IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic Post Reply
Auteur:
Topic : Metal in de finale van Emergenza
Cult Ellifex
Usericon van Cult Ellifex
Posted 06-06-2009 12:49 by Cult Ellifex Wijzig reactieProfiel van Cult EllifexQuote dit berichthttp://www.cultellifex.nl

Metal in de finale van Emergenza

De Melodic Metalcore band Cult Ellifex uit Ede (Gelderland) heeft het tot de Nederlands finale van het Emergenza festival weten te schoppen. De band heeft zich door twee voorrondes, waarbij het publiek de winnaars koos, geworsteld en staat vrijdag 19 Juni als enige overgebleven metalband in de Dommelsch zaal van de 013 in Tilburg. De wildcard die de band in de halve finale ontving van de organisatie was uiteindelijk doorslaggevend voor een plek in de finale.

De band, die met de huidige formatie pas een jaar samen is, voelt zich geëerd om als enige metalband door te zijn naar de finale. Er hebben veel metalbands mee gedaan, maar metal is een lastig genre om door een breed publiek gekozen te worden. Het vijftal heeft er dan ook alles aan gedaan om zoveel mogelijk fans mee naar Tilburg te krijgen. Cult Ellifex wist met energieke live shows en de vele muzikale contrasten zelfs ook niet-metalliefhebbers te overtuigen. Dat zij in de voorrondes zo goed zijn ontvangen bij een breed publiek geeft hen een extra boost om 19 Juni de metal in de finale te gaan vertegenwoordigen.

Ook deze keer zal er door de band weer getracht worden om een ‘volksverhuizing’ naar Tilburg tot stand te brengen. Ook in de finale zullen alle bands het weer moeten hebben van de stemmen van het publiek. Uit de zes bands met de meeste stemmen kiest een vakjury de uiteindelijke winnaar.

De winnaar van de finale in Tilburg bemachtigd zich een plaatsje op het Duitse Taubertal Open Air festival om Nederland te vertegenwoordigen. Kaarten voor de finale van het festival zijn verkrijgbaar via de deelnemende bands en op de avond zelf aan de kassa. Op de avond gaan in totaal 14 bands met elkaar de strijd aan. Bands van verschillende genres waaronder veel rock, pop, indie en een ska en een post hardcore band.



Judge M.
Lord of Metal
Usericon van Judge M.
Posted 06-06-2009 13:17 by Judge M. Wijzig reactieProfiel van Judge M.Quote dit berichthttp://www.lordsofmetal.nl

Dus wat je eigenlijk vraagt is of mensen hier een kaartje willen gaan kopen voor een show van een band die ze niet kennen waardoor die band eventueel kans maakt op een optreden op een festival waar nog nooit iemand van gehoord heeft terwijl de Emerganza-organisatie zich rot lacht en zijn centen ligt te tellen van al busladingen vriendjes die naar de 013 zijn afgezakt?

Nee dank je, dat heb ik in 1996 al eens gedaan (toen was de Emerganza-finale in de Melkweg trouwens)

Desondanks veel succes gewenst hoor. Als jullie er zelf maar blij van worden



El Chulo
UltraSuave!!!
Usericon van El Chulo
Posted 06-06-2009 13:19 by El Chulo Wijzig reactieProfiel van El ChuloQuote dit bericht

Mee eens, dat emergenza is alleen voor de organisatoren interessant.


Ahora kién, kién es el asesino. Ahora kién, kién mata sin razón. Ahora kién, utiliza las torturas....


collision-tammi
leuke jongen
Usericon van collision-tammi
Posted 06-06-2009 15:24 by collision-tammi Wijzig reactieProfiel van collision-tammiQuote dit berichthttp://www.collisiongrind.nl

Concubine heeft het ooit eens gewonnen, ze speelde wel op een giga festival in de finale...



Rouwend in de Mist
Usericon van Rouwend in de Mist
Posted 09-06-2009 17:32 by Rouwend in de Mist Wijzig reactieProfiel van Rouwend in de MistQuote dit berichthttp://www.myspace.com/branislavplesa

quote:
Op 6 juni 2009 13:19 schreef El Chulo het volgende:
Mee eens, dat emergenza is alleen voor de organisatoren interessant.


Ja... heb eens nagerekend hoeveel die mensen er op verdienen, want ik weet ongeveer wat ze kwijt zijn aan zaalhuur..... en die grapjassen beweren wel "non-profit" te zijn.... maar als dat zo is verdwijnen er duizenden euro's.... geldklopperij is het.

Kan je beter aan de Metalbattle meedoen, of andere wedstrijden waar je geen inschrijfgeld hoeft te betalen alleen al het inschrijfgeld is genoeg om de rest van de wedstrijd te kunnen bekostigen, daarbovenop nog kaartverkoop (waar de bands niets of nauwelijks iets van terugzien) en tel uit je winst.

Mischien een idee voor Zwaremetalenfest?

[Dit bericht is gewijzigd door Rouwend in de Mist op 09-06-2009 17:34]



Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Post reply
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen