IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Concerten Nieuw Topic Post Reply
Auteur:
Topic : Overkill & Sanctuary + support 17-03-2015 @ Hedon Zwolle
Kurk
Sleephoer Kiezelmeppers, Dood Hoofd e.a.
Usericon van Kurk
Posted 24-02-2015 16:08 by Kurk Wijzig reactieProfiel van KurkQuote dit berichthttp://www.hedon-zwolle.nl

Overkill & Sanctuary komt dinsdag 17 maart naar Hedon Zwolle met als support Suborned & Methedras

Overkill

In de tijd voor MTV’s “Jersey Shore” en HBO’s “The Sopranos”, zegende New Jersey de wereld met Overkill. Een heavy metal band gevestigd in het begin van de ontluikende Amerikaanse Trash beweging. Dit jaar kwam Overkill met hun zeventiende studio album White Devil Armory. Het album doet qua krachtige, agressieve en melodieuse kwaliteit niets onder die van de andere zestien platen die het genre definiëren en herdefiniëren tot gesmolten metaal. De crunch is onmiskenbaar. De stem is onvervangbaar. Binnen een minuut is het duidelijk dat White Devil Armory het werk is van Overkill. Geen schijn, maar geëxperimenteerde muziek die leidt tot eerlijke altijd vertrouwde thrash metal. De bandleden weten wat ze willen, hebben geen identiteitscrisissen. Ze maken muziek wat raakt en niet populariteitsgebonden is. Het gaat over aktie, boven reactie. Hun nieuwste album Devil Armory is gefocused, vernietigend en catchy as hell. Het demonstreert de capaciteit van een groep wiens creatieve werk uit de luidsprekers knalt.



Sanctuary

Voor het ontstaan van de progressive metal band Sanctuary moeten we heel wat jaartjes terug de tijd in. In 1985 ontdekt door Dave Mustaine van Megadeth, wie hielp met het maken van hun eerste album, hun mee nam op tour met Megadeth en hun bracht bij CBS / Epic Records. Na zeven jaar begon in de band verschil in muzikale richtingen te ontstaan. Epic Records duwde de band in 1992 in de richting van de Seattle grunge scene, wat leidde tot meningsverschillen. De band werd officieel ontbonden, waarna de leden hun eigen richting insloegen. De band bleef deels in tact. Drie van de vijf leden starten in 1992 de band Nevermore. Toch bleef het bestaan van Sanctuary altijd een beetje kriebelen en wat een geluk! In 2010 herenigt de band. Hun derde studio album The Year the Sun Died is net in oktober uitgekomen. Sanctuary is helemaal terug!



Methedras

Deze thrash-death-metal band komt direct binnen en wordt gezien als leidende band binnen de Italiaanse underground scene. Ze hebben drie albums op hun naam staan in hun 18 jarige bestaan en hebben honderden concerten gespeeld binnen Europa. Ze waren voorprogramma bij grote namen als Dismember, Sepultura, Exodus, the Haunted en nog veel meer band. Maar ondanks de drukte, verloren ze nooit een beetje woede of energie. De band is veranderd door de jaren heen, wat heeft geleid tot een waterdichte line-up met één gitaar, gedragen door een duidelijke eigen stijl, een soort van kruising tussen thrash-death metal gekruid met een beetje rock en hardcore invloeden.



Suborned

Deze Trash Metal band is ooit ontstaan uit vriendschap. In 2010 was de band helemaal compleet en werd het tijd voor succesvolle lokale shows. In Zwitserland maakte ze hun eerste EP ‘Hazardous Substances”, die goede reacties leverden van metal press en metalheads. Dit opende deuren, shows op festivals en diverse openingsshows volgde met grote bands als Destruction, Minicipal Waste, Vader to name a few en nog veel meer. Hun debuutalbum ‘From Space’ is gereleased om 2013 en laat een verbetering zien in vergelijking met andere thrash bands. Suborned is er klaar voor om hun muziek te brengen naar de ruimte en weer terug te keren tot de wereld.



Zaal open: 18:30
Aanvang: 19:00
Locatie: Grote Zaal Hedon Zwolle
Prijs:€ 29,00 ( Incl. € 1,50 servicekosten)
Tickets via www.hedon-zwolle.nl

Tijdschema:
Suborned | 19:00
Methedras | 19:45
Sanctuary | 20:45
Overkill | 22:25


MMayo
Whut?
Usericon van MMayo
Posted 16-03-2015 22:47 by MMayo Wijzig reactieProfiel van MMayoQuote dit bericht

Morgen, voor de liefhebber.


Index / Concerten Active topics Nieuw topic Post reply
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen