IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Waar Wim ontplofte kolencentrales bekijkt [Nieuwstopic] Vorige pagina | Volgende pagina
Sgeiterdt
Uitgebluste Bejaarde
Usericon van Sgeiterdt
Posted 02-09-2011 19:30 by Sgeiterdt Profiel van Sgeiterdthttp://www.aratron.net

René van der Gijp legt werk neer


Oud-Spartaan René van der Gijp heeft besloten zijn werkzaamheden bij RTL 7 voor Voetbal International en het radioprogramma ‘Evers staat op’ van Radio 538 voorlopig neer te leggen. Dat meldt zijn management.
“René heeft de afgelopen tijd te veel hooi op zijn vork genomen en is oververmoeid,” aldus zijn zaakwaarnemer. “Als je zo hard werkt als hij, loop je jezelf wel eens voorbij. Dan is rust de beste remedie. Wij hopen dat hij over enige tijd zijn werkzaamheden weer op kan pakken met het enthousiasme dat we zo goed van hem kennen.”

Bron: RTV Rijnmond


5 Euro's? Op je muil!!


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 03-09-2011 9:48 by XXL Profiel van XXL

Waarom het verbod op de gloeilamp (voorlopig) averechts werkt
Michael Persson − 03/09/11, 01:50


Het Europese verbod op gloeilampen heeft zeker tot 2020 een averechts effect. De warmte die de lampen binnenshuis produceren, moet worden gecompenseerd door het aanzetten van de 'gewone' verwarming.
Dit betekent dat het klimaat voorlopig niet is geholpen met het verbod. Dat valt op te maken uit een document van het Energieonderzoekcentrum Nederland (ECN), dat voor de zomer naar het ministerie van Infrastructuur en Milieu is gestuurd.

Ecodesign
In de brief van 31 mei wordt het 'effect van het voorgenomen beleid voor verlaging van broeikasgassen' voorgerekend. Een van de onderdelen is het zogeheten ecodesign. Dat is een Europese richtlijn die niet alleen het verbod op gloeilampen regelt, maar ook het standby-verbruik van elektrische apparaten probeert terug te dringen.

In de brief staat bij het punt 'ecodesign' dat dit beleid 'leidt tot een toename van de emissies in 2020 van 0,05 megaton CO2'. Dat komt overeen met de jaarlijkse uitstoot van zo'n 25 duizend auto's.
De 'verdwenen' warmte van gloeilampen en andere apparaten moet namelijk deels worden gecompenseerd door de verwarmingsketel, bevestigt Bert Daniëls van ECN, de man achter de getallen uit het document. Daardoor neemt de uitstoot die nodig is voor de verwarming van huizen en kantoren toe.

Bovendien wordt de bespaarde elektriciteit elders weer verbruikt. Dat komt door het Europese systeem van emissiehandel (ETS), dat een markt probeert te creëren voor de uitstoot van CO2.
Het systeem werkt tot 2020 met vaste plafonds voor CO2-emissies. Omdat energiecentrales onder dit Europese systeem van emissiehandel vallen, zal de bespaarde energie op de ene plek kunnen worden verkocht op een andere plek.

Waterbed
Dit betekent dat de huishoudelijke broeikasbeperking ruimte geeft aan andere sectoren om juist meer broeikasgassen uit te stoten. 'Het is net een waterbed', zegt broeikasgasexpert Vincent Swinkels van ingenieursbureau DHV. 'Als je op de ene plek drukt, ontstaat elders een bobbel. Er kan niets uit.'

De strijd tegen de gloeilamp is deze week zijn derde fase ingegaan. Nadat de afgelopen twee jaar de lampen van 100 watt en 75 watt zijn verboden, is sinds donderdag ook de 60-wattlamp in de ban gedaan.



Ach, dat compenseert wel weer met het feit dat bij opwarming van de aarde de verwarming minder aan hoeft.

