IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 36 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Auteur:
Topic : Pedofilie Vorige pagina | Volgende pagina
bokaj
Usericon van bokaj
Posted 20-07-2011 22:28 by bokaj Wijzig reactieProfiel van bokajQuote dit bericht

quote:
Op 20 juli 2011 22:22 schreef Gemene Lepel het volgende:
Daar, in het voorbeeld, begint men jonger, want mensen worden minder oud. Maar dat pleit er juist voor dat mensen hier pas later eraan moeten beginnen, immers, hier wordt men ouder. Dus als het een argument voor was, ik zie de logica niet.
Er werd toch gevraagd in welke maatschappij wel? Was geen argument voor of tegen.


Gemene Lepel
Usericon van Gemene Lepel
Posted 20-07-2011 22:32 by Gemene Lepel Wijzig reactieProfiel van Gemene LepelQuote dit bericht

Ok


Grey over Kristalnacht: "Als de Joden destijds ook aanslagen hadden gepleegd dan had ik de nazi's misschien wel begrepen."


Ascendant Grotesque
Usericon van Ascendant Grotesque
Posted 20-07-2011 22:43 by Ascendant Grotesque (Speciaal lid) Wijzig reactieProfiel van Ascendant GrotesqueQuote dit bericht

quote:
Op 20 juli 2011 22:28 schreef bokaj het volgende:
Er werd toch gevraagd in welke maatschappij wel? Was geen argument voor of tegen.

Ik denk dat men het daar ook niet vindt kunnen dat gluiperige mannen een beetje aan kinderen friemelen, zonder dat daar enige intentie tot voortplanting of een meer genormaliseerde relatie (zoals tussen volwassen, meteen een leuk punt, definieer volwassen hier/daar) bij hoort.

Dát is namelijk wat Hypnos zegt, dat 'zij' daar wat wij als pedofilie beschouwen wél OK vinden.


Quis moderabat ipsos moderatores?


bokaj
Usericon van bokaj
Posted 20-07-2011 22:55 by bokaj Wijzig reactieProfiel van bokajQuote dit bericht

quote:
Op 20 juli 2011 22:43 schreef Ascendant Grotesque het volgende:
Ik denk dat men het daar ook niet vindt kunnen dat gluiperige mannen een beetje aan kinderen friemelen, zonder dat daar enige intentie tot voortplanting of een meer genormaliseerde relatie (zoals tussen volwassen, meteen een leuk punt, definieer volwassen hier/daar) bij hoort.
Weet ik niet, misschien worden dat soort lui wel dokter.

quote:
Dát is namelijk wat Hypnos zegt, dat 'zij' daar wat wij als pedofilie beschouwen wél OK vinden.
Zodra er voortgeplant kan worden is er eigenlijk geen sprake meer van pedofilie.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 20-07-2011 23:28 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 20 juli 2011 22:55 schreef bokaj het volgende:

Zodra er voortgeplant kan worden is er eigenlijk geen sprake meer van pedofilie.

Ik denk dat je dat terug gaat nemen

5 jaar en moeder...


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 20-07-2011 23:30 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

quote:
Op 20 juli 2011 20:57 schreef Ascendant Grotesque het volgende:
Wat is dit voor onzin, dan?


Helemaal niet, pygmeeen hebben een kortere levenscyclus en zijn eerder vruchtbaar en levensverwachting is ook natuurlijk maar rond de 40.


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 27-07-2011 12:22 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/


Zeven jaar en al borsten


De link tussen armoede en vervroegde puberteit bij meisjes

Uit onderzoek blijkt dat de leeftijd waarop meisjes in de puberteit komen de afgelopen decennia steeds is gedaald. Arts en hoogleraar Frank Biro en zijn collega’s ontdekten dat van alle meisjes in New York, Cincinnati en San Francisco bijna 15 procent met zeven jaar oud al borsten heeft. En dat is ten opzichte van 1997 een flinke stijging. Een factor waarvan wetenschappers denken dat deze een grote rol speelt, is armoede.

Mijn eerste menstruatie vierde ik op de fiets. Ik was elf jaar en samen met mijn klasgenoten voor een schoolreis op weg van Bellingwolde naar Gasselte, een tocht van meer dan veertig kilometer door stromende regen en tegenwind. Van elke dertig trappen had ik er tien buikkramp, en aangezien de vleugeltjes nog niet waren uitgevonden, schoof mijn maandverband voortdurend heen en weer in mijn onderbroek, zodat ik elke tien minuten op mijn trappers moest gaan staan om de zaak recht te leggen (er is geen manier om dit discreet te doen).

Halverwege stopten we bij een stel bosjes voor een plaspauze, waarop ik me genoodzaakt zag om ten overstaan van mijn hele klas een maandverbandje in mintgroen plastic in mijn mouw te moffelen, en me richting een struik te begeven om de boel te wisselen. Jazeker, mijn moeder had de dag daarvoor taart gekocht en me trots vertelt dat ik nu geen meisje meer was maar een vrouw, maar van mij had dat vrouw-zijn best nog een paar jaar op zich mogen laten wachten.

meisje-met-microscoop-breed.jpg
Bijna 15 procent van de meisjes uit New York, Cincinnati en San Francisco heeft als ze zeven jaar oud is al borsten.

Maar genoeg gezeurd. Het kan namelijk best zijn dat ik – was ik twintig jaar later geboren – nog eerder mijn vrouwelijkheid had moeten ‘omhelzen’. Want uit onderzoek blijkt dat de leeftijd waarop meisjes in de puberteit komen de afgelopen decennia steeds is gedaald.

Deze zomer lieten Frank Biro (arts en hoogleraar aan de University of Cincinnati) en zijn collega’s weten dat van alle meisjes in New York, Cincinnati en San Francisco bijna 15 procent als ze zeven jaar oud is al borsten heeft. En dat is ten opzichte van 1997 een flinke stijging, aldus de wetenschappers.

Ik schrok daar wel even van. Een meisje van zeven was twee jaar daarvoor tenslotte nog een kleuter. Bij ‘zeven jaar oud’ stel ik me dus boomhutten en kapotte knieën van het rolschaatsen voor, geen beha’s. Toch zijn de resultaten van Biro & co wetenschappelijk gezien geen verrassing. De leeftijd waarop meiden voor het eerst borsten krijgen en menstrueren daalt in de hele westerse wereld namelijk al een hele tijd. Neem bijvoorbeeld de Nederlandse meisjes: werden ze begin jaren ’60 gemiddeld gezien ongesteld als ze bijna veertien waren, ondertussen begint het feest rond de dertien. De grote vraag is natuurlijk: wat is de oorzaak van die daling?

Armoede heeft biologische gevolgen
Een factor waarvan wetenschappers denken dat hij een grote rol speelt, is armoede. Of beter gezegd, de relatieve armoede waarin westerse mensen in slechte wijken – waar het hen ontbreekt aan meer dan een minimuminkomen, een goede opleiding, status of glansrijke carrièrevooruitzichten – in verkeren.

Het aantal mensen dat in armoede leeft, neemt elk jaar toe; zowel in de VS als in Europa. Voor een deel komt dat door de economische crisis, maar de trend bestaat al veel langer dan dat. In de VS groeit het verschil tussen de hoogste en laagste inkomens al sinds het einde van de jaren zestig. En hoogleraar Jan Latten voorspelde vijf jaar geleden al dat de kloof tussen arm en rijk in Nederland in de toekomst alleen maar zou blijven groeien.

