IndexProfielRegistrerenHelpActive TopicsSearch Inloggen
Index / Nieuws, actualiteit en media Nieuw Topic Post Reply
Dit topic is 2 pagina's lang: 1 2
Auteur:
Topic : Berlusconi Volgende pagina
windkracht10
Iced Nerd
Usericon van windkracht10
Posted 02-07-2003 20:23 by windkracht10 Wijzig reactieProfiel van windkracht10Quote dit bericht

Heb je die duitser z'n gezicht gezien?


mvg wk10


Misanthrope
Il Principe
Usericon van Misanthrope
Posted 02-07-2003 20:23 by Misanthrope Wijzig reactieProfiel van MisanthropeQuote dit bericht

Nee.


Gelijkheid is een uitvinding van het gepeupel om wraak te nemen op de sterken.


filosofem
Usericon van filosofem
Posted 02-07-2003 20:24 by filosofem Wijzig reactieProfiel van filosofemQuote dit bericht

wat?


Misanthrope
Il Principe
Usericon van Misanthrope
Posted 02-07-2003 20:25 by Misanthrope Wijzig reactieProfiel van MisanthropeQuote dit bericht

Ik heb zijn gezicht niet gezien.


Gelijkheid is een uitvinding van het gepeupel om wraak te nemen op de sterken.


filosofem
Usericon van filosofem
Posted 02-07-2003 20:25 by filosofem Wijzig reactieProfiel van filosofemQuote dit bericht

EU-voorzitter Berlusconi noemt parlementslid nazi

Uitgegeven: 2 juli 2003 20:04

STRAATSBURG - De Italiaanse premier Berlusconi heeft op de tweede dag van zijn voorzitterschap van de Europese Unie al meteen gezorgd voor een ongekende rel. Tijdens een debat in het Europees Parlement noemde hij de Duitse socialist Schulz de meest geschikte kandidaat om de rol van kampbeul of -chef te spelen in een Italiaanse film over de nazi-concentratiekampen.

Schulz reageerde zwaar beledigd en vroeg om excuses. Volgens hem heeft Berlusconi een uitspraak van hem zwaar opgeblazen. Schulz noemde het verder "verontrustend dat een voorzitter van de EU bij de kleinste tegenstrijdigheid al op deze manier zijn zelfbeheersing verliest". Berlusconi weigerde echter excuses aan te bieden, waarna de volledige linkervleugel van het EP en ook diverse rechtse afgevaardigden de Duitse socialist een langdurige staande ovatie gaven.

Grondwet geschonden

Het incident vond plaats tijdens een presentatie van het Italiaanse programma voor het EU-voorzitterschap, het komende halfjaar. Schulz zei in een reactie daarop dat de Italiaanse politicus Bossi, leider van de regeringspartij Lega Nord, met diens zware uitspraken over illegale migranten het handvest van grondrechten van de toekomstige EU-grondwet al bij voorbaat zwaar had geschonden. Ook zou Italië nu erger grondrechten schenden dan Oostenrijk met de extreemrechtse FPÖ van Jörg Haider in de regering.

Voorts maakte Schulz enkele opmerkingen over het niet opheffen van de parlementaire immuniteit van Berlusconi, toen deze vier jaar geleden nog europarlementariër was. Daarbij zou de Duitser volgens de Italiaanse premier ook "gesticulerende bewegingen" in diens richting hebben gemaakt. In een reactie nodigde Berlusconi Schulz uit de rol van kampbeul te spelen in een film over de nazi-kampen, die een Italiaanse cineast binnenkort gaat maken.

Ironie

Berlusconi noemde de uitspraak van Schulz "gemeen en een belediging voor mijn land". "Ik heb daarop gereageerd met ironie." De premier, die aanvankelijk een onverwacht rustig debat voerde met het Europees Parlement, weigerde vervolgens zijn excuses aan te bieden. Later stelde hij dat de "ironische opmerking" over Schulz "een geval was van perfecte casting". Ook noemde hij parlementsleden die het opnamen voor Schulz en op hun banken applaudiseerden "touristen in de democratie".

Hitte

Berlusconi's aarstrivaal, oud-premier en voorzitter van de Europese Commissie Prodi, zei slechts dat "dit eens te meer aangeeft welk een moeilijke tijd we tegemoet gaan". EP-voorzitter Cox noemde het "betreurenswaardig dat een collega zich door verkeerd begrepen ironie beledigd heeft gevoeld". "De premier is in de hitte van het debat wat verder gegaan dan de te doen gebruikelijke regels." Cox wenste het Italiaanse EU-voorzitterschap daarop wrang lachend "sereniteit en een sobere uitdrukkingswijze" toe.

De Italiaanse vice-premier Fini distantieerde zich woensdag vrij snel van de uitspraak. VVD-europarlementariër Maaten stelt voor dat hij Berlusconi maar vervangt in het EP. "Berlusconi hoeft hier eigenlijk niet meer te komen. Maar ook de veertien andere Europese lidstaten, waaronder Nederland, moeten zich afvragen of zij zich nog wel op deze manier als EU willen laten vertegenwoordigen."

'Clown'

PvdA-europarlementariër Van den Berg kan zich daarin vinden. Hij noemt Berlusconi een "onwaardige clown". "Dit gedrag is echt schandalig, nadat hij eerst al als een straatverkoper lang de schoonheid van Italië als toeristische trekpleister stond uit te meten." GroenLinks in het EP noemt Berlusconi een "politieke brokkenmaker" en spreekt eveneens van "schandalig gedrag". GroenLinks-europarlementariër Lagendijk kon zijn "oren niet geloven".

CDA-europarlementariër Maij-Weggen vindt dat het gedrag van Berlusconi "niet door de beugel kan". "Hij heeft een zeer onwaardige reactie gegeven. Men moet hem de spelregels van het parlement nog maar eens goed uitleggen, hoewel ook met de heer Schulz een hartig woordje gesproken dient te worden. Zijn toon was kennelijk zeer provocerend."

Chef

Het CDA dat in dezelfde EP-fractie zit als Berlusconi's partij Forza Italia wil die samenwerking niet opzeggen. "Je moet niet een x-aantal goedwillende mensen afstraffen voor het gedrag van hun politieke chef."

ChristenUnie-SGP aanvoerder in het EP Blokland vindt het "onvoorstelbaar dat een premier zich zo laat gaan". "Dit is totaal onwaardig." Zijn collega Belder is het daarmee eens, maar vindt wel dat groene en linkse afgevaardigden Berlusconi provoceerden door bij het begin van het debat hem te vergelijken met een maffioso. "Dat is ook onwaardig gedrag."

Onmogelijk

Bijna alle fracties in het EP vinden dat Berlusconi zich onmogelijk heeft gemaakt door ook geen excuses aan te bieden. Zowel Duitse socialisten als christen-democraten reageerden woensdag zwaar geschokt. De meeste Britse afgevaardigden vinden eveneens dat Berlusconi zich niet meer in het parlement hoeft te vertonen.

Aha, dit.


Sporty Voleg
Dude Nukem v2.0
Usericon van Sporty Voleg
Posted 02-07-2003 20:38 by Sporty Voleg Wijzig reactieProfiel van Sporty VolegQuote dit bericht

Ironie, my ass. Tuurlijk, letterlijk zei Berlusconi dat Schulz de geschikte acteur zou zijn voor de rol van kampleider. Echter, de meeste politici beschikken over acteerkwaliteiten en ook uit de manier waarop hij het bracht, was aardig duidelijk op te maken dat het hem om de vergelijking Schulz/nazi-leider ging en niet om de vergelijking Schulz/acteur (of nepfiguur o.i.d.). Vrij smakeloze, ongeïnspireerde, kinderachtige, voor de hand liggende uithaal die eigenlijk voornamelijk laat zien dat de beste man niet geschikt is voor een dergelijke functie, m.i. Eerlijk gezegd snap ik niet dat men er zo'n ophef over maakt, want dat was nu precies het doel, als je het mij vraagt. Daarbij heeft deze man ook het buskruit bepaald niet uitgevonden, dus zo iemand lul je vanzelf onder de tafel.


Touché, pussycat!


MBMarduk
Este usuario está muerto. Q.E.P.D.
Usericon van MBMarduk
Posted 02-07-2003 22:29 by MBMarduk Wijzig reactieProfiel van MBMardukQuote dit bericht

Ik vind sommige van zijn standpunteg oke (zoals immigratie) maar de overgrote gedeelte toch erg kut (zoals bijv. "meer aansluiting EU-->US" en "Israel bij de EU" )
Maar dan met zo'n optreden zoals die van vandaag en met zo'n hilarische kop en brede grijns zoals alleen BERLUSCONI die kan opzetten vind ik 'm toch minstens net zo aardig Comical Ali Al-Sahaf



ghoulliette
Usericon van ghoulliette
Posted 02-07-2003 22:45 by ghoulliette Wijzig reactieProfiel van ghoullietteQuote dit bericht

wat is die berlusconi een domme lul zeg.

"ja het was ironisch, dat jullie dat nou niet slappen" die gozer zit ook alleen maar in de politiek omdat hij centen heeft. wat een domme oetlulm (had zo een zmmer kunnen zijn )


ghoulliette
Usericon van ghoulliette
Posted 02-07-2003 22:46 by ghoulliette Wijzig reactieProfiel van ghoullietteQuote dit bericht

quote:
Op 2 juli 2003 22:29 schreef MBMarduk het volgende:
en "Israel bij de EU" )



Dat is helemaal geen standpunt van de EU

misschien ben je in de war met turkije.
en die andere vs zaken zijn er dankzij ons lieve WTO


kleine Micha Banaan
I like my metal heavy...
Usericon van kleine Micha Banaan
Posted 03-07-2003 0:10 by kleine Micha Banaan Wijzig reactieProfiel van kleine Micha BanaanQuote dit bericht

ander nieuwsfeitje van vandaag wat misschien wel interessanter is, dat de V.S. iedereen die vanaf nu het internationale strafhof in Denhaag erkent (dus het nog niet deed) geen militaire steun meer zal geven... om maar eens aan te geven wie hier nou eigenlijk de baas is...


And my marlboro light


MBMarduk
Este usuario está muerto. Q.E.P.D.
Usericon van MBMarduk
Posted 03-07-2003 0:20 by MBMarduk Wijzig reactieProfiel van MBMardukQuote dit bericht

Nee echt dat had ik vandaag gelezen (ben bezig de link terug te vinden), Mussolini jr. hier "is een voorstander van toetreding tot de EU van Turkije en Israel".
Dat vind ik persoonlijk zo'n fucking slecht idee ....dus daarom is het mij ook bijgebleven dat dat zo in een nieuwsbericht stond.
Vreemd, ik dacht hij de islam zo'n "achterlijk cultuur" vond dus ik heb m'n twijfels of ik dat goed heb gelezen.
//edit
Maar hetgene WAT ik las bevatte letterlijk "EU", "toetreden" en "Israel en Turkije" in hetzelfde zinnetje, dat weet ik zeker.


[Dit bericht is gewijzigd door MBMarduk op 03-07-2003 0:22]


ghoulliette
Usericon van ghoulliette
Posted 03-07-2003 0:20 by ghoulliette Wijzig reactieProfiel van ghoullietteQuote dit bericht

vorig jaar bij het EP hebben ze ons stellig beloofd dat Israel nooit en te nimmer bij de EU zal komen


Dwaallicht
Usericon van Dwaallicht
Posted 03-07-2003 0:21 by Dwaallicht Wijzig reactieProfiel van DwaallichtQuote dit bericht

quote:
Op 3 juli 2003 0:20 schreef MBMarduk het volgende:
Nee echt dat had ik vandaag gelezen (ben bezig de link terug te vinden), Mussolini jr. hier "is een voorstander van toetreding tot de EU van Turkije en Israel".
Dat vind ik persoonlijk zo'n fucking slecht idee ....dus daarom is het mij ook bijgebleven dat dat zo in een nieuwsbericht stond.
Vreemd, ik dacht hij de islam zo'n "achterlijk cultuur" vond dus ik heb m'n twijfels of ik dat goed heb gelezen.


Hmmm, het klinkt alsof Berlusconi een doodsimpele ordinaire opportunist is met vriendjes in die twee landen. Als-ie vriendjes was geweest met lui in Oman en Costa Rica had-ie ze vast ook voorgedragen.


rvanderholst
Det var så oerhört nära!
Usericon van rvanderholst
Posted 03-07-2003 0:23 by rvanderholst Wijzig reactieProfiel van rvanderholstQuote dit bericht

kijk ik heb een hekel aan duitsers, maar dit gaat te ver!

En dat zeker op dit niveau!



I Find That I Am Not There...


ghoulliette
Usericon van ghoulliette
Posted 03-07-2003 0:23 by ghoulliette Wijzig reactieProfiel van ghoullietteQuote dit bericht

quote:
Op 3 juli 2003 0:21 schreef Dwaallicht het volgende:
Hmmm, het klinkt alsof Berlusconi een doodsimpele ordinaire opportunist is met vriendjes in die twee landen. Als-ie vriendjes was geweest met lui in Oman en Costa Rica had-ie ze vast ook voorgedragen.

idd, volgend jaar draagt hij Ac Milan weer voor


MBMarduk
Este usuario está muerto. Q.E.P.D.
Usericon van MBMarduk
Posted 03-07-2003 0:25 by MBMarduk Wijzig reactieProfiel van MBMardukQuote dit bericht

quote:
Op 3 juli 2003 0:23 schreef rvanderholst het volgende:
kijk ik heb een hekel aan duitsers...



Heu?
//edit
OH, Berli's slachtoffer? Ach, socialistje...

[Dit bericht is gewijzigd door MBMarduk op 03-07-2003 0:25]


Beli Mawr
Great god Cernunnos, return to Earth again!
Usericon van Beli Mawr
Posted 03-07-2003 0:27 by Beli Mawr (Moderator) Wijzig reactieProfiel van Beli MawrQuote dit berichthttp://www30.brinkster.com/belimawr

Pffft, Berlusconi, wat een klootzak zeg, eerst de wet erdoor krijgen dat hij onschendbaar is tijdens heel zijne loopbaan en dan nog eens voorzitter worden van Europa , neen, ik mis de logica hier


Having heard the voice of Morrigan I am uilleannpiping my way through this world, powered by Guinness SLÁINTE


ghoulliette
Usericon van ghoulliette
Posted 03-07-2003 0:27 by ghoulliette Wijzig reactieProfiel van ghoullietteQuote dit bericht

quote:
Op 3 juli 2003 0:25 schreef MBMarduk het volgende:
Heu?
//edit
OH, Berli's slachtoffer? Ach, socialistje...

ja en socialisten hebben dus helemaal niets met fascisme te maken, dus het slaat weer lekker nergens op, echt moet vooral een italiaan iets over zeggen


mislyd
hihi
Usericon van mislyd
Posted 03-07-2003 0:32 by mislyd Wijzig reactieProfiel van mislydQuote dit berichthttp://mislyd.deviantart.com/

Berlusconi was populair bij de Italianen omdat hij zo'n 'rebelse vastberaden durver' was. Dat hij veel te veel macht heeft (en dat 'scheiding der machten' voor hem geen concept is), daar storen de meeste Italianen zich niet aan. Maar op zijn internationale betrekkingen zullen de Italianen toch een beetje kritiek hebben imo. Hoop ik.


Not all who wander are lost. - JRR Tolkien


Iskariot
Vulgaris Magistralis
Usericon van Iskariot
Posted 03-07-2003 0:34 by Iskariot Wijzig reactieProfiel van IskariotQuote dit bericht

Dit belooft weer veel kijk-plezier het komend half jaar


mislyd
hihi
Usericon van mislyd
Posted 03-07-2003 0:35 by mislyd Wijzig reactieProfiel van mislydQuote dit berichthttp://mislyd.deviantart.com/

quote:
Op 3 juli 2003 0:20 schreef ghoulliette het volgende:
vorig jaar bij het EP hebben ze ons stellig beloofd dat Israel nooit en te nimmer bij de EU zal komen

Hij wil iig om een vage reden Israël bij de Europese Unie krijgen, waarschijnlijk omdat hij zo Amerikaans-gezind is, en dat daardoor ook Europa wat meer onder druk zou komen te staan door de VS. ...


Not all who wander are lost. - JRR Tolkien


ghoulliette
Usericon van ghoulliette
Posted 03-07-2003 0:50 by ghoulliette Wijzig reactieProfiel van ghoullietteQuote dit bericht

gelukkig staat italië daarin alleen en boeit het dus niet aangezien er met een meerderheid van stemmen besloten wordt


mislyd
hihi
Usericon van mislyd
Posted 03-07-2003 1:00 by mislyd Wijzig reactieProfiel van mislydQuote dit berichthttp://mislyd.deviantart.com/

quote:
Op 3 juli 2003 0:50 schreef ghoulliette het volgende:
gelukkig staat italië daarin alleen en boeit het dus niet aangezien er met een meerderheid van stemmen besloten wordt

Hmm niet helemaal.. Er zijn wat landen in Oost-Europa die dat zien zitten, en daarom is de VS ook zo happig op de toetreding van die landen tot de EU.
De VS heeft onlangs ook 'gedreigd' (zal me worst wezen, yankees!) om het hoofdkwartier van de NAVO uit Brussel weg te halen en naar het oosten op te schuiven (via allerhande drogredenen).
(Shit, wat zeg ik? Ik weet hier helemaal niks van, want ik kijk al 2 maanden geen nieuws meer omdat ik daar stress van krijg.)


Not all who wander are lost. - JRR Tolkien


ghoulliette
Usericon van ghoulliette
Posted 03-07-2003 7:45 by ghoulliette Wijzig reactieProfiel van ghoullietteQuote dit bericht

dat kan ik me niet voorstellen met al dat antisemitisme daar.

en bovendien nieuwe landen zullen nog de kont kussen van grotere landen, die hebben ze namelijk zelf nodig tit for tat

[Dit bericht is gewijzigd door ghoulliette op 03-07-2003 7:45]


DMTR
Stik er maar in
Usericon van DMTR
Posted 03-07-2003 8:28 by DMTR Wijzig reactieProfiel van DMTRQuote dit berichthttp://www.shadowsofdisgust.com

Goeie man die Berlusconi....my kinda guy
Hij maakte alleen maar een grapje...dat niemand daar dan weer de humor van inziet he...


You see what happens when you fuck a stranger in the ass?!!


Sporty Voleg
Dude Nukem v2.0
Usericon van Sporty Voleg
Posted 03-07-2003 9:45 by Sporty Voleg Wijzig reactieProfiel van Sporty VolegQuote dit bericht

quote:
Op 3 juli 2003 1:00 schreef mislyd het volgende:
De VS heeft onlangs ook 'gedreigd' (zal me worst wezen, yankees!) om het hoofdkwartier van de NAVO uit Brussel weg te halen en naar het oosten op te schuiven (via allerhande drogredenen).

Dat had toch te maken met het feit dat Amerika vanuit België werd aangeklaagd voor oorlogsmisdaden (Irak) middels de genocidewet die inmiddels niet meer is?

Ja, ander topic, ik weet 't.


Touché, pussycat!


Dit topic is 2 pagina's lang: 1 2
Index / Nieuws, actualiteit en media Active topics Nieuw topic Post reply Volgende pagina
http://www.zwaremetalen.com
Powered by ZwareMetalen [PHP] Forum Versie 2.15.0
Optimized for Internet Explorer 6.0 SP2+ / Opera 8+ / Firefox 1+
© 2001 - 2024 Stichting ZwareMetalen