IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Twee Groenlinksers en een VVD'er lopen een bar in. [politiek topic] Vorige pagina | Volgende pagina
F.Jacobse
moment supriem
Usericon van F.Jacobse
Posted 03-12-2016 18:31 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobsehttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

Ik stem op een.
"Allemaal op weg naar niets, doen we zus of zomaar iets."


Onweerwolf
Born Again!
Usericon van Onweerwolf
Posted 04-12-2016 4:29 by Onweerwolf Profiel van Onweerwolf

quote:
Op 3 december 2016 14:00 schreef F.Jacobse het volgende:
GeenPeil begint een partij en doet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. Maar GeenPeil zal geen politieke partij beginnen in de klassieke betekenis van het woord. GeenPeil richt zich niet op de poppetjes of op een zucht naar macht, het plan van GeenPeil draait volledig om directe volksvertegenwoordiging en controle van de macht. Jan Dijkgraaf wordt lijsttrekker van ons democratische initiatief.

Waarom zet GeenPeil deze stap? In 2015 wist GeenPeil met succes het eerste landelijke, door burgers aangevraagde raadgevende referendum af te dwingen. Bij een geldige opkomst stemde 61% van de kiezers tegen het EU associatieverdrag met Oekraïne. Premier Rutte heeft een antwoord op die uitslag sindsdien negen maanden voor zich uitgeschoven, waarmee hij doorlopend schade aan de democratie toebrengt.

Het GeenPeil-referendum gold als schot voor de boeg voor de regering: het was een democratische waarschuwing dat de gevestigde politieke partijen hun koers dringend moeten verleggen, om de groeiende kloof tussen burger en bestuur niet nog verder uit te diepen. Helaas hebben de regeringspartijen VVD en PvdA, gesteund door D66, zich hier niets van aangetrokken. Zij laten de kiezer al negen maanden barsten en verliezen hiermee nog meer vertrouwen.

Daarom gaan we ditmaal voor de voltreffer. GeenPeil gaat de democratie van binnenuit herstellen. GeenPeil richt zich niet op politieke ideologie, maar op de democratie. Aanstaande maandagmiddag 5 december lichten we in de Prodentfabriek in Amersfoort toe hoe wij van plan zijn om dit te gaan doen, met welke middelen en met welke doelen.

Iedereen die denkt dat GeenPeil binnen de gevestigde orde volgens de spelregels van het establishment gaat meedoen aan het Haagse toneelstukje, moet ff twee keer nadenken. Maandag 5 december om 14:00 uur meer!

Namens GeenPeil,

Bart Nijman

https://geenpeil.nl/

Lijkt me prima, de groep kansloos domme en asociale tokkies die voor GeenStijl zou kunnen stemmen is exact dezelfde groep kansloos domme en asociale tokkies die voor de PVV zou stemmen dus als die elkaar in de weg gaan zitten kan dat netto alleen maar positief uitwerken.


Op 24 november 2016 16:00 schreef F.Jacobse het volgende: Ik vind het veels te plat.


F.Jacobse
moment supriem
Usericon van F.Jacobse
Posted 04-12-2016 14:25 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobsehttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-BurkenOok geinig om zo te beginnen, sjeezzz...
"Allemaal op weg naar niets, doen we zus of zomaar iets."


Negatieveling
I don't mean to impose, but I am the ocean
Usericon van Negatieveling
Posted 04-12-2016 14:43 by Negatieveling Profiel van Negatieveling

Alleen nog even 'Hitler' vervangen door 'een tokkie' en het is helemaal raak voor sommige users.


Borduren met gebalde vuisten. /// Harm's Way! /// I'm on a horse! /// "Negers hebben nooit een vouwwagen"


Fusion
Chuck plays technical deathmetal while he sleeps
Usericon van Fusion
Posted 04-12-2016 20:19 by Fusion Profiel van Fusionhttp://mystic.bandcamp.com/

Over wie heb jij t nou weer?

Echt geen idee hoor...Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 04-12-2016 20:42 by Natural Disaster Profiel van Natural Disaster

Je dubbelaccount.


Keep distance or die!!!


F.Jacobse
moment supriem
Usericon van F.Jacobse
Posted 04-12-2016 20:45 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobsehttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

lol
"Allemaal op weg naar niets, doen we zus of zomaar iets."


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 04-12-2016 22:03 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nl

quote:
Op 4 december 2016 14:43 schreef Negatieveling het volgende:
Alleen nog even 'Hitler' vervangen door 'een tokkie' en het is helemaal raak voor sommige users.
"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


BenKnuckles
Bencore
Usericon van BenKnuckles
Posted 05-12-2016 7:03 by BenKnuckles (Speciaal lid) Profiel van BenKnuckles

+veel


I'm lifted troop, you can bring your wack-ass crew


Onweerwolf
Born Again!
Usericon van Onweerwolf
Posted 05-12-2016 18:11 by Onweerwolf Profiel van Onweerwolf

Stemmen op internet: kan GeenPeil wat de overheid niet kan?

quote:
Een partij in de Tweede Kamer kiezen, die dan vervolgens zelf bepaalt welke wetten wel of niet worden gesteund. Ouderwets, vinden ze bij GeenPeil. Daar kun je als lid van de partij straks rechtstreeks meestemmen in de Tweede Kamer, mocht GeenPeil met lijsttrekker Jan Dijkgraaf in de kamer komen.

Via een app of website kunnen leden hun oordeel vellen over een wetsvoorstel, waarna de GeenPeil-kamerleden aan het oordeel van de meerderheid gehoor geven. "Een bijzonder slecht idee", zegt hacker Rop Gonggrijp, de drijvende kracht achter het verzet tegen de stemcomputer. Die werd mede dankzij Gonggrijps verzet in 2007 onveilig verklaard en verruild voor het rode potlood.
'Gevaarlijk'

Internetstemmen gaat nog een stap verder dan verkiezingen met de stemcomputer. "Het is gevaarlijk als democratie via internet wordt bestuurd", zegt Ronald Prins van beveiligingsbedrijf Fox-IT. Hij zat in de commissie die minister Plasterk instelde om herinvoering van de stemcomputer te onderzoeken. "Het maakt dan niet uit of dat nou indirect is, bij een verkiezing, of direct, zoals bij GeenPeil."

Ondanks alle technologische vernieuwing is internetstemmen, in tegenstelling tot de stemcomputer, nog altijd een uitzondering. Als goed voorbeeld wordt regelmatig Estland genoemd, maar onderzoekers troffen serieuze tekortkomingen aan in de stemsystemen van dat land. Het bleek mogelijk om stemmen te stelen, ondanks verscheidene beveiligingsmaatregelen om dat te voorkomen.

In Nederland wordt gewerkt aan een test voor online-stemmen vanuit het buitenland, maar vorige week werd die test nog uitgesteld. 'Technische en juridische zaken' waren nog niet afgerond, meldde een woordvoerder toen.

Internetstemmen is fraudegevoelig. De mannen van GeenStijl zouden dat moeten weten
Jaap-Henk Hoepman (Radboud Universteit)

Er zijn dan ook talloze voorbeelden van internetverkiezingen met problemen, benadrukt Prins. Jaap-Henk Hoepman van de Radboud Universiteit, net als Prins lid van de stemcomputercommissie, is ook skeptisch. "Internetstemmen is fraudegevoelig. De mannen van GeenStijl zouden dat moeten weten", zegt hij. GeenStijl, waar GeenPeil uit voorkwam, heeft immers regelmatig internet-polls beïnvloed.
Manipulatie van stemmen

Er zijn meerdere risico's, aldus de beveiligingsexperts. Het grootste risico, vinden alle vier geraadpleegde experts, is dat met de stemmen worden gerommeld. "Of dat nou hackers op een zolderkamer zijn of de geheime dienst van een ander land dat de verkiezingen wil beïnvloeden", zegt Prins. Het is namelijk bijzonder lastig om stemmen digitaal op te slaan op een manier waarop ze niet kunnen worden gemanipuleerd. Een aanvaller zou zijn digitale sporen kunnen wissen, waardoor fraude niet kan worden opgemerkt.

Het engst is als er met de stemmen worden gerommeld, en niemand het doorheeft
Beveiligingsexpert Arjen Kamphuis

"Het engst is als er met de stemmen worden gerommeld, en niemand het doorheeft", zegt Arjen Kamphuis, ook lid van de stemcomputer-commissie. "Echt verdedigen tegen een geavanceerde aanval kan haast niet." Dat bezwaar geldt overigens ook voor andere politieke partijen die op hun partijcongressen via smartphones of websites stemmen over hun verkiezingsprogramma's, waarschuwt Kamphuis.

Zeker als GeenPeil een groter aantal zetels krijgt, kan het interessant worden om de stemsystemen van de partij te manipuleren, vrezen de experts. En als die niet te hacken blijken, kunnen de stemmen worden gemanipuleerd door GeenPeil-leden zelf te hacken en hun accounts buit te maken.

Ook is de vraag wat er gebeurt bij een grote ddos-aanval en mensen daardoor niet kunnen stemmen, vraagt Gonggrijp zich af. De stem van sommige GeenPeil-leden zou dan buiten de boot kunnen vallen. En tot slot zouden mensen kunnen worden gedwongen om een bepaalde kant op te stemmen, bijvoorbeeld door hun partner. "In het stemhokje ben je vrij om te kiezen wat je echt wil, maar online weet je niet wie er naast iemand staat als hij stemt", zegt Hoepman.
Alle beveiligingsmiddelen die er zijn

GeenPeil is zich bewust van de risico's, zegt Bart Nijman, een van de initiatiefnemers van de partij. "We moeten nog beginnen met bouwen, maar we willen alle beveiligingsmiddelen gebruiken die er zijn", zegt hij.

Programmeur Geert-Johan Riemer, die zijn baan al heeft opgezegd om te kunnen werken aan het nieuwe project, onderzoekt nog hoe de beveiliging er precies uit gaat zien. "We hebben veiligheid en privacy hoog in het vaandel staan", zegt hij. Riemer denkt aan een systeem waarbij alle stemmen anoniem worden opgeslagen, maar waarbij leden wel kunnen controleren of hun stem wel echt is meegeteld.

Dan is de vraag echter hoe GeenPeil voorkomt dat een slimme aanvaller valse stemmen toevoegt. "Er is een aantal goede mogelijkheden om dat te voorkomen", belooft Riemer. "Dat willen we in het openbaar uitwerken, zodat alle experts kunnen meedenken." Veel tijd hebben ze daarvoor niet: over drieënhalve maand, bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer, moet het systeem af zijn.


http://nos.nl/artikel/2146705-stemmen-op-internet-kan-geenpeil-wat-de-overheid-niet-kan.html

Fantastisch plan!

Wat een parel hebben we er straks weer bij in Den Haag. We maken gewoon van elk wetsvoorstel een referendum en dat laten we via Inturnet besluiten.


Op 24 november 2016 16:00 schreef F.Jacobse het volgende: Ik vind het veels te plat.


F.Jacobse
moment supriem
Usericon van F.Jacobse
Posted 05-12-2016 18:59 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobsehttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

Het engst is het hele internet. Ongelofelijk dat er inmiddels sowieso best heel veel belangrijke dingen via het internet gaan. Alles op het net is zo ongeveer fraude gevoelig.

Edit. Lijkt me.
[Dit bericht is gewijzigd door F.Jacobse op 05-12-2016 19:00]


"Allemaal op weg naar niets, doen we zus of zomaar iets."


Onweerwolf
Born Again!
Usericon van Onweerwolf
Posted 05-12-2016 19:33 by Onweerwolf Profiel van Onweerwolf

Het willen bewerkstelligen van een directe democratie vind ik nog wel iets enger dan de middelen die men er voor wil gebruiken.

Doe mij maar een technocratie.


Op 24 november 2016 16:00 schreef F.Jacobse het volgende: Ik vind het veels te plat.


F.Jacobse
moment supriem
Usericon van F.Jacobse
Posted 05-12-2016 19:43 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobsehttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

Ook hartstikke fraudegevoelig, natuurlijk. Men neme mensen. Voeg geld en macht daar aan toe en kijk eens! Het gaat fout. Heel gek. O nee, want mensen.

edit. Eigenlijk is elke vorm dus gedoemd tot mislukken. Maar welke is degene die de minste ellende voor den gewone burger zou beteken.
[Dit bericht is gewijzigd door F.Jacobse op 05-12-2016 19:47]


"Allemaal op weg naar niets, doen we zus of zomaar iets."


Natural Disaster
Rule #6
Usericon van Natural Disaster
Posted 05-12-2016 19:46 by Natural Disaster Profiel van Natural Disaster

kutmensen.


Keep distance or die!!!


F.Jacobse
moment supriem
Usericon van F.Jacobse
Posted 05-12-2016 19:49 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobsehttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

quote:
Op 5 december 2016 19:46 schreef Natural Disaster het volgende:
kutmensen.


Dat. Naarheid gewaarborgd.
"Allemaal op weg naar niets, doen we zus of zomaar iets."


Onweerwolf
Born Again!
Usericon van Onweerwolf
Posted 05-12-2016 19:54 by Onweerwolf Profiel van Onweerwolf

Krijg je straks zo'n verkiezingsdebat en elke keer als de lijstrukker van GeenStijl een vraag moet beantwoorden moet 'ie eerst op z'n telefoon kijken om te weten wat z'n kiezers er van vinden en dus wat 'ie moet zeggen.


Op 24 november 2016 16:00 schreef F.Jacobse het volgende: Ik vind het veels te plat.


F.Jacobse
moment supriem
Usericon van F.Jacobse
Posted 05-12-2016 19:58 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobsehttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken

swaar

Nou kijken al die gasten continu op hun phone. Het verschil zou minimaal zijn.
"Allemaal op weg naar niets, doen we zus of zomaar iets."


Negatieveling
I don't mean to impose, but I am the ocean
Usericon van Negatieveling
Posted 06-12-2016 12:38 by Negatieveling Profiel van Negatieveling

Dit probleem is al aangekaart en feitelijk opgelost door de redelijk briljante Partij Tegen De Burger:[Dit bericht is gewijzigd door Negatieveling op 06-12-2016 12:38]


Borduren met gebalde vuisten. /// Harm's Way! /// I'm on a horse! /// "Negers hebben nooit een vouwwagen"


Onweerwolf
Born Again!
Usericon van Onweerwolf
Posted 06-12-2016 12:42 by Onweerwolf Profiel van Onweerwolf

"Flikker toch op"


Op 24 november 2016 16:00 schreef F.Jacobse het volgende: Ik vind het veels te plat.


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 06-12-2016 13:43 by XXL Profiel van XXL

De Tegenpartij V2.0.


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Negatieveling
I don't mean to impose, but I am the ocean
Usericon van Negatieveling
Posted 06-12-2016 17:44 by Negatieveling Profiel van Negatieveling

En dan moet je je voorstellen dat er serieus plannen zijn om een Partij voor de Niet-Stemmer op te richten. Het concept is dan dat mensen die tot nu niet op kwamen dagen bij de stembus omdat geen enkele partij bij hen past, vanaf nu dan wel op komen dagen en daarop stemmen. Mochten er dan zetels behaald worden, dan belooft de partij om die zetels te claimen en vervolgens helemaal niets te doen. Hoe briljant is dat?

[Dit bericht is gewijzigd door Negatieveling op 06-12-2016 17:45]


Borduren met gebalde vuisten. /// Harm's Way! /// I'm on a horse! /// "Negers hebben nooit een vouwwagen"


F.Jacobse
moment supriem
Usericon van F.Jacobse
Posted 06-12-2016 17:57 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobsehttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-Burken


"Allemaal op weg naar niets, doen we zus of zomaar iets."


Negatieveling
I don't mean to impose, but I am the ocean
Usericon van Negatieveling
Posted 06-12-2016 18:58 by Negatieveling Profiel van Negatieveling

Op zich best een elegant concept, want zoals het nu gaat schijnen veel 'anti-stemmen' die vooral wantrouwen in de politiek vertegenwoordigen bij de PVV terecht te komen (vraag mij niet naar de logica daarvan). Met zo'n niet-stemmers-partij zou de PVV dan theoretisch kleiner moeten worden en ook nog eens verhoudingsgewijs kleiner ten opzichte van de andere 'echte' partijen. Lijkt me een absolute winsituatie.


Borduren met gebalde vuisten. /// Harm's Way! /// I'm on a horse! /// "Negers hebben nooit een vouwwagen"


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 06-12-2016 19:13 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 4 december 2016 14:25 schreef F.Jacobse het volgende:


Ook geinig om zo te beginnen, sjeezzz...

een vriend van mij had deze afbeelding(zonder tekst) op zn t shirt toen hij een festival op wilde. Maar hij moest dat shirt toch afstaan bij de ingang....

en hij was zelf een neger!


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 06-12-2016 19:18 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 6 december 2016 17:44 schreef Negatieveling het volgende:
En dan moet je je voorstellen dat er serieus plannen zijn om een Partij voor de Niet-Stemmer op te richten. Het concept is dan dat mensen die tot nu niet op kwamen dagen bij de stembus omdat geen enkele partij bij hen past, vanaf nu dan wel op komen dagen en daarop stemmen. Mochten er dan zetels behaald worden, dan belooft de partij om die zetels te claimen en vervolgens helemaal niets te doen. Hoe briljant is dat?


haha dat lijkt me wel wat!

in den haag heb je ook de tegenpartij, maar die heeft aardig wat stemmen behaald ook.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2020 Stichting ZwareMetalen