IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Muziek algemeen Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 9 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Auteur:
Topic : Autechre Volgende pagina
Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 29-01-2002 18:08 by Dwaallicht Wijzig reactieProfiel van DwaallichtQuote dit bericht

Uhhhh ja post hier je gedachten en filosofieën en impressies van Autechre... huuuuu huuuuu ik kom hier later nog op terug (moet nu gaan koken)


Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 29-01-2002 18:13 by Vargen666 Wijzig reactieProfiel van Vargen666Quote dit berichthttp://www.facebook.com/ultravargen

Hmm, wat TOEVALLIG, een topic over Autechre.

Sja, op dat ene album wat ik dan heb (Confield voor diegenen die dat nu nog steeds niet weten) zijn het erg aangename geluidjes waar je je hersentjes op kan laten zweven...
Verder vinden vaders dat het lijkt alsof de speaker van je stereo kapot is. Maar goed dat denken ze bij Black Metal ook al.



Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 29-01-2002 19:25 by Vargen666 Wijzig reactieProfiel van Vargen666Quote dit berichthttp://www.facebook.com/ultravargen

Jezus wat veel reacties hier.

Maar Dwaallicht, ik heb recentelijk Dead Cities van The Future Sound of London aangeschaft. Ken je dit, en zo ja want vind je er van? Ik heb hem nog niet zo vaak geluisterd maar het klinkt voor het grootste gedeelte erg goed.



Rectum Lobotomy
Usericon van Rectum Lobotomy
Posted 29-01-2002 19:34 by Rectum Lobotomy Wijzig reactieProfiel van Rectum LobotomyQuote dit bericht

Dit is wel toevallig, ik wou hier ook net een topic over starte...
Maar goed, Autechre is cool. Ik heb er geen albums van ofzo alleen het nummer 777 () op MP3. Ze (hij?) hebben zowel hele vage albums als redelijk normale albums.
Ik was wel benieuwd of iemand mij kon vertellen welke albums errug vaag zijn.
Daar mot ik nog een keer een spiegelploatje van hebben.


Heil to Autechre


Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 29-01-2002 19:37 by Vargen666 Wijzig reactieProfiel van Vargen666Quote dit berichthttp://www.facebook.com/ultravargen

Nou ja, Confield is vrij vaag vond ik voor ik hem zelf aanschafte. Maar toen ik hem in huis had vond ik hem niet super-vaag meer. Nu is het zo dat ik dingen nu herhaaldelijk luisteren meestal niet zo vaag meer vind.



Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 29-01-2002 19:58 by Dwaallicht Wijzig reactieProfiel van DwaallichtQuote dit bericht

Ah, daar zijn we weer. Future Sound of London? Geen idee... ik ben wel benieuwd eigenlijk.

Hmm even voor de Autechre- oningewijden, hier het mailtje wat ik Sharteel als antwoord op haar vraag gestuurd had, en nog wat meer:

Eerst een paar websites:

http://www.autechre.nu
http://www.songtwo.demon.co.uk/autechre/
http://www.waveform.dk/aefaq.txt

Autechre is een ambient project van twee Engelse heren, begonnen in 1994. Met Aphex Twin zijn er samenwerkingsverbanden geweest. Maar ik refereer altijd naar Aphex Twin als 'a poor man's Autechre'. Aphex Twin heeft... ideetjes, aanzetten, en af en toe een leuk nummer, maar ik vind het allemaal net wat te doorzichtig en te makkelijk. Autechre is de overtreffende trap.
De ouwe albums (vooral het debuut 'Incunabula') laten nog wel wat vage drum'n'bass/jungle invloeden horen, maar ook daar is al sprake van een heel eigen sound: gelaagde synth-geluiden, een hele 'ruime' sound, er wordt uitgebreid de tijd genomen om de verschillende geluidjes te introduceren en steeds wordt er weer een nieuw geluidje, ritmetje of anderszins geluidsgebeuren toegevoegd aan het al bestaande palet. 'Amber' (hun tweede album) is een stuk ... zachter en warmer en verder weg van de techno-context waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Eerder wordt hier met verdraaiing van geluid en vooral ook sfeeropbouw hierdoor gespeeld.
Latere Autechre wordt steeds complexer, moderner en 'harder', in die zin dat er veel meer in de nummers gebeurt en dat je het wel een keer of vier moet luisteren voordat je überhaupt een structuur gaat doorkrijgen. Een goed voorbeeld hiervan is het eerste nummer van 'Confield' (dit heet 'VI scose poise', mocht een ongelukkige nietsvermoedende het willen downloaden). Zeer ontoegankelijk, daarom ook geen goed beginpunt.

Een goede vriend heeft Autechre een keer omschreven alsof er een kapotte stofzuiger drie kwartier in z'n oor zat te hijgen.... cool Autechre is vreselijk 'letterlijke' muziek, in de zin dat het eigenlijk 'gestructureerd geluid' is. Erg tof. Spelen met geluid.


Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 29-01-2002 20:05 by Vargen666 Wijzig reactieProfiel van Vargen666Quote dit berichthttp://www.facebook.com/ultravargen

Shit... ik moet echt nog een CD hiervan hebben.



mörke
van örk
Usericon van mörke
Posted 31-01-2002 18:20 by mörke Wijzig reactieProfiel van mörkeQuote dit berichthttp://www.nattekrant.net/~mark

Het is ook heel erg op ritme gebaseerd.
Een ritme aanbrengen IN een staand ritme, en daar op varieren.
Daarom lijkt het op het eerste gehoor chaotisch, maar er zitten erg inventieve dingen in.

Confield is nog weer een stapje verder, dat is echt bijna alleen maar ritme, de vorige CD's en EP's zijn meer melodie, wel erg goed vaak overigens.


Dit slaat nergens op.


Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 31-01-2002 22:42 by Vargen666 Wijzig reactieProfiel van Vargen666Quote dit berichthttp://www.facebook.com/ultravargen

Ik heb dezen middag Peel Session aangeschaft voor een magere 7-euro-nog-wat en ga hem zo denk ik eens luisteren...



Snaack
Usericon van Snaack
Posted 01-02-2002 11:12 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit bericht

Hmmz.. hier moet ik zekers eens werk van horen, Aphex Twin vind ik al een paar geweldige nummers hebben (alleen al het nummer 'Alberto Balsalm' )..

Wat betreft het spelen met geluid en ritmes, wat vinden jullie van de krankzinnige ritmes van Squarepusher? Of van Sonic Youth?


Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 01-02-2002 11:20 by Dwaallicht Wijzig reactieProfiel van DwaallichtQuote dit bericht

Squarepusher is ERG cool, vooral de ouwe. Heerlijk, dat freaky zenuwengedoe. Sonic Youth heb ik nog nooit naar geluisterd.


FireFox
Lifeform 009
Usericon van FireFox
Posted 01-02-2002 11:26 by FireFox Wijzig reactieProfiel van FireFoxQuote dit bericht

quote:
Op 1 februari 2002 11:20 schreef Dwaallicht het volgende:
Squarepusher is ERG cool, vooral de ouwe. Heerlijk, dat freaky zenuwengedoe. Sonic Youth heb ik nog nooit naar geluisterd.

hm Sonic Youth heb ik vroeger wel geluisterd, niet zo weg van, toen , ga t binnenkort weer eens een retry geven Aphex twin heerscht en Autechre vind ik nogal verschillend, sommig nummers vind ik super, terwijl er ook nummers tussen zitten die mij totaal niets doen


Our song begins to play. It's notes so light and free they dance in my ears and blind my sight. I think of when we danced and laughed when we kissed under the stars and held our hands in the mist.


Snaack
Usericon van Snaack
Posted 01-02-2002 11:29 by Snaack Wijzig reactieProfiel van SnaackQuote dit bericht

De neurotische beatjes van Squarepusher, geweldig! Alleen het laatste wat ik van hem hoorde vond ik minder, was wat minder experimenteel en wat 'houseriger'..

Sonic Youth is noiseband, ze maken muziek door geluiden met hun gitaren te produceren (bijv. door de snaren met boormachines, drumstokken, strijkstokken te bewerken).. Tsja, ik kan eigenlijk niet uitleggen hoe ze klinken, je moet het echt horen..

Ze hebben overigens een keer een soort hit gehad met het nummer 'The song I hate' maar das nou net een kutnummer van ze.. Het is een band die al 20 jaar bestaat, en vooral in de underground bekend is. Maar ze staan wel wereldwijd op festivals!

Niet alles wat ze maken is even toegankelijk, als 'beginner' raad ik je aan de albums 'Experimental jet set, trash and no star' en 'Dirty' eens te beluisteren, die zijn het toegankelijkst.

Ze hebben trouwens een mini-cd gemaakt met de titel 'Slaapkamers met slagroom', omdat ze dat zo cool vonden klinken hehehe!


Sharteel
Mesmerized
Usericon van Sharteel
Posted 01-02-2002 11:40 by Sharteel Wijzig reactieProfiel van SharteelQuote dit berichthttp://www.photopit.be

Ben net naar Autechre aan 't luisteren... Het eerste nummer van de Amber-CD (met lichte kost begonnen op aanraden van Dwaallicht...). 't Is echt wel lekker relaxed... 'k Had het veel zenuwachtiger verwacht...
Ben is benieuwd voor de rest van de CD...


Can anybody see the light.. Where the morn meets the dew... And the tide rises...Did you realise no one can see inside your view... Did you realise forwhy this sight belongs to you...


Sharteel
Mesmerized
Usericon van Sharteel
Posted 01-02-2002 12:08 by Sharteel Wijzig reactieProfiel van SharteelQuote dit berichthttp://www.photopit.be

Ofwel is er iets mis met m'n oren, maar ik vind die Autechre veel toegankelijker dan Aphex Twin... 'k Heb net dat eerste nummer van Confield opgezet en 'k vind het zalig om naar te luisteren..


Can anybody see the light.. Where the morn meets the dew... And the tide rises...Did you realise no one can see inside your view... Did you realise forwhy this sight belongs to you...


mörke
van örk
Usericon van mörke
Posted 01-02-2002 12:19 by mörke Wijzig reactieProfiel van mörkeQuote dit berichthttp://www.nattekrant.net/~mark

Ik heb 'EVOL' van Sonic Youth hier.. is wel erg okee


Dit slaat nergens op.


Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 01-02-2002 13:34 by Dwaallicht Wijzig reactieProfiel van DwaallichtQuote dit bericht

quote:
Op 1 februari 2002 12:08 schreef Sharteel het volgende:
Ofwel is er iets mis met m'n oren, maar ik vind die Autechre veel toegankelijker dan Aphex Twin... 'k Heb net dat eerste nummer van Confield opgezet en 'k vind het zalig om naar te luisteren..


Cool, mijn complimenten! Ik ga ook meestal af op reacties van andere mensen als ik dit soort dingen beschrijf, want in mijn omgeving vindt men Autechre GEEN REET AAN. Ik vond het eerste nummer van Confield niet meteen 'zalig', maar dat duurde niet lang voordat dat wel zo was. Ik denk dat sommige mensen er heel veel moeite mee kunnen hebben.


mörke
van örk
Usericon van mörke
Posted 27-03-2002 19:02 by mörke Wijzig reactieProfiel van mörkeQuote dit berichthttp://www.nattekrant.net/~mark

Kheb laatst van een vriend van mij 2 cd's van KöHN geript, en die zijn ook ERG fijn...

Is PrietProet gemaakt door onder meer een stel loops in een Minidisc-speler te douwen, af te spelen en er dan heel hard op gaan slaan, zodat ie overslaat...

Is een Belg... (dus Beli, weet jij hier meer van?)

Heel erg Fijn... Staalplaat is het label...



Dit slaat nergens op.


Vargen666
Niet de bassiste van Sigh
Usericon van Vargen666
Posted 27-03-2002 20:09 by Vargen666 Wijzig reactieProfiel van Vargen666Quote dit berichthttp://www.facebook.com/ultravargen

Ik hoop niet dat je ooit met mijn minidisc zulke muziek wil gaan maken dude.



mörke
van örk
Usericon van mörke
Posted 30-04-2003 15:03 by mörke Wijzig reactieProfiel van mörkeQuote dit berichthttp://www.nattekrant.net/~mark

Wie heeft de GEWELDIGE clip van Grantz Graf al gezien?

WIE WIE?

Ik wel, en hij heerscht den pan uit!


Dit slaat nergens op.


Claw
GRAFSTEEN DIAGRAMMEN!
Usericon van Claw
Posted 30-04-2003 15:44 by Claw Wijzig reactieProfiel van ClawQuote dit berichthttp://www.aardtmann.tk/

Ziet er wel tof uit ja die clip. Maar het is geen muziek hoor


Death Metal heerscht! Check de nieuwe Suffocation en Prostitute Disfigurement!!! (Veel beter dan Doom Metal )


mörke
van örk
Usericon van mörke
Posted 30-04-2003 19:43 by mörke Wijzig reactieProfiel van mörkeQuote dit berichthttp://www.nattekrant.net/~mark

Geen muziek, misschien meer geluidsexpiriment, maar hoe dan ook een stuk vooruitstrevender dan welke kanker-metal dan ook.


Dit slaat nergens op.


Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 30-04-2003 19:53 by Dwaallicht Wijzig reactieProfiel van DwaallichtQuote dit bericht

quote:
Op 30 april 2003 15:44 schreef Claw het volgende:
Ziet er wel tof uit ja die clip. Maar het is geen muziek hoor

Wat is dan wel muziek??

Die clip is trouwens ge-ni-aal!!


karnivoor
Usericon van karnivoor
Posted 30-04-2003 20:14 by karnivoor Wijzig reactieProfiel van karnivoorQuote dit berichthttp://www.kanker.nl/

uhmz *kuch*ftp*kuch*

ben wel benieuwd nu, is het enigszins te vergelijken met ulver - perdition city?


Je moeder.


mörke
van örk
Usericon van mörke
Posted 30-04-2003 20:23 by mörke Wijzig reactieProfiel van mörkeQuote dit berichthttp://www.nattekrant.net/~mark

quote:
Op 30 april 2003 20:14 schreef karnivoor het volgende:
uhmz *kuch*ftp*kuch*

ben wel benieuwd nu, is het enigszins te vergelijken met ulver - perdition city?


Nou eh, zeg maar: Nee


Dit slaat nergens op.


mörke
van örk
Usericon van mörke
Posted 30-04-2003 20:23 by mörke Wijzig reactieProfiel van mörkeQuote dit berichthttp://www.nattekrant.net/~mark

quote:
Op 30 april 2003 19:53 schreef Dwaallicht het volgende:
Wat is dan wel muziek??

Die clip is trouwens ge-ni-aal!!


Hejjenemalvanrhodium?


Dit slaat nergens op.


Dit topic is 9 pagina's lang: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Index / Muziek algemeen Active topics Nieuw topic Post reply Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen