IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Muziek algemeen Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Drummen [Episode VIII: "Zich afreageren op het velletje"] Vorige pagina | Volgende pagina
Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 15-05-2017 21:59 by Natural Disaster Profiel van Natural Disaster

Opeth is sowieso kut.


How dare you!!!


Deceptikoen
Usericon van Deceptikoen
Posted 15-05-2017 22:02 by Deceptikoen Profiel van Deceptikoen

Wij hebben dat stijl verschil redelijk opgelost omdat onze (oude) drummer mij heeft leren drummen, hehe.

En we zijn gewoon een kutband dat scheelt ook.

Maar dan van het weekend maar eens noppenschuim halen, als ik alleen oefen gaat het nogwel, maar als we met de hele band oefenen is het echt best vervelend.


Lampje
Usericon van Lampje
Posted 15-05-2017 22:04 by Lampje Profiel van Lampjehttp://www.facebook.com/riverofsoulsband

Lopez vs Axenrot : mee eens.

Boltthrower zonder Whale kon mij ook nooit bekoren.Ethereal
Rawr.
Usericon van Ethereal
Posted 15-05-2017 22:05 by Ethereal Profiel van Etherealhttp://www.captainalbatross.nl

quote:
Op 15 mei 2017 21:59 schreef Natural Disaster het volgende:
Opeth is sowieso kut.


Nee. Alhoewel, laatste paar platen kan ik echt niets mee, en dat vind ik erg jammer voor een band die ooit echt mijn absolute favoriet was.

Ander voorbeeld dan: Marduk. Met Fredrik tof ende evil, en toen ze die inwisselden voor Emil was wat mij betreft (live) alle power eruit. Alleen maar extreem snel sneller snelst, sommige nummers waren ineens onherkenbaar, zo snel. Niks meer aan imho.

Nu met Fredrik Widigs weer helemaal de oude wat mij betreft.

Oké, nog eentje dan: Cradle of Filth. Met Nick Barker fucking geniaal, met Adrian Erlandsson ineens retesaai. Marthus, de huidige drummer, trek ik ook slecht.

[Dit bericht is gewijzigd door Ethereal op 15-05-2017 22:06]


Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread.


Deceptikoen
Usericon van Deceptikoen
Posted 15-05-2017 22:07 by Deceptikoen Profiel van Deceptikoen

Mee eens wat Cradle betreft ja. Alles met Barker is supervet. Midian heeft echt gave nummers, en echt heel gaaf gitaarwerk, maar die drums zijn, ik weet het niet, te netjes of braag fespeeld vind ik.

Latere platen al niet meer gevolgd


HierIsMike
Usericon van HierIsMike
Posted 15-05-2017 22:30 by HierIsMike Profiel van HierIsMikehttp://hierismike.wordpress.com/

quote:
Op 15 mei 2017 21:56 schreef Ethereal het volgende:
Misschien niet het beste voorbeeld, maar alhoewel Martin Axenrot (denk ik) technisch een betere en strakkere drummer is dan Martin Lopez heeft Opeth na het vertrek van laatstgenoemde nooit meer die lekkere groovy, jazzy feel teruggekregen.
Op de vinyl re-issue van Deliverance/Damnation staat Lopez behoorlijk prominent in de mix, alle ghost notes en subtiliteiten zijn in volle ornaat te horen. Samen met Sean Reinert dé drummer die mijn metaldrumwerk meer naar een jazzy en vooral subtielere richting heeft gestuurd.[Dit bericht is gewijzigd door HierIsMike op 15-05-2017 22:35]Snaack
Usericon van Snaack
Posted 16-05-2017 0:01 by Snaack Profiel van Snaackhttp://https://chrome.google.com/webstore/detail/userblocker-for-zwaremeta/adhfebdkhddooaabncpodcgacepeeohg?utm_source=chrome-app-launcher-info-dialog

quote:
Op 15 mei 2017 21:09 schreef bastianus het volgende:
Wat ik dan weer ergerlijk vind, zijn bands die in de studio alles strak trekken, en die het live dan niet kunnen waarmaken.


Ja, dan sta je mooi voor lul, alhoewel in vrijwel alle producties tegenwoordig alles strak wordt getrokken.

Vroeger zat er nog weleens zo'n stickertje op het hoesje, "all songs played in one take", oid om te benadrukken dat het "eerlijk" was allemaal, haha.

Vanuit een engineering perspectief ben ik overigens pro straktrekken, dat is namelijk veel rustiger voor het oor.

Als het niet strak is proberen je hersenen het wel te kwantiseren vermoed ik, en dat kost CPU cycles en is dus vermoeiend om naar te luisteren.

Jij (en met jou anderen) noemen die sound "chaotisch", volgens mij. Ik word daar knettergek van, haha.

quote:
Op 15 mei 2017 21:23 schreef bastianus het volgende:
Zelf ben ik overigens ook een niet heel erg strakke drummer, al prefereer ik de term "groovy". Maar ik sla wel heel erg hard. Waar ik dan weer niet tegen kan, zijn metronomische drummers die alles met triggers versterken. En dat je dan amper iets hoort als b.v. het geluid van de drums een keer wegvalt. Een beetje drummer slaat ook zonder versterking harder dan de rest van de band.


Klok, klepel

Simpele regel = hoe sneller het gaat, hoe zachter het wordt. Het is fysiek gezien namelijk onmogelijk om op 230BPM net zo hard te trappen of slaan als op 160BPM. Je speelt dan namelijk met hele andere techniek. (enkels/ vingers vs onderbenen/ polsen)

Live worden triggers eigenlijk alleen maar voor de bassdrums gebruikt, en dan niet om van muggenscheten kanonschoten te maken (alhoewel dat prima kan) want daar zijn triggers niet voor bedoeld.

Zoals al talloze keren gepost in dit topic worden triggers gebruikt om - boven een bepaald tempo - definitie toe te voegen. Boven de 190BPM zo ongeveer.

Verder kan ik me voorstellen dat drummers die bijv. ook veel one-hand rolls spelen de snare triggeren om de niveau's van de verschillende slagen wat te nivelleren.

Sowieso begrijp ik de aversie tegen het gebruik van elektronica nooit zo goed, afgezien van de drummer is de rest van de band nergens zonder versterking, effecten, elektriciteit.

"Haha die gitarist gebruikt een distortion-pedaal, wat supergay!! Echte bazen spelen akoestisch!"


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 16-05-2017 7:28 by bastianus Profiel van bastianus

Ik ben zelf heel erg fan van de drummer van Totenmond live. Die slaat ontzettend hard en toch heel snel. En, eerlijk gezegd, blastbeats vind ik negen van de tien keer meer verstorend dan dat ze iets toevoegen. Omdat het haast altijd alles rommelig maakt. Tenzij je b.v. Gene Hoglan bent.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Deceptikoen
Usericon van Deceptikoen
Posted 16-05-2017 8:01 by Deceptikoen Profiel van Deceptikoen

Als het rommelig klinkt moet er meer geoefend worden.

Ik ben live iig fan van triggers, hoor ik mn kick tenminste goed. Thuis gebruik ik ze alleen als we met de hele band oefenen, wat Snaack zegt, definitie, vanwege de snelheid, en vanwege het geluid. Ik heb een 20x18 kick, maar als de hele band invalt verzuipt dat geluid helaas, hoe ruig ie ook klinkt.


Ethereal
Rawr.
Usericon van Ethereal
Posted 16-05-2017 8:47 by Ethereal Profiel van Etherealhttp://www.captainalbatross.nl

quote:
Op 16 mei 2017 0:01 schreef Snaack het volgende:
Sowieso begrijp ik de aversie tegen het gebruik van elektronica nooit zo goed, afgezien van de drummer is de rest van de band nergens zonder versterking, effecten, elektriciteit.

"Haha die gitarist gebruikt een distortion-pedaal, wat supergay!! Echte bazen spelen akoestisch!"Idd, of een synthesizer in plaats van een complete vleugel. Het is gewoon het gemak dat je hebt. In plaats van dat een geluidsman moet werken met bakken compressors, limiters, EQ en andere manieren om de kick op te krikken heb je nu áltijd een uniforme sound.

Plus dat je aardig zeker van je zaak moet zijn om triggers te durven gebruiken, aangezien je kick stukken beter hoorbaar is valt elke onstrakheid ook veel meer op.


Hi! I'm a signature virus. Please copy me into your sig to help me spread.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 16-05-2017 10:24 by Snaack Profiel van Snaackhttp://https://chrome.google.com/webstore/detail/userblocker-for-zwaremeta/adhfebdkhddooaabncpodcgacepeeohg?utm_source=chrome-app-launcher-info-dialog

quote:
Op 16 mei 2017 7:28 schreef bastianus het volgende:
En, eerlijk gezegd, blastbeats vind ik negen van de tien keer meer verstorend dan dat ze iets toevoegen. Omdat het haast altijd alles rommelig maakt.


Dan doe je het verkeerd.

Cleaner dan clean.

quote:
Tenzij je b.v. Gene Hoglan bent.


Te gekke drummer hoor, maar hij staat nou niet echt bekend om zijn eindeloze blasts dus slecht voorbeeld als je het mij vraagt.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 16-05-2017 11:41 by bastianus Profiel van bastianus

Ik zou je geen goede drummers met eindeloze blasts als voorbeeld kunnen geven. Ik luister geen muziek met eindeloze blasts. Terrorizer vond ik nog te doen, maar vanaf Morbid Angel vond ik al dat geblast al onmundig kut. Zelfde met bijvoorbeeld eindeloze double bass-tapijtjes. Razend knap allemaal als trucje en techniek, al dan niet met geluidsapparatuur strak of gelijk qua volume. Maar voor het drummen of de ruigte of songstructuur vind ik het geen enkele toegevoegde waarde hebben.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 16-05-2017 13:11 by Snaack Profiel van Snaackhttp://https://chrome.google.com/webstore/detail/userblocker-for-zwaremeta/adhfebdkhddooaabncpodcgacepeeohg?utm_source=chrome-app-launcher-info-dialog

Want je luistert discopop?


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 16-05-2017 13:51 by bastianus Profiel van bastianus

Ik luister van alles. Maar mijn death metal heb ik toch het liefst zoals mijn porno: smerig, vet, mid-tempo en amateuristisch.

[Dit bericht is gewijzigd door bastianus op 16-05-2017 13:51]


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


F.Jacobse
heet hangtaboe
Usericon van F.Jacobse
Posted 16-05-2017 14:28 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobse


"Dat je je eige het leplazerus ken lope op zoek naar een broodje ros, omdat je nergens anders ziet staan dan shoarma, shoarma, shoarma, shoarma, met van die leipe vermicelli letters!".


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 16-05-2017 14:43 by Snaack Profiel van Snaackhttp://https://chrome.google.com/webstore/detail/userblocker-for-zwaremeta/adhfebdkhddooaabncpodcgacepeeohg?utm_source=chrome-app-launcher-info-dialog

:')!


BenKnuckles
Bencore
Usericon van BenKnuckles
Posted 16-05-2017 14:51 by BenKnuckles (Speciaal lid) Profiel van BenKnuckles

quote:
Op 16 mei 2017 13:51 schreef bastianus het volgende:
mid-tempoI'm lifted troop, you can bring your wack-ass crew


Fusion
Chuck plays technical deathmetal while he sleeps
Usericon van Fusion
Posted 16-05-2017 15:00 by Fusion Profiel van Fusionhttp://mystic.bandcamp.com/

Shit, mijn christelijke anti-porn-en-gerelateerde-grappen-filter had deze gemistF.Jacobse
heet hangtaboe
Usericon van F.Jacobse
Posted 16-05-2017 15:46 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobse

god kneep een oogje dicht. Geniet ervan!
"Dat je je eige het leplazerus ken lope op zoek naar een broodje ros, omdat je nergens anders ziet staan dan shoarma, shoarma, shoarma, shoarma, met van die leipe vermicelli letters!".


Fusion
Chuck plays technical deathmetal while he sleeps
Usericon van Fusion
Posted 16-05-2017 15:58 by Fusion Profiel van Fusionhttp://mystic.bandcamp.com/

Zit dat express-God-tegen-de-regels-van-de-Nederlandse-spelling-in-toch-met-een-kleine-letter-g-schrijven-zelfs-aan-t-begin-van-een-zin er nou echt zo diep in? Ben je daar niet te oud voor? Ik zal vragen of Ze ook nu weer een oogje dichtknijpt.HierIsMike
Usericon van HierIsMike
Posted 16-05-2017 16:04 by HierIsMike Profiel van HierIsMikehttp://hierismike.wordpress.com/

quote:
Op 16 mei 2017 0:01 schreef Snaack het volgende:
Simpele regel = hoe sneller het gaat, hoe zachter het wordt. Het is fysiek gezien namelijk onmogelijk om op 230BPM net zo hard te trappen of slaan als op 160BPM. Je speelt dan namelijk met hele andere techniek. (enkels/ vingers vs onderbenen/ polsen)


Nils "Dominator" Fjellström van Dark Funeral verslaat deze simpele regel, maar ik vraag me dan ook af of die gast niet van een andere planeet komt.Blastbeats zitten rond de 280.

[Dit bericht is gewijzigd door HierIsMike op 16-05-2017 16:06]bastianus
Usericon van bastianus
Posted 16-05-2017 16:08 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 16 mei 2017 16:04 schreef HierIsMike het volgende:
Nils "Dominator" Fjellström van Dark Funeral verslaat deze simpele regel, maar ik vraag me dan ook af of die gast niet van een andere planeet komt.Blastbeats zitten rond de 280.
Om Ronald Wemel te citeren: Sodeknetters!


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


F.Jacobse
heet hangtaboe
Usericon van F.Jacobse
Posted 16-05-2017 16:15 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobse

quote:
Op 16 mei 2017 15:58 schreef Fusion het volgende:
Zit dat express-God-tegen-de-regels-van-de-Nederlandse-spelling-in-toch-met-een-kleine-letter-g-schrijven-zelfs-aan-t-begin-van-een-zin er nou echt zo diep in? Ben je daar niet te oud voor? Ik zal vragen of Ze ook nu weer een oogje dichtknijpt.


Ja.

Nee.

Ze? Het dan toch. Al geloof ik daar ook niet in.
"Dat je je eige het leplazerus ken lope op zoek naar een broodje ros, omdat je nergens anders ziet staan dan shoarma, shoarma, shoarma, shoarma, met van die leipe vermicelli letters!".


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 16-05-2017 16:18 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 16 mei 2017 15:00 schreef Fusion het volgende:
Shit, mijn christelijke anti-porn-en-gerelateerde-grappen-filter had deze gemist
Sorryman. Maar ik moet me al zo inhouden op het werk qua dubieuze grappen. Ga dat niet ook nog eens op een forum doen.

[Dit bericht is gewijzigd door bastianus op 16-05-2017 16:18]


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 16-05-2017 16:28 by Snaack Profiel van Snaackhttp://https://chrome.google.com/webstore/detail/userblocker-for-zwaremeta/adhfebdkhddooaabncpodcgacepeeohg?utm_source=chrome-app-launcher-info-dialog

quote:
Op 16 mei 2017 16:04 schreef HierIsMike het volgende:
Nils "Dominator" Fjellström van Dark Funeral verslaat deze simpele regel, maar ik vraag me dan ook af of die gast niet van een andere planeet komt.Blastbeats zitten rond de 280.


Indrukwekkende snelheid, maar hij speelt "gewoon" uit zijn vingers hoor. Hij haalt daarbij zoveel power omdat hij precies in de cadans van de rebound zit (de stuiter van de dribbel zeg maar). Met voldoende oefening kun jij dat ook.


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Muziek algemeen Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2019 Stichting ZwareMetalen