IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 14 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Auteur:
Topic : CDA,VVD,D66 hebben regeerakkoord Vorige pagina | Volgende pagina
Vinay
Usericon van Vinay
Posted 30-11-2003 4:56 by Vinay Wijzig reactieProfiel van VinayQuote dit berichthttp://www.myspace.com/vinaysananda

d'66 , sp , groenlinks en pvda



Misanthrope
Il Principe
Usericon van Misanthrope
Posted 30-11-2003 11:36 by Misanthrope Wijzig reactieProfiel van MisanthropeQuote dit bericht

quote:
Op 30 november 2003 4:49 schreef Vinay het volgende:
de maatregelen zijn zodanig dat de economie vastloopt (ook op lange termijn )en ook zijn er veel ontslagen gevallen , en geen zicht op werk etc .de taak van de regering is om daar wat aan te doen , een stabiele ,geleidelijke ontwikkeling te creeren wat betreft werkgelegenheid , ondernemerschap etc . Volgens mij doet deze regering hier niets aan .een wat linksere regering lijkt me beter .
Als je geen verstand van economie hebt, houd dan je mond dicht.


Gelijkheid is een uitvinding van het gepeupel om wraak te nemen op de sterken.


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 30-11-2003 11:41 by Chelman Wijzig reactieProfiel van ChelmanQuote dit bericht

quote:
Op 30 november 2003 4:11 schreef Vinay het volgende:
nieuwe verkiezingen lijkte me, als er zo een groot verschil is met de mening van het volk ,dan lijkt me dat het meest democratisch .Alles is beter dan balkenende denk ik , ik denk dat Jeltje van Nieuwenhoven ( zo heet ze volgens mij ) wel een goede minister-president zou worden , ze is ook voorzitter geweest van de tweede kamer en zeer ervaren politicus.



Ja dat is een goed idee.

Ten eerste snap je volgens mij niet hoe het stelsel werkt. Tijdens de verkiezingen wordt er een mandaat afgegeven voor 4 jaar. Dit wordt niet aan de hand van opiniepeilingen bepaald. Na 4 jaar vindt er een grote opiniepeiling ook wel verkiezingen genaamd en dan pas kan het mandaat van de een of andere partij veranderen.

Ten tweede hebben we voor het eerst in jaren een regering die een aantal noodzakelijke maatregelen durft te nemen en we gaan het gelijk afkappen? Zou je liever een halfzachte zooi zien die dit land de vernieling (lees: bankroet) in helpt?

Jeltje als premier? Ik zie haar al een vergadering van regeringsleiders binnenstappen: 'Sorry mevrouw, Leger Des Heils zit in een andere gebouw'.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 30-11-2003 11:42 by Chelman Wijzig reactieProfiel van ChelmanQuote dit bericht

quote:
Op 30 november 2003 4:56 schreef Vinay het volgende:
d'66 , sp , groenlinks en pvda



We leven in de echte wereld en geen fantasie....maar voor het geval dat je het leven onder een rode vlag wilt proeven dan stel ik me beschikbaar om een enkeltje Noord Korea voor je te kopen.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 30-11-2003 11:50 by attila_de_hun Wijzig reactieProfiel van attila_de_hunQuote dit bericht

quote:
Op 30 november 2003 11:42 schreef Chelman het volgende:
We leven in de echte wereld en geen fantasie....maar voor het geval dat je het leven onder een rode vlag wilt proeven dan stel ik me beschikbaar om een enkeltje Noord Korea voor je te kopen.

Chelman, als je de discussie zinnig wilt houden (en dat ben ik wel van jou gewend) hou dan op om gelijk met Noord korea etc te zwaaien als er iets over links wordt gezegd. Die landen hebben niks met het socialisme zoals in West -europ gehanteerd wordt te maken. Dat zijn zuivere dictaturen die net zo goed op het kapitalisme gebaseerd hadden kunnen worden.


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 30-11-2003 12:05 by Chelman Wijzig reactieProfiel van ChelmanQuote dit bericht

Daar heb je een punt.

Ik zal op een later tijdstip bijdragen aan deze discussie maar momenteel ga ik met wat maatjes Canal+ kijken (AJX-FEY). Wordt vervolgd...


P.S. In je laatste zin maak je dezelfde fout als ik met mijn NKorea


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


Sporty Voleg
Dude Nukem v2.0
Usericon van Sporty Voleg
Posted 30-11-2003 15:42 by Sporty Voleg Wijzig reactieProfiel van Sporty VolegQuote dit bericht

quote:
Op 30 november 2003 11:41 schreef Chelman het volgende:
Ten tweede hebben we voor het eerst in jaren een regering die een aantal noodzakelijke maatregelen durft te nemen en we gaan het gelijk afkappen? Zou je liever een halfzachte zooi zien die dit land de vernieling (lees: bankroet) in helpt?

Ik heb niets tegen bezuinigingen, maar de manier waarop dit nu gaat, heb ik zo mijn twijfels bij. Mensen die hebben betaald/gespaard voor hun oudedagsvoorziening, wordt gewoon een deel van hun pensioen afgepakt. En door de bezuinigingen in de zorg krijgen mensen straks verzorging van een niveau dat zo laag is dat je er naar moet graven. En maar lopen kankeren op paars. Ik ben benieuwd wat voor puinhopen het huidige beleid gaat opleveren.


Touché, pussycat!


Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 30-11-2003 16:06 by Dwaallicht Wijzig reactieProfiel van DwaallichtQuote dit bericht

quote:
Op 30 november 2003 15:42 schreef Sporty Voleg het volgende:
Mensen die hebben betaald/gespaard voor hun oudedagsvoorziening, wordt gewoon een deel van hun pensioen afgepakt.

Kan je dit concreet maken? Hoe wordt het precies afgepakt?

Datgene dat je aan de regering afdraagt voor 'pensioenen' is namelijk niet voor jezelf, maar voor de huidige mensen die hun pensioen genieten. Oftewel, het pensioenen dat de huidige bejaarden van de overheid krijgen (de eerste inkomstenbron), daarvoor hebben ze niets gespaard of betaald en dat kan ze dus ook niet worden afgenomen.
De tweede inkomstenbron voor na je pensioen is datgene dat je via je werkgever hebt opgebouwd. In welk opzicht wordt dat de huidige pensioengerechtigden dan 'afgenomen'? Heb je een concreet voorbeeld van een wetsvoorstel of maatregel waarbij men opeens zomaar een extra deel van zijn bij elkaar *gewerkte* pensioen moet afdragen?
Ik kan het me eerlijk gezegd niet voorstellen... ik denk dat het halve land lamgelegd zou worden als zoiets zou gebeuren (eindelijk eens goede stakingen dan in NL).
De derde inkomstenbron voor na je pensioen is eigen geld: eigen verzekeringen, eigen beleggingen, eigen huis etc.
Hoe wordt dat dan door de huidige regering 'afgenomen'? Ja, over vette lijfrentepolissen na 1991 gesloten is het niet meer mogelijk om extra belastingvoordeel te krijgen, maar het lijkt me dat je daar niet op doelde hmmm?
Verder wordt 30% vermogensbelasting geheven over fictief rendement van 4% over je eigen vermogen, maar dat is al tijden zo.
Sterker nog, met al het gescherm met 'eigen verantwoordelijkheid' van Balkenende-II lijkt het me knap onwaarschijnlijk dat ze extra geld gaan inhouden over eigen gegenereerd vermogen. Dat zou recht tegen één van de speerpunten van dit kabinet ingaan.

Dus wat bedoel je nu precies met het 'afpakken van pensioen'?


quote:
En door de bezuinigingen in de zorg krijgen mensen straks verzorging van een niveau dat zo laag is dat je er naar moet graven. En maar lopen kankeren op paars. Ik ben benieuwd wat voor puinhopen het huidige beleid gaat opleveren.

Hmmm.

Persoonlijk vind ik niet dat je alles maar van de regering moet verwachten. Het 'recht' op zorg, hoe ver moet dat gaan? Wat verwachten mensen nu eigenlijk helemaal? Ik heb af en toe de indruk dat men de regering als een ongelimiteerde pot met geld ziet die bij elke tegenslag aangesproken kan worden. Gratis geld, en als er dan iets verdwijnt schreeuwt men moord en brand.
Het stikt van de (zorg)verzekeringen in Nederland waar je een beetje premie per jaar voor moet betalen. Je bent echt niet afhankelijk van de regering alleen als het mis met je gaat.


Chelman
Krijg de bloemetjes
Usericon van Chelman
Posted 30-11-2003 16:11 by Chelman Wijzig reactieProfiel van ChelmanQuote dit bericht

Inderdaad.

Die lijfrente regeling was inderdaad van de zotte. Hij is nu eerlijker geworden. Oftewel je krijgt alleen aftrek om je pensioengat te compenseren.

Een pensioengat heeft trouwens bijna iedereen:

Je gaat uit dat je pensioen 70% laatst verdiende loon gaat uitkeren.

Je bent echter op een lager inkomen begonnen dan wanneer je eindigt (normaliter). En je pensioen premie is een percentage van je inkomsten.

ergo. Je hebt op je 65e niet genoeg gespaard om 70% laatst verdiend te hebben.

Ik maak dus gretig gebruik van de versoberde lijfrente regeling.


KOSOVO JE SRBIJA! SVETA SRPSKA ZEMLJA !


GRAFTAK
ZesVoetenOnder
Usericon van GRAFTAK
Posted 30-11-2003 17:07 by GRAFTAK Wijzig reactieProfiel van GRAFTAKQuote dit berichthttp://www.scrotum.tk      \m/    http://www.judgementday.nl

CDA,VVD,D66 hebben regeerakkoord... Leuk voor ze. Volgende verkiezingen allemaal niet voor hufterigheid kiezen, komt het allemaal weer goed.



0Tolerence
Usericon van 0Tolerence
Posted 30-11-2003 17:52 by 0Tolerence Wijzig reactieProfiel van 0TolerenceQuote dit bericht

quote:
Op 30 november 2003 17:07 schreef GRAFTAK het volgende:
CDA,VVD,D66 hebben regeerakkoord... Leuk voor ze. Volgende verkiezingen allemaal niet voor hufterigheid kiezen, komt het allemaal weer goed.


lol, deze hufterigheid houdt in ons land wel gezond ipv. geldverslinnende operaties die je altijd van onze rode vriendjes kan verwachten. Het probleem in NL is dat men denkt dat de overheid ALLES moet regelen voor ze.


"This one is older than shit, heavier than time!"


GRAFTAK
ZesVoetenOnder
Usericon van GRAFTAK
Posted 30-11-2003 18:12 by GRAFTAK Wijzig reactieProfiel van GRAFTAKQuote dit berichthttp://www.scrotum.tk      \m/    http://www.judgementday.nl

Onze rode vriendjes hadden hun verantwoordelijkheid ook genomen maar niet door aso-maatregelen. Het is overigens wel zo dat NL-ers te veel van onze regering verwachten en meer zelf zullen moeten doen. Dat is de realiteit en niet persé rechts.



0Tolerence
Usericon van 0Tolerence
Posted 30-11-2003 18:31 by 0Tolerence Wijzig reactieProfiel van 0TolerenceQuote dit bericht

quote:
Op 30 november 2003 18:12 schreef GRAFTAK het volgende:
Onze rode vriendjes hadden hun verantwoordelijkheid ook genomen maar niet door aso-maatregelen. Het is overigens wel zo dat NL-ers te veel van onze regering verwachten en meer zelf zullen moeten doen. Dat is de realiteit en niet persé rechts.


Niet perse rechts, maar wel het meest geprofileerd door de VVD. Liberaal is de gedachte


"This one is older than shit, heavier than time!"


GRAFTAK
ZesVoetenOnder
Usericon van GRAFTAK
Posted 30-11-2003 19:14 by GRAFTAK Wijzig reactieProfiel van GRAFTAKQuote dit berichthttp://www.scrotum.tk      \m/    http://www.judgementday.nl

Liberalisme is m.i. goed, socialisme ook.Al zijn de partijen vaak niet meer wat hun naam doet vermoeden.



UberHeerscher
Usericon van UberHeerscher
Posted 30-11-2003 20:15 by UberHeerscher Wijzig reactieProfiel van UberHeerscherQuote dit berichthttp://www.jostiband.nl/

quote:
Op 30 november 2003 11:42 schreef Chelman het volgende:
We leven in de echte wereld en geen fantasie....maar voor het geval dat je het leven onder een rode vlag wilt proeven dan stel ik me beschikbaar om een enkeltje Noord Korea voor je te kopen.



Vieze kapitalist!


Misanthrope
Il Principe
Usericon van Misanthrope
Posted 30-11-2003 20:20 by Misanthrope Wijzig reactieProfiel van MisanthropeQuote dit bericht

quote:
Op 30 november 2003 20:15 schreef UberHeerscher het volgende:
Vieze kapitalist!
Strakke onderbouwing, topargumenten! Damn, jij hebt er nog eens over nagedacht!


Gelijkheid is een uitvinding van het gepeupel om wraak te nemen op de sterken.


GRAFTAK
ZesVoetenOnder
Usericon van GRAFTAK
Posted 30-11-2003 20:45 by GRAFTAK Wijzig reactieProfiel van GRAFTAKQuote dit berichthttp://www.scrotum.tk      \m/    http://www.judgementday.nl

Nou, die Oeber!



Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 30-11-2003 22:38 by Dwaallicht Wijzig reactieProfiel van DwaallichtQuote dit bericht

quote:
Op 30 november 2003 17:07 schreef GRAFTAK het volgende:
CDA,VVD,D66 hebben regeerakkoord... Leuk voor ze. Volgende verkiezingen allemaal niet voor hufterigheid kiezen, komt het allemaal weer goed.

En hoe stel jij je het 'niet voor hufterigheid kiezen' dan concreet voor, als in, partijkeuze?


GRAFTAK
ZesVoetenOnder
Usericon van GRAFTAK
Posted 30-11-2003 22:41 by GRAFTAK Wijzig reactieProfiel van GRAFTAKQuote dit berichthttp://www.scrotum.tk      \m/    http://www.judgementday.nl

Kiezen op partijen die willen bouwen, niet afbreken.



Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 30-11-2003 22:46 by Dwaallicht Wijzig reactieProfiel van DwaallichtQuote dit bericht

quote:
Op 30 november 2003 22:41 schreef GRAFTAK het volgende:
Kiezen op partijen die willen bouwen, niet afbreken.

Dan zeg ik, voeg de daad bij het woord en zeg waar je op doelt . Want je maakt je nu schuldig aan precies hetzelfde.

Roepen dat het allemaal kut is is namelijk vooral erg makkelijk. Welke partij is wél opbouwend volgens jou, en waarom? Hebben ze concrete en uitvoerbare plannen?
Ik vind het helemaal niet zo'n afbraak-kabinet eigenlijk, ik vind ze alleen een beetje verward qua prioriteiten, zo mogen ze van mij best meer geld, deskundigheid en expertise steken in onderwijs en wat minder sterk vasthouden aan dat stabiliteitspact wat m.i. gezien de Europese verhoudingen nu even niet aan de orde is.
Elke partij wil bouwen. De vraag is waar ze prioriteit aan geven en hoe snel ze willen bouwen. Een vraag die de meeste mensen niet eens fatsoenlijk kunnen beantwoorden, waarvan akte in dit topic.


arrebar
On the turning away
Usericon van arrebar
Posted 30-11-2003 22:51 by arrebar (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van arrebarQuote dit berichthttp://www.asbestmetal.nl

quote:
Op 30 november 2003 17:52 schreef 0Tolerence het volgende:
lol, deze hufterigheid houdt in ons land wel gezond ipv. geldverslinnende operaties die je altijd van onze rode vriendjes kan verwachten. Het probleem in NL is dat men denkt dat de overheid ALLES moet regelen voor ze.

nee het probleem in dit land is dat er massa's kortzichtige mensen zijn die zolang hun het goed hebben het allemaal best vinden. en ondertussen lopen we hier zo allemaal balkenende achterna zo over het randje van de afgrond, en dan kruipt iedereen weer ineens naar de pvda toe omdat het cda toch niet zo goed was. En omdat dat zich zo herhaalt zitten we hier over 50 jaar met ernstige watersnoodproblemen omdat de zeespiegel ineens zo hoog staat, barst het hier van de aidspatienten, en dan hoor je niemand meer over dat die hufters ons zo gezond hebben gehouden.


"Een vrouw als jou, heb ik nooit gekend. Sterker nog, ik zou niet weten wie je bent" Herman Finkers


GRAFTAK
ZesVoetenOnder
Usericon van GRAFTAK
Posted 30-11-2003 22:53 by GRAFTAK Wijzig reactieProfiel van GRAFTAKQuote dit berichthttp://www.scrotum.tk      \m/    http://www.judgementday.nl

Ik had idd het stabiliteitspact ook in het achterhoofd toen ik dit schreef. Je geeft zelf al aardig aan wat ik bedoel. Ik vind gewoon dat er m.b.t. sociale zekerheden te veel word ingeleverd.



Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 30-11-2003 23:01 by Dwaallicht Wijzig reactieProfiel van DwaallichtQuote dit bericht

quote:
Op 30 november 2003 22:53 schreef GRAFTAK het volgende:
Ik had idd het stabiliteitspact ook in het achterhoofd toen ik dit schreef. Je geeft zelf al aardig aan wat ik bedoel. Ik vind gewoon dat er m.b.t. sociale zekerheden te veel word ingeleverd.

Ik vind ik vind ik vind, wat je vindt breng je naar de politie .

Hehe, maar OK, nu geef je in ieder geval een zaak aan die jij verwezenlijkt wil zien door de overheid. Ik neem aan dat je dan PvdA of zo zou stemmen? (of, in socialistischere tijden, D'66?) Ik gis maar wat...
De vraag is natuurlijk hoe belangrijk je sociale zekerheid vindt, en ook in hoeverre je deze sociale zekerheid doorgevoerd wil zien. En dan is er ook nog de vraag van betaalbaarheid, om maar te zwijgen van praktische haalbaarheid (bv. aantallen beschikbare verpleegkundigen).
Maar wat ik ook vind (ik vind ik vind ik vind....) is dat je reëel moet zijn. Je kunt wel een AOW van 2000 euro per maand willen voor onze oudjes en een vette tandartsdekking in het ziekenfonds, maar als hierdoor over tien jaar we een staatslening van veertig miljard moeten afsluiten lijkt dat me toch niet zo'n goed idee.


GRAFTAK
ZesVoetenOnder
Usericon van GRAFTAK
Posted 30-11-2003 23:05 by GRAFTAK Wijzig reactieProfiel van GRAFTAKQuote dit berichthttp://www.scrotum.tk      \m/    http://www.judgementday.nl

Idd slecht idee, ik stem overgens SP.



Leviathanica
Usericon van Leviathanica
Posted 30-11-2003 23:13 by Leviathanica Wijzig reactieProfiel van LeviathanicaQuote dit berichthttp://www.youtube.com/user/Craptavaganza

quote:
Op 30 november 2003 23:05 schreef GRAFTAK het volgende:
Idd slecht idee, ik stem overgens SP.


Ik ook.


Iedereen heeft recht op mijn mening.


Dit topic is 14 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen