IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen

H E L P

Inhoud van deze pagina
Deze pagina is verdeeld in 4 gedeelten:
1. Forum gedrag  Hoe houden we het gezellig op het forum.

2. Jouw Profiel  Hier wordt uitgelegd hoe je je persoonlijke gegevens kan wijzigen en voorkeuren kan aanpassen.

3. Smileys  Welke smileys zijn er allemaal op het forum en waar staan ze voor.

4. UBB Codes  Om je tekst op te maken kan je gebruik maken van zogenaamde UBB-codes. Deze worden hier uitgelegd.

F O R U M     G E D R A G

Beste leden van het Zware Metalen Forum,
Zoals ieder forum zijn er op Zware Metalen ook richtlijnen voor forumgedrag. Het is belangrijk dat er op het forum een goede sfeer heerst. Om die reden wordt er van de gebruikers van het forum een constructieve en sfeerbevorderende gedraging verlangd. De aanwezigheid van ieder wordt zeer gewaardeerd, maar uit praktijkervaring is gebleken dat het vereist is om richtlijnen en forumregels te specificeren om het functioneren van het forum te bevorderen. Om meer specifiek te zijn over welke dingen minder op prijs gesteld worden, worden hieronder een aantal toelichtingen gegeven. Deze sectie is opgesteld door het bestuur en de moderators van Zware Metalen.

De moderators van het forum van Zware Metalen proberen er zo goed mogelijk voor te zorgen dat de richtlijnen en forumregels nageleefd worden. Aangezien iedereen die bij Zware Metalen betrokken is een vrijwilliger is, kan het zijn dat het toezicht op het forum niet perfect verloopt. Desondanks hebben de moderators de beste intenties om het forum in goede banen te leiden. Als bestuur van Zware Metalen laten wij de invulling en het toezicht van het forum toe aan de discretie van de moderators.

Moderators kunnen onder andere reacties aanpassen en topics verplaatsen of sluiten. Ze kunnen ook je profiel aanpassen als daar dingen in staan die (te) provocerend zijn. Mocht je het niet eens zijn met een beslissing van een moderator, stuur dan een mail naar het moderatorteam: moderators[AT]zwaremetalen.com.

Uiteraard zijn de moderators bereid om toelichtingen te geven omtrent hun handelingen op het forum. Echter, om het functionerende vermogen van de moderators te bewaren, beschikken moderators over de discretie om in meer of mindere mate hun beweegredenen te delen met de gebruikers van het Zware Metalen forum. Het is gebleken dat het opstellen van specifieke forumregels nooit op sluitende wijze kan gebeuren en daarom beschikken de moderators over de zekere discretie wat betreft hun handelingen. Het algehele idee van wat wel en niet toegestaan is, is duidelijk en je kan er vanuit gaan dat de moderators handelen naar wat in hun optiek het beste is voor het forum. Indien er iets onduidelijk is over de forumregels en richtlijnen, kan je hier http://forum.zwaremetalen.com/forum_topic/3977552 terecht voor algemenere opmerkingen of vragen aan de moderators. Zware Metalen stelt een constructieve discussie met de forumgebruikers zeer op prijs en ziet dit als een verbetering van het forum.

Specifieke aandacht gaat uit naar een verandering in de forumregels omtrent het gebruik van scheldwoorden. Waar voorheen het schelden met of het verwijzen naar de ziekte kanker bestraft werd met een ban, zal vanaf heden het schelden in het algemeen eenduidiger aangepakt worden. Voor het uitschelden van andere forumgebruikers of het in de mond nemen van scheldwoorden is op het forum van Zware Metalen geen ruimte. Het is echter moeilijk in te schatten welke scheldwoorden wanneer dermate excessief zijn dat ze een ban verdienen. Dit ligt hoofdzakelijk aan de specifieke situatie en de moderators hebben daarom de discretie om van zaak tot zaak te bekijken wat de beste ingreep is. Soms zal dit leiden tot een ban, andere keren tot een aanpassing van de originele post, andere keren zal besloten worden om niet in te grijpen. Expliciet wordt genoemd dat het op trollende wijze refereren naar de voorgaande forumregel omtrent het gebruik van het (scheld)woord kanker niet op prijs gesteld wordt.

Deze verandering van moderatorbeleid heeft ook betrekking op het trollen, pesten, uitlokken, flamen of zwart maken van andere gebruikers. Zoals iedere gebruiker van het forum dienen de moderators met respect behandeld te worden. De moderators zullen van zaak tot zaak bekijken wat de beste ingreep is wanneer een gebruiker met zijn postgedrag een significant negatieve invloed uitoefent op de forumsfeer en andere forumgebruikers.

Tot slot wordt aandacht besteed aan het hebben van dubbelaccounts en het omleiden van IP-adressen. Deze zijn beiden niet toegestaan. Wanneer een forumgebruiker duidelijk zijn IP-adres omleidt (zoals te zien is als de ene dag het posten van een Duits IP-adres, dan een Amerikaanse en dan een Zweedse), behouden de moderators het voorrecht om de betreffende account te bannen. Een nieuwe account openen terwijl een originele account nog geband is en dit verhullen door middel van het omleiden van je IP-adres zal met een ban worden bestraft.

Nieuwe Users

Het komt nogal eens voor dat nieuwe users meteen in het wilde weg beginnen te posten. Dit kan tot flinke irritatie leiden bij users die al langer op het forum komen. Het is daarom erg aan te raden om eerst eens rustig wat topics (en deze Help) door te lezen voordat je begint met posten. Ook het registreren met als enig doel te adverteren voor een andere site of om dingen te verkopen wordt niet gewaardeerd. Zulke topics zullen dan ook verwijderd worden.

Voordat je een topic opent:

Begin met zoeken! In de tijd dat Zware Metalen bestaat zijn er al veel onderwerpen aan bod gekomen die tot interessante discussies hebben geleid. Als je een topic wilt openen bijvoorbeeld over een bepaalde band heb je best kans dat er al zo'n topic bestaat.

De zoekfunctie is hier te vinden:

Maak gebruik van de wildcardfunctie door na je zoekterm een ‘%’ te plaatsen.


De Help is hier te vinden:


Als je een nieuw topic opent:

Als je een nieuw topic opent is het belangrijk dat je het een duidelijke titel geeft die de lading dekt. Beschrijf in je eerste post duidelijk wat je met het topic wilt. Voordat je je topic echt post, gebruik dan de knop "topic bekijken", en lees je post nog eens door. Kijk of het zo duidelijk is voor anderen, haal er misschien nog een spelfoutje uit, kijk even of je link het doet als je er eentje post etc. Als er vervolgens niemand reageert, ga dan niet meteen schreeuwen om aandacht. Heb een beetje geduld. Het "omhoogschoppen" van topics kan als behoorlijk irritant ervaren worden.

Discussiëren

Als er wel gereageerd wordt, of je reageert zelf in een bestaand topic, hou dan rekening met een aantal dingen.

Lezen

Lees zoveel mogelijk het hele topic door voordat je reageert, zorg dat je weet waarover je praat.

Als je het met iemand niet eens bent, kom dan met argumenten daarvoor. Dit voorkomt over en weer gescheld en maakt een interessante discussie mogelijk.

Als je op iemand reageert door een quote () te gebruiken, quote dan alleen het stuk waarop je wilt reageren, haal de rest weg, zo hou je een discussie overzichtelijk.

Probeer er ook voor te zorgen dat jouw reactie iets toevoegt aan de discussie. Als je alleen maar "mee eens" post voeg je niet zoveel toe bijvoorbeeld. Vertel dan waarom jij het er mee eens bent.

Smilies

Smilies zijn leuk! Maar gebruik ze wel met beleid. Iedere smiley heeft een eigen betekenis, gebruik ze dus op de juiste manier, en gebruik er niet teveel. Irritant smileygebruik kan door moderators aangepast worden.

Taalgebruik

Probeer te letten op je interpunctie en het gebruik van alinea’s en vermijd overbodig gebruik van hoofdletters. Ook schelden en ruziën draagt niet bij aan een leesbaar forum en het smijten met dodelijke ziektes wordt niet op prijs gesteld.

Blijf on-topic. Het kan soms ontzettend leuk zijn om een flauwe opmerking te maken die niets met het onderwerp te maken heeft, maar laat het daar dan bij en reageer er niet op als iemand anders het doet. Voor off-topic geleuter en slow-chat is er een apart topic in het onzinforum. Het onzinforum is bereikbaar voor members, die status bereik je op het moment dat je vijftig keer hebt gepost op het forum.

Verder

Als je een groet onder je post wilt zetten kun je daarvoor je signature gebruiken, zie daarvoor de help.

Gebruik de editknop( ) om je post te wijzigen of er iets aan toe te voegen, maak niet meerdere posts kort achterelkaar.

Gebruik ook de "Bekijk reactie" knop voordat je reageert om te kijken of het wel helemaal is wat je wilt. Misschien werkt een plaatje nog niet, of zie je nog een typfoutje.


Algemeen

Probeer het een beetje netjes en leesbaar te houden. Uiteraard kan je het niet met iedereen eens zijn, maar sta elkaar niet naar het leven, dat geeft zo'n troep.

Het posten van ranzige plaatjes (rotten.com bijvoorbeeld) wordt niet getolereerd buiten topics die met 'NSFW' gemarkeerd zijn. Erg ranzige plaatjes (naar inzicht van betreffende, postende gebruiker) dienen met slechts de link en waarschuwing vermeld te worden. Moderators zullen over het algemeen links maken van de plaatjes die naar hun inzicht ‘’erg’’ ranzig zijn. Dit geldt ook voor porno.

Het gebruik van dergelijke plaatjes als usericon wordt ook niet getolereerd. Je profiel zal in zo'n geval aangepast worden door een moderator.

Ook het gebruik van grote plaatjes als usericon wordt niet op prijs gesteld. Je usericon wordt op 60 x 60 pixels getoond, gebruik dan ook een plaatje van die grootte. Er zijn genoeg mensen die dit forum met een trage verbinding bekijken en die toch graag usericons willen zien. Dat kan prima wanneer iedereen er rekening mee houdt en zorgt dat zijn/haar icon niet te groot is.

Via ZwareMetalen schade toebrengen aan andere gebruikers wordt op geen enkele wijze getolereerd. Zeker niet door het aanmaken van nieuwe gebruikersnamen.

Illegale zaken zoals Warez, illegale MP3's etc. worden ook niet getolereerd. Dit geldt ook voor nazistische uitlatingen, usericons e.d. aangezien dit verboden is bij de Nederlandse wet. Ook het provoceren met racistische uitspraken wordt niet getolereerd.

Het "omhoogschoppen" van oude topics zonder goede reden wordt niet op prijs gesteld. Zorg dat je echt iets toevoegt wanneer je een oude koe uit de sloot haalt.

J O U W     P R O F I E L

Mijn profiel, wat kan ik daarmee?

Het profiel is een combinatie van jouw visitekaartje en jouw voorkeuren. Je kan hier verschillende persoonlijke gegevens invoeren, updaten en verwijderen. Bovendien is het mogelijk om bepaalde voorkeuren in te stellen.

Ik zie iedereen van die coole usericons gebruiken. Hoe stel ik dat in?

Een usericon kan ingesteld worden via het profielformulier. Zorg dat je een plaatje hebt van
60 x 60 pixels en let erop dat het plaatje niet al te groot is. Plaatjes van 400Kb of meer worden door de andere gebruikers niet echt gewaardeerd. Dus animated gifjes met de complete matrix film er in is geen goed idee.

Vervolgens zet je in je profiel de url (webadres) van het plaatje neer. Het is dus niet mogelijk om plaatjes naar de ZwareMetalen server te uploaden. Mocht je geen eigen server hebben stuur dan een mailtje naar 1 van de moderators en misschien is die zo lief om hem voor jou op de ZwareMetalen server te zetten.

Het heeft dus geen zin om in je profiel bijvoorbeeld "C:\my documents\mijnusericon.gif" te zetten want dan zie jij wel het plaatje maar de rest van de wereld niet omdat je plaatje dan nog steeds op je eigen harde schijf staat.

Welke voorkeuren kan ik allemaal instellen?

Om gebruik te maken van voorkeuren moet je wel geregistreerd zijn en nog belangrijker, ingelogd zijn. Alleen als je ingelogd bent dan zijn je voorkeuren actief.

De voorkeuren die je kan instellen zijn:
- Het aan en uit zetten van het tonen van usericons
- Het aan en uit zetten van het tonen van signatures
- Het aan en uit zetten van het tonen van homepages
- Het aan en uit zetten van het tonen van subtitles

Moet het complete profielformulier ingevuld zijn?

Nee, zeker niet. Het is helemaal aan jou om te bepalen welke gegevens er in jouw profiel komen te staan. Er zijn maar 3 velden verplicht en dat zijn jouw gebruikersnaam, je password en je email adres.

Voor de andere gebruikers is het natuurlijk wel zo leuk om je profiel te kunnen bekijken. Dus als je er geen problemen mee hebt vul hem dan helemaal in.

Ik wil niet dat iedereen mijn email adres ziet. Kan dat?

Ja. In het profielformulier kan je een vinkje aan en uitzetten waarmee je je email adres zichtbaar of onzichtbaar voor anderen maakt. Je emailadres blijft daarentegen wel bekend bij ZwareMetalen. Deze gegevens worden vertrouwlijk bewaard.

Subtitle ??

Je subtitle is een stukje tekst van maximaal 50 characters en wordt onder je username geplaatst. Hier kan je nog wat additionele informatie over je username kwijt.

Zorg ervoor dat het niet 1 lange string van characters zonder spaties wordt want dan ziet de layout van jouw reacties er niet meer uit.

Signatures, wat moet ik daarmee ?

Signatures zijn quotes of leuke uitspraken die onder elk bericht geplaatst kunnen worden. Het is mogelijk om gebruik te maken van UBB Code (Voor meer info onderin dit document) binnen in je signature. Het is alleen niet mogelijk om quotes of plaatjes te gebruiken in je signature.

S M I L I E S

Smileys zijn kleine pictogrammen die gebruikt kunnen worden om een emotie of gevoel beter uit te drukken. Soms kunnen stukken tekst erg bot overkomen en door deze smileys te gebruiken kan je laten zien dat je bijvoorbeeld een grapje maakt of het met een knipoog moet nemen.

Als je al vaker chat of irc gebruikt hebt dan ben je er waarschijnlijk al aan gewend. De volgende tekstcodes worden automatisch geconverteerd naar smileys:

Code: Uitdrukking/Emotie: Smiley:    
:) blij / happy / smile
:( boos / ontevreden
B) cool
;) knipoog
:r om van te kotsen
}:) Evil grin
:? Huh? ...
:'( Huilen / verdrietig
:o schamen
:P Tong uitsteken
:bla: bla bla bla bla ...
:9~ Kwijl
:eek: eek!
:rolleyes: rolleyes (sarcastisch)
:mad: mad / heel erg boos
:gun: blam, blam ... die you scum!
:bier: Ik neem er nog 1
:W Worshipping smiley
:kiss: kusje, verliefd
:f Fuck you, fuck off
:Z gaap, moe
:7 Ik steek er nog 1 op
:$ headbanger, eddy style
:* headbanger, lang haar
:guitar: Guitaar spelen
:Y Echt wel ...

U B B    C O D E™

UBB-code is een afkorting voor Ultimate Bulletin Board code. Dit forum is niet gemaakt met Ultimate Bulletin Board maar maakt wel gebruik van een aantal dezelfde code tags. De volgende tags kan je gebruiken:

Het maken van een URL:
Er zijn 4 manieren:
  • http://www.yoursite.nl (Doordat er http:// voor staat wordt het automatisch een link)
  • www.yoursite.nl (Doordat er www. voor staat wordt het automatisch een link. Heb je een link die niet met www begint, zet er dan http:// voor)
  • [url]http://www.yoursite.nl[/url] (Alles dat tussen [url] en [/url] staat wordt een link.)
  • [url=http://www.yoursite.nl]yoursite[/url] (Dit maakt een echte link)
Het maken van een e-mail link:
Als e-mail adressen in de tekst voorkomen worden deze automatisch gelinkt als het e-mail adres aan de conventies van een correct e-mail adres voldoet.
Bold / Italic / Underline:
Tekst bold maken:[b]Deze tekst is bold[/b]
Tekst Italic maken:[i]Deze tekst is italic[/i]
Tekst underlined maken:[u]Deze tekst is onderstreept[/u]
Je kan ze ook combineren, bijvoorbeeld:[b][i]Deze tekst is bold en italic[/i][/b]
Quoten van een ander bericht:
[QUOTE]Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer ...
... tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam[/QUOTE]

Het stuk tekst tussen de [QUOTE] tags zal worden omgeven door BLOCKQUOTES.

Plaatsen van een plaatje:

Om een plaatje te plaatsen vul de URL van het plaatje tussen de [img] tags.

[img]http://www.yoursite.nl/image/jouwplaatje.gif[/img]

Het is dus niet mogelijk om plaatjes te uploaden naar het forum. Je zal zelf een manier moeten hebben om de plaatjes op het internet te zetten.

Plaatsen van een YouTube film:

Om een YouTube film te plaatsen vul de URL youtube pagina in tussen de [youtube] tags.

[youtube]http://nl.youtube.com/watch?v=cKx5zrb0Z_0[/youtube]

Marquee tekst

Om een stuk tekst te laten bewegen (niet in Netscape 4) doe het volgende:

[marquee]Jouw tekst[/marquee]

Je krijgt dan zoiets als dit:

Jouw tekst
Gebruik Pre

Als je een stuk code wilt plaatsen op het forum kan je dat duidelijk aangeven door de pre tags te gebruiken, je code wordt dan in een andere stijl geplaatst dan de normale tekst.

[pre]function teller() { teller ++; }[/pre]

Je krijgt dan zoiets als dit:

function teller() 
{
teller ++;
}
HR lijn

Om binnen een post een duidelijke scheiding aan te geven in twee onderwerpen kan je het volgende doen:

Tekst 1 [hr] Tekst 2

Je krijgt dan zoiets als dit:

Tekst 1
Tekst 2

 
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2023 Stichting ZwareMetalen