IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 5 pagina's lang: 1 2 3 4 5
Auteur:
Topic : Wat met België? Vorige pagina
Count Usher
"The Beige Sisters of Premenstrual Agony."
Usericon van Count Usher
Posted 10-07-2011 16:23 by Count Usher (Redacteur) Wijzig reactieProfiel van Count UsherQuote dit bericht

quote:
Op 10 juli 2011 11:42 schreef Kvelgeest het volgende:
Zou iig beter werken. Een probleem nu is dat de regering steun van een meerderheid aan beide kanten van de taalgrens moet hebben. Een oorzaak van dit niet werkende compromissenmoeras.
Of per hoofd stemmen. Worden in België parlementariers, zoals in Nederland, op naam ipv partij geïnstaleerd? Iets met vrijheid van ruggespraak en dualisme.
Je kan hoog en laag springen, economisch 'rechts' heeft gewoon eer meerderheid in België.


Dat dualisme (eigenlijk trialisme) kost de staat alleen maar geld. België heeft inmiddels de kaap van 60 ministers overschreden. 60! Allen met bevoegdheden die overlappen en met paraplu's om verantwoordelijkheden door te schuiven. Een federale kieskring lost zoiets voor een groot deel op.

quote:
En waarom niet PS? NV-A is de grootste en heeft derhalve naar goed gebruik en gewoonte het initiatief. Momenteel wordt dat de NV-A onthouden door die rode, Francofiele koning van jullie.


Dikke onzin. BdW heeft in de eerste 24 uur na zijn "overwinning" gezegd dat ie geen premier wil worden. Know your facts.

quote:
En ochja, dat geneuzel weer, die 'neo-liberalen'. Wat hebben zij ook alweer willens en wetens gedaan? Hoe lang is de NV-A een machtsfactoor die het reilen zeilen van Belgique beïnvloedt? Mij bekruipt op dit forum altijd het gevoel wanneer ik de term 'neoliberaal' lees, Bastianus heeft er ook een handje van, dat men eigenlijk niet echt weet waar men het over heeft maar het maar bezigt omdat er tegenwoordig in de linksige pers zo lekker op wordt afgegeven. Ga je maar eens verdiepen in het verschil tussen neoliberalisme en echt, 8e/19e eeuws laissez faire, liberalisme


Ik zeg toch nergens dat het de schuld van NVA is dat België een puinhoop is? Wat ik wel zeg is dat we met NVA aan het roer nog een pak sneller de dieperik in gaan.

Het neo-liberale discours is niet nieuw en is al veertig jaar lang de sociale verworvendheden in heel Europa aan het uithollen. Of dacht je dat de gewone arbeider of bediende in Nederland niet getroffen gaat worden? MEn maakt ons al veertig jaar lang wijs dat niet wij, maar de staat boevn zijn stand leeft. Sociale zekerheid, ziekteverzekering, pensioenen,... Alles wordt afgebouwd, terwijl multinationals miljarden cadeau krijgen (o.a. via de notionele interestaftrek). Het systeem is compleet uit balans en toen het drie jaar geleden bijna instortte hebben ze in die scheve situatie nog wat miljarden geïinjecteerd. Die nu opnieuw op de gewone mens zullen worden verhaald (20 miljard in de komende vier jaar in België alleen al, dat is 2000 euro per Belg --> als je alleen de actieve bevolking rekent kom je zelfs uit op 3125 euro per werkende Belg).

Ga dat maar 's opzoeken, bijdehandje.


When did I realize I was God? Well, I was praying and I suddenly realized I was talking to myself.


Dit topic is 5 pagina's lang: 1 2 3 4 5
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen