IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Concerten Nieuw Topic Post Reply
Auteur:
Topic : Zaterdag Uhgah Wugah + Malamondo In Cafe De Lijst - Hoogeveen
Fredde Kaddeth
zaagbaas
Usericon van Fredde Kaddeth
Posted 10-05-2017 12:47 by Fredde Kaddeth Wijzig reactieProfiel van Fredde KaddethQuote dit berichthttp://www.facebook.com/massiveassault

Uhgah Wugah + Malamondo In Cafe De Lijst

UHGAH WUGAH

Uit Groningen komt het trio Uhgah? Wugah!, bestaande uit Martijn Wassenaar (gitaar en zang), Jurjen Kah (bas, achtergrondzang) en Reinee Huizinga (drums, achtergrondzang). De band bracht voor deze nieuwe plaat een titelloze ep (2012) en een eveneens titelloze lp (2014) uit. Vorig jaar augustus mochten de Groningers het voorprogramma verzorgen van Jello Biafra & The Guantanamo School Of Medicine en dat deed Uhgah? Wugah! kennelijk zo goed dat de lp’s van de band nu worden aangeboden op de site van Biafra’s platenlabel Alternative Tentacles.

Nu heeft het trio ook raakvlakken met bands waarvan werk is verschenen op dat Amerikaanse label, met name Victims Family en NoMeansNo. Het zijn niet de minsten om mee te worden vergeleken en wil je daarmee wegkomen, dan moet je muziektechnisch gezien van goede huize komen. Met de muzikale bagage van Uhgah? Wugah! zit het echter wel snor, dus die vergelijking mag best.voorkant

Het doet de band uit Groningen echter ook een beetje tekort. Ja natuurlijk, wie naar de muziek van het drietal luistert zal onwillekeurig aan vooral Victims Family denken. Uhgah? Wugah! is echter alles behalve een kloon, de band rockt zelfs net iets harder en energieker dan het Californische trio, en bovendien beschikt Uhgah? Wugah! over sterke, op zichzelf staande songs, waarin niet wordt geprobeerd de invloeden te verdoezelen maar waarin die wel in de eigen, consistente stijl worden verwerkt.

Op de recent verschenen tweede lp The Lighter Side of Global Warming klinkt de band nog een tikkeltje harder dan op het titelloze debuut. En er wordt ook iets meer recht vooruit gemusiceerd; het freaky element is zeker nog aanwezig, maar net iets beter gedoseerd dan op Uhgah? Wugah! en nog meer in dienst staand van het liedje, want dat staat voorop. Verder zijn er niet veel verschillen met de debuut-lp; Uhgah? Wugah! doet simpelweg waar het goed in is.

MALAMONDO

Punkrock band uit Groningen..they are comming to make some noise


Dirty Bird Studio for recording, mixing, mastering for CD & vinyl, re-amping, drumediting


MetalJan
Speluh!!!
Usericon van MetalJan
Posted 10-05-2017 19:29 by MetalJan Wijzig reactieProfiel van MetalJanQuote dit bericht

Ze hadden geen zin om zich in Malamondo te verdiepen?


Index / Concerten Active topics Nieuw topic Post reply
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2018 Stichting ZwareMetalen