IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic Post Reply
Auteur:
Topic : Metal InQuizitor (Bordspel (Quiz en opdrachten)
Toby
Usericon van Toby
Posted 04-06-2014 16:26 by Toby Wijzig reactieProfiel van TobyQuote dit berichthttp://www.metal-inquizitor.nl/

Drie jaar geleden ben ik begonnen met het ontwikkelen van dit bordspel genaamd Metal InQuizitor. Door de crisis heb ik mijn baan verloren en ben ik gaan doen wat ik altijd al heb willen doen, maar nooit de tijd voor heb gehad; het maken van een ultieme metalquiz waarin de ontstaansgeschiedenis van de blues, hardrock, metal en al haar subgenres centraal staan. Om dit goed te kunnen doen heb ik veel muziekdocumentaires bekeken. In combinatie met de muziekbladen, metal encyclopedieën, documentaires en advies en medewerking van een aantal metalheads heeft dit uiteindelijk geresulteerd in het product ‘Metal InQuizitor’.

Het spel:
Metal InQuizitor is een bordspel dat bestaat uit 1000 meerkeuzevragen en opdrachten. Elke meerkeuzevraag heeft 5 antwoorden. Een van deze antwoorden is natuurlijk de juiste. Vier van de vijf antwoorden zijn geloofwaardig en/of soms absurd.
In het spel is een groot aantal opdrachten verwerkt waarin je een band, muzikant, label of album moet gaan raden. Dit gebeurt op een hintsachtige manier.

Het doel:
Het einddoel is het uitbrengen van Metal InQuizitor vóór de feestmaand December.
Middels crowdfunding zal het bordspel in september (30 dagen) worden verkocht. In oktober wordt het spel bij voldoende verkoop geproduceerd. De productie zal naar verwachting zes weken in beslag nemen. Het spel wordt november verstuurd naar de kopers zodat de kopers het spel voor de feestmaand binnen hebben.

Promotie/planning:
Om dit doel te bewerkstelligen is er een Facebook- en Twitteraccount in het leven geroepen om de nodige media aandacht te genereren. Met deze vorm van social media worden de potentiële kopers op de hoogte gehouden van de voortgang en aanloop tot de verkoop van het spel. Persoonlijke benadering staat voorop.
Middels het metalblad Lords Of Metal en binnenkort waarschijnlijk ook de Aardschok worden regelmatig nieuwtjes en updates van het spel gepubliceerd.

Eind augustus wordt er een promoclip* gelanceerd op YouTube, Facebook en Twitter, genaamd "Metal InQuizitor". Dit is bedoeld om het spel te promoten en het nummer zal worden vertolkt door een allstar band bestaande uit bekende Nederlandse hardrock- en metal muzikanten.

Wil je als publiek aanwezig zijn dan kan je de facebookpagina liken en delen. Eind Juli Wordt er een groot aantal van deze gegadigden gekozen. Deze personen krijgen een uitnodiging om als publiek aanwezig te zijn tijdens de opname van de clip.

Tegelijkertijd worden interviews gepubliceerd in verschillende metalbladen over het spel. Tijdens meerdere festivals en concerten worden er flyers uitgedeeld met de aankondiging van de verkoop van Metal InQuizitor op crowdfunding.

In de maand augustus worden onder voorbehoud op verschillende plaatsen in Nederland Metal InQuizitor quizzen gehouden. De winnaars van deze quizzen gaan naar de finale die wordt gespeeld in Arnhem! Er wordt aan de winnaar het eerste exemplaar van Metal InQuizitor incl. CD pakket overhandigd. (oktober/november)

Facebookpagina:
https://www.facebook.com/Metal.InQuizitor

Geef je mailadres door middels een bericht om geïnformeerd te worden als de verkoop van Metal InQuizitor start.

Verkoopsite Metal InQuizitor: (eind juni is deze site on line)

http://www.metal-inquizitor.nl/


[Dit bericht is gewijzigd door Toby op 22-08-2014 8:58]


Toby
Usericon van Toby
Posted 22-08-2014 8:33 by Toby Wijzig reactieProfiel van TobyQuote dit berichthttp://www.metal-inquizitor.nl/

Vandaag gaan we de officiele Metal InQuizitor Videoclip gaan opnemen. De allstarband bestaat uit leden van Asphyx, Deem Index, Heidevolk, Mortal Form en Bleeding Gods. Deze clip dient als teaser voor het spel op de crowdfunding pagina die op 1 september wordt geactiveerd. Wil je meer weten over het Metalspel dan kan je de link onderaan in de post aanklikken.

De verkoop van Metal InQuizitor begint op 1 september t/m 31 september middels crowdfunding op www.Metal-InQuizitor.nl

[Dit bericht is gewijzigd door Toby op 22-08-2014 8:57]


ADHD
Goreju!
Usericon van ADHD
Posted 22-08-2014 9:58 by ADHD Wijzig reactieProfiel van ADHDQuote dit bericht

Tieeeeeeeeke!!
Ik zie er een gameavond aankomen!


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 22-08-2014 10:39 by powertieke Wijzig reactieProfiel van powertiekeQuote dit berichthttp://www.retribution.nl

De spellenliefhebber in mij voorspelt een heel trieste triviantversie.

Liever Brütal Legend - The board game!


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


ADHD
Goreju!
Usericon van ADHD
Posted 22-08-2014 23:36 by ADHD Wijzig reactieProfiel van ADHDQuote dit bericht

Haha ongetwijfeld! Maar ja het is het proberen waard.
Wie weet is het te gek!

Net als bij mag blast zijn geluiden verplicht...


Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Post reply
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen