IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Concerten Nieuw Topic Post Reply
Auteur:
Topic : Shawn James & The Shapeshifters 17-10 in Atak Vorige pagina
HardAtak
Usericon van HardAtak
Posted 11-06-2015 11:18 by HardAtak Wijzig reactieProfiel van HardAtakQuote dit berichthttp://www.atak.nl



Shawn James & The Shapeshifters komen 17 oktober terug naar Atak!

Zware Metalen schreef deze recensie: http://www.zwaremetalen.com/recensie/32033/Shawn-James-The-Shapeshifters-The-Gospel-According-to-Shawn-James-The-Shapeshifters.html

Deze vijfdelige rockgroep uit Arkansas lijkt in eerste instantie op een bluegrass- of metalband. Ze worden echter door veel meer muziekgenres beïnvloed. Elk van de leden is opgegroeid in een heavy-metal of folk-achtige band, en weten hun identieke achtergrond door te laten dreunen in dit collectief. Door elke EP te voorzien van een flinke dosis diversiteit, heeft Shawn James and The Shapeshifters een naam opgebouwd als een veelzijdige band die zijn gelijke niet kent. De naam ‘The Shapeshifters’ past dan ook perfect bij deze band: elk album is ondergedompeld in een andere vibe dan het vorige.

Het nieuwste album, ‘The Gospel According to Shawn James and the Shapeshifters’, zet deze traditie voort als nooit tevoren. Er bestaat (nog) geen officiële term om het genre dat gespeeld wordt op dit album te beschrijven; de rockers beschrijven het zelf als ‘Rock and Roar’. Achtervolgende violen, een plukkende banjo omringd door slijpende slideguitar-partijen slaan het ene moment in als een onweersbui waarna het je besluipt als een mistbank. Hier overheen dondert de rauwe soulstem van Shawn James himself. Hij lijmt het geheel vast als geen ander en neemt je mee op een muzikale reis die doordrenkt is van passie.

The Daily Noise Club staat in het voorprogramma. Met hun energieke, gepassioneerde en vooral luide rock-sound vertrouwen we er op dat zij dé aangewezen band zijn om ons helemaal in de juiste stemming te krijgen voor een stevige rock-avond!

Poppodium Atak
17 oktober
Tickets: voorverkoop €13,50 avondkassa €15,50 (inclusief servicekosten)
Website: http://www.atak.nl/agenda/!/114418/daily-noise-club/shawn-james-the-shapeshifters
Event: https://www.facebook.com/events/414127465440391/


Index / Concerten Active topics Nieuw topic Post reply
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen