IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Concerten Nieuw Topic Post Reply
Auteur:
Topic : 23-09 Black Anvil + Botanist @ 't Beest, Goes
Pazuzu
Usericon van Pazuzu
Posted 23-07-2017 18:15 by Pazuzu Wijzig reactieProfiel van PazuzuQuote dit berichthttp://en-gb.facebook.com/people/Frank-Harthoorn/580378883

tickets €13/€14 via http://tbeest.nl/programma/black-anvil-botanist

Open 20:00

Het is al even geleden dat 't Beest aandacht aan black metal besteedde. Vanavond twee bands uit de minder orthodoxe kant van het spectrum, waar de misanthropische filosofieën met beduidend meer melodie worden ondersteund dan bij de wat meer voor de hand liggende voorbeelden uit het genre.

Black Anvil ontstond uit de NYHC band Kill Your Idols. De band speelde aanvankelijk een door Dissection en Watain geïnspireerde vorm van blackened thrash, maar op hun laatste album As Was vinden we daar bovenop de nodige invloeden van Alcest en vooral stadgenoten Type O Negative. Dankzij een voor het genre ongekend open productie is de plaat verrassend toegankelijk met een welhaast monolithisch karakter, en vanavond zien en horen we hoe zich dat vertaalt naar de nieuwe zaal van 't Beest.

Aan de andere kust van de USA en een paar experimentele stappen verder vinden we Botanist uit San Francisco: 'the hammered dulcimer black metal band about plants', en van die omschrijving is geen woord gelogen. Botanist gebruikt als enige metalband ter wereld hammered dulcimers in plaats van gitaren, en creëert daarmee weelderige tapijten van melodie over furieuze blastbeats. Daartussen wriemelen bijna gefluisterde vocalen apocalyptische teksten over de onvermijdelijke ondergang van de mens, en de daaropvolgende glorieuze overheersing van de aarde door het vrijuit woekerende plantenleven.

Verkwikkende materie dus vanavond, met deze unieke combinatie van Botanist en Black Anvil. De bands zijn niet samen op tour, en het was door toeval en doortastend ingrijpen dat ze vanavond beiden als co-headliner in 't Beest kunnen staan. Grijp dus je kans, de ondergang van de wereld klonk in Zeeland nog nooit zo copieus als vanavond in 't Beest!


"If visible identification is not possible, the pathologist may be able to take fingerprints from the body, but if decay has set in, things become more complicated."


Pazuzu
Usericon van Pazuzu
Posted 21-09-2017 10:12 by Pazuzu Wijzig reactieProfiel van PazuzuQuote dit berichthttp://en-gb.facebook.com/people/Frank-Harthoorn/580378883

Zaterdag alweer!

Tijdschema:
20:00 deur open
20:45 Botanist
22:00 Black Anvil

Parkeren in de parkeergarage om de hoek
PIN aan de kassa
Kornuit en Liefmans op de tap!


tickets: http://tbeest.nl/programma/black-anvil-botanist
event: https://www.facebook.com/events/1282196415240369/


"If visible identification is not possible, the pathologist may be able to take fingerprints from the body, but if decay has set in, things become more complicated."


MetalJan
Speluh!!!
Usericon van MetalJan
Posted 21-09-2017 21:12 by MetalJan Wijzig reactieProfiel van MetalJanQuote dit bericht

Geen Emelisse?


Index / Concerten Active topics Nieuw topic Post reply
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2018 Stichting ZwareMetalen