IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Concerten Nieuw Topic Post Reply
Auteur:
Topic : Thrash/Speed metalavond met Evil Invaders, Jewel en Silenxce Vorige pagina
MaartenScum
Usericon van MaartenScum
Posted 24-02-2016 16:57 by MaartenScum Wijzig reactieProfiel van MaartenScumQuote dit bericht

Op zaterdag 12 maart organiseert Scum een old school Thrash/Speed Metalavond met Evil Invaders (BE), Jewel (NL) en Silenxce (NL)!

Evil Invaders lijkt bezig aan een wel erg apart verhaal. Met een E.P. van slechts 5 maanden oud rolden deze Belgen reeds festivals op als Pukkelpop, Graspop en volgde een resem aan buitenlandse festivals. Verder toerden ze reeds 5 keer door Europa en staat ook Japan reeds 4x afgevinkt. Een tour in Zuid-Amerika staat ook op hun te wachten.
Wat bands als Metallica en Slayer begin jaren 80 deden, brengt Evil Invaders Speed Metal na al die jaren terug naar het grote publiek! Bij hun recente release show van Pulses of Pleasures gingen de deuren na 500 verkochte tickets genadeloos dicht en stond de plaat zelfs wekenlang in de Vlaamse en Belgische hitlijsten.

Jewel is een lange tijd de meest eigenzinnige metalband van Nederlandse bodem. Combineert al supersnelle metal met klassieke invloeden jaren voordat iemand van Yngwie Malmsteen gehoord heeft, maar krijgt daarvoor nimmer de erkenning.
De eerste aanzet wordt in 1982 gegeven als gitarist Henk Bakker met o.a. bassist Erik Meyer onder de groepsnaam Sword een complete Beethovensymfonie in een hardrockjasje steekt.
In de 1984 is de release van de single I've Been Trying/Excalibur. In 1986 wordt de bandnaam veranderd in Jewel. In 1988 is de release van de mini-elpee La Morta, in eigen beheer. Daarna doet Jewel als eerste Nederlandse band een tournee door het dan nog uitgesproken communistische Rusland. In 1993 valt helaas het doek. Oud Jewel leden, volbloed rock bassist Arwin Vergers, drumbeest Henkie "Rammstein" Mulder en gitaartovenaar Henky Backer komen in 2015 bij elkaar met zanger Nico Perreijn , die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend bij o.a. Angus en diverse Iron Maiden cover bands.

De speed/thrash metal band Silenxce was oorspronkelijk actief vanaf begin jaren tachtig en stopte na wat moeizame jaren begin jaren 90. De 2 demo’s, Terror Strike (toen nog als Inferno) en Infernal Ending, die de band in die tijd uitbracht worden door de liefhebbers nog steeds gewaardeerd. In 2007 speelde Silenxce al een eerste reünie optreden in Scum. Sindsdien worden er voor speciale gelegenheden shows gespeeld. En het komende optreden in Scum is er zeker één van!

De deuren gaan om 20:00 open en de eerste begint om 20:15.
Entree is 10,- euro en toegang vanaf 18 jaar.

[Dit bericht is gewijzigd door MaartenScum op 24-02-2016 16:58]


Index / Concerten Active topics Nieuw topic Post reply
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen