarop zijn cirkels getrokken rond een geruimd bedrijf.

qkoortsinnederland.nl
Wat heeft het voor zin om een virus dat zich door de lucht verspreid via ruiming tegen te gaan? En waarom mag er niemand straks bij onze jonge geitjes, terwijl onze geiten al twee inentingsrondes tegen Q-koorts hebben gehad? En waarom is het na de ruiming ineens veilig, terwijl de lammertijd de periode is waarin de koorts zich schijnt te verspreiden?




Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 23-03-2010 14:36 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Q-koorts verspreid zich niet zelf door de lucht maar via contact met vruchtwater van besmette dieren..



ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 23-03-2010 14:42 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Besmetting bij de mens

De mens kan niet alleen besmet worden door koeien, schapen en geiten, maar ook door honden, katten en vogels. Besmetting kan optreden door inademing van besmet stof van stallen, weilanden, ruwe wol en dierenhuiden, door direct contact met besmette dieren en door het nuttigen van besmette rauwe melk of onvoldoende verhitting van besmet vlees. Met name het verwaaien van ingedroogde en op weilanden uitgereden mest zou zorgen voor verspreiding van de bacteriën naar de mens. C. burnetii is zeer besmettelijk, bij cavia's is een LD50 vastgesteld van één to tien bacteriën, dit aantal is genoeg om een mens te besmetten.[4] Eén enkele bacterie kan dus voldoende zijn om de ziekte te veroorzaken bij gevoelige personen.[5] De incubatietijd is gemiddeld twintig dagen maar kan variëren van 14 tot 39 dagen.[6]


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 23-03-2010 14:47 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Klopt toch met wat ik zeg?


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 23-03-2010 14:49 by bastianus Profiel van bastianus

Dat van die mest is mij ook altijd verteld, vandaar mijn vraag ook. Voor zover ik weet is er geen uitrijverbod voor mest b.v., en ruiming lijkt me ook weinig zin hebben als b.v. de mest niet wordt verwijderd. En waarom mag het ruimen ineens op houden?


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 23-03-2010 14:54 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Nouja nu doe je suggereren dat alleen het vruchtwater besmettelijk is, maar er zijn dus meerdere infectie bronnen. En je vergeet erbij te vermelden dat de bacterie gemakkelijk via stof kan verspreiden. Het kan tot 60 dagen op een oppervlak blijven leven.

Mensen met q koorts hebben dus meestal geen glaasje vruchtwater gedronken maar zijn gewoon in de buurt van een veehouderij geweest.

Vruchtwater is dan wel het meest besmettelijk, maar het is niet de enige besmettingsroute.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 23-03-2010 14:54 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

Besmette bedrijven hebben wel een uitmestverbod. Die moeten de mest eerst 90 dagen opslaan (dan is de bacterie dood).

Q-koorts is in deze schaal een erg onbekende ziekte, is nog veel niet van bekend, vandaar dat de regelgeving nogal eens wil wijzigen.


Jenje
The power of the riff compels me
Usericon van Jenje
Posted 23-03-2010 14:57 by Jenje (Speciaal lid) Profiel van Jenje

quote:
Op 23 March 2010 14:54 schreef ElitE het volgende:
Nouja nu doe je suggereren dat alleen het vruchtwater besmettelijk is, maar er zijn dus meerdere infectie bronnen. En je vergeet erbij te vermelden dat de bacterie gemakkelijk via stof kan verspreiden. Het kan tot 60 dagen op een oppervlak blijven leven.

Mensen met q koorts hebben dus meestal geen glaasje vruchtwater gedronken maar zijn gewoon in de buurt van een veehouderij geweest.

Vruchtwater is dan wel het meest besmettelijk, maar het is niet de enige besmettingsroute.
Theoretisch klopt dat, maar pratkisch is het verschil in de hoeveelheid q-koortsbacterien zo immens groot dat vruchtwater van besmette dieren als besmettingsbron gezien wordt voor de verhoogde aantal menselijke ziektegevallen. Zoals zoveel ziekten komt het altijd wel in hele kleine concentraties voor, en worden normale redelijk gezonden mensen ook niet ziek ervan.


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 23-03-2010 22:11 by karnivoor Profiel van karnivoorhttp://www.kanker.nl/

Incestpleger overleden aan overdosis Viagra
Uitgegeven: 23 maart 2010 20:05
Laatst gewijzigd: 23 maart 2010 20:05
SANTIAGO - Een 40-jarige Chileen is dinsdag overleden aan een overdosis Viagra. De man had de erectiepillen genomen om seks te kunnen hebben met zijn dochter van veertien.

Dit heeft de politie van het Zuid-Amerikaanse land laten weten. De man kreeg door de Viagra-pillen een hersenbloeding.

Hij had met zijn dochter een kind, een meisje van twee jaar. ''Het ergste is dat de rest van de familie en zijn vrouw op de hoogte waren van de relatie'', aldus een bron bij de politie.

© ANP

:')!!!


Je moeder.


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 24-03-2010 0:12 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos

Dat is een uitspraak van een rechter in Charleroi. Zij oordeelde dat bankier Laurent F. uit Ransart geen gegronde reden had om te verhuizen. De man was drie keer het slachtoffer van een brutale overval, maar dat is dus blijkbaar zijn eigen schuld, want hij rijdt in een Jaguar.


Laurent F. had voor de renovatie van zijn huis een premie gekregen van 6.172 euro, met de voorwaarde dat hij er tien jaar zou wonen. Na de drie brutale overvallen houdt de familie het voor bekeken en voert de overvallen aan als gegronde reden voor de verhuizing.

Rechter Geneviève Denisty van de burgerlijke rechtbank in Charleroi vindt die overvallen geen gegronde reden voor een verhuis, "aangezien het weinig voorzichtig is om de aandacht te trekken door met een Jaguar rond te rijden, in een mooi huis te wonen en daarbij uiterlijk blijk te geven van een zekere welstand in een economisch arme en benadeelde streek als Charleroi."

Laurent F. gaat in beroep.





signature


jelmer2
VUILIGHEID
Usericon van jelmer2
Posted 24-03-2010 9:01 by jelmer2 Profiel van jelmer2

Belgen zeker?


Wil je muilperen?


Staalman
Usericon van Staalman
Posted 24-03-2010 9:51 by Staalman Profiel van Staalman

Nee, Charleroi ligt in Nederland... nou goed?


"Life Is Much More Beautiful, When It Means Nothing At All"


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 24-03-2010 9:52 by MMayo Profiel van MMayo

quote:
Op 24 March 2010 9:51 schreef Staalman het volgende:
Nee, Charleroi ligt in Nederland... nou goed?


Nou, liever niet zeg.


Staalman
Usericon van Staalman
Posted 24-03-2010 9:53 by Staalman Profiel van Staalman

Ai, moet er ook niet aan denken zeg...


"Life Is Much More Beautiful, When It Means Nothing At All"


attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 24-03-2010 10:02 by attila_de_hun Profiel van attila_de_hun

quote:
Op 24 March 2010 9:51 schreef Staalman het volgende:
Nee, Charleroi ligt in Nederland... nou goed?

dat klopt inderdaad

http://www.charlois.rotterdam.nl/smartsite.dws?id=350010



Staalman
Usericon van Staalman
Posted 24-03-2010 10:04 by Staalman Profiel van Staalman

Dat schrijf je totaal anders..
Maar van mij mag Rotterdam wel naar Belgenland verkassen verder.


"Life Is Much More Beautiful, When It Means Nothing At All"


attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 24-03-2010 10:06 by attila_de_hun Profiel van attila_de_hun

quote:
Op 24 March 2010 10:02 schreef attila_de_hun het volgende:
dat klopt inderdaad

http://www.charlois.rotterdam.nl/smartsite.dws?id=350010


was iets te enthousiast


Tenderstrike
Nailed.Dead.Risen.
Usericon van Tenderstrike
Posted 24-03-2010 10:09 by Tenderstrike Profiel van Tenderstrike

Charlois FTW!!



attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 24-03-2010 10:23 by attila_de_hun Profiel van attila_de_hun

Aan de andere kant is Charlois natuurlijk gewoon Charleroi maar dan verkeerd gespeld.

(serieus, weet een van de professors op ZM de geschiedenis achter deze naam? hebben zich daar ooit Walen gevestigd??)


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen