IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 2 pagina's lang: 1 2
Auteur:
Topic : E-zines, wat verwachten jullie Volgende pagina
Vampire Ricardo
Usericon van Vampire Ricardo
Posted 27-01-2002 13:12 by Vampire Ricardo Wijzig reactieProfiel van Vampire RicardoQuote dit berichthttp://www.myspace.com/vampiremagazine

Er is hier al vaker over gesproken...maar nooit echt over wat men verwacht. M.a.w. waar moet een goede e-zine aan voldoen?

Is uiterlijk wel zo belangrijk als de inhoud 3x niks is, alleen serieuze recensies of is wat humor tussen de recensies door ook wel vermakelijk. Is professionalisme een vereiste of moet het vooral duidelijk zijn dat het toch een hobby is? Is een recensie voldoende of is het toch wel een stuk "service" als er de tracklist, line-up, e-mail adres van de band en het label bij staat? Ga je net zo makkelijk naar een Engelstalig webzine als een Nederlandstalig webzine?

Waarom ik dit vraag? Vampire Magazine wordt helemaal omgegooid (zijn we dus al een tijdje mee bezig) en ik vraag me eigenlijk af wat er speelt binnen metal-internettend Nederland als het gaat om webzines?



Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 27-01-2002 13:41 by Dwaallicht Wijzig reactieProfiel van DwaallichtQuote dit bericht

quote:
Op 27 januari 2002 13:12 schreef Vampire Ricardo het volgende:
Is uiterlijk wel zo belangrijk als de inhoud 3x niks is, alleen serieuze recensies of is wat humor tussen de recensies door ook wel vermakelijk.


Iets als de 'Grimoire of Exalted Deeds' vind ik niet meer dan verschrikkelijk flauw. Wat humor in de recensies zelf verpakken is wel OK natuurlijk; vaak heeft een zine een 'humor hoekje', meestal draait dat uit op slechte sitcom-humor. Ik zelf zal daardoor een zine minder serieus nemen.

Uiterlijk van een zine vind ik niet zo belangrijk, zolang duidelijk is waar ik wat kan vinden is het allang best.

quote:
Is professionalisme een vereiste of moet het vooral duidelijk zijn dat het toch een hobby is?


Dit is tweeledig. Een zine hoeft er echt niet zo professioneel uit te zien; inhoud is het belangrijkst. En daar schort het nogal eens aan.
Ik mis vaak objectiviteit in recensies. Ook als ik wat oude recensies van Vampire Magazine doorlees kom ik dit tegen. 'Deze band is erg tof, ze lijken op die-en-die band. Of nee, dat is geen goede vergelijking, want deze band is veel beter. Ze spelen vrij normale black metal met wat rare invloeden, ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven, je moet er echt zelf naar luisteren!'.
Is misschien een beetje overdreven voorbeeld, maar naast wat bandhistorie (cool, maar het zegt niets over de muziek op de gerecenseerde plaat) is dat wel zo'n beetje het gemiddelde wat ik tegenkom.

Dat vind ik dus zeer belangrijk voor een zine: hoe benaderen de schrijvers de muziek? Redeneren ze vanuit hun eigen emoties & beleving van de plaat, of proberen ze daadwerkelijk te vertellen wat voor muziek erop staat?

Voor interviews geldt hetzelfde. Ik vind het niet zozeer interessant om te horen waarom een band voor die-en-die studio/producer heeft gekozen, of hoe de vorige toer was, maar eerder (bijvoorbeeld) wat de ideeƫn van de band zijn omtrent (hun) muziek, wat ze over willen brengen, hoe ze tegenover dit-of-dat staan... interviews mogen dus best van mij 'off-topic' slingeren zolang er maar nagedacht en gefilosofeerd wordt.

quote:
Is een recensie voldoende of is het toch wel een stuk "service" als er de tracklist, line-up, e-mail adres van de band en het label bij staat? Ga je net zo makkelijk naar een Engelstalig webzine als een Nederlandstalig webzine?


Tracklisting, label etc. is wel zo prettig inderdaad. Ik kan me voorstellen dat een band er niet op zit te wachten als het band e-mail adres overal bij staat, maar label-adres is wel tof, dan kan je evt. meteen de CD bestellen.
Ik ben tweetalig dus Engels is net zo makkelijk als Nederlands. Ik denk dat dat voor veel mensen geldt.

quote:
Waarom ik dit vraag? Vampire Magazine wordt helemaal omgegooid (zijn we dus al een tijdje mee bezig)


Cool, ik ben benieuwd. Te zijner tijd zullen we er ongetwijfeld van horen.


attila_de_hun
good person but bad musician....
Usericon van attila_de_hun
Posted 27-01-2002 13:56 by attila_de_hun Wijzig reactieProfiel van attila_de_hunQuote dit bericht

het antwoord is simpel. kwaliteit! en dat de schrijvers erg veel van hun muziek houden (maar toch objectief kunnen zijn, dus geen onna cromag die alle hardcore cd's meer dan 90 geeft) en een goede kennis van zaken. misschien is het toch ook wel goed om een duidelijke focus te hebben. de aardschok bijvoorbeeld is te sterk aan het verwateren met bands als P.O.D., en een intervieuw met gary moore waarin deze uiterst dudelijk zegt dat alle hardrock platen van hem een vergissing waren. zulke lui er dus niet in graag.


Vampire Ricardo
Usericon van Vampire Ricardo
Posted 27-01-2002 15:45 by Vampire Ricardo Wijzig reactieProfiel van Vampire RicardoQuote dit berichthttp://www.myspace.com/vampiremagazine

Persoonlijk vind ik inhoud ook belangrijker dan uiterlijk, alleen trek je in eerste instantie geen aandacht als alleen je inhoud goed is.

Een humor-hoekje is iets wat ik nooit zou bezoeken bij een metalzine. Martelgang heeft er sinds kort eentje, maar nog nooit bekeken. Qua humor bedoel ik eigenlijk meer van; je kan zeggen dat het hoesje er niet uit ziet, je kan het ook effe flink door de mangel halen.

Wat betreft oude recensies van Vampire => door de jaren leer je steeds meer. Ik denk ook dat de oude recensies niet meer te vergelijken zijn met de recensies van tegenwoordig.

Bandhistorie als begin van een recensie is altijd wel handig om mee te beginnen, vaak genoeg lees ik een recensie dat meteen over de plaat begint en heb ik toch vaak genoeg zoiets van "verdomme, die bandnaam....waar ken ik die ook weer van". Zo'n intro is ook voor een recensist handiger als voorbereiding voor de rest van de recensie.

Emotie/mening van de recensist zelf is altijd aanwezig in de recensie. Soms krijgt ie promo's binnen waar ie niks mee kan, soms krijgt ie promo's binnen van bands waar ie ongeloofelijk fan van is, en als die band dan een kutplaat maakt, dan zal de recensie nog vernietigender zijn dan van een recensist die niet zoveel binding heeft met de band. Ik ben wel met je eens dat er moet staan wat voor muziek de band maakt; vaak genoeg recensies gelezen dat de cd geweldig is, of harstikke slecht....en dat ik dan nog niet weet wat voor muziek het is!

Qua interviews; je kan behoorlijk off-topic gaan, maar dan krijg je een lang interview. Voor sommige tof, voor sommige veel te lang. Persoonlijk heb ik er geen problemen mee, mits het dan een interview op papier is, en niet vanaf een beeldscherm. Een interview-brainstorm begint ook in 99% van de gevallen met de standaard vragen, van "producers" tot "vertel jullie historie eens". Telefonische interviews zijn tijdgebonden via een strak-schema...ook dan ga je niet off-topic vragen stellen, want je hebt de tijd hard genoeg nodig.

Bij recensies geven wij geen nomering, aangezien je vrijwel in alle gevallen zoiets verkeerd inschat. Dat je een cd een 9 geeft en dat je daarna eigenlijk toch een betere cd binnenkrijgt, maar het is ook weer geen 10 waard. Persoonlijk vind ik de recensie overtuigender dan een cijfer.



Vampire Ricardo
Usericon van Vampire Ricardo
Posted 29-01-2002 12:35 by Vampire Ricardo Wijzig reactieProfiel van Vampire RicardoQuote dit berichthttp://www.myspace.com/vampiremagazine

quote:
Op 27 januari 2002 13:56 schreef attila_de_hun het volgende:
het antwoord is simpel. kwaliteit! en dat de schrijvers erg veel van hun muziek houden (maar toch objectief kunnen zijn, dus geen onna cromag die alle hardcore cd's meer dan 90 geeft) en een goede kennis van zaken. misschien is het toch ook wel goed om een duidelijke focus te hebben. de aardschok bijvoorbeeld is te sterk aan het verwateren met bands als P.O.D., en een intervieuw met gary moore waarin deze uiterst dudelijk zegt dat alle hardrock platen van hem een vergissing waren. zulke lui er dus niet in graag.


P.O.D. en Gary Moore hoef je sowieso bij ons niet te verwachten hehe



Mutilator
SPILL YER GUTS !!!!!! (Extra gore mod)
Usericon van Mutilator
Posted 29-01-2002 13:06 by Mutilator (Moderator) Wijzig reactieProfiel van MutilatorQuote dit berichthttp://wp.livereviewer.com/

Design is zeker belangrijk! Overzichtelijkheid ook voor het gebruikersgemak.

Uiteraard moeten de mensen verstand van zaken hebben en kennis over muziektheorie om de muziek in woorden te kunnen vatten, maar moeten het toch op een luchtige manier kunnen brengen.

Wil je zoveel mogelijk nationaliteiten aanspreken die in meer of mindere mate Engels kunnen zou ik het niet te 'zwaar' maken.

Een alternatieve Nederlandse variant erbij is zeker teveel werk?

Humor zou ik doen in de vorm van op de gepaste plaatsen wat spot/ relativering.
Houd het wel subtiel.

Beknopte achtergrondinfo is handig, maar niet altijd essentieel. Een tracklist vind ik geen vereiste, behalve als je nummer voor nummer gaat bespreken.

Wel interessant lijkt mij relevante bands/ projekten te noemen waar bepaalde bandleden zich allemaal in bevinden.

Verder veel samenwerking tussen de forums.
Je kan er headlines op zetten met links naar Vampire.

Ook Holland's metaal voor het werk uit het binnenland. Dat zijn fanatieke freaks met veel kennis hierover heb ik begrepen.

[Dit bericht is gewijzigd door Mutilator op 29-01-2002 13:06]


The quality of our perceptions determines the quality of our judgement. Our judgement determines how we interact with the world. How we interact with the world changes the world. So, the quality of our perceptions changes the world.


Vampire Ricardo
Usericon van Vampire Ricardo
Posted 29-01-2002 14:17 by Vampire Ricardo Wijzig reactieProfiel van Vampire RicardoQuote dit berichthttp://www.myspace.com/vampiremagazine

quote:
Op 29 januari 2002 13:06 schreef Mutilator het volgende:
Design is zeker belangrijk! Overzichtelijkheid ook voor het gebruikersgemak.


Gebruikersgemak is sowieso een belangrijk gegeven. Ik bedoelde eigenlijk meer of een wat saaier uiterlijk (maar met goed inhoud) net zo snel weer wordt bezocht als een schitterend uiterlijk maar matige inhoud. Tuurlijk zegt iedereen dat inhoud het belangrijkste is, maar volgens mij ga je toch onbewust sneller weer terug naar de site die er mooi uit zag.

quote:

Een alternatieve Nederlandse variant erbij is zeker teveel werk?



Niet als ik mezelf kan klonen

quote:

Verder veel samenwerking tussen de forums.
Je kan er headlines op zetten met links naar Vampire.

Ook Holland's metaal voor het werk uit het binnenland. Dat zijn fanatieke freaks met veel kennis hierover heb ik begrepen.


Probleem is alleen dat Vampire internationaal is gericht. Lijk mij geen goed idee om Nederlandstalige headlines weg te zetten op een plek waar nogal wat buitenlandse metalheads ook op terecht komen. Want ik neem aan dat het ook andersom werkt...zij de headlines van Vampire, wij hun headlines...Maar is wel een idee om verder uit te zoeken.



Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 29-01-2002 14:19 by Vargen666 Wijzig reactieProfiel van Vargen666Quote dit berichthttp://www.facebook.com/ultravargen

Een goed e-zine moet aan originaliteit voldoen.



Mutilator
SPILL YER GUTS !!!!!! (Extra gore mod)
Usericon van Mutilator
Posted 29-01-2002 15:30 by Mutilator (Moderator) Wijzig reactieProfiel van MutilatorQuote dit berichthttp://wp.livereviewer.com/

quote:
Op 29 januari 2002 14:17 schreef Vampire Ricardo het volgende:
maar volgens mij ga je toch onbewust sneller weer terug naar de site die er mooi uit zag.
---------------------------------------------
Juist! Mooi design en vooral herkenbaar!
Daar hoeft de inhoud m.i. niet onder te lijden!
---------------------------------------------
Probleem is alleen dat Vampire internationaal is gericht. Lijk mij geen goed idee om Nederlandstalige headlines weg te zetten op een plek waar nogal wat buitenlandse metalheads ook op terecht komen. Want ik neem aan dat het ook andersom werkt...zij de headlines van Vampire, wij hun headlines...Maar is wel een idee om verder uit te zoeken.

---------------------------------------------
Niet alleen Nederlands! Meer zo van promotie naar het buitenland toe juist omdat Vampire internationaal gericht is.
---------------------------------------------
Verder: als je er een uitgebreide portal of meta portal afdeling bij hebt zou je adres een kruispunt kunnen worden.
---------------------------------------------
Mp3 afdeling: oude -moeilijk verkrijgbare- en nieuwe demo's; promo nummers etc.

[Dit bericht is gewijzigd door Mutilator op 29-01-2002 15:31]


The quality of our perceptions determines the quality of our judgement. Our judgement determines how we interact with the world. How we interact with the world changes the world. So, the quality of our perceptions changes the world.


Vampire Ricardo
Usericon van Vampire Ricardo
Posted 30-01-2002 9:33 by Vampire Ricardo Wijzig reactieProfiel van Vampire RicardoQuote dit berichthttp://www.myspace.com/vampiremagazine

quote:
Op 29 januari 2002 14:19 schreef Vargen666 het volgende:
Een goed e-zine moet aan originaliteit voldoen.


Maar wat is origineel tegenwoordig?



Vampire Ricardo
Usericon van Vampire Ricardo
Posted 30-01-2002 9:54 by Vampire Ricardo Wijzig reactieProfiel van Vampire RicardoQuote dit berichthttp://www.myspace.com/vampiremagazine

quote:
Op 29 januari 2002 15:30 schreef Mutilator het volgende:
---------------------------------------------
Niet alleen Nederlands! Meer zo van promotie naar het buitenland toe juist omdat Vampire internationaal gericht is.
---------------------------------------------
Verder: als je er een uitgebreide portal of meta portal afdeling bij hebt zou je adres een kruispunt kunnen worden.
---------------------------------------------
Mp3 afdeling: oude -moeilijk verkrijgbare- en nieuwe demo's; promo nummers etc.


Over het gebruik van headlines van andere sites. Ik weet niet of ASP en PHP door elkaar te gebruiken is? Aangezien wij nu ASP gebruiken en sommige sites PHP gebruiken.

Wat betreft kruispunt; effe kijken of het realiseerbaar is. Een portal hoort de hoofdpagina te zijn vind ik, en dat is bij ons zeker niet het geval.

Mp3 afdeling => is zeker een goed idee....probleem is alleen dat je dan een flinke vrije ruimte moet hebben op de server. Daarnaast, als je van zoveel bands/ labels mp3's krijgt...dan zien we door de bomen straks het bos niet meer.



Sharteel
Mesmerized
Usericon van Sharteel
Posted 30-01-2002 10:43 by Sharteel Wijzig reactieProfiel van SharteelQuote dit berichthttp://www.photopit.be

Ik heb de site niet echt grondig bekeken maar ik miste wel fotomateriaal...
En idd een MP3-sectie is altijd mooi meegenomen. Is het niet te doen om enkel van de gereviewde demo's en dergelijke MP3's te plaatsen, want anders wordt het idd onoverzichtelijk...


Can anybody see the light.. Where the morn meets the dew... And the tide rises...Did you realise no one can see inside your view... Did you realise forwhy this sight belongs to you...


Vampire Ricardo
Usericon van Vampire Ricardo
Posted 30-01-2002 10:48 by Vampire Ricardo Wijzig reactieProfiel van Vampire RicardoQuote dit berichthttp://www.myspace.com/vampiremagazine

fotomateriaal => waarbij?
Interviews, recensies, concert???

Als het concert is, komt verandering in



Sharteel
Mesmerized
Usericon van Sharteel
Posted 30-01-2002 10:53 by Sharteel Wijzig reactieProfiel van SharteelQuote dit berichthttp://www.photopit.be

quote:
Op 30 januari 2002 10:48 schreef Vampire Ricardo het volgende:
fotomateriaal => waarbij?
Interviews, recensies, concert???

Als het concert is, komt verandering in


Ja, sorry, niet echt geƫxpliceerd... Concert bedoelde ik inderdaad...


Can anybody see the light.. Where the morn meets the dew... And the tide rises...Did you realise no one can see inside your view... Did you realise forwhy this sight belongs to you...


Vampire Ricardo
Usericon van Vampire Ricardo
Posted 31-01-2002 13:39 by Vampire Ricardo Wijzig reactieProfiel van Vampire RicardoQuote dit berichthttp://www.myspace.com/vampiremagazine

En mp3-previews?

per week 5-tal mp3's van 5 bands (en dus 5 releases) van binnenkort uit te komen cd's?

Dat misschien een idee?



Paul
GOD
Usericon van Paul
Posted 01-02-2002 10:12 by Paul (Administrator) Wijzig reactieProfiel van PaulQuote dit berichthttp://https://www.brainoverload.nl/

quote:
Op 30 januari 2002 9:54 schreef Vampire Ricardo het volgende:
Over het gebruik van headlines van andere sites. Ik weet niet of ASP en PHP door elkaar te gebruiken is? Aangezien wij nu ASP gebruiken en sommige sites PHP gebruiken.

Dat hoeft niet uit te maken. Je moet namelijk de headlines op een standaard manier binnenhalen. Ik gebruik hiervoor XML. Dat moet met ASP ook mogelijk zijn.


Vampire Ricardo
Usericon van Vampire Ricardo
Posted 06-02-2002 11:52 by Vampire Ricardo Wijzig reactieProfiel van Vampire RicardoQuote dit berichthttp://www.myspace.com/vampiremagazine

Of de mogelijkheid om cd's meteen te bestellen bij de recensies??



Paul
GOD
Usericon van Paul
Posted 06-02-2002 13:29 by Paul (Administrator) Wijzig reactieProfiel van PaulQuote dit berichthttp://https://www.brainoverload.nl/

quote:
Op 6 februari 2002 11:52 schreef Vampire Ricardo het volgende:
Of de mogelijkheid om cd's meteen te bestellen bij de recensies??
Daar heb ik een jaar geleden ook eens naar gekeken. Alleen toen waren alle underground postorder bedrijven nog helemaal shit op het internet. Ik denk dat het nu wel beter te regelen moet zijn.


Vampire Ricardo
Usericon van Vampire Ricardo
Posted 08-04-2002 23:12 by Vampire Ricardo Wijzig reactieProfiel van Vampire RicardoQuote dit berichthttp://www.myspace.com/vampiremagazine

Aangezien er weer heel wat nieuwe mensen zijn bijgekomen, effe deze topic naar boven geschopt en benieuwd naar hun meningen.

Het is wel zo dat ik al wat ideeen heb opgestoken via deze topic.



Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 08-04-2002 23:18 by Iskariot Wijzig reactieProfiel van IskariotQuote dit bericht

quote:
Op 6 februari 2002 11:52 schreef Vampire Ricardo het volgende:
Of de mogelijkheid om cd's meteen te bestellen bij de recensies??

Je kan toch ook gewoon een link geven naar een het label waar het verkrijgbaar is, of naar een groot label waar het ook te koop is (zoals bv displeased).


blacksoul666
at war with satan
Usericon van blacksoul666
Posted 08-04-2002 23:19 by blacksoul666 Wijzig reactieProfiel van blacksoul666Quote dit berichthttp://www.zwaremetalen.com/image/zooi/venom3.jpg

dat de e-zines niet zo op elkaar lijken met zowat hetzelfde nieuws of zowat dezelfde recensies


welcome to hell,fuckin, hell yeah


Vampire Ricardo
Usericon van Vampire Ricardo
Posted 09-04-2002 10:00 by Vampire Ricardo Wijzig reactieProfiel van Vampire RicardoQuote dit berichthttp://www.myspace.com/vampiremagazine

quote:
Op 8 april 2002 23:18 schreef Iskariot het volgende:
Je kan toch ook gewoon een link geven naar een het label waar het verkrijgbaar is, of naar een groot label waar het ook te koop is (zoals bv displeased).


Dat bedoel ik, een grote mailorder/label met een flinke catalogus waarmee je op 1 druk op de knop de cd kan bestellen.

Om dit met alle labels te regelen gaat een beetje te ver (technisch als wel organisatorisch)....daarnaast kan je niet bij elk label online bestellen.



Vampire Ricardo
Usericon van Vampire Ricardo
Posted 09-04-2002 10:03 by Vampire Ricardo Wijzig reactieProfiel van Vampire RicardoQuote dit berichthttp://www.myspace.com/vampiremagazine

quote:
Op 8 april 2002 23:19 schreef blacksoul666 het volgende:
dat de e-zines niet zo op elkaar lijken met zowat hetzelfde nieuws of zowat dezelfde recensies


hmmm, hetzelfde nieuws. Je krijgt van labels newsletters en persberichten, dit geeft aan waarom het vaak genoeg gebeurt dat e-zines hetzelfde nieuws heeft. Daarnaast kan je niet bij een nieuws-bericht denken "dit plaats ik niet...want andere hebben dit ook...."

Dezelfde recensies? Geef eens voorbeelden. Kan me niet voorstellen dat er zines zijn met dezelfde recensies, of het moeten prutsers zijn die gewoon de gehele biografie overkalken en daar 2 zinnen aan toevoegen hoe goed of hoe kut ze het vinden.



Vampire Ricardo
Usericon van Vampire Ricardo
Posted 15-04-2002 11:24 by Vampire Ricardo Wijzig reactieProfiel van Vampire RicardoQuote dit berichthttp://www.myspace.com/vampiremagazine

Hoppa, het is zover, vanaf vandaag zijn er 5 mp3's te beluisteren vanaf Vampire Magazine!

Elke week worden deze vervangen door 5 nieuwe.

We streven ernaar om elke week 4 mp3's van label-bands te presenteren van albums die nog uit moeten komen. Daarnaast zal er 1 mp3 aanwezig zijn van een demo-band waarvan wij vinden dat die band aandacht moet krijgen.

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!



linknl
MONEY talks BULLSHIT walks
Usericon van linknl
Posted 15-04-2002 11:51 by linknl Wijzig reactieProfiel van linknlQuote dit bericht

Het idee van de mp3 is zeker goed.
Ik ben ze nu aan het luisteren.

morifade - imaginarium the enemy within. (-)

The Crown - Under The Wip (+)

Mental Horror - Black Spiritual Void (+)

Amethyst - Awaken (-)

de anderen heb ik niet gedownt tekort gewoon.



Vampire Ricardo
Usericon van Vampire Ricardo
Posted 15-04-2002 15:46 by Vampire Ricardo Wijzig reactieProfiel van Vampire RicardoQuote dit berichthttp://www.myspace.com/vampiremagazine

Tja, Suppository is nu eenmaal grindcore, dus lange nummers hoef je daar niet te verwachten. Maar in ieder geval mooi om te weten dat er wat tussen zat dat je kon bekoren.



Dit topic is 2 pagina's lang: 1 2
Index / Algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen