IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic
Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Auteur:
Topic : Het topic waarvan iedere post te vuur en te zwaard door Trump ontkend zal worden [nieuwstopic] Vorige pagina
bastianus
Usericon van bastianus
Posted 01-03-2018 21:40 by bastianus Profiel van bastianus

https://www.volkskrant.nl/binnenland/grazers-oostvaardersplassen-toch-bijgevoerd-laten-we-het-dan-maar-professioneel-doen~a4575662/

Gezwicht voor de grote bekken, slappe hap. Wat voor signaal is dat nou? Kijk, ik vind het ook nergens op slaan, dat mislukte landschapsbeheer met invasieve exoten. Voor mijn part exporteren ze al die paarden, koeien en weet ik wat weer naar waar ze vandaan komen. Maar zwichten voor een paar stadse stoepenschijters die doen of elk paard een My little Pony is? Of die niet tegen een vermagerde koe kunnen, maar die wel zuivel of vlees uit de nog veel schandaliger bio-industrie betrekken? Knieval voor het populisme.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Attila_the_hun
Covfefing in Nambia!
Usericon van Attila_the_hun
Posted 02-03-2018 9:44 by Attila_the_hun Profiel van Attila_the_hun

Met vooral dank aan Rutte I die de verbindingszone schrapten die de Oostvaardersplassen zouden koppelen aan aan andere natuurgebieden. Met deze verbindingszone zouden de beesten het gebied hebben kunnen verlaten....


“If you think the economy is more important than the environment, try holding your breath while counting your money.” – Professor Guy McPherson


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 02-03-2018 9:44 by bastianus Profiel van bastianus

https://www.trouw.nl/opinie/wilders-troebele-reis-naar-rusland~a6d1d520/

Combineer dit nu eens met de dreigende oorlogstaal van Poetin. En kijk eens naar de geschiedenis. Volgens mij duurt het niet lang, en dan ben ik straks docent Russisch in plaats van docent Nederlands. De PVV zal door Poetin nog als enige partij geduld worden in ons parlement.
Weldra zal Geerts functie als politiek leider echter slechts een symboolfunctie blijken te zijn. De echte macht ligt uiteraard bij de door Poetin aangestelde rijkscommissaris Seyss-Inquartskovv.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 02-03-2018 9:46 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 2 maart 2018 9:44 schreef Attila_the_hun het volgende:
Met vooral dank aan Rutte I die de verbindingszone schrapten die de Oostvaardersplassen zouden koppelen aan aan andere natuurgebieden. Met deze verbindingszone zouden de beesten het gebied hebben kunnen verlaten....
Yep. Dat was die gedoogsteun van de PVV. Allerlei geweldige milieuprojecten down the drain. Ook met dank aan CDA-visionair Bleeker natuurlijk.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 02-03-2018 10:12 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Het zijn soort van exoten, maar the next best thing na de oerpaarden en oerrunderen. Laten we niet vergeten dat zonder grote grazers de natuur krommer is en een enorm stuk biomassa en een complete ecologische niche mist.

DE gehele wereld was zoals een typisch Afrikaans savanne landschap vol met megafauna. het einde van de laatste ijstijd en de komst van de mens (die perfect samenvallen ~12.000-10.000 jaar geleden, hoewel in Australie 50.000-40.000 jaar geleden) heeft voor massa extinctie gezorgd in die niche. Alle enorme beesten hebben het loodje gelegd. Behalve in Afrika want daar heeft de megafauna met de mens mee kunnen evolueren.

Dit is een kleine greep uit de euraziatische megafauna:In onze gematigde klimaten is het ecosysteem aangepast aan die grote grazers echter is er weinig van die grote grazers over en is er eigenlijk geen echt oerbos meer over.
Alleen Bialowieza is het oerbos van Europa. Ook de laatste stronghold van de Wisent (Europese Bizon) waar de laatste 11(!) ofzo rond 1900 overgebleven zijn.
Daardoor hebben we eigenlijk maar een slecht idee hoe dat ecosysteem eruit heeft gezien. Erg lange tijd was de gedachte dat als je de natuur met rust laat en ervanaf blijft dan krijg je bos. En dus was en is voor veel mensen waaronderwetenschappers de aanname dat de gematigde gebieden bos horen te zijn en dan voornamelijk beuken en eikenbos. Echter zijn er talloze soorten die hier van origine voorkomen die alleen op weides of in gemengt gebied voorkomen. Alleen de eik zelf kan in bestaand bos niet regeneren daarvoor moet er weide zijn. Lange tijd zijn er in de wetenschap allerlei misconcepties geweest. Die o.a. Frans Vera (Oostvaardersplassen is zijn baby) aan het licht heeft gebracht. Lange tijd werd aangenomen dat er weinig grazers waren omdat met meer grazers er weilanden onstaan en geen bossen en dat klopte niet met het centrale dogma dat er alleen bos zou moeten zijn. Maar eigenlijk waren gematigde gebieden een mozaiek van bossen afgewisseld met weilanden, en daarbij zie je nu ook dat juist daar de hoogste biodiversiteit te vinden is.

Een belangrijk punt is dat we ons niet meer kunnen voorstellen hoeveel fauna eigenlijk aanwezig was in deze wereld voordat de mens kwam. Maar omdat elke generatie went aan minder rijkdom aan beesten wennen we er aan. Maar alleen al in Noord amerika waren er 50 miljoen bizons en die eten gras (itt de europese bizon) dus was er veel weide . Toen ik in Afrika was waren er oude cowboys die mij vertelde dat er in Zuid Afrika ook grote migraties waren zoals we kennen van Kenia en Tanzania. Deze waren echter vele malen groter nog. Nadat de EU wat subsidie voor boeren die hekken plaatsen gaf was dat allemaal over. De rest van de wereld kende die enorme migraties ook. We zijn gewend aan zo'n arme natuur dat we de originele rijkdommen niet meer voor kunnen stellen.

Als je dan kijkt naar de Oostvaardersplassen dan kom je op twee punten uit de hoeveelheid beesten daar is gewoon normaal, en ondanks de "exotische status" van die beesten is het ieder geval beter dan geen grazers, de originele zijn toch uitgestorven. DE hoeveelheid doden is ook vergeleken met andere gebieden hardstikke normaal, 10% afsterving hoort er gewoon bij, in Schotland, als ook op de Afrikaanse Savannes. Niets vreemds voor dit soort dieren. Er wordt vaak gezegd dat met roofdieren erbij het beter wordt maar ondanks dat die beesten erg belangrijk zijn (waar ik later op terug kom) maken ze geen deuk in een pakje boter wat betreft sterfte opvangen. 10% van de beesten verhongerd nog geen procent gaat dood aan roofdieren als leeuwen, hyena's, luipaarden etc. Mensen moeten gewoon wennen aan de hardheid van de natuur. De moderne mens is niets meer gewend van al dat leed in de natuur. Onze kinderen en huisdieren vallen daar nu buiten. Maar de realiteit in de natuur is behoorlijk anders waar vereweg de meerderheid van de jonkies nooit volwassen wordt. Je moet je altijd maar even inbeelden dat voor elk mannetje en vrouwtje er maar 2 jonkies over hoeven te blijven om een stabiele populatie te hebben. Dus als jij een eend 5 jaar achter elkaar een nestje met 20 eendjes hebt zien krijgen weet je dat eigenlijk maar 2% van de eenden overlevingskans heeft.

Echter er moeten wel kantekeningen geplaatst worden. De oostvaarders plassen is maar een klein gebied met een hek, normaal kunnen dit soort populaties migeren waarbij 1000-2000 km niet overdreven hoeft te zijn. Nu is dat wel de grote wens van staatsbosbeheer om oostvaardersplassen met de veluwe en daarmee de rest van Europa te verbinden. Maar dat stuit ook weer op publiek en financieel verzet. Uiteindelijk moeten we niet de illusie hebben dat er dan veel minder beesten sterven, maar ze hebben wel meer natuurlijke keuze. Daarnaast zijn grote roofdieren wel een goed idee, inderdaad de zwakke beesten worden door de roofdieren wel uitgepakt. Maar ze hebben ook een belangrijk ander nut, roofdieren kunnen in minimale aantallen enorme effecten op het landschap hebben. Bij aanwezigheid van enkele wolven krijg je plekken waar grazers niet meer gaan komen en dus ruimte vrij laten voor regeneratie van bomen. Dat is nu een probleem en is voor veel mensen de aanleiding te zeggen dat de huidige populatie grazers de dicht is.

Overigens zijn dieren die op een eiland vast raken en geen roofdieren in de buurt hebben ook tot hetzelfde lot veroordeeld en krijgen soortgelijke schommelingen in populatie. Hiervan zijn vast ook voorbeelden te vinden.

Het is zo krom, Ooostvaarders plassen is volledig door mensen gecreerd maar is een van de beste natuurgebieden van Nederland qua volledige ecologie. Echter durven we als mensen niet meer verantwoording te dragen voor de wreedheid van de natuur.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 02-03-2018 10:25 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 2 maart 2018 9:46 schreef bastianus het volgende:
Yep. Dat was die gedoogsteun van de PVV. Allerlei geweldige milieuprojecten down the drain. Ook met dank aan CDA-visionair Bleeker natuurlijk.
ja dat was een aardige doodsteek destijds, wel samenhangend met crisis maar toch.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Attila_the_hun
Covfefing in Nambia!
Usericon van Attila_the_hun
Posted 02-03-2018 11:03 by Attila_the_hun Profiel van Attila_the_hun

quote:
Op 2 maart 2018 10:25 schreef ElitE het volgende:


ja dat was een aardige doodsteek destijds, wel samenhangend met crisis maar toch.


Dat van de "crisis"betwijfel ik ten zeerste. Het budget dat naar natuur ging was al een zeer beperkt percentage. Bleker zat er gewoon alleen voor de intensieve agrarische sector (en ook die nar van een Koopmans uit Limburg trouwens). Dat kan, maar dan moet je wel op een andere post doen.


“If you think the economy is more important than the environment, try holding your breath while counting your money.” – Professor Guy McPherson


Hypnos
je bekijkt me maar
Usericon van Hypnos
Posted 02-03-2018 11:35 by Hypnos (Hoofdredacteur) Profiel van HypnosAls het je kwetst dan is dat jouw verantwoordelijkheid.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 02-03-2018 11:56 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

Maar ik dacht dat dat kon...


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 02-03-2018 15:55 by bastianus Profiel van bastianus

quote:
Op 2 maart 2018 10:12 schreef ElitE het volgende: Echter durven we als mensen niet meer verantwoording te dragen voor de wreedheid van de natuur.
Volgens mij raak je hier de kern.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 02-03-2018 16:39 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 2 maart 2018 15:55 schreef bastianus het volgende:
Volgens mij raak je hier de kern.


En dit gaat toekomstig gezien een nog veel groter probleem worden aangezien natuur sowieso steeds meer in onze banen geleid moet worden want hee, we hebben 90% eromheen kapot gemaakt dus alles valt meer en meer onder onze invloed en telkens moeten we arbitraire grenzen trekken hoeveel invloed we ergens op uitoefenen.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 02-03-2018 17:00 by bastianus Profiel van bastianus

Gelukkig gaat Poetin iets doen aan de invloed van de mens.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


White Tree
Filmmaker
Usericon van White Tree
Posted 08-03-2018 14:24 by White Tree Profiel van White Treehttp://www.audiovisueelontwerp.nl

Poetin heeft met een lelijke animatie verklapt dat UFO's Russisch zijn
(Driehoekig vliegtuig in een plasmabel zodat Mach20 mogelijk zou zijn, of zoiets: erg UFOig.)

And now something completely different

De NOS had een mooi item over een auto in de Waddenzee, waarbij er helikoptergeluid zit bij de dronebeelden.

Dat item heb ik qua sound design even nog stoerder gemaakt
https://www.facebook.com/brokxmedia/videos/1676488899098281/Mutilator
SPILL YER GUTS !!!!!! (Extra gore mod)
Usericon van Mutilator
Posted 09-03-2018 23:07 by Mutilator (Moderator) Profiel van Mutilatorhttp://wp.livereviewer.com/The quality of our perceptions determines the quality of our judgement. Our judgement determines how we interact with the world. How we interact with the world changes the world. So, the quality of our perceptions changes the world.


XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 10-03-2018 8:22 by XXL Profiel van XXL

quote:
Op 9 maart 2018 23:07 schreef Mutilator het volgende:
Als motorclub kan je blijkbaar niet zonder een raketwerper.

https://m.hln.be/nieuws/binnenland/12-arrestaties-groot-wapenarsenaal-waaronder-raketlanceerder-gevonden-bij-inval-in-clubhuizen-hells-angels~aac4bc81/


Hou toch op met dat gestook tegen motorclubs.

Elke Nederlander wil toch met oud en nieuw net iets zwaarder vuurwerk hebben dan de buurman?


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


F.Jacobse
Usericon van F.Jacobse
Posted 10-03-2018 11:13 by F.Jacobse Profiel van F.Jacobsehttp://discogs.com/artist/1017008-Wim-Van-BurkenNee, hoor.
"Als je al mijn erecties achter elkaar zou leggen, nou, ik wil niet veel zeggen, maar dan kom je toch nou al van Den Haag tot aan de scheve toren van Pisa en dan ken je hem er ook nog recht mee overeind krijgen."


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 23-03-2018 10:26 by Snaack Profiel van Snaackhttp://https://chrome.google.com/webstore/detail/userblocker-for-zwaremeta/adhfebdkhddooaabncpodcgacepeeohg?utm_source=chrome-app-launcher-info-dialogbastianus
Usericon van bastianus
Posted 27-03-2018 13:58 by bastianus Profiel van bastianus

https://www.volkskrant.nl/buitenland/franse-justitie-antisemitisme-speelde-rol-bij-moord-op-vrouw-85-in-parijs~a4584161/

quote:
In januari 2018 werd een 8-jarige jongen met een keppeltje geslagen in de Parijse voorstad Sarcelles.

Dan heeft dat gozertje nog mazzel dat een keppeltje gewoon van stof is. Stel dat hij met een voorwerp of een vuist was geslagen.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 28-03-2018 14:25 by bastianus Profiel van bastianus

https://nos.nl/artikel/2224587-grapperhaus-wil-met-kamer-strafrecht-veranderen-om-walgelijke-woorden-imam.html

Hoe walgelijk die woorden ook mogen zijn, ik zeg niet doen. De vrijheid van meningsuiting lijkt me belangrijker.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Negatieveling
I don't mean to impose, but I am the ocean
Usericon van Negatieveling
Posted 28-03-2018 14:28 by Negatieveling Profiel van Negatieveling

quote:
Op 23 maart 2018 10:26 schreef Snaack het volgende:
https://www.bustle.com/p/trump-thinks-stealth-jets-are-actually-invisible-its-not-his-first-mistake-like-that-8582702?utm_source=quora

Bloemetjes! Dit lees ik nu pas

“They said, ‘Well, it wins every time because the enemy cannot see it, even if it’s right next to it, it can’t see it,’” Trump insisted.


Maar hoe gaaf zou het zijn als ze wel degelijk onzichtbare F35's zouden hebben. Als zo'n ding dan een raket afvuurt komt die letterlijk uit het niks voor de oplettende kijker. Machtig mooi lijkt me dat.


[Dit bericht is gewijzigd door Negatieveling op 28-03-2018 14:32]


Borduren met gebalde vuisten. /// Harm's Way! /// I'm on a horse! /// "Negers hebben nooit een vouwwagen"


powertieke
Die by the Fjørd
Usericon van powertieke
Posted 28-03-2018 23:03 by powertieke Profiel van powertiekehttp://www.retribution.nlHier staan ze in de hangar.


"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." -- Retribution ( http://www.retribution.nl/ http://www.facebook.com/retributionmetal ) -- The Assault ( http://www.facebook.com/ourotherrideisyourmomma )


Negatieveling
I don't mean to impose, but I am the ocean
Usericon van Negatieveling
Posted 28-03-2018 23:16 by Negatieveling Profiel van Negatieveling

Lijkt me lastig parkeren. Lijkt me ook lastig om snel in te klimmen voor een missie.


Borduren met gebalde vuisten. /// Harm's Way! /// I'm on a horse! /// "Negers hebben nooit een vouwwagen"


White Tree
Filmmaker
Usericon van White Tree
Posted 29-03-2018 18:32 by White Tree Profiel van White Treehttp://www.audiovisueelontwerp.nl

quote:
Op 28 maart 2018 23:16 schreef Negatieveling het volgende:
Lijkt me lastig parkeren. Lijkt me ook lastig om snel in te klimmen voor een missie.


Piloten worden geëscorteerd door een bataljon paintball warriors die het vliegtuig zichtbaar schieten.
Uiteraard met waterverf: de deur van de hangar is gelijk een soort wasstraat zodat de verf het vliegtuig in de lucht niet verraadt.ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 29-03-2018 20:51 by ElitE Profiel van ElitEhttp://www.last.fm/user/brambeer/Jij maakt teveel films


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Slotje
De slotenmaker
Usericon van Slotje
Posted 29-03-2018 20:51 by Slotje (Administrator) Profiel van Slotjehttp://www.zwaremetalen.com

Maximum aantal reacties is bereikt. Dit topic is automatisch afgesloten door Slotje


Dit topic is 40 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Vorige pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2020 Stichting ZwareMetalen