Het zijn de jongemeiden die aan de ‘verkeerde’ kant van de kloof opgroeien, bij wie een combinatie van omgevingskenmerken en biologische mechanismen de leeftijd waarop hun lijf hen klaar vindt voor borsten en menstruatie het meest vervroegd. Dat blijkt ook uit het onderzoek van Biro en collega’s. De meisjes uit New York kwamen uit de arme buurt Harlem. Van hen hadden in totaal 15,2 procent op hun zevende al borsten. In San Francisco, waar de meisjes uit de welgestelde Bay Area kwamen, lag dat percentage lager, op 11,3 procent.

dik-meisje-eten-junkfood.jpg
Obese meisjes krijgen jonger borsten. In arme gezinnen komt meer obesitas voor.
Obesitas en vervuiling als link

Een van de kenmerken die armoede en vroege puberteit aan elkaar linken, is obesitas. “Een hoger BMI drijft de leeftijd naar beneden”, aldus Biro. Hele dikke meisjes hebben meer vetcellen in hun lijf die hormonen uitscheidden, en die hormonen kunnen de puberteit vroegtijdig ‘aanzetten’.

Natuurlijk treffen wetenschappers de link tussen gewicht en de eerste menstruatie of borstvorming ook onafhankelijk van inkomen of sociaal-economische status aan. Dat betekent dat ook welgestelde meisjes met een flink gewicht soms ‘meedoen’ in de trend om steeds vroeger te puberen. Maar het is ook een feit dat obesitas onder arme kinderen veel meer voorkomt dan onder rijke kinderen van hoogopgeleide ouders, en dus komt de trend daar veel duidelijker naar voren.

Een tweede factor is vervuiling. Ook hier kunnen welvarende jongemeiden natuurlijk mee in aanraking komen, maar – aldus Biro: “In de binnensteden (waar in de VS de armere mensen wonen) vinden we normaal gesproken meer vervuiling.” Dat is op zichzelf natuurlijk al vervelend genoeg, maar echt verontrustend wordt het als we ons beseffen dat een deel van die vervuiling bestaat uit ftalaten. Dit zijn chemicaliën die gebruikt worden als weekmakers zodat je plastic lekker flexibel blijft, maar die ook erg verwant zijn aan het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen. Daarom verdenken sommige wetenschappers de weekmakers ervan dat ze met het hormoonsysteem van ongeboren baby’s of – volgens Biro – van jonge meisjes rommelen.

Leef snel, sterf jong
En dan is er nog de invloed van armoede zelf op ons ‘biologische programma’. Daniel Nettle, onderzoeker aan Newcastle University, legde de gegevens van achtduizend Britse families naast elkaar en ontdekte dat de meiden die opgroeiden in achterstandswijken, eerder kinderen kregen dan hun rijkere leeftijdsgenoten (die link bestaat trouwens in Nederland ook: hoe lager de sociaal-economische status, hoe groter de kans op een tienerzwangerschap).

Nettle linkt dat verschil aan het verschil in gezonde levensjaren: de meest achtergestelde Britten hebben bij hun geboorte maar vijftig fitte jaren voor de boeg. Geen wonder, zegt Nettle, dat de vrouwen vroeg kinderen krijgen. Dat zie je bij dieren ook: als de omstandigheden zwaar zijn en de levensverwachting kort, reageren ze daarop door eerder in hun leven hun eerste nest jongen te werpen. Het is een evolutionair mechanisme, om te zorgen dat je je genen doorgeeft voordat het te laat is.

schoolmeisje-uit-namibie.jpg
Meiden die opgroeien in achterstandswijken, krijgen eerder kinderen dan hun rijkere leeftijdsgenoten.

“Een interessante theorie”, vindt Biro. En ook andere wetenschappers vallen Nettle bij. Professor Jay Belsky, van de University of London, vertelt me dat hij al een tijd denkt dat vroege levenservaringen van invloed zijn op het moment dat je puberteit begint. “Ik ben zeker van mening dat de vroegere aanvang van de puberteit in meisjes in economisch achtergestelde gebieden een biologische manier is om de meisjes in staat te stellen vroeg moeder te worden”, zegt hij.

Andere levenservaringen waar arme meiden meer mee te maken krijgen dan rijke versterken dit ‘vroege puberteitseffect’. Een afwezige vader bijvoorbeeld, of – zoals Belsky zelf onderzocht – een ruwe en liefdeloze behandeling door de moeder. Zulke ervaringen zorgen ervoor dat een kind zich niet veilig hecht, waardoor het anders op stress reageert. Voor hun lichaam is dit een teken – net zoals de korte levensverwachting een teken is – om ‘voort te maken’.

Daarnaast is er een verband tussen de leeftijd waarop de moeder voor het eerst menstrueerde, en de leeftijd waarop haar dochter voor het eerst ongesteld wordt. Vroeg in de puberteit komen zit voor een deel in de familie. Armoede trouwens ook: een van de beste voorspellers van iemands inkomen en opleidingsniveau zijn het salaris en de opleiding van zijn of haar ouders. Volgens Belsky gaat het hier niet om nature versus nurture, maar is het eerder zo dat die twee elkaar kunnen versterken. “Niet iedereen is even gevoelig voor omgevingsfactoren zoals de invloed van opvoeding. Armoede kan om genetische redenen op de een meer invloed hebben dan op de ander.”

Meer risico op borstkanker
Hoewel armoede en vroeg in de puberteit komen dus sterk met elkaar te maken hebben, zijn niet alle meisjes even vatbaar voor de invloed van hun slechtere omstandigheden. En dat is maar goed ook, want op jonge leeftijd al menstrueren en borsten krijgen is niet alleen maar ongemakkelijk, het brengt ook risico’s met zich mee.

Hoe eerder een meisje in de puberteit komt, hoe eerder haar lijf begint met het aanmaken van oestrogeen. In haar leven wordt ze daardoor langer blootgesteld aan meer van dit hormoon, wat de kans dat ze borstkanker krijgt verhoogt. Suzanna Conzen van de University of Chicago ontdekte dat arme vrouwen ook nog eens een veel grotere kans hebben om aan borstkanker dood te gaan, dan rijke vrouwen.

65190149_68f6694da7.jpg
In Chicago hebben arme, zwarte vrouwen maar liefst 68 procent meer kans om aan eenzelfde borsttumor te overlijden dan blanke. Afbeelding: © lenifuzhead

In Chicago, waar het verschil tussen arm en rijk voor een groot deel gelijk loopt met het verschil tussen zwart en blank, hebben de zwarte vrouwen maar liefst 68 procent meer kans om aan eenzelfde borsttumor te overlijden dan blanke. Dat komt voor een deel doordat de gezondheidszorg voor arme vrouwen slechter geregeld is, maar dat is niet de enige reden. Het is ook het leven in armoede zelf dat de dood dichterbij brengt.

In de armste wijken in Chicago zijn de vrouwen sociaal veel geïsoleerder dan hun welgestelde leeftijdsgenoten. Iedereen zorgt vooral voor zichzelf. Er is meer geweld dan in de betere wijken, waardoor de vrouwen zich voortdurend onveilig en gestresst voelen. Dat schopt hun hormoonsysteem in de war, wat geen borstkanker veroorzaakt, maar wel de overlevingskans als je het krijgt, drastisch verlaagt.

Een neerwaartse armoedespiraal
Als ik me verplaats in deze arme vrouwen, voelt het als een diep cynische vicieuze cirkel. Armoede hangt samen met meer obesitas, vervuiling en een korte levensverwachting. Al die factoren vervroegen de puberteit. Wie als tiener al moeder wordt, ziet haar kansen om aan de armoede te onstappen kleiner en kleiner worden. En daar bovenop loop je als arme vrouw niet alleen meer risico om borstkanker te krijgen, maar vervolgens ook om er aan dood te gaan. Wat weer zorgt voor een kortere levensverwachting, wat de evolutiebiologische noodzaak tot vroeg menstrueren weer nog groter maakt… Ik wil mijn handen in de lucht gooien en roepen: Houdt het dan nooit op?

Jawel, stelt Frank Biro me gerust. Zelfs als we geen spaak in het wiel van de armoedecyclus weten te steken, is er voor het beginnen van de puberteit – aldus Biro “een leeftijd die geldt als biologisch minimum.” Sterker nog, hij heeft een redelijk idee waar dat ligt. Uit zijn onderzoek bleek namelijk dat het aantal zwarte meisjes dat op hun zevende al borsten had, het afgelopen decennium niet was gestegen, terwijl het aantal Amerikanen dat in armoede leeft de afgelopen tien jaar alleen maar is toegenomen.

“Afro-Amerikaanse meisjes zijn dat minimum mogelijk aan het benaderen”, zegt Biro. Ik hoef dus niet bang te zijn dat over vijftig jaar mijn kleindochters als kleuters al borsten hebben, op hun zevende tussen het rolschaatsen door hun maandverbandje hoeven te wisselen en op hun achtste kinderen krijgen. Dat scheelt. Een beetje…


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Hypnos
Haha, you're not a God
Usericon van Hypnos
Posted 27-07-2011 12:23 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

en daarom val ik op kleine borsten


Schuld, schaamte en spijt. De heilige drievuldigheid.


bastianus
Usericon van bastianus
Posted 27-07-2011 12:36 by bastianus Wijzig reactieProfiel van bastianusQuote dit bericht

quote:
Op 27 juli 2011 12:23 schreef Hypnos het volgende:
en daarom val ik op kleine borsten
Ik vind het altijd wel aardig als er ook nog een vrouw omheen zit.


Het radicale feminisme is niet eens een lachnummer meer: het is een karikatuur van een parodie op een klucht.


Hypnos
Haha, you're not a God
Usericon van Hypnos
Posted 27-07-2011 12:38 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

quote:
Op 27 juli 2011 12:36 schreef bastianus het volgende:
Ik vind het altijd wel aardig als er ook nog een vrouw omheen zit.


wat overtollig vlees kan geen kwaad zeker?


Schuld, schaamte en spijt. De heilige drievuldigheid.


intothevoid
Usericon van intothevoid
Posted 27-07-2011 12:39 by intothevoid Wijzig reactieProfiel van intothevoidQuote dit bericht

quote:
Op 27 juli 2011 12:23 schreef Hypnos het volgende:
en daarom val ik op kleine borsten

Idioot.


You have time. You are doing fine.


Hypnos
Haha, you're not a God
Usericon van Hypnos
Posted 27-07-2011 12:43 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

quote:
Op 27 juli 2011 12:39 schreef intothevoid het volgende:
Idioot.


neem jij die grote dan maar


Schuld, schaamte en spijt. De heilige drievuldigheid.


faalhaas
EINDBAAS
Usericon van faalhaas
Posted 27-07-2011 13:45 by faalhaas Wijzig reactieProfiel van faalhaasQuote dit bericht

quote:
Op 27 juli 2011 12:23 schreef Hypnos het volgende:
en daarom val ik op kleine borsten


Niks mis met kleine borsten. Verkeerde reden though. Randdebiel.


De dunne scheidslijn tussen fictie en werkelijkheid is als een kleine kabouter die je misschien wel kent maar waar je verder niet zoveel mee kan.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 27-07-2011 14:29 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Hypnos
Haha, you're not a God
Usericon van Hypnos
Posted 27-07-2011 17:05 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

quote:
Op 27 juli 2011 13:45 schreef faalhaas het volgende:
Niks mis met kleine borsten. Verkeerde reden though. Randdebiel.
kleine borsten geven de leeftijd niet weg, wat is daar mis mee?

beetje flauwe reden om te janken hoor, insinueren dat ik het heb over kleine meisjes. Die hebben geeneens borsten, dus ook geen kleine

in de tekst staat duidelijk dat borstontwikkeling voorkomt bij armoede, dus het omgekeerde... GEEN armoede, kun je imo ook afleiden uit welvaart. En dat is aantrekkelijk, bij VROUWEN


net zoals bruingebrand zijn vroeger marginaal was, omdat het landbouwers waren die bruin waren,
nu is het net een teken van status, vakantie en zozelfde met borsten. Vroeger was vetweefsel en dikke tieten ene teken van rijkdom -> veel eten,

nu is het een teken van een gebrek aan discipline en beheersing

[Dit bericht is gewijzigd door Hypnos op 27-07-2011 17:08]


Schuld, schaamte en spijt. De heilige drievuldigheid.


Hypnos
Haha, you're not a God
Usericon van Hypnos
Posted 27-07-2011 17:11 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

quote:
Op 27 juli 2011 13:45 schreef faalhaas het volgende:
Niks mis met kleine borsten. Verkeerde reden though. Randdebiel.


dus... jullie plakken de verkeerde motivatie aan jullie conclusie over mijn stelling


Schuld, schaamte en spijt. De heilige drievuldigheid.


G.I.R.L.
Ride
Usericon van G.I.R.L.
Posted 27-07-2011 17:18 by G.I.R.L. Wijzig reactieProfiel van G.I.R.L.Quote dit berichthttp://new.livestream.com/accounts/398160/events/1594566/player_pop_up

Ik zie elke keer Hypnos als laatste poster in dit topic (jaja nu ben ik het). Valt op.


Op 20 november 2012 14:13 schreef Schuurman het volgende: Bronvermelding vind je 2 berichten onder mijn bericht.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 27-07-2011 17:23 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

Want dat is in andere taboe topics niet zo?


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Forever After
Fading to Black
Usericon van Forever After
Posted 27-07-2011 18:38 by Forever After Wijzig reactieProfiel van Forever AfterQuote dit bericht

quote:
Op 27 juli 2011 17:11 schreef Hypnos het volgende:
dus... jullie plakken de verkeerde motivatie aan jullie conclusie over mijn stelling

Dan begreep ik je blijkbaar wel.

Ik las het tenminste in de trant van:
Liever een grote (volwassene) met kleine tietjes dan een kleine (minderjarige) met grote tieten.

Edit:
Correct me if I thought wrong of course.

[Dit bericht is gewijzigd door Forever After op 27-07-2011 18:39]


 


Hypnos
Haha, you're not a God
Usericon van Hypnos
Posted 27-07-2011 19:39 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

absoluut juiste stelling imo


Schuld, schaamte en spijt. De heilige drievuldigheid.


KHPLF
Usericon van KHPLF
Posted 27-07-2011 22:25 by KHPLF Wijzig reactieProfiel van KHPLFQuote dit bericht

Volgens mij wilt hypnoperoxide alleen rijke vrouwen.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 28-07-2011 13:03 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

zoals elke goed geemancipeerde man


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Hypnos
Haha, you're not a God
Usericon van Hypnos
Posted 17-08-2011 14:45 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit berichtSchuld, schaamte en spijt. De heilige drievuldigheid.


ElitE
Man Is But a Worm
Usericon van ElitE
Posted 17-08-2011 16:09 by ElitE Wijzig reactieProfiel van ElitEQuote dit berichthttp://www.last.fm/user/brambeer/

Coco, Ritzy, Soya


♂ <o((((>< <o((((>< <o((((><
♀<o(((>< <o(((><


Hypnos
Haha, you're not a God
Usericon van Hypnos
Posted 17-08-2011 16:16 by Hypnos (Hoofdredacteur) Wijzig reactieProfiel van HypnosQuote dit bericht

en Tarot


Schuld, schaamte en spijt. De heilige drievuldigheid.


Dit topic is 36 pagina's lang:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Post reply Vorige pagina | Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2019 Stichting ZwareMetalen