IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Concerten Nieuw Topic Post Reply
Auteur:
Topic : 05/03 The Wounded Kings + IZAH + Dresden/Leningrad @ Neushoorn, Leeuwarden Vorige pagina
NecRobert
Krek wat!
Usericon van NecRobert
Posted 15-01-2016 11:27 by NecRobert (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van NecRobertQuote dit bericht

The Wounded Kings speelde in 2014 al op Into the Void, een show die de mannen (en ons) zo goed is bevallen dat ze erg graag dit jaar weer naar Leeuwarden wilden komen. En zo zal geschieden! Zaterdag 5 maart aanstaande zullen de Britse doomers voor de enige Nederlandse show van hun Europese tour in Neushoorn staan! De eigenzinnige doom van de band is doorspekt met onderhuidse spanning en sfeer en brengt je met hun verfijnde gitaarlijnen in de zevende doom-hemel. Er staat een nieuw album aan te komen in april, hier zullen vast ook wel één of twee deuntjes van voorbijkomen.

Support is er van IZAH. Deze groeibriljant uit Roadburn-stad Tilburg tapt uit een iets ander vaatje dan The Wounded KIngs, maar is net zo indrukwekkend meeslepend en onheilspellend te noemen. Het debuutalbum 'Sistere' zag afgelopen jaar het levenslicht en werd zowel bij de binnenlandse- als buitenlandse pers op handen gedragen. De atmosferische post-sludge-doom gaat heel subtiel alle kanten op: beukende riffs, serene postrock-passages, felle blastbeats, dit alles vol dynamiek en uitgevoerd op internationaal topniveau. Fans van Cult of Luna, Isis, Envy, maar ook van Wolves in the Throne Room en Mono móeten dit gewoon gaan zien!

Doomliefhebbers, kom op tijd deze avond, want het Amsterdamse Dresden/Leningrad is veel te veel de moeite waard om niet te missen. Nederlandstalige doom met cleane zang en teksten, metaforisch handelend over de koude ellende aan het oostfront tijdens WOII. Geen vrolijke boel en dat hoef je muzikaal ook niet te verwachten. De doom van het trio is traag en zonder veel poespas, maar kruipt zo onder je huid dat het je volledig meetrekt in de misère. En zo hoort het nietwaar? Juist.

Entree: €10
Aanvang: 20:00
Deur open: 19:30



Links:

https://www.facebook.com/gointothevoid/
https://www.facebook.com/thewoundedkings
https://www.facebook.com/IZAHband/
https://www.facebook.com/DresdenLeningrad
http://www.neushoorn.nl
http://gointothevoid.nl


[Dit bericht is gewijzigd door NecRobert op 15-01-2016 13:29]


Zelfmoord plegen is wel het laatste wat ik zou doen.


Index / Concerten Active topics Nieuw topic Post reply
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen