IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 3 pagina's lang: 1 2 3
Auteur:
Topic : But it's the truth even if it didn't happen [Boekentopic II] Vorige pagina
bastianus
Usericon van bastianus
Posted 20-03-2018 16:04 by bastianus Wijzig reactieProfiel van bastianusQuote dit bericht

Mocht je ooit de gedachte krijgen om je te verdiepen in de Arabische/moslimcultuur, dan kan ik het lezen van "Arabieren kijken" van Hassnae Bouazza ten zeerste afraden. Vreselijk, hoe meer ik in dit boek lees over die gasten, hoe meer ik een hekel aan ze krijg, terwijl ik voorheen helemaal geen moeite met moslims had.
Ten eerste stoort me in dit boek het feit dat Hassnae er al vanuit gaat dat de gemiddelde westerling Arabieren slechts ziet als haatbaarden en boerkadraagsters die te pas en te onpas overal aanslagen plegen. Om dat te nuanceren probeert ze dan een breder beeld te schetsen aan de hand van Syrische en Egyptische soaps en films waarin allerlei zaken die "de islam" volgens ons ongenuanceerde westerlingen veroordeelt ongebreideld aan bod komen. En daar zit dan mijn eerste ergernis: zou het echt zo zijn dat de gemiddelde Arabische arbeider net zoals de gemiddelde westerse arbeider de preekstoel heeft laten vervangen door de "wijsheden" van romantische drama's en soapseries op de (Arabische) treurbuis?
Wat me verder erg irriteert, is dat Bouazza elke mogelijk gedateerde gemiddelde zienswijze van de Arabier uitentreuren beredeneert en vanuit historisch perspectief verklaart of m.i. zelfs indekt, terwijl het in het geval van "de westerling" wel duidelijk als kortzichtigheid of onwetendheid wordt geafficheerd.

Jammer, dit boek. Omdat ik Hassnae als talkshowgast en debatverlevendigster juist wel erg hoog had zitten. Maar in haar schrijfsels probeert ze zo genuanceerd en volledig te zijn, dat het niet alleen de leesbaarheid van haar boek maar ook de objectiviteit in de weg lijkt te zitten.

[Dit bericht is gewijzigd door bastianus op 20-03-2018 16:05]


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


PandroidJack
The Paranoid Android
Usericon van PandroidJack
Posted 26-03-2018 7:31 by PandroidJack Wijzig reactieProfiel van PandroidJackQuote dit bericht

Taaie boel, deze nobelprijswinnaar. Soms erg lange hoofdstukken, waarin er weinig spectaculairs gebeurd. Je zou nog kunnen zeggen dat je, als mannelijke lezer, zo wel een inzicht krijgt in het vrouwelijke brein, enfin, in een vrouwelijk brein. Bij momenten genoeg affiniteit met het hoofdpersonage om echt geïnteresseerd te zijn.Dan was deze van een geheel ander kaliber. Een ware pageturner voor elke zichzelf respecterende metalfan. Op nog geen 24 uur vlotjes doorgelezen. Soms werd het een beetje saai, als het te detaillistisch werd over de (financiële) theorie van het runnen van een platenlabel. Maar het zijn vooral de vele, luchtig vertelde, anekdotes over de vele bands (Anathema, Paradise Lost, My Dying Bride,....) die het erg interessant en leuk maken.The man who comforts himself not with what he achieves, but with what he dreams of achieving.


PandroidJack
The Paranoid Android
Usericon van PandroidJack
Posted 23-04-2018 7:17 by PandroidJack Wijzig reactieProfiel van PandroidJackQuote dit bericht

Zelfs in pocketversie een zware sloef, maar eenmaal je niet meer probeert om al die duizenden namen te onthouden of te plaatsen, leest het nog redelijk vlot . Erg impressionant toch, hoe Tolkien zo'n heel universum gecreëerd heeft, alhoewel het duidelijk erg Bijbelse elementen bevat, met z'n 'origin'-verhaal. Ik zie Jackson hier ook nog wel 3 films uit puren, maar dan zou een groot deel van het erg uitgebreide verhaal wel moeten wegvallen denk ik.The man who comforts himself not with what he achieves, but with what he dreams of achieving.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 23-04-2018 15:38 by bastianus Wijzig reactieProfiel van bastianusQuote dit bericht

Zojuist "De klap" van Christas Tsiolkas uitgelezen. Af en toe doorbijten, maar het gegeven van het verhaal maakt dat ik het toch niet weggelegd heb. Een vervelend, verwend kind krijgt tijdens een bbq een (verdiende) klap van één van de gasten. En vanaf dat moment verandert het leven van velen van de aanwezigen. Alles is vanuit het perspectief van de verschillende hoofdpersonen geschreven, en dat is knap gedaan. Nadeel is dat er soms wel erg veel op de psychologische en culturele achtergrond van de hoofdpersonen wordt ingezoomd, dat maakt het soms wat langdradig.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 24-04-2018 13:07 by M. Wijzig reactieProfiel van M.Quote dit bericht

Net 'White Noise' uit van Don Delillo. Kennelijk een verplichte kots in de moderne Amerikaanse literatuur, maar ik vond het eigenlijk behoorlijk vervelend.

Nu bijna uit: De Onzichtbare Hand van Bas van Bavel. Razend interessante studie waarin hij laat zien dat de vrije markteconomie een zichzelf ondermijnend mechanisme is.Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


Fusion
Chuck plays technical deathmetal while he sleeps
Usericon van Fusion
Posted 24-04-2018 13:39 by Fusion Wijzig reactieProfiel van FusionQuote dit berichthttp://mystic.bandcamp.com/

"Let the Devil Sleep" - John Verdon. Intelligente thriller.PandroidJack
The Paranoid Android
Usericon van PandroidJack
Posted 14-05-2018 9:02 by PandroidJack Wijzig reactieProfiel van PandroidJackQuote dit bericht

Lees aardig weg, echt als een - hou je vast - trein . Omdat het in de seventies geschreven is, is het ook een mooi tijdsdocument. Leuke manier van reizen, lijkt me.The man who comforts himself not with what he achieves, but with what he dreams of achieving.


M.
Schwarzgerät
Usericon van M.
Posted 14-05-2018 9:50 by M. Wijzig reactieProfiel van M.Quote dit bericht

Haruki Murakami - Hard-Boiled Wonderland and the End of the World

Vroege Murakami, amusante (semi-)SF en altijd een prikkelende fantasie.

Philip K. Dick - Ubik
Heel gaaf van Dick, paranoïde SF met een paar behoorlijke mindfucks.


Fickt nicht mit dem Raketemensch!!


spectre
Usericon van spectre
Posted 14-05-2018 9:59 by spectre Wijzig reactieProfiel van spectreQuote dit bericht

jaaa, mijn favoriete Dick


het is hard tegen onzacht


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 14-05-2018 12:40 by bastianus Wijzig reactieProfiel van bastianusQuote dit bericht

quote:
Op 14 mei 2018 9:59 schreef spectre het volgende:
jaaa, mijn favoriete Dick
Die grap laat ik liggen wegens te voor de hand liggend. Ben nu trouwens bezig met het boek van Astrid Holleeder. Had ik laten liggen omdat ik normaliter niet zo van die sensatieboeken ben. Maar tot nu toe (ik ben bij het derde hoofdstuk) valt het me niks tegen.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


spectre
Usericon van spectre
Posted 14-05-2018 13:24 by spectre Wijzig reactieProfiel van spectreQuote dit bericht

je maakt hem of je maakt hem niet, maar dit is een beetje slappe lul


het is hard tegen onzacht


spectre
Usericon van spectre
Posted 14-05-2018 16:50 by spectre Wijzig reactieProfiel van spectreQuote dit berichtDit ben ik aan het lezen, nog bezig met het eerste deel.. allemaal omdat ik de film zo gaaf vond


het is hard tegen onzacht


Dit topic is 3 pagina's lang: 1 2 3
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2018 Stichting ZwareMetalen