IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Muziek algemeen Nieuw Topic Post Reply
Auteur:
Topic : PH/Mr. Peter Hayden (psych/space - Finland)
HierIsMike
Usericon van HierIsMike
Posted 06-03-2017 19:39 by HierIsMike Wijzig reactieProfiel van HierIsMikeQuote dit berichthttp://hierismike.wordpress.com/Mr. Peter Hayden is getransformeerd naar de initialen PH en zal op 10 maart de nieuwe plaat genaamd Eternal Hayden via Svart Records uitbrengen. Het album is al te beluisteren.

Onder de naam Mr. Peter Hayden werden er drie albums (Faster Than Speed, Born A Trip, Archdimension Now) uitgebracht met nummers die variëren van 33 tot 68 minuten, echte trips dus. Gewoon opzetten en je laten meevoeren.

Op Eternal Hayden is het langste nummer 16 minuten en hoor je een band die veel gerichter bezig is, toch blijft de ontzettend bedwelmende sfeer hangen.


Dirge for november
Ik zeg: Doom!
Usericon van Dirge for november
Posted 07-03-2017 9:28 by Dirge for november (Redacteur) Wijzig reactieProfiel van Dirge for novemberQuote dit bericht

Briljante band. Ik heb ze ontdekt op Roadburn. Niet de afgelopen keer, maar een paar jaar terug. Ik stond toen vast in de Stage01 en bedacht me er maar voor te gaan, ondanks dat ik de band nog niet had gehoord. Wat een show was dat! Met een bassist die helemaal los ging op de vloer tussen het publiek.zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 07-03-2017 10:09 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/Panzerke

Geniale band ja. Live ook echt te gek. Doet imho niet onder voor die andere 'Wastement' bands (Dark Buddha Rising, Oranssi Pazuzu, etc).
Ik ben benieuwd naar het nieuwe album. Ze hebben een tijd geleden al een 7" uitgebracht met één van de nummers die daar op staat, dat is in ieder geval weer goed spul.

quote:
Op 6 maart 2017 19:39 schreef HierIsMike het volgende:
nummers die variëren van 33 tot 68 minuten


Archdimension Now is eigenlijk gewoon één nummer uitgesmeerd over twee CD's. Dus ruim twee uur. Ik heb 'm naar aanleiding van dit topic weer eens opgezet. Die eerdere LPs zijn soms een beetje langdradig, terwijl juist Archdimension Now geen ogenblik verveelt. Behoorlijke prestatie.


mankind is unkind man


Dirge for november
Ik zeg: Doom!
Usericon van Dirge for november
Posted 07-03-2017 10:27 by Dirge for november (Redacteur) Wijzig reactieProfiel van Dirge for novemberQuote dit bericht

Ik heb die nog maar één keer gehoord. Het verveelt inderdaad niet, maar als ik kritisch ben is het overgrote deel wel redelijk stuurloze (maar o zo fijne) ambient. Ze zijn zeg maar niet de volle twee uur aan het rocken. Nog vaker voor gaan zitten . Het ene nummer dat ik een paar weken terug hoorde van aankomende plaat klonk ook weer heerlijk overigens.zodiac lung
Usericon van zodiac lung
Posted 07-03-2017 10:55 by zodiac lung Wijzig reactieProfiel van zodiac lungQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/Panzerke

quote:
Op 7 maart 2017 10:27 schreef Dirge for november het volgende:
Ik heb die nog maar één keer gehoord. Het verveelt inderdaad niet, maar als ik kritisch ben is het overgrote deel wel redelijk stuurloze (maar o zo fijne) ambient.

Dat ervaar ik heel anders. Ja, het zoemt en broemt veel en het gas gaat minder vaak en ver open, maar er zit duidelijk een lijn in. Sterke op- en afbouw gedurende de hele plaat. Koptelefoon is wel wenselijk voor maximale impact.


mankind is unkind man


Dirge for november
Ik zeg: Doom!
Usericon van Dirge for november
Posted 07-03-2017 11:23 by Dirge for november (Redacteur) Wijzig reactieProfiel van Dirge for novemberQuote dit bericht

Het komt ook omdat ik tijdens de laatste drie kwartier visite kreeg en dan ga je anders luisteren. Zonder context is het random noise haha. Ik hou daarvan uiteraard. Maar nogmaals: ik moet 'm nog vaker horen hoor.Index / Muziek algemeen Active topics Nieuw topic Post reply
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2018 Stichting ZwareMetalen