IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Nieuwstopic Vorige pagina | Volgende pagina
ZelThoR
2002-2010
Usericon van ZelThoR
Posted 03-09-2010 10:58 by ZelThoR Profiel van ZelThoR

quote:
Op 31 augustus 2010 19:50 schreef kwelgeest het volgende:
Dat van PvdA is geen vlaktaks, maar een 'simpeler' belastingstelsel.

Volgens mij is geen een partij voor het behouden van de HRA als er een vlaktaks komt. Ik wel.
Zolang een his als inkomstenbron wordt belast zie ik niet in waarom men de kosten niet mag aftrekken. Verander die belasting eerst maar eens.

Maar zo'n vlaktaks zoals CDA 'wil'(en D'66 en SGP waarschijnlijk net zo) is geen 'echte' vlaktaks, hoor. Dat is in combinatie met behoorlijk wat extra lastenverlichtingen voor lagere inkomen en -verzwaringen voor hogere inkomens. Nog steeds progressief, ingewikkeld en met veel rompslomp.

Wat betreft PvdA was ik vergeten er een afkeurende serie van 3 puntjes achter te zetten. Is inderdaad geen vlaktaks

Die vlaktaks met aanvullende maatregelen blijft natuurlijk wel een vlaktaks. En er is ook geen enkele partij die echt alles gelijk wil trekken, dus zouden we niks echte vlaktaks mogen noemen.

Eerder had D66 wel wat ideeën om de boel simpel te maken, weet niet hoe sterk ze daar nu nog aan denken. Vast een stuk minder, aangezien toch niemand met ze mee wilde doen.

Zelf vind ik het in ieder geval wel een erg goed idee om de boel een stuk simpeler te maken. Hier belasting heffen, daar weer terug vragen, omslachtig en onnodig.
quote:
Op 2 september 2010 9:22 schreef kwelgeest het volgende:
Niet alles is relatief. Sommige waarden zijn universeel wellicht zelfs absoluut. Ik heb het in eerste instantie over natuurrechten: leven, bezit en vrijheid. Gezien de mens een individu is komen deze zeer primaire, individuele rechten aan niemand anders toe dan het individu. Zeker gezien ze rechtstreeks te herleiden zijn op het individu zijn.
Een religie, ideologie, regime (islam, communisme, Iran, Noord-Korea) die deze rechten op een aanzienlijke schaal schendt en daarmee dus eigenlijk het individu ontkent, gezien ze niet de rechten erkent die samenvallen met het zijn van een individu, is achterlijk. Dat is niet mijn mening, dat is geen westerse perceptie, dat is gewoon zo. Dat is net zoiets als ontkennen dat ‘1 + 1 = 2’ is.


Zo cultuurrelativistisch ben ik dan ook weer niet, hier wijd ik graag een +1 aan


Deze account is precies 8 jaar gebruikt, om precies 20.000 posts te maken en (uiteindelijk) precies 1 ban te krijgen.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 03-09-2010 12:51 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Man drinkt zoutzuur na ontslag en sterft

Een vijftigjarige man heeft in februari op zeer pijnlijke wijze zelfmoord gepleegd. Ene Regi Daan liep nadat hij van zijn werkgever te horen had gekregen dat hij was ontslagen, regelrecht naar een zoutzuurvat en tapte een glaasje. Hij dronk het glas leeg en stierf een gruwelijke dood.

Daan was 32 jaar lang werkzaam als kwaliteitscontroleur bij de Amsterdamse kabelfabriek Draka. Wekelijks kreeg de beste man een zakje fruit mee naar huis van de baas van de kantine. Omdat dit als fraude werd beschouwd, kreeg Daan de zak. Hierna liep hij naar een bij zijn werkgever aanwezig zoutzuurbassin en nam een glaasje zoutzuur.

Daans weduwe klaagt het bedrijf nu aan wegens dood door schuld. "Draka had de man na het ontslag, waarvan hij totaal overstuur was, nooit in de buurt van vrij toegankelijke gevaarlijke stoffen mogen laten", laat haar advocaat weten. Draka zegt de dood van hun oud-werknemer te betreuren, maar wil verder niet ingaan op de rechtszaak.


Lekker sterke zoutzuur, pH lager dan 2 lijkt me.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 03-09-2010 18:55 by Forever After Profiel van Forever After

quote:
'Puppymeisje' aangehouden in Bosnië
Uitgegeven: 3 september 2010 18:08
Laatst gewijzigd: 3 september 2010 18:08

AMSTERDAM - Een meisje dat zich heeft laten filmen terwijl ze een aantal jonge hondjes in een snelstromende rivier gooide, is geïdentificeerd en in Bosnië aangehouden.

Dat melden verschillende media vrijdag. Het filmpje circuleert sinds enkele dagen op internet en leidde tot veel verontwaardigde reacties. Anonieme gebruikers van het bekende internetforum 4chan - die eerder de identiteit achterhaalden van een vrouw die een kat in een vuilcontainer gooide - openden een klopjacht op het meisje, en de Amerikaanse regisseur Michael Bay (Transformers) loofde een beloning uit van 50.000 dollar voor wie het meisje zou aangeven.

Aan de hand van tips van plaatselijke dierenrechtenorganisaties heeft de politie in de Bosnische stad Bugojno het meisje opgespoord en aangehouden. Ook haar broer, die de camera zou hebben bediend, werd opgepakt. Later deze week worden haar ouders verhoord.

Het tienermeisje kan - als ze schuldig wordt bevonden aan dierenmishandeling - een boete krijgen die kan oplopen tot vijfduizend euro.

Het gewraakte filmpje is hier te zien (schokkende beelden)

© NU.nl



Ze moeten dat kutjong en degene die het filmt zo in die plomp flikkeren.
En als ze er weer uit komen opnieuw net zolang tot ze d'r niet meer uit komen.


 


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 03-09-2010 19:04 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

hou de rivieren een beetje schoon wil je.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 04-09-2010 21:41 by XXL Profiel van XXL

Scheringa terug in bankierswereld
Novum op 04 september '10, 08:56, bijgewerkt 04 september '10, 09:30

AMSTERDAM - Dirk Scheringa keert terug als bankier. De voormalig topman van de ter ziele gegane DSB Bank is gevraagd voor een nieuwe internetbank die de aanval wil openen op de gevestigde financiële orde in Nederland.

Dat zegt hij in een interview in De Telegraaf. ‘Mij krijgen ze niet kapot. Ik ben gevraagd voor een internetbank.’

Scheringa zegt verder over drie weken aangifte te gaan doen tegen de Nederlandsche Bank en DNB-directeur Nout Wellink. Die laatste zou een deal hebben gesloten met AFM-voorzitter Hans Hoogervorst. ‘Een tsunami van tegenstand, haat en jaloezie, dat was het.’
Pact

‘Ik beschik over een honderd pagina’s dik dossier waaruit blijkt dat er eind 2008 een pact is gesloten om mij en mijn bank kapot te maken. ‘Iedereen zal het straks zien. Maar het doet de grondvesten onder het bestaan van mensen die DSB toen pootje hebben gehaakt, schudden.’

Volgens Scheringa heeft de val van de bank geleid tot kartelvorming in de bankenwereld. Kartelwaakhond NMa doet daar nu onderzoek naar. ‘Het kwam ze maar wat goed uit dat wij van het toneel verdwenen. Daardoor is nu de spaarrente laag en de hypotheekrente hoog.’

Naast een boek Project Homerus, dat volgende week verschijnt, over de opkomst en ondergang van het imperium van Scheringa, moet er ook een film komen. ‘The Banker, met een Amerikaanse acteur in mijn rol. Engelstalig, want de film, dit verhaal, is natuurlijk grensoverschrijdend. Dit ontstijgt het Hollandse polderniveau. Hier smult iedereen van.’



:')


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Yirroth
Usericon van Yirroth
Posted 05-09-2010 5:01 by Yirroth Profiel van Yirroth

Knap hoe hij een dossier heeft met een pact om hem kapot te maken. Je zou toch denken dat zijn bank véél meer leningen had dan dat het waard was ook een rol zou spelen, maar ja... ik ben geen econoom.


"Of course they're alive! You can't make music by hitting dead creatures!"


kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 05-09-2010 9:19 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

Dat DSB verhaal is een heel raar verhaal. Nadat die bank kappot is gemaakt, ja, dat is 'ie, bleek nmlk dat hij solvabel genoeg was om ook een groot gedeelte van de achtergestelde crediteuren terug te betalen. Dat geld hoorde er helemaal niet te zijn. Als een bank er zo voorstaat als dat Lakeman schetste dat DSB ervoor stond dan horen er niet eens genoeg vlottende activa en/of andere activa van waarde aanwezig te zijn om de gewone spaarders en andere niet-achtergestelde crediteuren te betalen bij faillissement.


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 05-09-2010 11:44 by attila_de_hun Profiel van attila_de_hun

Het zal mij benieuwen:

Waalse kopstukken voorzien einde België

Enkele Franstalige Belgische politieke kopstukken hebben dit weekeinde gewaarschuwd dat het einde van België in zicht is. Demissionair vicepremier Laurette Onkelinx, lid van de socialistische PS, zei zondag in de krant La Dernière Heure dat een splitsing overwogen moet worden.

"We kunnen niet meer ontkennen dat dat de wens is van een groot deel van de Vlaamse bevolking." Minister-president Rudy Demotte van de Waalse regioregering (ook PS) vindt dat Wallonië niet bang moet zijn om het heft in eigen hand te nemen. "We hebben er de middelen en de capaciteiten voor", verklaarde hij zaterdag tegenover de Waalse publieke omroep RTBF.



kwelgeest
en de ladyboys
Usericon van kwelgeest
Posted 05-09-2010 11:47 by kwelgeest Profiel van kwelgeest

Ik heb daar echt geen zin in. Dat derde wereldland hervormen tot twee 'normale' landen vergt extreem veel 'Europese solidariteit' (lees: o.a. Nederlands (belasting)geld).


Niet gehinderd door kennis over daklozen, alleenstaande moeders, minderheden en sociale achterstand. http://www.last.fm/user/kwellie


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 05-09-2010 11:50 by XXL Profiel van XXL

Kunnen ze mooi samengaan met het Belgisch talige deel van Nederland (Alles beneden de grote rivieren).


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 05-09-2010 12:29 by XXL Profiel van XXL

Rechter: Paris Hilton schuldig aan floppen film
Novum/AP op 04 september '10, 16:21, bijgewerkt 4 september 2010 16:25

Paris Hilton is door de rechter medeverantwoordelijk bevonden voor het floppen van de film National Lampoon's Pledge This.

De rechter veroordeelde de blondine tot het betalen van een schadevergoeding wegens contractbreuk, omdat ze niet genoeg deed om de film te promoten.

De 29-jarige Hilton stuurde bijvoorbeeld in 2006 haar kat naar interview- en promotie-afspraken. Ook weigerde ze vraaggesprekken met Russische en Britse pers. De advocaten van Hilton stellen dat de blondine genoeg werk heeft verricht voor haar honorarium van 'amper een miljoen dollar'.

De investeerders van Pledge This eisten een vergoeding van 8,3 miljoen dollar voor het floppen van de film. De rechter besloot dat het geleden verlies 160 duizend dollar bedraagt. Het bedrag kan nog worden bijgesteld nadat de rechter meer informatie heeft ingezien over het contract van de hotelerfgename.

Pledge This is niet de enige Hilton-film die flopte. Rolprenten als House of Wax, Bottoms up en The Hottie and the Nottie komen veelvuldig voor in lijstjes slechtste films ooit.



Wat een gelul weer.
Zouden die filmmakers nou echt niet doorhebben dat het laten uitlekken van een privéfilmpje je niet gelijk een goede actrice maakt?



[Dit bericht is gewijzigd door XXL op 05-09-2010 18:53]


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 05-09-2010 12:34 by Forever After Profiel van Forever After

quote:
Jongen steekt scheidsrechter neer
Uitgegeven: 5 september 2010 11:34
Laatst gewijzigd: 5 september 2010 11:34

BURGUM - De politie heeft een 18-jarige jongen uit de Friese plaats Burgum aangehouden omdat die zaterdag een scheidsrechter zou hebben neergestoken.

© Novum
Dat meldde de politie zondag.

Tijdens een vriendschappelijke voetbalwedstrijd kreeg de verdachte ruzie met de scheidsrechter.

De verdachte verliet het veld, maar kwam even later terug met een mes en stak de scheidsrechter in zijn schouder. Het slachtoffer raakte licht gewond.

© ANP



Tijd voor een Saudische rechter?


 


Hexegot
Usericon van Hexegot
Posted 05-09-2010 13:03 by Hexegot Profiel van Hexegot

quote:
Op 5 september 2010 12:34 schreef Forever After het volgende:

Jongen steekt scheidsrechter neer
Uitgegeven: 5 september 2010 11:34
Laatst gewijzigd: 5 september 2010 11:34

BURGUM - De politie heeft een 18-jarige jongen uit de Friese plaats Burgum aangehouden omdat die zaterdag een scheidsrechter zou hebben neergestoken.

Dat is nou de invloed die de jarenlange aanwezigheid van dat verderfelijke festival "Waldrock" heeft gehad op de plaatselijke jeugd.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 05-09-2010 13:16 by Forever After Profiel van Forever After

:')


 


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 05-09-2010 14:05 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 3 september 2010 10:45 schreef kwelgeest het volgende:
Kapitalistische dictaturen? Ik ken er geen (wellicht Chili onder Pinochet, maar dat bestaat niet meer). Singapore is geen democratie maar heeft wel iets als een, liberale, rechtsstaat en zal ik derhalve geen dictatuur willen noemen. Ik kan zo geen studies/boeken noemen of quoten, maar ik dacht dat de samenhang tussen democratie en vrije markt inmiddels wel redelijk was aangetoond waardoor ‘kapitalistische dictatuur’ zo ongeveer een contradictio in-terminis wordt.

Dat de mensen als individuen ondanks hunongelijkheid wel enige mate/vorm van gelijkwaardigheid kennen wil ik best in meegaan; dat is echter iets anders.
Dit gaat voor ideologie en regimes echter niet op. Wanneer een dergelijke entiteit de natuurrechten van het individu schendt, dus het recht erop ontkent, ontkent het daarmee in feiten het bestaan van het individu als individu en de natuurstaat die daaraan gekoppeld is. Door deze ontkenning (schending) verklaard die entiteit zichzelf achterlijk en derhalve minderwaardig.

Ik snap je gedachtengang wel hoor, denk ook wel dat je gelijk hebt in die zin. Alleen ben ik bang dat je vrij weinig boodschap hebt aan natuurrechten en het recht erop wanneer je niks te besteden of zelfs te vreten hebt.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 05-09-2010 15:36 by Forever After Profiel van Forever After

quote:
Beelden Laura Dekker meerdere keren verkocht
Uitgegeven: 5 september 2010 14:23
Laatst gewijzigd: 5 september 2010 15:22

HILVERSUM - De beelden van zeilmeisje Laura Dekker worden in Nederland niet aan één exclusieve partij verkocht.

© ANP
Dat heeft directeur Marijke Schaaphok van het bedrijf MasMedia, dat de reis van het zeilmeisje vastlegt, zondag laten weten.

Het programma Life4You zendt zondagavond op televisie de eerste beelden van Dekker uit sinds haar vertrek uit Portugal.

''Als we afspraken maken met één exclusieve partij, vraagt dat op veel fronten een flinke investering van die partij'', legt Schaaphok uit. ''Bovendien zijn er heel veel aanvragen voor materiaal van Laura. We willen per keer bekijken welk programma of welke zender we het beste kunnen bedienen met het materiaal.''

Documentaire

Talpa, die de beelden van Laura op de internationale markt exploiteert, laat zondag weten nog geen concrete contracten hierover te hebben afgesloten met buitenlandse partijen.

MasMedia werkt op dit moment aan een documentaire over het zeilmeisje, die het bedrijf begin oktober op de internationale markt wil gaan aanbieden. Hierin wordt vooral de aanloop naar haar recordpoging verteld.


Orkaanseizoen

Zeilmeisje Laura bivakkeert sinds eind augustus op de Canarische Eilanden. Hier wacht zij tot het orkaanseizoen op de Atlantische Oceaan voorbij is. Dit zal ongeveer twee maanden duren. Het meisje besteedt deze periode volgens haar woordvoerder vooral aan haar schoolwerk. Op haar weblog verhaalt ze vooral over de vele zeiltochtjes die ze op de archipel maakt.

De bedoeling is dat de komende maand camera's op haar boot Guppy worden geïnstalleerd die haar hele reis gaan registreren.

Jongste

Dekker wil graag de jongste zeiler ooit worden die onafgebroken rond de wereld zeilt. Het record waar de puber op jaagt staat nu op naam van de Australische Jessica Watson, die haar soloreis een paar dagen voor haar zeventiende verjaardag afrondde. Laura Dekker wordt 17 op 20 september 2012.

© ANP

Nu.nl


Mag Laura weer even uw aandacht.


 


chriz
Dóh!
Usericon van chriz
Posted 05-09-2010 15:43 by chriz Profiel van chrizhttp://www.youtube.com/user/facesofcain

quote:
Op 5 september 2010 12:34 schreef Forever After het volgende:
Tijd voor een Saudische rechter?


Vriendschappelijk is niet meer wat het was.....



bastianus
Usericon van bastianus
Posted 05-09-2010 20:30 by bastianus Profiel van bastianus



Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Nix
Usericon van Nix
Posted 05-09-2010 20:33 by Nix Profiel van Nix

Schilder Corneille (88) overleden
Uitgegeven: 5 september 2010 17:02
Laatst gewijzigd: 5 september 2010 20:10

AMSTERDAM - De Nederlandse kunstschilder Corneille is zondag overleden in Frankrijk, waar hij woonde en werkte. Corneille, wiens werkelijke naam Guillaume Cornelis Beverloo was, overleed op 88-jarige leeftijd in een ziekenhuis.


I generally avoid temptation...unless I can't resist it.


Ain_Soph
Usericon van Ain_Soph
Posted 05-09-2010 20:34 by Ain_Soph Profiel van Ain_Soph

Ik ben echt vet jaloers op Laura, die hoeft tenminste niet naar school.


A cynic is a man who, when he smells flowers, looks around for a coffin.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 05-09-2010 20:37 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 5 september 2010 20:33 schreef Nix het volgende:
Schilder Corneille (88) overleden
Uitgegeven: 5 september 2010 17:02
Laatst gewijzigd: 5 september 2010 20:10

AMSTERDAM - De Nederlandse kunstschilder Corneille is zondag overleden in Frankrijk, waar hij woonde en werkte. Corneille, wiens werkelijke naam Guillaume Cornelis Beverloo was, overleed op 88-jarige leeftijd in een ziekenhuis.

Alhoewel, die man heeft w.s. een prachtig leven gehad. Vond hem tien keer beter dan die andere Cobra uit Nederland.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Nix
Usericon van Nix
Posted 05-09-2010 20:38 by Nix Profiel van Nix

Het is de laatste 1,5 week wel raak met bekende mensen die het loodje leggen...


I generally avoid temptation...unless I can't resist it.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 05-09-2010 20:39 by bastianus Profiel van bastianus

Wie nog meer dan?


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Nix
Usericon van Nix
Posted 05-09-2010 20:41 by Nix Profiel van Nix

De sporters Geesink en Fignon. Hmm voor mijn gevoel heb ik er meer voorbij zien komen op het nieuws


I generally avoid temptation...unless I can't resist it.


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 05-09-2010 20:42 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl

Baantjer.


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen