IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Concerten Nieuw Topic Post Reply
Auteur:
Topic : 22 + 23 Maart 2019 - Prognosis @ Effenaar Eindhoven Vorige pagina
XXL
Gecensureerd!
Usericon van XXL
Posted 20-09-2018 22:19 by XXL Wijzig reactieProfiel van XXLQuote dit bericht

Onder de naam Prognosis is Eindhoven dit jaar het centrum voor alles dat met prog, rock en metal te maken heeft. De kern van het muziekfestival is de Effenaar waar vrijdag en zaterdag vooraanstaande prog-bands het podium zullen beklimmen. Maar dit is niet alles. Ook buiten de Effenaar wordt er aandacht besteed aan het festival. Speciale optredens op speciale locaties, tentoonstellingen, lezingen en clinics maken het festival breder dan enkel de Effenaar en prog muziek. Het festival vindt plaats in maart 2019 en is het ware centrum voor de prog liefhebber.

Haken
De Britse band Haken combineert de oer prog-metal van grootheden zoals Genesis, Kansas, met de moderne stijl van Porcupine Tree en Opeth. Dit jaar brengen ze hun vijfde album ‘Vector’ uit.

Witchcraft
Witchcraft staat bekend om zijn crossover tussen Black Sabbath en Pentagram met invloeden van Leaf Houd, Captain Beyond en Comus. 2016 bracht de tot op heden meest progressieve plaat van Witchcraft ‘Nucleus’.

Soen
De band bestaat uit voormalige leden van Death, Opeth en Willowtree en kan hierdoor met recht een prog-metal supergroep genoemd worden.

Sleepmakeswaves
De Australische post-rock band boekte internationaal succes door hun energieke live-optredens en moderne benadering van het postrock-genre. Tot nu toe hebben ze een 4 EP’s uitgebracht en vier volledige studioalbums.

Cog
De band Cog is één van de meest succesvolle prog-bands uit Australië. De band heeft een zeer eigen geluid en het debuutalbum ‘The New Normal’ werd genomineerd voor diverse prijzen.

Green Carnation
De in 1990 opgerichte band is een echte prog-band die niet bang is om te experimenteren. Sinds 2014 is de band weer bij elkaar en nieuw werk komt eraan.

Nosound
De muziek van Nosound is een mix van progressieve rock en ambient. De band combineert uitgesponnen melancholieke melodieën met virtuoze toetspartijen.

Our Oceans
De Nederlandse band Our Ocean maakt hun live debut op Prognosis. Maak je klaar voor spookachtig zanglijnen vol verlangen, woede en wanhoop, muzikaal gesteund door krachtige drumbeats en bulderende gitaarriffs.

Tickets:

Vrijdag - €39
Zaterdag - €49
Combi - €79


[Dit bericht is gewijzigd door XXL op 21-09-2018 4:48]


Complete tokkie die lijdt aan zware zelfoverschatting.


Index / Concerten Active topics Nieuw topic Post reply
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2018 Stichting ZwareMetalen