:')


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 03-09-2011 10:28 by XXL Profiel van XXL

16 schoolmedewerkers mogelijk ziek door cannabis
Redactie − 03/09/11, 08:58

Bij 16 personeelsleden van Montessorischool De Trinoom in Eindhoven die donderdagavond tijdens een studiebijeenkomst onwel werden, is cannabis in de urine aangetroffen.
Dat verklaarde directeur Bauke Eekma van De Trinoom tegenover het Eindhovens Dagblad. De recherche en de nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit onderzoeken hoe de cannabis in het lichaam van de 16 is terechtgekomen.

'Aan de studiebijeenkomst donderdagavond was een maaltijd voorafgegaan voor alle zestig deelnemers. Toen de studiebijeenkomst was begonnen werd de één na de ander duizelig en misselijk. Sommigen vertoonden verschijnselen alsof ze 'high' waren', aldus Eekma.

Van de resten van de maaltijd zijn monsters genomen die worden onderzocht in het laboratorium.



hehehe, ik zeg dat iemand een grapje heeft uitgehaald.

Check de cake voor bij de koffie maar even.

:')

[Dit bericht is gewijzigd door XXL op 03-09-2011 10:29]


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Greycloak
Gebroeders Grey
Usericon van Greycloak
Posted 03-09-2011 10:30 by Greycloak (Speciaal lid) Profiel van Greycloak



What a day, what a day If you can look it in the face and hold your vomit


nark
Nieuwe spellin, aude spelling, coronaspelling....
Usericon van nark
Posted 03-09-2011 10:36 by nark Profiel van nark

De 41-jarige Zuid-Afrikaan Zacharia Tivane werd door zijn vrouw op een erg gênant moment betrapt. Hij was namelijk net een geit een goede beurt aan het geven.

De 48-jarige vrouw en haar zoon waren bezorgd geworden toen ze hun geit hoorde mekkeren. De beide familieleden betrapten papa terwijl hij het arme huisdier verkrachtte.

Zacharia is opgepakt wegens bestialiteit en zal waarschijnlijk in de gevangenis blijven totdat hij zich op 21 oktober bij de rechter moet melden voor zijn affaire.


G. Hoevenaars | 02-09-11 | 11:29 | 46 reacties PrintEmailPDF
Reacties

Ach, in andere culturen mag het gewoon. (Vraag maar aan Theo van Gogh). Die man woonde gewoon in het verkeerde land. Pech voor hem.

De Zeikerdt | 02-09-11 | 11:32 | Misbruik melden Meld misbruik


Nieuwe spellin, aude spelling, coronaspelling....


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 03-09-2011 10:38 by XXL Profiel van XXL

quote:
Op 3 september 2011 10:36 schreef nark het volgende:
Misbruik melden Meld misbruik


huhuhu


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


De Tegenpartij
Usericon van De Tegenpartij
Posted 03-09-2011 22:51 by De Tegenpartij Profiel van De Tegenpartijhttp://www.judgementday.nl



Kwam ik tegen op geen stijl. Best wel weird, die gast staat daar met een briefje, denk ik? Dat wordt dus geblurred. Brrr...


http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/09/mysterieuze_man_op_webcam_fuku.html


En dat, als ik 'em dan in m'n mond stop en ik bijt, doorbijt, dattie dan zo ineens bwehlehlee whe. Zo loopt, in m'n mond. Dus dat het nat wordt en zoet, in m'n mond. Dát wil ik.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 04-09-2011 11:24 by XXL Profiel van XXL

Italiaans dorp roept eigen onafhankelijkheid uit
Sacha Kester − 04/09/11, 10:17

Een klein dorpje in centraal Italië heeft de onafhankelijkheid uitgeroepen en is zijn eigen bankbiljetten gaan drukken, uit protest tegen bezuinigingsmaatregelen die door Rome worden opgelegd.

Alle Italiaanse gemeenten met minder dan 1000 inwoners moeten fuseren met hun buren, en Filettino, dat 550 inwoners telt, moet daar niet aan denken.

Ook andere dorpen protesteren hevig. Het land is samengesteld uit ontelbare stadsstaatjes die trots zijn op hun eigen tradities en dialecten, en de gemeenten vrezen hun identiteit te verliezen als ze moeten fuseren. Sommigen hebben gezegd asielzoekers uit Libië binnen te halen, om maar over de grens van 1000 inwoners te komen.

Gekroond tot prins
Maar de burgemeester van Filettino, die zijn baan zou verliezen als de fusie met buurgemeente Trevi doorgaat, had een beter idee. Hij riep het dorp uit tot een onafhankelijk prinsdom, en kroonde zichzelf tot eerste (interim) staatshoofd. Daarnaast creëerde hij een eigen munt, de Fiorito, met zijn eigen afbeelding er op. Ze worden nu gebruikt in lokale winkels, maar ook aangeschaft door de toeristen die nu afkomen op het normaal zo rustige dorp.

De burgemeester zegt tegen de BBC dat er enthousiast is gereageerd op de onafhankelijkheid van zijn dorp - dat ook over een eigen wapen en een website beschikt. En het is geen ludieke grap, waarschuwt de burgemeester. Als de kleine republiek als San Morino kan overleven, waarom zou Filettino dan geen bestaansrecht hebben?





Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 04-09-2011 12:31 by XXL Profiel van XXL

Buitenlandse studenten kosten overheid miljoenen
Laatste update: 2 september 2011 16:28 info
AMSTERDAM - Nederland is jaarlijks honderd miljoen euro kwijt aan het overschot aan buitenlandse studenten. Veel politieke partijen maken zich zorgen over de oplopende kosten.


Dat schrijft NRC Handelsblad vrijdag.

Nederland telt ongeveer vijftigduizend studenten uit het buitenland. Daarvan komt twee derde uit de EU. Deze Europese studenten worden door de overheid bijgestaan met zesduizend euro voor studiekosten.

Dat kost in totaal ongeveer tweehonderd miljoen euro. Doordat er veel minder Nederlandse studenten naar het buitenland gaan, levert dat uiteindelijk een negatief saldo van zo'n honderd miljoen op.

Ingrijpen

VVD-Kamerlid Anne-Wil Lucas heeft staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra (VVD) om opheldering gevraagd.

Ze wil weten hoe hij ervoor gaat zorgen dat de kosten 'niet uit de klauwen lopen'. SP'er Jasper van Dijk vindt dat Zijlstra moet ingrijpen als de toestroom van buitenlandse studenten niet stopt.

Nieuw studiejaar

Aan de Nederlandse universiteiten meldden zich voor het nieuwe academische jaar ruim zevenduizend buitenlandse studenten aan. Dat bleek vorige week uit een inventarisatie van de vereniging van universiteiten VSNU.

Dat is 38 procent meer dan vorig jaar.



Ik neem aan dat het feit dat die studenten hier een paar jaar wonen, boodschappen doen en eventueel een bijbaan hebben de staat ook nog wel één en ander aan inkomsten oplevert?

Er vanuitgaande dat 2/3 x 50000 (Aantal studenten) x 6000 (Euro overheidsbijdrage) precies 200 miljoen euro is ga ik er vanuit dat ze dat even over het hoofd hebben gezien.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 04-09-2011 12:44 by Forever After Profiel van Forever After

Ze zullen altijd meer kosten dan ze opleveren.

Als jij iemand 100 euro geeft en je krijgt er maar tussen de 6 en 19% van terug zul je niet rijk worden.


 


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 04-09-2011 12:56 by XXL Profiel van XXL

Enig idee hoeveel jij in een paar jaar tijd naar de belasting brengt vanwege dagelijkse behoeftes waar je domweg niet omheen kunt?

Ik reken alles mee.
Wonen, eten, verzorging, uitgaan, kosten die je aan de opleiding kwijt bent zoals collegegeld en boeken, reiskosten......
Over ongeveer elke cent die je uitgeeft betaal je BTW.

Het botweg zeggen dat het 200 miljoen kost is gewoon een gebrekkige berekening.

Ik durf rustig te stellen dat de staat die 6000 euro pp wel via andere wegen terug krijgt.



Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Hypnos
Godmadeself
Usericon van Hypnos
Posted 04-09-2011 19:03 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van Hypnos



signature


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 04-09-2011 19:35 by XXL Profiel van XXL

CIA en MI6 ook doelwit van Iraanse hackers
Laatste update: 4 september 2011 14:20

AMSTERDAM - Iraanse hackers hebben niet alleen valse DigiNotar-certificaten aangemaakt voor Nederlandse overheidswebsites, maar ook voor de domeinen van buitenlandse inlichtingendiensten als de CIA en Mossad.


Dat meldt ict-nieuwssite Webwereld.

De lijst met domeinen die een doelwit waren voor de hackers is gepubliceerd door Gervase Markham, een programmeur bij Mozilla. Een medewerker van Google Chrome laat aan Webwereld weten dat de lijst overeenkomt met de lijst die hij heeft.

De hackers hebben in totaal ten minste 247 valse certificaten aangemaakt. Het was al duidelijk dat de Iraanse hackers wekenlang Gmail-accounts van burgers heeft afgetapt.

Inlichtingendiensten

Nu is duidelijk dat er ook valse certificaten ondertekend zijn voor de websites van onder andere de Amerikaanse geheime dienst CIA, de Britse inlichtingendienst MI6 en Mossad, de Israëlische inlichtingendienst.

Certificaten

De lijst die door Markham gepubliceerd is laat ook zien dat Verisign en Thawte, verkopers van certificaten, ook doelwit waren. Op die manier zouden de hackers de autoriteit van de beveiligingsbedrijven kunnen misbruiken. Het is niet bekend of de hackers er ook in geslaagd zijn om de certificaten succesvol in te zetten voor cyberspionage.

Overheidssites

Eerder deze week is gebleken dat Iraanse hackers erin geslaagd zijn om het Nederlandse bedrijf DigiNotar te kraken. Certificaten van dit bedrijf worden ook gebruikt bij overheidssites. Naar aanleiding hiervan heeft minister Donner van Binnenlandse Zaken de samenwerking met DigiNotar opgezegd. De minister liet zaterdag weten dat er vooralsnog geen grote problemen zijn geweest met beveiligde internetsites van de overheid.



The CNs concerned were as follows:

*.10million.org
*.balatarin.com
*.google.com
*.logmein.com
*.microsoft.com
*.mossad.gov.il
*.skype.com
*.torproject.org
*.walla.co.il
*.wordpress.com
addons.mozilla.org
azadegi.com
DigiCert Root CA
Equifax Root CA
friends.walla.co.il
login.yahoo.com
Thawte Root CA
twitter.com
VeriSign Root CA
wordpress.com
www.cia.gov
www.facebook.com
www.sis.gov.uk



Ik neem aan dat dit het nieuwe oorlog voeren wordt?
Volgende stap --> Financiele instellingen hacken en de pleuris breekt uit op de toch al niet erg stabiele geldmarkt?


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


nark
Nieuwe spellin, aude spelling, coronaspelling....
Usericon van nark
Posted 04-09-2011 19:52 by nark Profiel van nark

IJsland wil EU-onderzoek houding Nederland
04 sep. 2011, 19:09
„De Europese Unie zou moeten onderzoeken hoe het in hemelsnaam mogelijk is geweest dat de landen van de unie instemden met absurde Britse en Nederlandse eisen.” Dit heeft de IJslandse president Olafur Ragnar Grimsson zondag in een vraaggesprek met de tv-zender RCÜV gezegd.

Hij doelde op de manier waarop de Britse en Nederlandse regering Reykjavik onder druk hebben gezet om houders van rekeningen bij IJslandse internetspaarbank Icesave, die in oktober 2008 failliet ging, schadeloos te stellen.

Icesave was een dochter van de ook omgevallen bank Landsbanki. Die heeft eind afgelopen week laten weten over voldoende middelen te beschikken om schuldeisers zonder hulp van de IJslandse belastingbetaler te betalen.


Nieuwe spellin, aude spelling, coronaspelling....


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 04-09-2011 21:43 by XXL Profiel van XXL

Faber nu oorlogsmisdadiger nummer 1
Toegevoegd: zondag 4 sep 2011, 21:13

De Nederlander Klaas-Carel Faber(89) is de meest gezochte oorlogsmisdadiger na de dood gisteren van de Hongaar Sándor Képiro. Faber staat nu nummer één op de lijst van het Simon Wiesenthal Centrum in Wenen.

Oud-SS'er Faber was tijdens de Tweede Wereldoorlog in Kamp Westerbork lid van het executiepeloton en van een speciaal commando dat verzetsmensen vermoordde.

In 1947 werd Faber veroordeeld tot de doodstraf. Die werd later omgezet in levenslange gevangenisstraf. Begin jaren 50 ontsnapte Faber en vluchtte naar Duitsland. Nederland vraagt al jaren tevergeefs om zijn uitlevering.



Nederland weer even op de kaart.

Waar een klein land groot in kan zijn.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 04-09-2011 22:46 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 3 september 2011 22:51 schreef De Tegenpartij het volgende:


Kwam ik tegen op geen stijl. Best wel weird, die gast staat daar met een briefje, denk ik? Dat wordt dus geblurred. Brrr...


http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/09/mysterieuze_man_op_webcam_fuku.html


Gelukkig komt m'n studie Japans nog eens van pas. 'gemuteerde zombies gaan je levend opeten' is wat er wordt bedoeld. Geen dank.
von Krankenhausen | 03-09-11 | 17:08 | + -4 -


Gewoon wat Japanse grappen en grollen.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 04-09-2011 22:53 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 4 september 2011 21:43 schreef XXL het volgende:
Faber nu oorlogsmisdadiger nummer 1
Toegevoegd: zondag 4 sep 2011, 21:13

De Nederlander Klaas-Carel Faber(89) is de meest gezochte oorlogsmisdadiger na de dood gisteren van de Hongaar Sándor Képiro. Faber staat nu nummer één op de lijst van het Simon Wiesenthal Centrum in Wenen.

Oud-SS'er Faber was tijdens de Tweede Wereldoorlog in Kamp Westerbork lid van het executiepeloton en van een speciaal commando dat verzetsmensen vermoordde.

In 1947 werd Faber veroordeeld tot de doodstraf. Die werd later omgezet in levenslange gevangenisstraf. Begin jaren 50 ontsnapte Faber en vluchtte naar Duitsland. Nederland vraagt al jaren tevergeefs om zijn uitlevering.



Nederland weer even op de kaart.

Waar een klein land groot in kan zijn.
Zijn vader was vermoord door het verzet. Daarna is hij zo fel geworden in de oorlog.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 05-09-2011 9:31 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
OM: Graus had vervolgd moeten worden in 2003


Volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht was het een ‘verkeerde beslissing' om in 2003 PVV-Kamerlid Dion Graus niet te vervolgen voor mishandeling van zijn toenmalige vrouw. Dat blijkt uit het strafdossier in deze zaak, waaruit KRO Brandpunt zondagavond citeerde.




Deze krant onthulde in 2006 dat Graus in oktober 2002 zijn toen acht maanden zwangere vrouw zodanig mishandelde dat zij in het ziekenhuis belandde. De vrouw deed aangifte van mishandeling en bedreiging, maar het OM seponeerde de zaak wegens gebrek aan bewijs. Graus' vrouw startte later een klachtprocedure tegen dat sepot en het OM bekeek de zaak opnieuw.

Op 6 december 2007 concludeerde hoofdofficier van justitie Penn-te Strake dat uit die herbeoordeling bleek dat er wel genoeg bewijs was om Graus te vervolgen. Het seponeren van deze zaak was volgens haar een "verkeerde beslissing”.

Toch besloot het hof niet om Graus alsnog te vervolgen omdat er te veel tijd is verstreken. Het zou ‘niet opportuun' zijn om iemand jaren na een sepot voor de rechter te laten verschijnen. Graus zelf heeft altijd ontkend dat hij zijn ex heeft mishandeld. In Brandpunt herhaalde Graus' broer advocaat Pascal Graus dat nog eens.
Als de zaak geseponeerd is en er niet vervolgd wordt, waarom dan alles nog een keer oprakelen? Smear campaign?




Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 05-09-2011 11:23 by XXL Profiel van XXL

Autodealers en benzinepompen hebben het moeilijk
Laatste update: 2 september 2011 13:48 info
AMSTERDAM - De autobranche heeft het moeilijk door lagere marges in de autoverkoop, op termijn dalende brandstofverkopen en een overcapaciteit van schadeherstelbedrijven.

Dat zegt het Economisch Bureau van ABN Amro in een vrijdag verschenen sectorrapport.

De economen van ABN Amro constateren dat in de eerste acht maanden van 2011 de verkoop van nieuwe auto's met negentien procent is gestegen.

De groei zal echter in de tweede helft van het jaar vertragen naar ongeveer vijf procent, stellen de onderzoekers. Bovendien daalde de gemiddelde marge bij een autoverkoop in het eerste kwartaal van dit jaar naar 1,7 procent van 2,1 procent een jaar eerder.

Hogere gemiddelde omzet

Benzinepompen hadden in de eerste helft van 2011 een tien procent hogere gemiddelde omzet, dankzij gestegen prijzen en het aantrekken van het wegtransport.

Maar de verwachting is dat door de sterke groei van energiezuinige auto's, lichte afname van het aantal gereden kilometers per auto per jaar en de aanstaande krimp van de bevolking het verkoopvolume zal afnemen.

Toenemende concurrentie

Daarnaast hebben de pompstations te maken met toenemende concurrentie in de verkoop van gemaksvoeding en verkopen ze steeds minder tabak, zeggen de economen.

In de schadeherstelmarkt is het aantal schadegevallen en het gemiddelde schadebedrag vorig jaar gedaald. Bovendien constateren de economen dat er te veel schadeherstelbedrijven zijn. Zelfstandige schadebedrijven hebben het moeilijk in de concurrentie met bedrijven die zijn aangesloten bij een keten, meldt het rapport.




Da's nog eens goed nieuws.


-Er worden minder auto's verkocht dus dat is goed voor het milieu.
-We maken minder kilometers en dat is ook goed voor het milieu.
-Er wordt minder gerookt en dat is goed voor de beheersing van de zorgkosten.
-We veroorzaken of claimen minder schade en dat is goed voor de verzekeraars die vervolgens de premie (theoretisch) niet hoeven te verhogen.

Wat is dan het probleem?



[Dit bericht is gewijzigd door XXL op 05-09-2011 12:46]


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 05-09-2011 12:14 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 5 september 2011 11:23 schreef XXL het volgende:
[..]

Da's nog eens goed nieuws.


-Er worden minder auto's verkocht dus dat is hoed voor het milieu.
-We maken minder kilometers en dat is ook goed voor het milieu.
-Er wordt minder gerookt en dat is goed voor de beheersing van de zorgkosten.
-We veroorzaken of claimen minder schade en dat is goed voor de verzekeraar die vervolgens de premie (theoretisch) niet hoeven te verhogen.

Wat is dan het probleem?




Hehe idd dan hebben zij misschien wat minder geld maar het gaat wel een betere kant op.

Overigens is roken niet per se slechter voor de zorgkosten. Rokers sterven eerder en sneller. Daarmee komen ze goedkoper uit op zorgkosten omdat ze niet jarenlange extra ondersteuning nodig hebben.

Bovendien is het een goed middel tegen vergrijzing, misschien hebben rokers over het algemeen iets lagere productie als andere mensen( misschien) en misschien worden ze ook eerder oud. Maar het is alleen maar beter voor de economie dat ze vlak na pensioengerechtigde leeftijd het leven laten.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Mark
Better to rule in Hell than to serve in Heaven.
Usericon van Mark
Posted 05-09-2011 12:33 by Mark Profiel van Mark

quote:
Op 5 september 2011 12:14 schreef ElitE het volgende:
Overigens is roken niet per se slechter voor de zorgkosten. Rokers sterven eerder en sneller. Daarmee komen ze goedkoper uit op zorgkosten omdat ze niet jarenlange extra ondersteuning nodig hebben.


Zijn dit aannames of kun je dit ook staven met cijfers? Gemiddeld mogen rokers dan wel eerder sterven, de kernvraag is natuurlijk hoe vaak voordat ze sterven ze gebruik maken van de medische zorg. als dit significant hoger is dan iemand die gezond 10 jaar langer leeft, dan zijn ze toch een grotere aanslag op de zorgkosten.

Bovendien betalen ze ook x jaar minder zorgpremie. Of werkt dat tegenwoordig niet meer zo in Nederland?

[Dit bericht is gewijzigd door Mark op 05-09-2011 12:34]


She went and she left me like litter. She took all future summers with her. I lost all my money cuz I tried to bribe her. Now I can only afford an amateur sniper.


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 05-09-2011 12:42 by XXL Profiel van XXL

http://www.rivm.nl/Bibliotheek/Wetenschappelijk/Rapporten/2007/maart/Zorgkosten_van_ongezond_gedrag_Zorg_voor_euro_s_3

quote:

Het rapport laat verder zien dat de bevordering van gezond gedrag niet per definitie tot lagere zorgkosten leidt. Zeker niet als op langere termijn ook rekening wordt gehouden met een toenemende levensduur, vervangende ziekten en extra zorggebruik.



Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 05-09-2011 13:30 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

En een nieuwsbericht uit 2008 gebaseerd op dat onderzoek van RIVM

quote:
'Dikke mensen en rokers goedkoper'
Laatste update: 5 februari 2008 13:44 info
AMSTERDAM - Door te voorkomen dat mensen zwaarlijvig worden of gaan roken kunnen levens worden gered, maar geld levert het niet op.
Foto: ANP

Dat hebben onderzoekers van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vastgesteld.

Gezonde mensen die lang leven zijn duurder dan ongezonde mensen die niet zo oud worden, zo blijkt uit het onderzoek. Doorgaans wordt aangenomen dat het voorkomen van bijvoorbeeld obesitas overheden miljoenen oplevert.

"Het was een kleine verrassing", zegt de leider van het onderzoek, Pieter van Baal, die als econoom aan het RIVM verbonden is. "Maar het is ook logisch. Als je langer leeft, kost je de gezondheidszorg meer."

Dunne en gezonde mensen kosten de gezondheidszorg in hun volwassen leven volgens de onderzoekers dan ook meer dan dikke mensen en rokers. Van Baal en zijn collega's brachten de medische kosten die drie groepen van duizend mensen in hun hele leven maken in kaart aan de hand van een door hen ontworpen model: een gezond levende groep (dunne niet-rokers), een groep zwaarlijvigen en een groep rokers. Het model is gebaseerd op de ziektekostencijfers en de kosten van ziektepreventie in Nederland uit 2003.

Dure zwaarlijvigen

De onderzoekers stelden vast dat zwaarlijvigen in de leeftijd van 20 tot 56 de overheid het meeste geld kosten aan medische zorg. Maar omdat zowel rokers als zwaarlijvigen eerder doodgaan dan gezonde mensen, kosten zij de staat uiteindelijk minder geld.

Gezonde mensen worden gemiddeld 84 jaar, rokers 77 en dikke mensen 80. Rokers en zwaarlijvigen krijgen vaker een hartkwaal dan gezonde mensen. Kanker komt bij de drie groepen evenveel voor, als longkanker buiten beschouwing wordt gelaten. Suikerziekte komt het meest voor bij zwaarlijvigen en gezonde mensen krijgen het vaakst een beroerte.

Uiteindelijk kosten dunne, gezonde mensen het meest: gerekend vanaf hun 20ste jaar 281.206 euro. De ziekte- en zorgkosten van zwaarlijvige mensen bedragen 250.185,45 euro en die van rokers 219.839 euro.

Bijkomende kosten

In het onderzoek, dat is betaald door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, is geen rekening gehouden met mogelijke bijkomende kosten door roken en zwaarlijvigheid, zoals kosten door verminderde productiviteit en sociale kosten.

"We zeggen niet dat overheden niet langer moeten proberen zwaarlijvigheid te voorkomen", zegt Van Baal, "maar ze zouden dat om de juiste redenen moeten doen."


Met een fikse verhoging van de pensioenleeftijd zoals Denenmarken(gefaseerd afbouwen tot 70 jaar) maakt de situatie beter voor niet rokenden.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


XXL
Xenofobe analfabeet.
Usericon van XXL
Posted 05-09-2011 13:34 by XXL Profiel van XXL

Militair aangehouden voor mishandeling agent
Laatste update: 5 september 2011 13:26

BAKEL - De marechaussee heeft zondag een 24-jarige militair aangehouden op verdenking van mishandeling van een politieagent eerder die ochtend op de kermis in Bakel (Noord-Brabant).

De man uit Bakel zou tijdens een schermutseling een agent bij de keel hebben gegrepen. De politieman liep letsel op aan zijn strottenhoofd en moest zich door een dokter laten behandelen. De verdachte is na verhoor vrijgelaten.

De schermutseling volgde op de aanhouding van een 33-jarige man uit De Mortel die een vrouw had lastiggevallen en een politieman had geslagen.

Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding. Er werd een politiehond ingezet die in de chaos een van de agenten in een been beet. De agent moest naar het ziekenhuis.



Weet iemand of die politiehond ook nog is aangehouden?


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 05-09-2011 13:35 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

'Koffieverslaving heeft genetische oorzaak'
Laatste update: 5 september 2011 12:25 info Bekijk op de kaart
ROTTERDAM - Verslaving aan koffie heeft een genetische oorzaak. Het afbraakproces van het koffiedrinken wordt door je genen bepaald, zo blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, onder 18.000 mensen.
Foto: Thinkstock

Koffie wordt door de lever gezien als een potentieel giftige lichaamsvreemde stof. De lever maakt na het drinken van een kopje koffie diverse eiwitten aan om onder meer de cafeïne te verwerken.

De genen bepalen vervolgens in hoeverre de lever met de omzetting van cafeïne kan omgaan, aldus de onderzoekers.

Parkinson

Uit het onderzoek blijkt ook dat het drinken van koffie van invloed kan zijn op aandoeningen als hoge bloeddruk en de ziekte van Parkinson. Zo blijken mensen met de ziekte van Parkinson minder koffie te drinken.

Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Molecular Psychiatry.

Meer cafeïne

Uit Amerikaans onderzoek van de universiteiten van Harvard en North Carolina bleek al eerder dat het verlangen naar koffie in de genen zit.

Deelnemers met een bepaalde genvariant consumeren gemiddeld 40 milligram meer cafeïne per dag dan mensen met een genvariant voor een laag cafeïnegebruik, aldus deze onderzoekers. Een hoeveelheid van 40 milligram komt overeen met een glas cola of een bodempje koffie.[/quote]

Hehe jah altijd lastig zijn mensen die meer geneigd zijn koffie te drinken vatbaarder voor parkinson. Of is het zo dat koffiedrinken parkinson voorkomt.

Causaliteit is een bitch.

Dat stukje over de lever en toxiciteit van caffeine wekt wel een beetje overdreven associaties op. zoveel stoffen in onze voeding moet de lever afbreken omdat je er niets aan hebt en omdat het op den duur toxisch is.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen