IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Concerten Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 8 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8
Auteur:
Topic : Graspop 2014 Vorige pagina | Volgende pagina
PandroidJack
The Paranoid Android
Usericon van PandroidJack
Posted 30-06-2014 11:29 by PandroidJack Wijzig reactieProfiel van PandroidJackQuote dit bericht

Dat weer viel goed mee. Een beetje regen, een beetje kilte, maar over het algemeen niets om je miserabel over te voelen.

Wat ik voor zaterdag en zondag onthoud:

Nails, de eerste groep die ik zag, en al direct een fantastische binnenkomer, één van de beste bands die ik gezien heb. Erg strakke nummers, goed gebracht en met de tweelingbroer van Phil Anselmo als frontman kan het moeilijk slecht gaan.

Satyricon, as always grote klasse, ook al was de set weinig verrassend te noemen.

Enslaved kwam sympathiek over, de complexe muziek kwam goed uit de verf, alhoewel een warme tent in het midden van de dag niet persé de best locatie was.

Neurosis was erg intens en strak, maar de connectie met het publiek was nihil. Zonder een woord terug het podium afstappen kwam nogal onsympathiek over, maar past waarschijnlijk wel in hun hele filosofie zeker?

Alice in Chains heeft natuurlijk de hits voorhanden, en een erg charismatische frontman, hun set was dan ook zo voorbij en had gerust langer mogen duren.

Soundgarden, zelfde verhaal als Alice, maar iets minder strak en krachtig.

Glorior Belli ging ik uit nieuwsgierigheid bekijken, en het kwam over als de Volbeat van de black metal. Een mix van southern bluesrock en metal pakt toch niet zo fameus uit.

Rob Zombie was schamtelijk slecht! Die fooraap wist duidelijk niet goed hoe hij een heel uur moest vullen. Tussen al het gezeik, het schaamtelijk proberen op te jutten van het publiek en de ontelbare motherfuckers door werd er wel eens een nummer gespeeld, maar deze band verdiende een veel lagere plek op de affiche.

Black Sabbath maar een deel gezien. Na 2 dagen was de kaars uit, en we zullen ze komend weekend in Londen zien (op het British Summer Time festival). Maar Ozzy was goed bij stem, en stond relatief vitaal op het podium.

Een fijne beleving dus, goed georganiseerd,...slechte punten wel voor die metalhead die dat kotsende meisje persé tegen haar gat ging stampen, waardoor het meisje met heur gezicht recht in haar eigen kots vloog.


The man who comforts himself not with what he achieves, but with what he dreams of achieving.


BenKnuckles
Bencore
Usericon van BenKnuckles
Posted 30-06-2014 12:19 by BenKnuckles (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van BenKnucklesQuote dit bericht

Wat een loser :') Sowieso minpunten voor veel van het volk daar. Maar heb me op zaterdag weer enorm geamuseerd.

Nails helaas gemist door het rottige verkeer en, toegegeven, het iets te late vertrek, waar ik nog steeds om baal. Amenra heette me dan weer sterk welkom. Heel erg jammer van het absoluut slechte geluid, maar de band bracht alles weer heerlijk intens. Die band blijft een pletwals.

Daarna op de achtergrond zowel wat Protest the Hero als Skillet gehoord, en beiden waren best leuk. Dan Walls of Jericho die opnieuw niet teleurstelde. Ik vind die formatie de enige echte erfgenamen van de 90's metalcore-scene. Godver, wat een energie! De Jupiler Stage was een rotslechte setting en de regen maakte alles spekglad, maar het publiek ging goed los, deze jongen ook. Heerlijk voorspelbare setlist en een sterk nieuw nummer.

Dan wat chillen op de camping, waardoor ik enkel het laatste nummer van Pro-Pain gezien heb, maar ik heb er spijt van dat ik ze niet vanaf het begin gezien heb. Lekker energiek en best vrolijk. Daarna een stukje Cult of Luna, maar opnieuw zat het geluid van de Metaldome enorm tegen. Het klonk mooi, maar de punch miste echt door het flinterdunne geluid. Halverwege naar de nasi-stand gegaan om zo wat Mastodon te horen, die me enthousiast genoeg maakten om de volgende keer wel eens te gaan kijken. Wel eerst die laatste cd's nog eens beluisteren, want veel oud werk spelen ze niet meer.

Kylesa was ranzig overtuigend. Wat een band! Dat psychedelische deed het erg goed en bij die vogelgeluidjes was ik verkocht. Tijd om eens wat zooi van die band binnen te halen. Intussen was het persoonlijk enthousiasme voor Neurosis gigantisch groot. Die verwachtingen hebben ze grotendeels ingelost, al was het in een festivaltent moeilijk om helemaal in de sfeer te geraken. Maar voor de rest zat alles zo helemaal in orde dat mijn waardering voor die band alleen maar groter geworden. Geweldig ook dat ze aftrapten met Locust Star. Band van de dag samen met Walls of Jericho, maar dan op een totaal andere manier.

De afsluiter voor mij was dan Limp Bizkit, maar die waren bedroevend slecht. Zeker in vergelijking met de 2012-editie. Drie kwartier jammen om toch maar de speeltijd van anderhalf uur te halen is irritant. En Eat You Alive werd best nog pornografisch gebracht, tot groot plezier van de dame in kwestie.

Aan het einde van de avond nog Stahlzeit gezien, maar dat was ook niet al te best. Dat ik geen fan ben van Rammstein helpt ook niet mee.

Maar heb wel een topdag gehad. Graspop blijft de ideale setting om onder begeleiding van live-muziek serieus wat lol te maken en even de batterijen op te laden. Minpunten voor de regen (hoewel die goed meeviel), het afschuwelijk slechte geluid en voor het inruilen van Marquee 2 voor het slecht gezette Jupiler-podium.


I'm lifted troop, you can bring your wack-ass crew


bokkie666
Usericon van bokkie666
Posted 30-06-2014 13:40 by bokkie666 Wijzig reactieProfiel van bokkie666Quote dit bericht

quote:
Op 30 juni 2014 11:29 schreef PandroidJack het volgende:


Een fijne beleving dus, goed georganiseerd,...slechte punten wel voor die metalhead die dat kotsende meisje persé tegen haar gat ging stampen, waardoor het meisje met heur gezicht recht in haar eigen kots vloog.

Youtubelinkje aub.


Negatieveling
See You Next Tuesday!
Usericon van Negatieveling
Posted 30-06-2014 13:53 by Negatieveling Wijzig reactieProfiel van NegatievelingQuote dit bericht

Er liep inderdaad een opvallend groot aantal voltijdsmarginalen rond.

Zo heb ik er op de camping eentje, eh, vermanend moeten toespreken omdat hij in het holst van de nacht met iemand op de vuist wilde gaan op wiens hoofd hij zojuist was gaan staan. Door diens tent heen, welteverstaan. Wat dan de schuld zou zijn geweest van die tent...

En dan stond er vanmorgen eentje midden op een pad in de camping, met zijn zatte harses ongecoördineerd wild in de rondte te zwaaien met flinke metalen stokken van een partytent, terwijl er de hele tijd mensen langs moesten lopen.



MetalTuupLimburg
Usericon van MetalTuupLimburg
Posted 30-06-2014 14:28 by MetalTuupLimburg Wijzig reactieProfiel van MetalTuupLimburgQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/KayMeertens

Gaar maar voldaan. Van dat beetje regen hebben we eigenlijk weinig last gehad, dat scheelt. Blijf het een goed georganiseerd festival vinden. Veel goeie bands gezien en weinig moeten missen. Enkele toppers die ik me zo kan herinneren waren Metal Church, Opeth, Annihilator, Carcass en WASP.


Buried
Usericon van Buried
Posted 30-06-2014 14:50 by Buried (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van BuriedQuote dit bericht

Beste Graspopeditie tot nu toe, was weer geweldig. Uitgebreider verslag later!



Woutjinho
Usericon van Woutjinho
Posted 30-06-2014 18:11 by Woutjinho Wijzig reactieProfiel van WoutjinhoQuote dit berichthttp://https://rateyourmusic.com/~Woutjinho

Alleen Nails gezien en dat was gaaf!


Atomization: Bandcamp - Spotify


holysjit
Usericon van holysjit
Posted 30-06-2014 21:10 by holysjit Wijzig reactieProfiel van holysjitQuote dit berichthttp://www.ragherrie.com

Briljante editie. Limp Bizkut was om te huilen. Mijn god, wat een aanfluiting. Sabaton was ook niet in al te beste doen en speelde soms ronduit slordig. Sabbath was geweldig, Enslaved smaakte, Satyricon had helder geluid en vooral Sólstafir wist mij te pakken. Al met al een prachtig feestje. Hopen dat de lineup volgend jaar ook interessant genoeg is.


Woutjinho
Usericon van Woutjinho
Posted 01-07-2014 0:49 by Woutjinho Wijzig reactieProfiel van WoutjinhoQuote dit berichthttp://https://rateyourmusic.com/~Woutjinho

Ozzy zong wel vals hier en daar. Naja, volgens mij kan ik beter zeggen dat hij zuiver zong hier en daar.


Atomization: Bandcamp - Spotify


MR. N
Envy is the ulcer of the soul.
Usericon van MR. N
Posted 01-07-2014 6:48 by MR. N Wijzig reactieProfiel van MR. NQuote dit berichthttp://www.herrierecordsinc,com

quote:
Op 1 juli 2014 0:49 schreef Woutjinho het volgende:
Ozzy zong wel vals hier en daar. Naja, volgens mij kan ik beter zeggen dat hij zuiver zong hier en daar.


Hoe kan jij dat weten als je alleen Nails gezien hebt?


Boeiender


PandroidJack
The Paranoid Android
Usericon van PandroidJack
Posted 01-07-2014 9:18 by PandroidJack Wijzig reactieProfiel van PandroidJackQuote dit bericht

Omdat hij de rest alleen gehoord heeft.


The man who comforts himself not with what he achieves, but with what he dreams of achieving.


Woutjinho
Usericon van Woutjinho
Posted 01-07-2014 10:47 by Woutjinho Wijzig reactieProfiel van WoutjinhoQuote dit berichthttp://https://rateyourmusic.com/~Woutjinho

Je kan op de festival fair inderdaad het één en ander wel horen.
Volbeat speelde er toch ook?


Atomization: Bandcamp - Spotify


ColdheartMinor
Oink! Oink!
Usericon van ColdheartMinor
Posted 01-07-2014 12:35 by ColdheartMinor Wijzig reactieProfiel van ColdheartMinorQuote dit bericht

Mooie editie van Graspop. Toffe bands gezien, oude vrienden weer tegengekomen, het was gewoon weer een uitermate geslaagd kutfeest!

Vrijdag:

Novembers Doom: Hey, is dat niet Anneke van Giersbergen? (8)
Solstafir: Lang leve de Ebow! (7)
Napalm Death: Hey Remco, waarom doet die zanger zo raar? (6,5)
Triptykon: UGH! (9)
Steel Panther: Tetten zien, tetten zien! Daag 80 + jaar emancipatie. (6)
Watain: Hey kijk, vuur en varkensbloed! (8)
Slayer: Die stonden toch in de top 2000? Wat moet dat dan op Graspop? (7)
Behemoth: Hey Remco, waarom heeft die zanger zijn haren nou afgeschoren? (7,5)
Avenged Sevenfold: Ja nou echt kappen met die harde knallen. (6,5)
Sabaton: Mogen we al weg? (1)
Verder vandaag: Hey, ben jij crust?

Zaterdag

Nails: Hebben ze nou alles gespeeld wat ze hebben? Ja toch? (9)
Amenra: Hey Remco, is die zanger ook blind ofzo? Staat de hele tijd met z'n rug naar het publiek. (10)
Legion of the Damned: Twan! Lekker ding! Vals! Ernaast! Twan je verneukt het weer! We love you! (8)
Gojira: Wat is die zanger knap! (7)
WASP: Wat is die zanger lelijk! (7)
Stahlzeit: Hey Rammstein! (7)

Zondag:

Cynic: Doe maar stoer. (8)
Bring me the Horizon: Klinkt lekker... Oh jezus die zanger... (6,5)
Death: Die instrumenten zijn niet compleet. (8)
Sebastian Bach: Hoeveel staat het bij Nederland? (7)

- Na SB besloten we met z'n allen maar even lekker een paar Mexicanos naar binnen te werken -

Meshuggah: Zit ik hier nou naar een cd te luisteren? Wat? (6)
Black Sabbath: Klaas Jan Huntelaar, jalalalala! (9)


anathema88
Usericon van anathema88
Posted 01-07-2014 13:48 by anathema88 Wijzig reactieProfiel van anathema88Quote dit berichthttp://www.chirolonderzeel.be

Persoonlijke hoogtepunten: Amenra, Cult of Luna, Opeth, Tiamat, Paradise Lost, Black Sabbath en Solstafir!

Bands die ik niet echt kende maar toch heb van kunnen genieten: Enslaved, Napalm Death, Triptykon, Orange Goblin, Gojira.

Van Neurosis had ik meer verwacht, ze gaven me niet hetzelfde effect als Amenra of Cult of Luna.

Konden mij absoluut niet bekoren: Sabaton, Trivium, Stahlzeit, Rob Zombie.

Ik was blij dat de organisatoren wat meer aandacht gaven aan bands zoals Amenra, Cult of Luna, Neurosis. Verdienen zeker hun plaats, hopelijk volgend jaar terug!



[Dit bericht is gewijzigd door anathema88 op 01-07-2014 13:49]


Percht
Alfanumerieksken
Usericon van Percht
Posted 01-07-2014 13:53 by Percht (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van PerchtQuote dit berichthttp://facebook.com/perchtmetal

Wat mij bijgebleven is van het weekend:

Vrijdag:

Triptykon
Watain (vette show met veel pyro)
Doro: Die vrouw heeft toch wel ballen aan het lijf :p
Behemoth: Viel mee maar verloor veel van de sfeer door het feit dat ze nog op klaarlichte dag op de main speelden. In de marquee zouden ze beter tot hun recht gekomen zijn.

Zaterdag:

Carach Angren: Man wat een zotte show en dat zo vroeg op de dag. Die mannen hadden gerust wat hogerop de affiche mogen staan.

Enslaved: zeer tevreden van het materiaal dat ze gespeeld hebben hoewel ik liever wat meer nieuwer werk (Axioma/Riitiir-era) zou gehoord hebben.

WASP: Blackie Lawless zag er doods uit. Precies de ongezonde tweelingsbroer van Alice Cooper, ze hebben beiden die uitgelopen hoerenmake-up en zwarte haren:p Gelukkiglijk was hij wel bij stem. (Wat van Ozzy niet kan gezegd worden, amai, wat een plant)

Cult of Luna: zeer traag en repetitief maar perfect om rustig op 't gemak te bekomen aan de zijkant van de tent. Zeer goede show naar mijn mening.

Satyricon: Niet zeer onder de indruk van het gespeelde werk (met uitzondering van Mother North en KING dan) maar ze waren al een stuk bezig als ik toekwam in de tent. Ze hebben halfweg Mother North wel een paar steken laten vallen.

Carcass: Chaos:D leuk om zien wel

Zondag:

Tiamat: Magnifiek optreden en ongetwijfeld het beste van het weekend (nmm).

Death: Viel goed mee. Ik kon het best waarderen ondanks het feit dat ik er normaal niet naar luister.

Black Sabbath: betreurenswaardig. Ozzy was nog meer van een plant dan anders, jammer voor de muzikanten rondom hem die wel hun best deden. Maar dit toont toch wel dat zijn muzikale carrière nagenoeg over is. Zeer jammer want de gekozen nummers vormden een uitstekende playlist.


Voorts van de rest nog wat kleinere acts gezien en apathisch meegevolgd maar niets om over naar huis te schrijven. Het was een leuk weekend maar 'k heb mij nu al een paar keer de vraag gesteld of het al die moeite wel waard is, achteraf bekeken. 'k Zal sterk twijfelen om volgend jaar nog te gaan


PandroidJack
The Paranoid Android
Usericon van PandroidJack
Posted 01-07-2014 14:03 by PandroidJack Wijzig reactieProfiel van PandroidJackQuote dit bericht

Hmm, net zoals de zanger vond ik Tiamat op z'n retour.

Van Cynic vond ik het spijtig dat ze tussen de 5 a 6 nummers die ze gespeeld hebben, telkens 5 minuten moesten zitten te palaveren over het geluid. Hun muziek is natuurlijk nogal complex en gelaagd, maar zo werd het een statisch optreden.

Ik vond dat den Ozzy toch nog veel over het podium 'liep', maar ik heb slechts de eerste 4 nummers of zo gezien.


The man who comforts himself not with what he achieves, but with what he dreams of achieving.


Metal-D
Usericon van Metal-D
Posted 01-07-2014 14:37 by Metal-D (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Metal-DQuote dit bericht

quote:
Op 1 juli 2014 14:03 schreef PandroidJack het volgende:
Van Cynic vond ik het spijtig dat ze tussen de 5 a 6 nummers die ze gespeeld hebben, telkens 5 minuten moesten zitten te palaveren over het geluid. Hun muziek is natuurlijk nogal complex en gelaagd, maar zo werd het een statisch optreden.



Wat een aanfluiting was dat. Eerst bijna een kwartier speeltijd vernaggelen en met nog 10 minuten speeltijd aan te kondigen dat ze haast moesten maken omdat ze door de speeltijd heen waren. Om vervolgens krap vijf minuten besluiteloos over het podium te lopen. Maar goed, de vijf nummers die ze wel speelden waren fantastisch.


anathema88
Usericon van anathema88
Posted 01-07-2014 15:15 by anathema88 Wijzig reactieProfiel van anathema88Quote dit berichthttp://www.chirolonderzeel.be

Blij dat ik ze nog gezien heb in deze line up!

http://ashladan.be/metal-nieuws/9492/johan-edlund-verlaat-tiamat


williamblake
Usericon van williamblake
Posted 01-07-2014 15:17 by williamblake Wijzig reactieProfiel van williamblakeQuote dit bericht

Klopt dat nieuws nu? Hij had het weliswaar zelf verspreid, maar een paar dagen erna was ie er alweer op teruggekomen...



Snaack
Usericon van Snaack
Posted 01-07-2014 15:54 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit bericht

Dat was een mooi feestje. Onmogelijk veel bands gezien.

Qua shows een gedeelde eerste plaats voor Carcass en Meshuggah. Verder erg onder de indruk van Behemoth, Cult of Luna en Amenra. Ontdekkingen (voor mij) Solstafir en Thou art is murder.

Ik keek ontzettend uit naar de show van Neurosis, maar deels door technische problemen, deels door het slechte geluid viel de show in het begin compleet dood. Wel pluspunten voor het spelen van Water is not enough en The Doorway. Al met al viel de show toch tegen.

Kan Ozzy a.u.b. met pensioen? Tenenkrommend zo slecht, niet alleen vals zingen maar de frasering van Black Sabbath gewoon compleet verneuken? Hij zat er een kwart tel naast. Haal die man a.u.b. van het podium af. Beschamend!

Al met al 30+ bands gezien, en dankzij een puike plek op een familiecamping in de buurt ook uitstekend geslapen. Volgend jaar weer!


cataclysm child
Usericon van cataclysm child
Posted 02-07-2014 16:57 by cataclysm child Wijzig reactieProfiel van cataclysm childQuote dit bericht

Heel goeie Graspop gehad, geen enkel slecht optreden gezien eigenlijk.

+++: Amenra, Paradise Lost
++: Behemoth, Satyricon, Nile, Nails, Carach Angren, Death
+: Candlemass, Triptykon, Napalm Death, Solstafir, Neurosis, Stahlzeit
+/-: Novembers Doom, Gojira, Black Sabbath, Glorior Belli

En ik vond het geluid echt super dit jaar, ook in de metaldome bij Amenra... toch van op de plaats waar ik stond.


Faustian Spirit of the Earth


zdark
The Mighty
Usericon van zdark
Posted 03-07-2014 16:54 by zdark (Redacteur) Wijzig reactieProfiel van zdarkQuote dit bericht

quote:
Op 2 juli 2014 16:57 schreef cataclysm child het volgende:
Heel goeie Graspop gehad, geen enkel slecht optreden gezien eigenlijk.

+++: Amenra, Paradise Lost
++: Behemoth, Satyricon, Nile, Nails, Carach Angren, Death
+: Candlemass, Triptykon, Napalm Death, Solstafir, Neurosis, Stahlzeit
+/-: Novembers Doom, Gojira, Black Sabbath, Glorior Belli

En ik vond het geluid echt super dit jaar, ook in de metaldome bij Amenra... toch van op de plaats waar ik stond.


Je bent de eerste die kwaad spreekt van Gojira

how come?


DEATH FUCKING METAL


cataclysm child
Usericon van cataclysm child
Posted 03-07-2014 19:03 by cataclysm child Wijzig reactieProfiel van cataclysm childQuote dit bericht

quote:
Op 3 juli 2014 16:54 schreef zdark het volgende:
Je bent de eerste die kwaad spreekt van Gojira

how come?


Geen idee, ik geraakte niet echt mee met het optreden. We stonden ook net wat te ver denk ik voor een ideaal geluid te hebben. Maar heb ze al enkele keren in een zaal of in een marquee gezien en dat viel me altijd zeer goed mee. Op Hellfest vorig jaar vond ik er ook weinig aan toen ze op de Main Stage speelden. Daar zal het wel veel mee te maken hebben.


Faustian Spirit of the Earth


zdark
The Mighty
Usericon van zdark
Posted 03-07-2014 19:58 by zdark (Redacteur) Wijzig reactieProfiel van zdarkQuote dit bericht

Gojira in een zaal is natuurlijk onklopbaar


DEATH FUCKING METAL


Metal-D
Usericon van Metal-D
Posted 03-07-2014 20:10 by Metal-D (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Metal-DQuote dit bericht

Ik snap die fuzz rond Gojira niet zo heel goed. strak en ritmisch, maar vooral veel geschreeuw en weinig wol... kan natuurlijk ook aan mij liggen.


Dit topic is 8 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8
Index / Concerten Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen